Skriveno nosenje i Evropa
Skriveno nosenje i Evropa
Zaista mi je zanimljivo kolko na ovom forumu ima "ljubitelja" oruzja koji su protiv nosenja! Za sad kod nas u Bosni je dozvoljeno, al eto citam da je u susjednoj Hrvatskoj i Srbiji gotovo neizvodljivo, te trebaju posebne dozvole, nemoguce dobit itd. Kolko je inace ovo tacno? Volio bih cuti ko od clanova nosi oruzje. Ja nosim, mozda ne 24/7 ali nosim.
Isto volio bih znati kakav je zakon u drugim evropskim drzavama po ovom pitanju, (Italija, Austrija, Francuska, Svicarska...) Da li cemo i mi u Bosni ako kad udjemo u EU ako kad udjemo imati iste probleme.
Isto volio bih znati kakav je zakon u drugim evropskim drzavama po ovom pitanju, (Italija, Austrija, Francuska, Svicarska...) Da li cemo i mi u Bosni ako kad udjemo u EU ako kad udjemo imati iste probleme.
Re: Skriveno nosenje i Evropa
Nije stvar samo u lošem zakonu, nego i u lošem tumačenju od strane službenika, koji su opet, dobili direktive od šefova. Činjenica je da se dozvola za držanje i nošenje za samoobranu gotovo da i ne može dobiti.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Iako ja osobno nisam protivnik nošenja (podrazumijevši adekvatnu provjeru, obuku itd.) mislim da nije u redu druge koji imaju drugačije mišljenje na ovom forumu, zbog toga tretirati kao "manje" ljubitelje oružja.Irfan wrote:Zaista mi je zanimljivo kolko na ovom forumu ima "ljubitelja" oruzja koji su protiv nosenja!
Problem je što kod nas jednostavno ne postoji ta kultura i tradicija nošenja i uopće me ne čudi da i ljudi koji se bave oružjem imaju određene rezervacije prema tome, također uzevši u obzir i općeniti stav javnog mijenja i medija o našem hobiju i nama kao vlasnicima.
Mišljenja sam da kod nas nošenje nikad neće biti dozvoljeno pa čak ni pod istim uvjetima koji su potrebni da neko dobije dozvolu za držanje, bio sportski strijelac ili lovac. Čak i ako se to kojim slučajem desi, dovoljno je da samo jedan nositelj takve dozvole, napravi kazneno djelo ili nekakav prekršaj i jedva će dočekati da se vrate na staro i možda još gore: postrože postojeće zakone.
Za tipičan primjer tkz. "nanny state", pogledajte Veliku Britaniju i esktreme do kojih su došli. Nedavno su čak i noževe koje nose skauti na terenu (za pojasem) odlučili zabraniti zbog učestalih kaznenih djela počinjenih hladnim oružjem.
Toliko o djelotvornosti njihovog "gun bana".
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
još 1993 godine sam u policijskoj akademiji u zagrebu položio ispit za dozvolu za držanje i nošenje kratkog oružja odnosno pištolja ili revolvera. žao mi je što nisam više koristio to pravo na registraciju kratkog oružja jer koliko vidim svakim danom je sve teže registrirati kratko oružje. sa lovačkim nemam problema. imam registriranu češku zbrojevku cal. 6,35 m/m na dozvoli za držanje i nošenje a neki dan sam htio registrirati CZ m-88A u cal. 9 m/m i nisam mogao jer "to ide u zagreb u MUP, i oni odlučuju može li se to dati na dozvolu za nošenje ili ne" pa sam ga na kraju registrirao kao lovački pištolj a u toku je preregistracija u pištolj za držanje i nošenje, naime dođe vrijeme da nisam na adresi stanovanja po par mjeseci pa oružje nosim sa sobom,. najgore u svemu je što države kao Engleska odlučuju o tome a kod njih je ionako zabranjeno posjedovanje tog oružja. sve se svodi na to da se države boje svog naoružanog naroda.
