Bi se isplatilo uzet ovako nešto ("napredna" zaštita za uši)
Bi se isplatilo uzet ovako nešto ("napredna" zaštita za uši)
http://www.xdpistols.com/item/78296_Sen ... _Prot.aspx
Imam već jako dobre klasične sluške, ali tijekom ljeta zna bit nezgodno zbog vrućina pa sam razmišljao o ovakvom jednom setu. Na žalost, u Rijeci ih nema za kupit pa razmišljam da naručim od ovih.
Kakva su vaša iskustva? Je li istina da se može normalno čuti govor a da stišava zvuk pucnja?
Imam već jako dobre klasične sluške, ali tijekom ljeta zna bit nezgodno zbog vrućina pa sam razmišljao o ovakvom jednom setu. Na žalost, u Rijeci ih nema za kupit pa razmišljam da naručim od ovih.
Kakva su vaša iskustva? Je li istina da se može normalno čuti govor a da stišava zvuk pucnja?
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Re: Bi se isplatilo uzet ovako nešto ("napredna" zaštita za uši)
Kupi si onda "čepiće" koji koriste radnici u predionicama i alatnicama. U Wurth-u prodaju čepice u paru na špagici koje stisneš sa prstima te metneš u uho i onda se oni "prilagode" ušnoj šupljini tako da ne čuješ nikakvu buku. ja ih inače koristim na gađanju glinenih golubova. Jeftini su cca 5,00 kn 1 par.
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
- blackpowder
- Nadnarednik

Ovaj antifon imao sam prilike probati i koristiti na Evropskom prvenstvu MLAIC 2007 u Parmi. Sistem je stavrno inovativan i koristi se poznavanjem fizike. Ukratko zvuk kao valna pojava skuplja se u rezonantnoj kutiji projektiranoj tako da se tonovi manje amplitude (govor) pojačavaju a tonovi veće amplitude (pucanj) režu - prigušuju. Vrlo su lagani i udobni za dugotrajno nošenje. No ipak ne očekujte čuda. Što skuplji i što kvalitetniji antifoni osim što će vam sačuvati sluh - spasiće vas i glavobolje nakon što ste odsudili recimo jedno evropsko ili svjetsko prvenstvo i zato na zaštitnoj opremi nikad nemojte štedjeti.
Osobno koristim čepiće napravljene po odljevku mog slušnog kanala a kad sudim onda koristim kvalitetne antifone sa stereo elektronikom koja omogućuje kontinuirano praćenje govora a prigušuje pucanj. Lošiji modeli elektronskih antifona potpuno blokiraju zvuk kod pucnja pa je komunikacija govorom isprekidana.
Osobno koristim čepiće napravljene po odljevku mog slušnog kanala a kad sudim onda koristim kvalitetne antifone sa stereo elektronikom koja omogućuje kontinuirano praćenje govora a prigušuje pucanj. Lošiji modeli elektronskih antifona potpuno blokiraju zvuk kod pucnja pa je komunikacija govorom isprekidana.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
- blackpowder
- Nadnarednik

Čepići za uši dobri su kod slabijeg opterećenja bukom, recimo kad su na streljačkoj liniji jedan ili dva strijelca ili se puca sa MK. No ukoliko se radi o većem broju strijelaca osobito velikim kalibrom i još u zatvorenom prostoru, čepići nisu dovoljni. Zvuk se do pužnice, nakovnja i inih pizdarija koje nam počesto zagorčavaju život (Dok ti si ipak u struci malo bliži toj anatomiji) prenosi i kostima glave, zato je klasični "radnički antifon" bolji za zaštitu sluha jer površinom svog "zvona" izolira kosti glave od zvučnih valova a pravi izbor je tkzv. švedska vata od koje se napravi čepić umetne u uho i pokrije antifonima.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
Hmm..pa dobro, jesi zraknuo onaj link gore što sam postirao? Kako ti se čine te sluške tamo, cijena i to?blackpowder wrote: No ipak ne očekujte čuda. Što skuplji i što kvalitetniji antifoni osim što će vam sačuvati sluh - spasiće vas i glavobolje nakon što ste odsudili recimo jedno evropsko ili svjetsko prvenstvo i zato na zaštitnoj opremi nikad nemojte štedjeti.
Ne bi štedio na ovakvim stvarima, al opet bi htio uzeti nešto što će predstavljati dobar kompromis između cijene i kvalitete, dakle ne jeftino, ali ne i preskupo.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
- blackpowder
- Nadnarednik

vidi pp