German Sport Guns
German Sport Guns
Ima li netko informaciju, prodaje li i jedna trgovina u hrvatskoj GSG MK prerade H&K-a i AK?
LINK; GSG-5
LINK; GSG AK-47
Također, zna li netko gdje se mogu kupiti/naručiti S&W, Armalite ili Colt serije Ar-15, M15 ili M16, u športskoj (poluautomatskoj) izvedbi.
Svojevremeno sam u Lovcu želio naručiti S&W M15carbine koj su imali u ponudi, dao sam im i kopiju nabavne, i rekao sam da mogu ostaviti i polog, a da će mi je oni uvest.
Rekli su da će mi je uvesti sa "slijedećom pošiljkom" , iz Franconije mislim.
Nažalost, sve je ostalo na "nazovite za 15 dana" , dok mi dozvola nije bila 10-tak dana od isteka, kada sam kupio Voere M98.
U Oglasniku se rijetko nađe kakav dobar primjerak dugog oružja, ali je zato krcat oglasima pijanih lovaca koj ni sami neznaju šta prodaju, pa se tako zreda 15 oglasa tipa;
karabin 7,9 prodajem
karabin 7,9 prodajem
karabin 7,9 prodajem
karabin 7,9 prodajem
karabin 7,9 prodajem
...često bez imena i prezimena puške.
Po oglasima se da zaključiti da u hrvatskoj ne postoji nikakvo drugo oružje do "karabina 7,9"
O tome kad počnem postavljati pitanja, neću ni govoriti.
On je najpametniji, on je lovec već dvaest let, on ve ke' prodaae, bu njega dotepeeneec učil'...
lp
LINK; GSG-5
LINK; GSG AK-47
Također, zna li netko gdje se mogu kupiti/naručiti S&W, Armalite ili Colt serije Ar-15, M15 ili M16, u športskoj (poluautomatskoj) izvedbi.
Svojevremeno sam u Lovcu želio naručiti S&W M15carbine koj su imali u ponudi, dao sam im i kopiju nabavne, i rekao sam da mogu ostaviti i polog, a da će mi je oni uvest.
Rekli su da će mi je uvesti sa "slijedećom pošiljkom" , iz Franconije mislim.
Nažalost, sve je ostalo na "nazovite za 15 dana" , dok mi dozvola nije bila 10-tak dana od isteka, kada sam kupio Voere M98.
U Oglasniku se rijetko nađe kakav dobar primjerak dugog oružja, ali je zato krcat oglasima pijanih lovaca koj ni sami neznaju šta prodaju, pa se tako zreda 15 oglasa tipa;
karabin 7,9 prodajem
karabin 7,9 prodajem
karabin 7,9 prodajem
karabin 7,9 prodajem
karabin 7,9 prodajem
...često bez imena i prezimena puške.
Po oglasima se da zaključiti da u hrvatskoj ne postoji nikakvo drugo oružje do "karabina 7,9"
O tome kad počnem postavljati pitanja, neću ni govoriti.
On je najpametniji, on je lovec već dvaest let, on ve ke' prodaae, bu njega dotepeeneec učil'...
lp
Re: German Sport Guns
bump
help
anyone...
Dali netko zna, drži li koja trgovina nešto od gore navedenoga...
help
anyone...
Dali netko zna, drži li koja trgovina nešto od gore navedenoga...
Čisto sumnjam, a dok je ovog Zakona o oružju na snazi teško da će i biti.
Članak 6.
Oružje kategorije A su:
1. vojni projektili s eksplozivnim punjenjem i bacači,
2. automatsko vatreno oružje,
3. vatreno oružje koje je skriveno u drugim predmetima,
4. streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim projektilima te projektili za takvo streljivo,
5. streljivo za pištolje i revolvere s projektilom koje ima ekspanzijski učinak i meci za takvo streljivo osim streljiva za lov ili športsko oružje za osobe kojima je dozvoljeno koristiti ga,
6. vojno oružje,
7. eksplozivno oružje i njegovi dijelovi,
8. posebna oprema sukladno posebnom zakonu,
9. oružje koje je izrađeno ili prerađeno bez odobrenja za promet s oružjem, osim oružja iz točke 3. kategorije C i točke 2. kategorije D,
10. poluautomatsko vatreno oružje za civilnu uporabu, koje je slično automatskom vatrenom oružju.
Članak 6.
Oružje kategorije A su:
1. vojni projektili s eksplozivnim punjenjem i bacači,
2. automatsko vatreno oružje,
3. vatreno oružje koje je skriveno u drugim predmetima,
4. streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim projektilima te projektili za takvo streljivo,
5. streljivo za pištolje i revolvere s projektilom koje ima ekspanzijski učinak i meci za takvo streljivo osim streljiva za lov ili športsko oružje za osobe kojima je dozvoljeno koristiti ga,
6. vojno oružje,
7. eksplozivno oružje i njegovi dijelovi,
8. posebna oprema sukladno posebnom zakonu,
9. oružje koje je izrađeno ili prerađeno bez odobrenja za promet s oružjem, osim oružja iz točke 3. kategorije C i točke 2. kategorije D,
10. poluautomatsko vatreno oružje za civilnu uporabu, koje je slično automatskom vatrenom oružju.
Da taj članak zakona me i zabrinjava.Tomy wrote:10. poluautomatsko vatreno oružje za civilnu uporabu, koje je slično automatskom vatrenom oružju.
No svejedno još iz doba Rata neometano kola šačica primjeraka SIG-ova, FAL-ovki ili njima sličnih poluautomatiziranih pušaka, a meni je uistinu žao što nemogu do njih.
Aludirao sam na GSG preinake, jer su u .22 , pa nema razloga da se po ičemu osim kozmetici, tretira dotičnim člankom.
A sada, kome je što slično automatskom oružju, tko će to procijeniti?
Svejedno, hvala na odgovoru, ako netko nešto sazna, bio bih blagoslovljen da napiše...
lp