LUGER P.08 - fotografije
Moderator: BOXI
LUGER P.08 - fotografije
Otvaram novu aktuelnu temu o pištolju Luger, odnosno galeriju fotografija Vaših Lugera.
Na fotografijama su moji Lugeri DWM iz 1915 godine i Byf iz 1942 godine. Luger koji je bio u vlasništvu zapovjednika Luftwaffe u WWII - Herrmann Goering.
Na fotografijama su moji Lugeri DWM iz 1915 godine i Byf iz 1942 godine. Luger koji je bio u vlasništvu zapovjednika Luftwaffe u WWII - Herrmann Goering.
Re: LUGER P.08 - fotografije
Lijepo, lijepo...
Još sam mlad za nabavku vlastitog vatrenog oružja, ali od starih pištolja mi se između ostalih sviđaju Lugeri (tzv. rode).
Jel ima to još gdje u Hrvatskoj za nabavit i kako se kreću cijene?
Pretpostavljam da to ide kao kolekcionarsko oružje.
Još sam mlad za nabavku vlastitog vatrenog oružja, ali od starih pištolja mi se između ostalih sviđaju Lugeri (tzv. rode).
Jel ima to još gdje u Hrvatskoj za nabavit i kako se kreću cijene?
Pretpostavljam da to ide kao kolekcionarsko oružje.
Ukucaj u pretražnik "Luger P08" pa čitaj "prepucavanja"
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
Evo još jednog novopridošlog u kolekciju. God 1940. Nije mi jasna ova futrola ???
Futrola nije originalna, uslikati ću svoju originalnu iz 1936.
Svejedno lijep primjerak.
Svejedno lijep primjerak.
ma znam da nije originalna, jedino me zanima dali je to možda nekakva "jna verzija".
Jel ti lugeri pucaju ili su onesposobljeni? Ili za svaki treba nova nabavna dozvola .. Sorry, malo sam novi ovdje pa pitam osnovne stvari, a ni cijeli portal još nisam pročitao.
Pa nabavi nabavnu dozvolu i registriraj ga pa možeš iz njega pucati ili daj ga trajno onesposobiti pa ga možeš "staviti na zid" ali u tom slučaju ti ga malo "urede" na način da izbuše cijev sa 6 provrta većih od kalibra, zavare iglu, odrežu zatvarač po dutem od 45 st. i slično.......ali i to ima svojih prednosti jer dobiješ odličan alat za tući orahe.
Naime o tome se i radi .. tu je bit pitanja: ako sam kolekcionar i ne želim da mi kolekciju onesposobe na živopisno opisani način (bilo bi to malo previše za moje zdravlje), moram nabavljat dozvole, zar ne?
Kako pojedine kolekcije znaju imati veću količinu artefakata, znači li to da za svaki pojedini komad treba nabavljati posebnu dozvolu? Tu mi je nedoumica, kao i u činjenici da ako te jednom proglase podobnim za posjedovanje oružja, moraš li ponovno obrazlagati namjenu prilikom svake kupovine ili si slobodan nabaviti količine za naoružat cijeli vod (karikiram, ali samo me zanima princip).
Hvala.
Kako pojedine kolekcije znaju imati veću količinu artefakata, znači li to da za svaki pojedini komad treba nabavljati posebnu dozvolu? Tu mi je nedoumica, kao i u činjenici da ako te jednom proglase podobnim za posjedovanje oružja, moraš li ponovno obrazlagati namjenu prilikom svake kupovine ili si slobodan nabaviti količine za naoružat cijeli vod (karikiram, ali samo me zanima princip).
Hvala.
Vezano za ovaj i prethodni post.djoko wrote:Jel ti lugeri pucaju ili su onesposobljeni? Ili za svaki treba nova nabavna dozvola .. Sorry, malo sam novi ovdje pa pitam osnovne stvari, a ni cijeli portal još nisam pročitao.
Već smo u više navrata razglabali tu temu pa nema smisla da se ponavljamo. Također je ta tema dobro razrađena na forumu kolekcionara pa možeš i tamo proučiti www.kolekcionari.com
Evo jedan kao prilog kolekciji (ovaj je ispravan, naravno na dozvolu), čak bi ga možda i prodao ako postoji pravi kupac.
Prema dostupnim podacima godina je 1908. Cal. 9mm (BULGARIAN LUGER DWM).
Prema dostupnim podacima godina je 1908. Cal. 9mm (BULGARIAN LUGER DWM).
Luger je Luger, a sve ostalo su pištolji! NA KRAJU SVI LUGERI BUDU U VLASNIŠTVU 3 ČOVJEKA!
Lijepo, ali nažalost ga je nova brunura udaljila od autentičnosti.
Može li nekoliko fotografija pod dnevnim svjetlom, te kočnicom u zakočenom položaju. Hvala.
Može li nekoliko fotografija pod dnevnim svjetlom, te kočnicom u zakočenom položaju. Hvala.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Jel' ga netko od rodbine skinuo sa svabskog oficira? Ako NIJE onda mu je cijena odmah veca jer su takvi rijetki!
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
I ako NIJE skinut sa oficira ja sam zainteresiran za kupnju. Fali mi u kolekciji jedan "obični".
Budem ga slikao po danu, a ako tko hoće da bude "autentičan" samo neka ga baci na vrt 2 dana i bu zarđal!
Ispod kočnice piše na ćirilici "OGANJ" ili tak nešto, nije mi sad pri ruci, zapečaćen je u sefu. Ovo se na slici malo previše sjaji jer sam ga dobro podmazal.
Ja nisam kolekcionar pa mi neke stvari nisu važne. Važno je da puca, a radi pucanja se oružje i proizvodi, a ne da visi na zidu.
Ha! Haaaaa! SKINUT JE SA TUTE BUGARINA NA RIJECI MARCI! Šta ja znam nemam za njega "PEDIGRE"!
Ispod kočnice piše na ćirilici "OGANJ" ili tak nešto, nije mi sad pri ruci, zapečaćen je u sefu. Ovo se na slici malo previše sjaji jer sam ga dobro podmazal.
Ja nisam kolekcionar pa mi neke stvari nisu važne. Važno je da puca, a radi pucanja se oružje i proizvodi, a ne da visi na zidu.
Ha! Haaaaa! SKINUT JE SA TUTE BUGARINA NA RIJECI MARCI! Šta ja znam nemam za njega "PEDIGRE"!
Luger je Luger, a sve ostalo su pištolji! NA KRAJU SVI LUGERI BUDU U VLASNIŠTVU 3 ČOVJEKA!
ljep bugarski luger tvoj je model 1906 za bugarsku vojsku ,proizvedeno je 1500 komada ali su bili u kalibru 7.65 parabelum ali su poslje 1908 svi konvertovani na 9mm tj promjenjene su im cjevi ,hvali ti na njemu alkica za gajtan koja je na dnu rukohvata ,vrlo je bitno da mu se vidi bugarski grb odozgo i da ima sve oznake i brojeve
Evo jedan autentični, cijena prava sitnica 21.999,00 kunića!
http://www.njuskalo.hr/oruzje/pistole-p ... as-2641780
SAVJET KUPCU - KUPIŠ PA IMAŠ!
http://www.njuskalo.hr/oruzje/pistole-p ... as-2641780
SAVJET KUPCU - KUPIŠ PA IMAŠ!