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
u nasem zakonodavcu je problem stihijskog nastupa i donosenja zakona "preko koljena" pa ispravljanje uredbama i podzakonskim aktima dok se ne dodje do situacije da i zaposlenici npr. MUP-a ne znaju tumaciti pojedini akt
ako se osvrnemo na to kako modern frmaceutske tvrtke proizvode lijekove dodjemo na isto, naime, svaki novo proizvedeni lijek ima ucinak na bolest ali, nazalost, ima i nus-pojave
isprika na opsirnosti, dolazimo do dijela gdje lijek koji bi trebo pomoci muskarcu u problemima sa prostatom, a koji izaziva kontra efekte, mozemo zamijeniti obicnim tikvinim (bućinim) sjemenkama i postici isti efekat samo na prirodniji nacin
ne mozemo povuci paralelu izmedju ove usporedbe ali mozemo na trenutak shvatit kako poceti razmisljati
osobno sam nedavno bio u skakljivoj situaciji da moram uporabit "sredstva prisile" da bih obranio svoju obitelj i imovinu od pljackasa sto je na srecu proslo dobro jer sam na vrijeme pozvao "organe reda" i pocinitelji su uhiceni u pokusaju a ja nisam trosio streljivo
posjedovanje i nosenje DA, ali uz kvalitetnu izobrazbu i dobre zakone
nadam se da necu biti pogresno shvacen ali, sjecam se vremenâ kad su lopovi (i ostalim paraziti) sjedili gologuzi na supljoj stolici preko noci (necu pisati koji alat je bio ispod supljine) i sutradan izlazili rehabilitirani.....
bilo je i zlouporabe ali barem su krivci bili bolje kaznjeni a ne kao u europi (sto i nas ceka) da kad ti dodje provalnik u stan trebas se dobro sakrit i pozvat policiju a provalnika ni u kojem slucaju ometat jer bi te mogo tuzit....
jos jedna isprika na opsirnom napisu i odstupanju od teme ali nadam se da sam shvacen
ako se osvrnemo na to kako modern frmaceutske tvrtke proizvode lijekove dodjemo na isto, naime, svaki novo proizvedeni lijek ima ucinak na bolest ali, nazalost, ima i nus-pojave
isprika na opsirnosti, dolazimo do dijela gdje lijek koji bi trebo pomoci muskarcu u problemima sa prostatom, a koji izaziva kontra efekte, mozemo zamijeniti obicnim tikvinim (bućinim) sjemenkama i postici isti efekat samo na prirodniji nacin
ne mozemo povuci paralelu izmedju ove usporedbe ali mozemo na trenutak shvatit kako poceti razmisljati
osobno sam nedavno bio u skakljivoj situaciji da moram uporabit "sredstva prisile" da bih obranio svoju obitelj i imovinu od pljackasa sto je na srecu proslo dobro jer sam na vrijeme pozvao "organe reda" i pocinitelji su uhiceni u pokusaju a ja nisam trosio streljivo
posjedovanje i nosenje DA, ali uz kvalitetnu izobrazbu i dobre zakone
nadam se da necu biti pogresno shvacen ali, sjecam se vremenâ kad su lopovi (i ostalim paraziti) sjedili gologuzi na supljoj stolici preko noci (necu pisati koji alat je bio ispod supljine) i sutradan izlazili rehabilitirani.....
bilo je i zlouporabe ali barem su krivci bili bolje kaznjeni a ne kao u europi (sto i nas ceka) da kad ti dodje provalnik u stan trebas se dobro sakrit i pozvat policiju a provalnika ni u kojem slucaju ometat jer bi te mogo tuzit....
jos jedna isprika na opsirnom napisu i odstupanju od teme ali nadam se da sam shvacen
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka
Ne razumijem zasto ste toliko navili na nosenje oruzja. Naime, samo da napomenem, ja sam sportski strijelac bolje receno rekreativac i posjedujem CZ 75 za sportsko gadjanje i sportsku dozvolu za posjedovanje. Sve "ovlasti" koje dolaze sa tom dozvolom (nosenje od kuce do streljane u adekvatnim prenosivim sredstvima) me zadovoljavaju. Osobno smatram da velika vecina nas ovdje nece upotrijebiti oruzje jer ipak pucati u nekoga nije jednostavno, posebno u mirnodobsko vrijeme. Smatram da nosenje oruzja pruza laznu sigurnost koja u vecini slucajeva moze stetiti vama a i objektu na koji ste okrenuli cijev.
