Kako nas država pljačka a mi šutimo i plaćamo
Kako nas država pljačka a mi šutimo i plaćamo
Tema je zamjena oružnih listova za sportsko držanje i nošenje sa onima za sportsko držanje.
O tome je već bilo govora, ali treba spomenuti da je prva zamjena oružnih listova bila 92. za nove, RH. Nakon toga, 2000. su ti zamijenjeni onima sa slikom a svi koji su ih zamijenili, platili su novi obrazac oružnog lista i još jednom 70 kn takse, koju su već platili.
Sada, opet zamjena obrasca i još jednom 70 kn takse za svaki komad oružja u posjedu.
Da ne govorim da su 2000. gotovo svima koji su dobili držanje i nošenje kao pripadnici pričuvnog sastava policije ili kao vojnici oružni listovi zamijenjeni za one u sportsko ili lovačko ili za držanje.
Sada se radi isto.
O tome je već bilo govora, ali treba spomenuti da je prva zamjena oružnih listova bila 92. za nove, RH. Nakon toga, 2000. su ti zamijenjeni onima sa slikom a svi koji su ih zamijenili, platili su novi obrazac oružnog lista i još jednom 70 kn takse, koju su već platili.
Sada, opet zamjena obrasca i još jednom 70 kn takse za svaki komad oružja u posjedu.
Da ne govorim da su 2000. gotovo svima koji su dobili držanje i nošenje kao pripadnici pričuvnog sastava policije ili kao vojnici oružni listovi zamijenjeni za one u sportsko ili lovačko ili za držanje.
Sada se radi isto.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Original_G
- Cinker - bojna

Re: Kako nas država pljačka a mi šutimo i plaćamo
i kad glupa* država shvati da se oružje mora nositi do streljane ili lovišta onda opet mijenjaj !
*glupa je vlast, ali kad već govorimo o birokratskom aparatu onda odgovara izraz država
*glupa je vlast, ali kad već govorimo o birokratskom aparatu onda odgovara izraz država
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Ništa neobično, ista priča bila je sa vozačkim dozvolama, CRO - HR i putovnicama.
Najsigurniji način punjenja državnog proračuna...
Čuo sam da bi se opet mogle mijenjati osobne i putovnice...
Čuo sam da bi se opet mogle mijenjati osobne i putovnice...
- Original_G
- Cinker - bojna

kod nas se veli da nije sramota pitati za pomoć !
pa nek država veli "narode frka, ajde svako kolko može pa da se izvučemo!" to bi cjenil
, a ne da vidim policiju na "poznatim" mjesima da puni proračun, pa izađu razne inspekcije na teren tolko da napišu kazne, to je jadno 
a mogel bi narod umjesto u škrabice u državni proračun par nedjelja
da vidiš kak bi šuki bil sretan
pa nek država veli "narode frka, ajde svako kolko može pa da se izvučemo!" to bi cjenil
a mogel bi narod umjesto u škrabice u državni proračun par nedjelja
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Naš Šef od banane ivo jednostavno nezna više kako puniti Državnu blagajnu (čitaj bure bez dna)pa izmišljaju kojekakve gluposti koje "raja" ima da plati.Njihove igraonice i experimente od Države do golfa netko mora iznijeti na SVOJOJ grbači , a tko drugi nego stoka sitnog zuba,jer ONI su zaštićeni ko lički medvjedi. 
No Peace without Justice !
Država nas pljačka a mi šutimo i plaćamo, zašto?
Zato što:
1. Smo manjina
2. Ogromna većina ljudi ne voli oružje (nebitno zašto) i oni će im uvijek biti uporište da mogu radit šta god hoće
3. Nemamo svoju udrugu
4. Anti-gun mediji
5. nam ista ta država ne vjeruje odnosno, iz nužnog zla nam dopušta posjedovanje oružja (ah i to ustavno pravo na samoobranu) ali uz cijenu koja svakim danom postaje sve veća i veća i uredbama koji postrožavaju zakon te s dodatnim testiranjima/taksama za lječnički, a sve u svrhu odvraćanja ljudi od čitavog procesa nabave.
6. Jer ne mogu kontrolirat i oporezivat kriminalce, a mi smo im lijepo tu registrirani.
Toliko.
Zato što:
1. Smo manjina
2. Ogromna većina ljudi ne voli oružje (nebitno zašto) i oni će im uvijek biti uporište da mogu radit šta god hoće
3. Nemamo svoju udrugu
4. Anti-gun mediji
5. nam ista ta država ne vjeruje odnosno, iz nužnog zla nam dopušta posjedovanje oružja (ah i to ustavno pravo na samoobranu) ali uz cijenu koja svakim danom postaje sve veća i veća i uredbama koji postrožavaju zakon te s dodatnim testiranjima/taksama za lječnički, a sve u svrhu odvraćanja ljudi od čitavog procesa nabave.
6. Jer ne mogu kontrolirat i oporezivat kriminalce, a mi smo im lijepo tu registrirani.
Toliko.
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Kreteni svaki puta sjednu za vrat nama za koje se zna ,neznam samo kako misle riješiti one koji prave probleme?
Kada ste čuli da je neko sr....e napravio legalni imalac oružja? 
No Peace without Justice !
- Josey_Wales
- Razvodnik

