I tako..ministar okružen milijunskim aferama..

Kritički komentari događaja vezanih i nevezanih za oružje, kod nas i u svijetu. Moderirani forum - vrijeđanje, međusobne svađe i mali forumski ratovi se ne toleriraju. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

I tako..ministar okružen milijunskim aferama..

Post by Breadfan » 12 Dec 2009, 01:48

..dobije "podršku" od vlade i svojih stranačkih kolega i zadrži parlamentarno mjesto i fotelju. Ko će koga, nego svoj svoga.
I onda se čudimo što nam je država u banani, što se pljačka i dalje i što npr neko za ubojstvo iz obijesti dobije nekoliko godina zatvora..

Eto.. :A23:
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n

kazamat
Razvodnik
Razvodnik

Re: I tako..ministar okružen milijunskim aferama..

Post by kazamat » 12 Dec 2009, 11:01

Kako Hrvatsku izvuci iz krize?

Zamoliti politicare da jedan dan nista ne ukradu :D

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 12 Dec 2009, 15:55

Pančić je izračunal da su kroz HAC i županijske ispostave cesta maznuli/mrknuli 20 miljardi kuna! a slovenska država treba pomoć EU zbog 5 miljardi kuna!

pa da nam ne kradu di bi mi bili?

btw. krađa je izračunata na osnovu 1km autoceste pod Čačićom pa onda usporedba, a ni Č. nije baš bijela vila :twisted: !
武士道

Ognjem i mačem.

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 12 Dec 2009, 19:48

Zašto se stalno ovakve udice od članaka bacaju na forum ?
magisches schwein

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 12 Dec 2009, 20:56

ljudi su u duhu predsjedničkih izbora, ili su jednostavno frustrirani :A23:
武士道

Ognjem i mačem.

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 12 Dec 2009, 22:00

Armalite Kid wrote:Zašto se stalno ovakve udice od članaka bacaju na forum ?
Kakav članak? Kakve "udice"?
Previše duboko gledaš u moj topik jer je on samo - topik. Dakle, imam pravo kao građanin ove zemlje u za to predviđenom podforumu žalit se na lopovluk i amoralnost naših političara. To je to.

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 13 Dec 2009, 13:18

Mike, Nobile i ostali moderatori.
Iznosim svoje misljenje, a na njega ima pravo svatko.
Mislim da temama poput predsjednicki kandidati, topnicki dnevnici, ministar okruzen milijunskim aferama i sl. jednostavno nije mjesto na ovom forumu.
Citajuci i prateci vidim i razumijem sarkazam i saljivu stranu cijele price, ali ponavljam, ipak mi se cini kako je ovo forum sa preozbiljnom tematikom da bi se bavio temama koje se ne bi smjele vezati s osnovnom idejom foruma.

Marin Bralic
Skupnik
Skupnik

Post by Marin Bralic » 13 Dec 2009, 15:10

Slazem se patch, za takve teme postoje i drugi forumi koji se bave tim tematikama...

Snajperista
Banned

Post by Snajperista » 13 Dec 2009, 15:17

Potpisujem.
Mislim da ovome nije mjesto tu. :A28:
Takt je vještina da nekome nešto dokažete, a da od njega ne napravite neprijatelja
ili budalu.

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 13 Dec 2009, 15:29

patch wrote:Mike, Nobile i ostali moderatori.
Iznosim svoje misljenje, a na njega ima pravo svatko.
Mislim da temama poput predsjednicki kandidati, topnicki dnevnici, ministar okruzen milijunskim aferama i sl. jednostavno nije mjesto na ovom forumu.
Citajuci i prateci vidim i razumijem sarkazam i saljivu stranu cijele price, ali ponavljam, ipak mi se cini kako je ovo forum sa preozbiljnom tematikom da bi se bavio temama koje se ne bi smjele vezati s osnovnom idejom foruma.