Zapitajte se samo koliko ste puta dosli u situaciju da ste morali OPRAVDANO, napominjem opravdano, upotrijebiti oruzje?! Jel Vam sada treba nosenje?? Ne spominjem lovce u lovu i sve organe reda. Zakljucimo to ovako, ako ste svi dobili odredjne dozvole (uglavnom sportske i lovacke) psihicki ste stabilini i niste u zivotnoj opasnosti! Znaci niste kriminalac, iako kriminalcu ne treba dozvola za nosenje i drzanje od nikoga, niti je clan ovoga foruma. Cemu onda tolka panika oko nosenja oruzja? Ako se vec i nadjete u situaciji da OPRAVDANO branite obitelj od lopova u svom domu, onda ce vam i zakonske regulative opravdati upotrebu bilo koje vrste oruzja od noza, siljak, letve, palice, pistolja....
Vjerojatno sam dirnio osinje gnijezdo, no to je samo moje misljenje
Zapitajte se samo koliko ste puta dosli u situaciju da ste morali OPRAVDANO, napominjem opravdano, upotrijebiti oruzje?! Jel Vam sada treba nosenje?? Ne spominjem lovce u lovu i sve organe reda. Zakljucimo to ovako, ako ste svi dobili odredjne dozvole (uglavnom sportske i lovacke) psihicki ste stabilini i niste u zivotnoj opasnosti! Znaci niste kriminalac, iako kriminalcu ne treba dozvola za nosenje i drzanje od nikoga, niti je clan ovoga foruma. Cemu onda tolka panika oko nosenja oruzja? Ako se vec i nadjete u situaciji da OPRAVDANO branite obitelj od lopova u svom domu, onda ce vam i zakonske regulative opravdati upotrebu bilo koje vrste oruzja od noza, siljak, letve, palice, pistolja....
Vjerojatno sam dirnio osinje gnijezdo, no to je samo moje misljenje
https://SecreLocal.com - Kayla Pupa Sonya Vibe Ashley Evelynn - No Verify - Anonymous Sex Dating - Secret Chat Dating
Zastupnik Breadfan ulaže oštru repliku na ovaj citat!canon11 wrote:
Zapitajte se samo koliko ste puta dosli u situaciju da ste morali OPRAVDANO, napominjem opravdano, upotrijebiti oruzje?! Jel Vam sada treba nosenje??
Cannon11, problem je upravo u tome razmišljanju tipa "Što ćeš nosit oružje, kakve su šanse da će te neko napast i da će ti zatrebat??" i anti-gun pristaše vide opravdanje nošenja eventualno ako si svaki dan pod napadima zombija, a ako je društvo, generalno "sigurno" onda ti kao ne treba nošenje.
Dovoljno je samo jednom u životu da ti se desi da te neko napadne na ulici i da dođeš u situaciju da tebi ili nekom bližnjem život visi o koncu, da će ti taj pištolj zatrebat i samo je to po meni dovoljno i apsolutno opravdanje za ostavljanje mogućnosti legalnim vlasnicima koji su prošli obuku i provjere da nose, ukoliko se za to odluče.
Dakako, radi se o apsolutno ogromnoj odgovornosti, ali čuj, onog dana kad si dobio oružje u ruke, zavjetovao si se državi na tu odgovornost, a ako je neko do te mjere "kauboj" i neozbiljan, on će nosit pištolj imao dozvolu za nošenje ili ne, a da ne govorim o kriminalcima koji nikog ne pitaju, pa zašto bi onda on imao pravo da hoda naoružan okolo i terorizira druge, a mi kao legalni vlasnici koji plaćamo poreze i štujemo zakone (na teret vlastita džepa) ne i da se nadamo da neće nikad naletit na nas i tješit se da nam zbog toga ne treba ta opcija?
Dakle, stvar je više u principu nego o nekakvom sad opravdavanju zašto nositi ili ne..
Stvar je jednostavna:
Tko ne želi nositi oružje, pa neka ga NE NOSI.
Ja ŽELIM i NOSIM GA.
Kraj priče.
Tko ne želi nositi oružje, pa neka ga NE NOSI.
Ja ŽELIM i NOSIM GA.