Pusti to sto ljudi pricaju da mrze oruzje, siguran sam da 80-90% ljudi ima oruzje samo nitko o tome ne prica i naravno nema prijavljeno.Breadfan wrote:Država nas pljačka a mi šutimo i plaćamo, zašto?
Zato što:
1. Smo manjina
3. Nemamo svoju udrugu
4. Anti-gun mediji
Toliko.
Are you gonna pull those pistols or whistle Dixie?
Nisam reko da mrze nego da ne vole..al ajmo ovako:
1. 200,000 ilegalnih vlasnika oružja (čisto nagađam)
2. 200,000 legalnih vlasnika oružja
3. 3.5 milijuna onih koji nemaju i ne vole oružje
To ti je to..
1. 200,000 ilegalnih vlasnika oružja (čisto nagađam)
2. 200,000 legalnih vlasnika oružja
3. 3.5 milijuna onih koji nemaju i ne vole oružje
To ti je to..
- blackpowder
- Nadnarednik

mene sve više brine nekompetentnost liječničkih pregleda koji pojedincima odobravaju nabavu oružja.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
Kolega Oerlikon, ovim putem ti izricem kaznu zbog govora mrznje,
i to privremenu zabranu pristupa forumu u trajanju 7 dana.
Nadam se da ces nesto nauciti iz ovoga.
i to privremenu zabranu pristupa forumu u trajanju 7 dana.
Nadam se da ces nesto nauciti iz ovoga.
Je li netko spreman potpisati peticiju ministru unutarnjih poslova u kojoj se traži da se pri zamjeni oružnih listova za sportsko oružje ne naplaćuje taksa od 70,00 kn koja je već jednom (i dvaput)plaćena?
Ako je, hajde da vidimo koliko članova foruma je spremno to potpisati pa da to pošaljemo ministru u formi otvorenog pisma i putem medija izrazimo nezadovoljstvo ??
Ako je, hajde da vidimo koliko članova foruma je spremno to potpisati pa da to pošaljemo ministru u formi otvorenog pisma i putem medija izrazimo nezadovoljstvo ??
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ja nemoram mjenjati ali nikad se nezna pa bi potpisao, za svaki slucaj =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Original_G
- Cinker - bojna

Last edited by ALPHA on 17 Jul 2009, 22:36, edited 1 time in total.
Samo je nebo granica, a granice su da se prelaze
Također bi potpisao. Iako imam mjesta u postojećem oružnom, vrlo lako se moglo desit i da sam ja jedan od onih koji bi morali plaćat tih 70kn..
- blackpowder
- Nadnarednik

problem promjene oružnih listova za DRŽANJE I NOŠENJE SPORTSKOG ORUŽJA u DRŽANJE SPORTSKOG ORUŽJA je čisto ubiranje harača. Režim držanja i nošenja sportskog oružja do sada je bio U FUTROLI ZAKLJUČANO I ODVOJENO OD STRELJIVA, isti režim ostaje i kod DRŽANJA SPORTSKOG ORUŽJA, u čemu je trik osim jebade i isisavanja love. Osim toga na granici Slovenci ponekad zajebavaju kod iznosa oružja sa dozvolom za DRŽANJE I NOŠENJE (neke su strijelce i vratili sa granice!) a isti problem će se javiti kad te policajac nađe u drugoj žipaniji u HR sa oružjem za držanje i nošenje (dok dokažeš da nisi bik odoše jaja!). Promjena je čisto nepotrebna i dovodi se u diskriminirajući položaj u odnosu na druge korisnike oružja (Lovce) kojima OSTAJE dozvola za DRŽANJE I NOŠENJE LOVAČKOG ORUŽJA (U FUTROLI ZAKLJUČANO I ODVOJENO OD STRELJIVA).
Do ove zamjene je došlo zbog pisanja Zakona po pačvork sistemu - malo sec iz ovog zakona malo sec iz onog zakona - tako su prepisali iz starog talijanskog zakona koji kaže da se za dozvolu za kretanje s oružjem između područja odgovornosti Questura morao podnositi zahtjev - srećom od tog prijedloga su odustali nakon brojnih prigovora ali nisu skinuli sve članke koji su vezani na tu temu. čak ni talijani više ne moraju tražiti tu famoznu dozvolu.
Do ove zamjene je došlo zbog pisanja Zakona po pačvork sistemu - malo sec iz ovog zakona malo sec iz onog zakona - tako su prepisali iz starog talijanskog zakona koji kaže da se za dozvolu za kretanje s oružjem između područja odgovornosti Questura morao podnositi zahtjev - srećom od tog prijedloga su odustali nakon brojnih prigovora ali nisu skinuli sve članke koji su vezani na tu temu. čak ni talijani više ne moraju tražiti tu famoznu dozvolu.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
- blackpowder
- Nadnarednik

Tražimo i zahtjevamo VLADAVINU PRAVA a NE Šukerove KESE!
- Mr.Cabdriver
- Dežurni Dušebrižnik

Negdje treba povući crtu. Država to smo mi... naša lova od poreza je tamo daleko - nemamo ni zdravstvo, ni obrazovanje, a ni penzije od svojih doprinosa. Sve treba doplatiti. Prvo je trebalo doplatiti obrazovanje. Onda je trebalo doplatiti za penzije. Sad treba papreno doplaćivati za zdravstvo. A svatko tko zna malo matematike zna izračunat da bi pogotovo lova za zdravstvo bila dostatna i bez participacija i dopunskog da se ne isplaćuje masne marže apotekarskoj veledistribuciji.
Ono bitno je izbrisano jer ljudi ne vole istinu
Negdje treba povući crtu i oteti im škare za šišanje ovaca iz ruku.
Ono bitno je izbrisano jer ljudi ne vole istinu
Negdje treba povući crtu i oteti im škare za šišanje ovaca iz ruku.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....