TT 33, M57...
Moderator: BOXI
TT 33 ili TT M57?
Vasa iskustva, misljenja, usporedbe, mane, prednosti ova dva pistolja(originial 33 i verzija yu 57), a moze i o svakom pojedinacno! Ja cujem da je M57 kud i kamo bolji i kvalitetniji!
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!
Re: TT 33 ili TT M57?
Dajem prednost CZ M57, spremnik prima 9 metaka, posjeduje vodilicu povratne opruge i smatram da je bolja obrada materijala od tipičnog ruskog TT 33. Volio bih imati ruski TT 33 za kolekciju, ali onaj koji je proizveden do 1945. godine.
U USA se prodaju CZ M57 na koji je ugrađena kočnica koja blokira zub zapinjača. Navedenu ugradnju vrši puškarca radionioca Trofej iz Beograda. Fotografija je posuđena s foruma CZ999.
U USA se prodaju CZ M57 na koji je ugrađena kočnica koja blokira zub zapinjača. Navedenu ugradnju vrši puškarca radionioca Trofej iz Beograda. Fotografija je posuđena s foruma CZ999.
Da neotvaram novu temu..
Vidio sam par metaka od tetejca na kojima je odrezan vrh kugle i olovni dio presjeka lagano udubljen/bušen..
Na koji nacin se to radi?
Vidio sam par metaka od tetejca na kojima je odrezan vrh kugle i olovni dio presjeka lagano udubljen/bušen..
Na koji nacin se to radi?
A najvjerovatnije rucno...pila za zeljezo i busilica...Ili si ti vidio tvornicki primjerak?
znaš li da to zrno nije zatvoreno košuljicom odostraga? znaš li da je to "malo" jače streljivo? znaš li kako se otpakirava sladoled na štapiću? znaš li čemu vode ostaci košuljice u cijevi, a ti veselo povlačiš okidač?
zovi domjankovića možda je konačno uspio uvesti ppu i traži jhp, i zauvijek zahebi pile i turpije da ti nebi prste i/ili slične nebitnoće skupljali po podu.
zovi domjankovića možda je konačno uspio uvesti ppu i traži jhp, i zauvijek zahebi pile i turpije da ti nebi prste i/ili slične nebitnoće skupljali po podu.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Because none of us are as cruel as all of us
Po mom skromnom mišljenju i iskustvu, Tetejac je jedan od najružnijih, najneergonomičnijih i najnepreciznijih pištolja iz koje sam imao tu nesreću
da pucam.
(bježi pred navalom ljutih vlasnika
)
(bježi pred navalom ljutih vlasnika
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Baš suprotno, jako je precizan, no to ipak ovisi od samog strijelca, a treba uzeti u obzir da je to u stvari ruska kopija Colta .45 1911, samo pojednostavljena i u ruskom kalibru.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- blackpowder
- Nadnarednik

@Bredfan reci to u Rijeci na DANIMA GROMA 
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
Ne znam što su Dani groma, ali ako ima veze s TTom, taj dan me nema u gradu..blackpowder wrote:@Bredfan reci to u Rijeci na DANIMA GROMA
Dobar je sa njime orat zemlju..da si vidio koje sam oranice napravio na Drenovi..nobile157 wrote:Baš suprotno, jako je precizan, no to ipak ovisi od samog strijelca.
- blackpowder
- Nadnarednik

Bredfan - DANI GROMA - streljačko natjecanje TETELJUGE ONLY.Obavezno se pojavi i usporedi rezultate sa natjecanja 03.05.(nedjelja).
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
Breadfan wrote:Dobar je sa njime orat zemlju..da si vidio koje sam oranice napravio na Drenovi..nobile157 wrote:Baš suprotno, jako je precizan, no to ipak ovisi od samog strijelca.
Gledao sam ja puno "orača" koji su tvrdili da pištolj ne valja, a kada sam ja otpucao, skužili su da ne valja gazda a ne pištolj
^^ Pozivaju se svi TT strijelci na aktivno sudjelovanje u emisiji "Plodovi zemlje":

Ja imam TT 57,malo mu je skinuto okidanje i pistolj je upucan i s njim na 25m ne izlazim iz crnoga polja! Eto...znaci nije otpad! Stvar je do strijelca, a za nesto bolje rezultate treba malo dorade i to je to!
- Josey_Wales
- Razvodnik

Sto se tice estetike mislim da je japanski Nambu jos uvijek nenadmasan, meni izgleda kao nekakva neuspjela kopija Lugera.Breadfan wrote:Po mom skromnom mišljenju i iskustvu, Tetejac je jedan od najružnijih, najneergonomičnijih i najnepreciznijih pištolja iz koje sam imao tu nesrećuda pucam.
(bježi pred navalom ljutih vlasnika)
Nambu Model 94
Are you gonna pull those pistols or whistle Dixie?
TT uopce nije ruzan pistolj! Znam da je sve stvar ukusa, ali... Je da je malo tezi, ali kada ga imas u ruci i kada znas da je pouzdan i da ne steka, to je onda to! Najbolje bi bilo da je napravljen od papira! Ponavljam, sve je stvar ukusa, ali izgledom bas izgleda mocno, kako bi se reklo slici na pravi pistolj!
- SnajperM76
- Banned
A dali je netko pucao iz TT-jca, tj. M57 u kalibru 9mm???
kako se pištolj ponaša u tom kalibru....jel išta precizniji ili je to sve isto??? moja dva TT-jca su isto upucana i ne izlaze iz crnog kruga na 25 metara!!!! i slažem se UVIJEK je do strelca, a ne do oružja!!!
kako se pištolj ponaša u tom kalibru....jel išta precizniji ili je to sve isto??? moja dva TT-jca su isto upucana i ne izlaze iz crnog kruga na 25 metara!!!! i slažem se UVIJEK je do strelca, a ne do oružja!!!
Ponaša se isto kao i onaj drugi. A preciznost ovisi o strijelcu.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ja probao taj u 9mm ali samo probao, 2-3 metka i to je to, imao ga susjed dok se nije "razdužio", mislim da ga je prepustio rodjaku sto znaci da je jos uvijek u blizini.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Ništa posebno, to je ipak kopija koja se za razliku od originala (Colt 1911) koji se dan danas uspješno koristi u policiji, vojsci, IPSC-u itd. ne koristi nizašto osim na tekmi koja je u Rijeci napravljena samo za taj gan. I naravno, ima ljudi koji ga posjeduju iz raznoraznih razloga, no to je ipak prošlost.