Kraj priče.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Ne bih se slozio sa canonovim napisom kako su samo osobe koje se bave kriminalom zivotno ugrozene.
Osobe koje se bore protiv kriminala su ti koji su ugrozeni i koji bi trebali nositi oruzje za samoobranu, a tu ne spada samo policija. Razloga za ugrozenost moze biti mnogo, a tu je onda najbitnija dobra obuka i edukacija onih koji nose oruzje.
Naravno da obiteljski ljudi koji se nisu nikad nikome zamjerili nemaju potrebu nositi oruzje, ali bi ga i njima preporucio kod kuce u sefu u svrhu obrane od provalnika.
Osobe koje se bore protiv kriminala su ti koji su ugrozeni i koji bi trebali nositi oruzje za samoobranu, a tu ne spada samo policija. Razloga za ugrozenost moze biti mnogo, a tu je onda najbitnija dobra obuka i edukacija onih koji nose oruzje.
Naravno da obiteljski ljudi koji se nisu nikad nikome zamjerili nemaju potrebu nositi oruzje, ali bi ga i njima preporucio kod kuce u sefu u svrhu obrane od provalnika.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Imao sam jedan stresan san neki dan... uglavnom da ne pricam pricu od samog pocetka glavni detalj je: gledam kroz prozor na terasi i neki nepoznat lik kojeg sam prethodno otjerao (bio mi je sumnjiv i trazio da ga ga pustim u kucu i pomognem oko necega), i tako gledam ja njega na cesti, kad odjednom susjeda vice na njega i on pocinje bjezati, zgrabi jedno od troje male djece koja se igraju na cesti, skoci na slozena drva i meni pred prozor na terasi kao BRZO BRZO PUSTI ME UNUTRA, a za pasom ima neki pistolj, makarov ili nesto slicno... i sta sad... dio kuce gdje ja zivim (međukat) ima svoj ulaz i odvojen je od prizemlja gdje su roditelji, svo oruzje mi je u sefu zakljucano u potkrovlju (nije jos dovrseno za stanovanje), i sad dilema, cijeli taj dio stubista je zatvoren prirucnim vratima tek da ne puše, znaci ako se ja sad zablindiram u sobu, odsjecen sam a stite me jedna obicna vrata, ako krenem u potkrovlje po oruzje, moram prvo ta vrata odkljucati, pa uzeti kljuc od sefa s oruzjem, pri tome nesmijem zaboraviti iz sobe ponesti kljuc kojim je zakljucana zasebna kutija od zbrojevke, i tako si ja razmisljam koliko bi mi trebalo za tu radnju, znaci morao bih proci 3 brave i napuniti prazno oruzje a za to vrijeme me od napadaca stite jedna vrata od najlona??? U sobi imam samo uvjerljiv 1911 airsoft, mogu ga uplasiti, ali sto ako se ne uplasi pa pripuca? i imam prazan Navy 1851 kojim bi vise stete u tom trenutku napravio da ga udarim s njim, i tako stojim na "krizanju" prema ulaznim vratima svoje sobe, potkrovlja, izlaza iz hodnika i ulaza u prizemlje... jer postoje 2 nacina da lik udje u taj prostor, dakle kroz taj veliki prozor na terasi ili kroz ta najlonska vrata... sta sad? Nista, urlam i zovem starog da izadje van da pricuva barem prolaz s najlonskim vratima dok ja odjurim u potkrovlje po utoku... i budim se... srecom je to bio samo san.kazamat wrote:Naravno da obiteljski ljudi koji se nisu nikad nikome zamjerili nemaju potrebu nositi oruzje, ali bi ga i njima preporucio kod kuce u sefu u svrhu obrane od provalnika.
u to vrijeme sam bas bio sam kod kuce, moji su bili na moru, doma samo pas, macka, ribe i ja... i mislim si, pa jebote, pored svega sto imamo kod kuce ja se nebi mogao obraniti da se to stvarno dogodilo, doslo mi je da napunim zbroju i stavim ju pod jastuk. Srecom pa zivim u malom mjestu gdje se takve stvari ne dogadjaju, bilo je nekih par kradja i provala u podrume i alatnice u okolici i praznjenje istih ali uglavnom je to to... Veca sranja se dogadjaju po birtijama kad se napiju nego ovako nesto... nekome ce se to sve ciniti smijesno ali s druge strane dovoljno da se covjek malo zapita...
