Dragovoljni vojni rok - HV
Dragovoljni vojni rok - HV
Pozdrav svima.
Vjerujem da vas ima na forumu koji radite u Hrvatskoj vojsci pa me zanima imate li saznanja kada bi trebao biti sljedeći natječaj za služenje dragovoljnog vojnog roka.
Znam da je nedavno krenula jedna grupa ročnika, ali to su ostatci od prošlog natječaja, jer kad sam se ja išao prijaviti ovog ljeta rekli su da ne mogu bez natječaja i da prednost imaju oni iz prošlog.
Molim vas ako ima netko bilo kakva saznanja da mi nešto kaže o tome.
Hvala unaprijed.
Vjerujem da vas ima na forumu koji radite u Hrvatskoj vojsci pa me zanima imate li saznanja kada bi trebao biti sljedeći natječaj za služenje dragovoljnog vojnog roka.
Znam da je nedavno krenula jedna grupa ročnika, ali to su ostatci od prošlog natječaja, jer kad sam se ja išao prijaviti ovog ljeta rekli su da ne mogu bez natječaja i da prednost imaju oni iz prošlog.
Molim vas ako ima netko bilo kakva saznanja da mi nešto kaže o tome.
Hvala unaprijed.
Re: Dragovoljni vojni rok - HV
čini mi se da zaposlenici u HV s time nemaju veze, i dalje to riješavaju Uredi obrane u Područnim uredima (općinama) i tamo treba sve dogovarati 
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
Istina, ali zaposlenici mogu imati neka saznanja u vezi natječaja kao što su i dosad neki imali. Očito ovdje nitko ništ ne zna o tome.
.
Za sve natječaje u MORH-u treba pitati MORH, imaju kontakt adrese, pa koga zanima, samo naprijed.
Moje mišljenje je poznato: svatko bi trebao odraditi vojni rok, osposobiti se za određeno vojno zanimanje i specijalnost, kasnije to znanje osvježavati.
Ovako, imamo cijele generacije koje nemaju pojma ni o disciplini ni o oružju, u slučaju bilo čega, kako, kada te ljude nečemu naučiti u 7 dan????
Pa mi nemamo tisuće kilometara zemlje i sibir u kojem se možemo obučavati dok neprijatelj ne dođe.
Moje mišljenje je poznato: svatko bi trebao odraditi vojni rok, osposobiti se za određeno vojno zanimanje i specijalnost, kasnije to znanje osvježavati.
Ovako, imamo cijele generacije koje nemaju pojma ni o disciplini ni o oružju, u slučaju bilo čega, kako, kada te ljude nečemu naučiti u 7 dan????
Pa mi nemamo tisuće kilometara zemlje i sibir u kojem se možemo obučavati dok neprijatelj ne dođe.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
- Armalite Kid
- Banned
Imaš NATO, on bu te branil, dok ti pijuckaš kavicu na špici
magisches schwein
Moš mislit 
Ma ne trebate se bojat..ako nas ko napadne, šaljemo na prvu crtu IPSCovce, a odma iza njih u pričuvi klasičnjaci! 
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
Puste ih da se pobiju, pa zadrže pobjednika 
-
tehnotezak
- Razvodnik

Dooobrraa!kazamat wrote:Koga brani NATO kad zarate dvije clanice NATO-a
- Armalite Kid
- Banned
Joj dečki, al samo jednu stvar ne mogu prežalit, što Hrvatska nije bila 1991. član Nato-a, kažu neki stranački dužnosnici da nas onda ne bi nitko napao, ja mislim da su u ovom slučaju ipak iskreni i mudri ?
magisches schwein
I ja mislim da bi svatko trebao odraditi vojni rok, ali naša vlast očito tako ne misli jer su sve vezano uz vojsku maksimalno srezali. Uveli su dobrovoljni rok na koji upadaju uglavnom oni s debelom vezom kojima je glavno da primaju plaću, a oni koji bi stvarno htjeli budu proglašeni nesposobnima.nobile157 wrote:Za sve natječaje u MORH-u treba pitati MORH, imaju kontakt adrese, pa koga zanima, samo naprijed.
Moje mišljenje je poznato: svatko bi trebao odraditi vojni rok, osposobiti se za određeno vojno zanimanje i specijalnost, kasnije to znanje osvježavati.Ovako, imamo cijele generacije koje nemaju pojma ni o disciplini ni o oružju, u slučaju bilo čega, kako, kada te ljude nečemu naučiti u 7 dan????Pa mi nemamo tisuće kilometara zemlje i sibir u kojem se možemo obučavati dok neprijatelj ne dođe.
A što se nato-a tiče branit će nas vraga. Ginut će opet sirotinja kao i dosad.Armalite Kid wrote:Imaš NATO, on bu te branil, dok ti pijuckaš kavicu na špici
- Armalite Kid
- Banned
To za vezu za posao ima smisla, jer kad pogledaš zapravo vojnici ništa praktično ne rade,jedino što se mogu je usavršavat i trenirat, tako da to i nije uopće loš posao, kad se gleda omjer uloženog rada i plaće, nešto slično kao profesori.
magisches schwein
Vidi se da nisi bio ni vojnik ni profesor.
Ne potcjenjuj posao koji ne znaš.
Ne potcjenjuj posao koji ne znaš.
- Armalite Kid
- Banned
Ne potcjenjujem ja nikoga, samo govorim o odnosu uloženog (vremena) rada i dobivene plaće.
A ako se ide na smanjenje broja vojnika konstantno, onda je logično da će bit izuzetno teško dobiti taj posao, tj. u našoj maniri trebat će ti veze da ga dobiješ
A ako se ide na smanjenje broja vojnika konstantno, onda je logično da će bit izuzetno teško dobiti taj posao, tj. u našoj maniri trebat će ti veze da ga dobiješ
magisches schwein
E da...eto napokon i ja dobio taj poziv za vojni rok...u ponedjeljak po pismeni poziv i predat konfekcijske brojeve, 15.9. donijet papirologiju i onda 24. 9. ode u požegu
Aj da sam i ja dočekao to što čekam već godinu dana skoro
Aj da sam i ja dočekao to što čekam već godinu dana skoro
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Sretno =) izvjestavaj nas ako bude kakvih novosti =)
P.S. fotić nebi bio loš kad dodjes tamo =)
P.S. fotić nebi bio loš kad dodjes tamo =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Aj sretno
čekaj čekaj a oproštaljka (to ti je ono kad ideš u vojsku i sva ti se familija napije
)
čekaj čekaj a oproštaljka (to ti je ono kad ideš u vojsku i sva ti se familija napije
Hvala, hvala...pisat ću čim mognem kako mi je...Mike potrudit ću se prikupit i koju slikicu, pa možd koju i tu nabacim...
A oproštajka...pa, bit će nešto malo...za najuže...ipak je to samo 2 mjeseca...nije dugo kao prije ...
A oproštajka...pa, bit će nešto malo...za najuže...ipak je to samo 2 mjeseca...nije dugo kao prije ...
Imaj nadu u bolji život. Vjeruj mi, uspjet ćeš! 
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....