Za političke teme se slažem da im nije mjesto na ovom forumu. Nije da branim svoju temu, al ako si pročitao topničke dnevnike, vidio bi da su čista zayeb... i da se razlikuju od ostalih tema koje si naveo. I na ozbiljnim forumima kao što je ovaj, treba imati neko mjesto i za neku manje ozbiljnu temu i za šalu, a ne da se u šaljivom tonu spamaju ozbiljni postovi.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 13 Dec 2009, 15:43

PLJUVAČNICA:

Osobni kritički komentari događaja i odluka u državi i svijetu.

To je službeni naziv teme i dok ga admin ne promijeni ili izbriše temu...
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 13 Dec 2009, 16:18

Ali su te teme postale glavne rasprave na forumu. Najmanje se raspravlja o onome čemu je forum namijenjen-o oružju.

Armalite Kid
Banned

Post by Armalite Kid » 13 Dec 2009, 17:21

Tu se žestimo oko nekakvih ludorija na koje ne možemo utjecati niti smo to mi izazvali.
A što da napišem kad mi tu netko govori "ministar okružen mil. aferama", pa naravno da nitko neće reći bravo, tako treba,
oni koji i nešto znaju će šutit, neće se sigurno javit ovdje na forumu.
magisches schwein

Tomy
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Tomy » 13 Dec 2009, 17:24

:A25:

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 13 Dec 2009, 21:43

patch wrote: Citajuci i prateci vidim i razumijem sarkazam i saljivu stranu cijele price, ali ponavljam, ipak mi se cini kako je ovo forum sa preozbiljnom tematikom da bi se bavio temama koje se ne bi smjele vezati s osnovnom idejom foruma.
Ne slažem se. Politika je sastavni dio naših života i ne možemo ignorirati stvari koje se događaju oko nas.
Kad Mike odluči da joj ovdje nije mjesto, više je se neću doticati.

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 13 Dec 2009, 21:53

Probat ću objasniti što sam mislio.

Generalno, mišljenja sam da se ovaj forum treba ograditi bilo kakvih mišljenja vezanih za politiku, državu, sustav upravljanja i institucije (predsjednik i sl).
Postoje druga mjesta na kojima se zbori o tome.
Ovaj forum ima u sebi naslov oružje, a kada se to spoji sa politikom, meni uvijek izgleda kao zazivanje krvi. Ovo je sada defiitivno pretjerano, ali novinarskim moralistima koji ne napadaju dovoljno (ne znaju ili ne smiju) političke, interesne i financijsko-ekonomske skupine, vjeruj jako malo treba da ih netko upozori i da je jedna dobra ideja kao što je ovaj forum nađe na strani negativizma crno-žutog tiska i sl.

Isto tako, premda je to u pravilniku foruma jasno rečeno nikakav radikalizam, bio on lijevi ili desni nema što ovdje raditi. Ovaj forum je interesna skupina ljudi povezanih na ovaj ili onaj način s oružjem.
Također, koliko pratim forum (a jedno vrijeme sam, neki će se toga i sjetiti, bio i mod) bi sigurno mogao postati i nešto više kao što bi bila hrvatska NRA.

Bez obzira što su neki ljudi nepovratno otišli i umrli i što je postojalo značajno neslaganje (blago rečeno) činjenica je da treba i dalje razmišljati u smjeru nacionalne udruge za oružje - ovaj forum ima dobre temelje, prošao je test probu (uskoro će biti i pune 2 godine) i nikako nije dobro da se bavi nečime s čime bi se ovaj trud kompromitirao i s čime ne bi trebao i smio imati veze - najkraće to je politika.

Daleko od toga da ne treba biti i sarkazma i zafrkancije na forumu, dapače, samo ciljane skupine možda treba bolje birati. To je osnova onoga što sam htio reći.
Last edited by patch on 13 Dec 2009, 22:10, edited 2 times in total.