(i ne, nedam vam to na cemu sam bio kad sam ovo sanjao
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
^^Je li Mike..je l' bi mi mogo prodat autorska prava na taj tvoj san da si jedan dobar domaći akcijski film snimim? 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

jos da sam napisao sve detalje, koje nemogu slovima ni opisati (nedostaju gestikulacije rukama i nogama)... E majke't, nemas pojma koja trauma, skuzio sam da sam se stvarno izderao na glas kad sam zvao starog u pojacanje, od toga sam se i probudio, onda znas "koliko je bilo sati", nakon toga pola sata nisam mogao zaspati! Dogovorit cemo se za autorska prava =)
- Original_G
- Cinker - bojna

pita mene žena kaj da ona radi dok je sama?
velim to je šifra od sefa, ovak to funkcionira, tu se puni, tak puca (bili smo kasnije na streljani) i onda se prekinem i velim tu ti je mačeta i golf palica ("6) s tim ga po tintari i gotovo
velim to je šifra od sefa, ovak to funkcionira, tu se puni, tak puca (bili smo kasnije na streljani) i onda se prekinem i velim tu ti je mačeta i golf palica ("6) s tim ga po tintari i gotovo
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
Jes ti siguran da ti je dobar taj redoslijed e ako ga krkne mačetom, neće bit potrebe za palicom..Original_G wrote:tu ti je mačeta i golf palica ("6) s tim ga po tintari i gotovo
- Original_G
- Cinker - bojna

-
tehnotezak
- Razvodnik

U drzavi Hrvatskoj je slijedeci zakon: Kriminalac smije drzat-nosit pistolj (na crnjaka) u svakom trenu, na svakom mjestu, neuracunljiv, pijan il nesto trece a normalni građanin nesmije, netreba kažu, mada mu je pravo da se brani jedna od osnovnih ljudskih prava zajamcena al eto uskracena. Molim?!
Postujem tuđa misljenja al dok se to na razini države ne riješi nemamo baš puno o cemu debatirati. Zakon je u nekim segmentima vrlo kontraproduktivan. Tjera i normalne građane da posjeduju ilegalno oruzje te time krše zakon. Osobno sam za nosenje oruzja, naravno tko zeli i sposoban je za to. Time bi se barem djelomicno rjesio problem ilegalnog oruzja. Svi samo pricaju i prave probleme oko legalnog oruzja dok o ilegalnom svi šute...
Dok se dogodi neka pyzdaryja tek onda stiže i policija a dok oni dojdu moze biti kasno, imam iskustva bas dok su dosli na svrsen čin a čekali iz prikrajka dok se situacija sama ne rijesi. Ne zelim blatiti policiju jer bi i sam radije cekao da pucnjava zavrsi, bome nebi glumio Čak Norisa. Dok bi normalan građanin bil naoružan imal bi se sa čim i obraniti. Nedavno sam bio u Londonu pa sam razgovarao sa englezima o tome. Svi samo sliježu ramenima i kažu da je od bana oruzja kriminal porastao drasticno. U pljackama itd se bas upotrebljava to zabranjeno kratko oruzje. Znaci naoruzani su samo lopovi i policija. Divota! A mi se guramo u šupak evropskim krasnim drzavama gdje dok padne noc nema zivog stvora na ulici.
Postujem tuđa misljenja al dok se to na razini države ne riješi nemamo baš puno o cemu debatirati. Zakon je u nekim segmentima vrlo kontraproduktivan. Tjera i normalne građane da posjeduju ilegalno oruzje te time krše zakon. Osobno sam za nosenje oruzja, naravno tko zeli i sposoban je za to. Time bi se barem djelomicno rjesio problem ilegalnog oruzja. Svi samo pricaju i prave probleme oko legalnog oruzja dok o ilegalnom svi šute...
