6.5x52mm Carcano
6.5x52mm Carcano
Da zna netko gdje se još može nabaviti ovo streljivo za "talijanku"?
Bio sam u par trgovina u Osijeku no tamo ili neznaju uopce za to ili kazu da se vise nemoze naruciti.
Hvala.
Bio sam u par trgovina u Osijeku no tamo ili neznaju uopce za to ili kazu da se vise nemoze naruciti.
Hvala.
Re: 6.5x52mm Carcano
Provjeri na web stranicama PPU-a oni rade sve i svašta, a uvoznik za njih ti je Domjanković pa ako nađešna netu da ga rade kontaktiraj njih.
PPU ima na svojim stranicama to streljivo vidio sam.. probat cu nest iskombinirati.
inace cudi me da ga nema u ponudi bas jer carcano puske su prilicno bile prerađivane u lovacke karabine i ima ih kod nas..
inace cudi me da ga nema u ponudi bas jer carcano puske su prilicno bile prerađivane u lovacke karabine i ima ih kod nas..
Da aktualiziramo malo ovo. Naime nikako da odem tamo po to, samo po to ici mi se neisplati. Da li netko od vas prodaje ili ima za prodati tog streljiva ili znate neku trgovinu u Slavoniji da prodaje to streljivo.
Hvala
Hvala
Domjanković ti je "popušil" zastupstvo za PPU(a koliko čujem uopće ne drži više streljivo i oruzje zbog nekih grijeha), trenutno u Hrvatskoj nema PPU-a osim možda starih zaliha.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

tako sam i ja cuo da je imao nekih "grijeha" (da nisu tragicni bili bi smijesni) a trgovinu u centru gorice su zatvorili valjda zbog slabog prometa?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Kolik komada bi ti trebalo? Možda bi se nešto našlo originalnog (starog streljiva).Login wrote:Da li netko od vas prodaje ili ima za prodati tog streljiva ili znate neku trgovinu u Slavoniji da prodaje to streljivo.
Hvala
LOL Ovo je više kao dobra baza!Kolik komada bi ti trebalo? Možda bi se nešto našlo originalnog (starog streljiva).
Jesi li svjestan u kakvom je stanju takvo streljvo!?
Prijetelj je imao preko sto komada cuvano u više-manje
savršenim uvjetima i niti jedan jedini nije opalio,
osim kada ih je bacio na vatru!
Talijanska vojna tehnike iz WW2
Nisu to Rusi ili Nijemci...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

pametan prijatelj!Oerlikon wrote:Prijetelj je imao preko sto komada cuvano u više-manje, savršenim uvjetima i niti jedan jedini nije opalio, osim kada ih je bacio na vatru!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

mogao je napraviti gradele, baciti carcano u vatru i laganini napraviti rucak...
Budala i poreza nikad nestat nećePrijetelj je imao preko sto komada cuvano u više-manje
savršenim uvjetima i niti jedan jedini nije opalio,
osim kada ih je bacio na vatru!![]()
Talijanska vojna tehnike iz WW2..
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

na stranu sto je "prijatelj" idiot, meni to nekako smrdi na slabu oprugu udarne igle ili vec kratku i poderanu iglu u zatvaracu? Nije nuzno da je streljivo krivo svaki put...
- Armalite Kid
- Banned
Rade čak i 7.92x33,Ice wrote:Provjeri na web stranicama PPU-a oni rade sve i svašta, a uvoznik za njih ti je Domjanković pa ako nađešna netu da ga rade kontaktiraj njih.
za slučaj da je nekome deda ostavio mp44 il
VG1
magisches schwein
Puška radi normalno sa modernim streljivom,mislim da je NORMA...
MA žao mi je što nisam uslikao to cudo talijanske tehnike
Zrno je totalno labavo stavljenu u cahuru,ako nekakvim kliještima
i bez vecih problema se izvadi.
Kažem navodno jer bi samo malo dijete popušilo pricu da je predsjednik SAD-a
ubiven jednim od najgorih pušaka i kalibara u 20.st.
Pogledaj slike metka koji je "izvadjen" nakon autopsije (tupi FMJ Fe 6,5mm Carcano totalno nedeformiran) i sliku samog atentata kada mu se rasprsne glava.
Navodno je taj isti metak prošao nekoliko puta kroz njega i kroz zašititara.
Svaki iole ozbiljan balisticar ce ti potvrditi da niti jedno zrno toga kalibra
(pa ni puno jacih kalibara) ne može imati toliku zaustavnu i probojnu moc.
MA žao mi je što nisam uslikao to cudo talijanske tehnike
Zrno je totalno labavo stavljenu u cahuru,ako nekakvim kliještima
i bez vecih problema se izvadi.
J.F.K. nije ubiven metkom 6,5 Carcano.Možda bi Lee Harvey Oswald znao nešto više o tom "lošem talijanskom "carcanu"
Kažem navodno jer bi samo malo dijete popušilo pricu da je predsjednik SAD-a
ubiven jednim od najgorih pušaka i kalibara u 20.st.
Pogledaj slike metka koji je "izvadjen" nakon autopsije (tupi FMJ Fe 6,5mm Carcano totalno nedeformiran) i sliku samog atentata kada mu se rasprsne glava.
Navodno je taj isti metak prošao nekoliko puta kroz njega i kroz zašititara.
Svaki iole ozbiljan balisticar ce ti potvrditi da niti jedno zrno toga kalibra
(pa ni puno jacih kalibara) ne može imati toliku zaustavnu i probojnu moc.
Ja ne iznosim svoje mišljenje u vezi tog kalibra,nego samo želim prenijeti (da sad ne copy/paste) informaciju.
Dakle zvanično je da je JFK "ubiven" tom i takvom puškom(prikazana s optikom na snimkama).E sad da li je ovaj mogao
u autu koji je bio u pokretu s te i te udaljenosti sprašiti kuglu predsjedniku SAD-a u ćelempuru,to ostaje na nama(bar na onima
koji se hoće s tim zamarati).Oni su odavno taj slučaj zatvorili,pa je eto i taj carcano uz Oswalda krivac.
Dakle zvanično je da je JFK "ubiven" tom i takvom puškom(prikazana s optikom na snimkama).E sad da li je ovaj mogao
u autu koji je bio u pokretu s te i te udaljenosti sprašiti kuglu predsjedniku SAD-a u ćelempuru,to ostaje na nama(bar na onima
koji se hoće s tim zamarati).Oni su odavno taj slučaj zatvorili,pa je eto i taj carcano uz Oswalda krivac.