Dok se dogodi neka pyzdaryja tek onda stiže i policija a dok oni dojdu moze biti kasno, imam iskustva bas dok su dosli na svrsen čin a čekali iz prikrajka dok se situacija sama ne rijesi. Ne zelim blatiti policiju jer bi i sam radije cekao da pucnjava zavrsi, bome nebi glumio Čak Norisa. Dok bi normalan građanin bil naoružan imal bi se sa čim i obraniti. Nedavno sam bio u Londonu pa sam razgovarao sa englezima o tome. Svi samo sliježu ramenima i kažu da je od bana oruzja kriminal porastao drasticno. U pljackama itd se bas upotrebljava to zabranjeno kratko oruzje. Znaci naoruzani su samo lopovi i policija. Divota! A mi se guramo u šupak evropskim krasnim drzavama gdje dok padne noc nema zivog stvora na ulici.
Last edited by Mike_Torello on 13 Sep 2009, 19:19, edited 1 time in total.
Reason: radi bolje čitljivosti ispravljene gramatičke greške!
Reason: radi bolje čitljivosti ispravljene gramatičke greške!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Normalno, jer su krimosi sigurni da se obicni civili nemaju s cime braniti pa su jos hrabriji i boli ih ona stvar za bilo sta dok policija ne dodje, a kod njih su cak i ulicni (kvartovski Bobi-ji) razoruzani, imaju samo palicu i probor ali nemaju vatreno oruzje... i sto ce takav jadan pandur da naleti na skupinu naoruzanih krimosa? dati petama vjetra, eto sto ce...
jednom rečenicom je pok. blackpowder sve rekao:
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
To je zato jer država podcjenjuje i ne vjeruje svojim vlastitim građanima koji poštuju njene zakone.tehnotezak wrote:U drzavi Hrvatskoj je slijedeci zakon: Kriminalac smije drzat-nosit pistolj (na crnjaka) u svakom trenu, na svakom mjestu, neuracunljiv, pijan il nesto trece a normalni građanin nesmije, netreba kažu, mada mu je pravo da se brani jedna od osnovnih ljudskih prava zajamcena al eto uskracena. Molim?!
Podcjenjuje jer misli da smo kao takvi rizik i potencijalna opasnost za sebe i za druge (dakle, da smo nesposobni nosit i da bi nam prosudba u ključnom trenutku zakazala), a ne vjeruje jer jednostavno ne želi naoružane ljude na ulicama.
Sve to ima smisla nekome ko nije upućen u faktičko stanje stvari, a to je da svi legalni vlasnici moraju proći provjere, dati brdo love kako za oružje tako i za takse, dokumente i formulare koji idu za njega, proći lječnički (koji se također masno plaća), a nedavno (ako se to zaista počelo sustavno provoditi) pohađati i obuku o rukovanju oružjem (+kratki tečaj o samom Zakonu o oružju).
E sad, ko bi normalan nakon svega toga, da dobije dozvolu za nošenje otišo u grad i maho pištoljem i radio pizdarije kad zna da bi izgubio oružje u koje je uložio sav taj trud, vrijeme i novac dok si reko keks?
Legalni vlasnik neće, on će to shvatiti kao ogromnu odgovornost i (na žalost) privilegiju, dok za ove ostale baš i nisam siguran.
Također je istina da zbog svih tih zakonskih zavrzlama i skupoće čitavog procesa nabave, mnogi 'obični' ljudi posežu za ilegalnom nabavkom oružja, jer birokracija daje sve od sebe da ti ogadi čitav proces i da te u biti, odvrati od tog "hobija".
Još nešto, a o tome tada nisam previše razmišljao, ali sad kako si vraćam film u glavi, sjećam se kako su mi djelatnice u MUPu komentirale moj zahtjev za nabavku oružja (prvi put kad sam išo) "Što će vama oružje? Vi ste mladi..Znate, ja ne volim oružje.." itd., dakle, neprofesionalno nametanje nekih svojih osobnih stavova kojima tu nije mjesto..za takve stvari se u uređenim društvima dobija otkaz po kratkom postupku, al' to je kod nas sasvim normalno, ko što je bilo normalno da mi na faksu profesor Morfologije govori o Iraku, Amerikancima, religiji, homoseksualcima itd..i aj sad ti njemu se usprotivi pa ćeš na kraju izvuć deblji kraj. Napravi to negdje drugdje, hvala na suradnji i doviđenja!