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 13 Dec 2009, 21:57

Breadfan wrote: Ne slažem se. Politika je sastavni dio naših života i ne možemo ignorirati stvari koje se događaju oko nas.
Kad Mike odluči da joj ovdje nije mjesto, više je se neću doticati.
Niti ne tražim slaganje. Ali govorim opet politika i oružje ne idu skupa.

Iznošenje vlastitih političkih razmišljanja je apsolutno svačije pravo, ali ponavljam ovo je forum o oružju i svaka reakcija na političku svakodnevicu (a mislim da smo nacija definitivno zatrovana politikom i da je ima previše i gdje je ne treba biti) može, ali ne mora imati posve pogrešne interpretacije.

valdop
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by valdop » 13 Dec 2009, 22:20

bez obzira što ne tražiš slaganje s tvojim stavom; slažem se s jednim i drugim mišljenjem, osobno sam za to da ima i zaje , , , , ,je na račun politike a ove nadolazeće još i više, nego reci mi jel i tvoj potpis ispod postova isto za zajebanciju ili to stvarno misliš . . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 13 Dec 2009, 22:23

Recenica nije moja... a svatko ju moze shvatiti kako zeli. :A13: meni je sjela u kontekstu čovjeka čije filmove volim.

Breadfan
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by Breadfan » 14 Dec 2009, 04:08

Ovaj forum ima u sebi naslov oružje, a kada se to spoji sa politikom, meni uvijek izgleda kao zazivanje krvi. Ovo je sada defiitivno pretjerano, ali novinarskim moralistima koji ne napadaju dovoljno (ne znaju ili ne smiju) političke, interesne i financijsko-ekonomske skupine, vjeruj jako malo treba da ih netko upozori i da je jedna dobra ideja kao što je ovaj forum nađe na strani negativizma crno-žutog tiska i sl.
Slažem se Patch. Ajmo mi ovdje uopće ne pričati o politici. Ipak je ovo forum o oružju, a mi kao vlasnici istog, bez obzira što smo legalni, ne bi smo trebali diskutirati o takvim temama jer ipak, možda neki novinar naleti na ove stranice i pročita i nađe nešto između redaka i onda ovaj sajt dobije "zao glas".

Kad već govoriš u istom dahu o hrvatskoj NRA, možda bi čak i za nju bilo dobro da se ne miješa u politiku i ne daj Bože, kad bi postojala neka kritična masa ljudi, sazove nekakav skup svojih članova na nekom trgu. Neki novinar bi nas mogao pogrešno protumačiti i svašta pomisliti. Ajmo se pogrbiti koliko god treba, pa čak i ako nam niko ne stavlja teret na leđa, idemo se saviti zlu ne trebalo.

S druge strane ćemo se Patch, "boriti" za naše interese, ali na način da budemo politički korektni do krajnjih granica i da slučajno nas neko (samo zahvaljujuči našoj i samo našoj krivnji) pogrešno ne protumači.
Borit ćemo se za svoja prava ali samo dok drugima ne smeta.

Jer, ipak smo mi ..ko smo mi? Tamo neki "likovi na nekom forumu o oružju što pišu o politici" << Je l' mi takvima trebamo podilaziti i ravnat se prema njihovom shvaćanju stvari i percepciji koju imaju o nama? Zašto misliš da bi išta što mi ovdje pišemo, pa makar pjesmice o suncu i cvijeću, ikoga od takvih novinara impresioniralo?

Oni ne predstavljaju nikakav faktor u mome životu, niti su moja briga, a ponajmanje dio mog svijeta i nemam namjeru da zbog njih sebi uskraćujem elementarno pravo na govor i da se osjećam krivcem i na taj način još više dam legimitimet njihovim predrasudama koje imaju o nama.

Postoji razum, a postoji i strah. Neki put je taj strah opravdan, a neki put ne. Neki je put posljedica okruženja u kojem se nalazimo, a koje nam nalaže da se osjećamo "drukčijima" od drugih i s vremenom, iako to nećemo to priznat, podlegnemo takvom ozračju.

Sve počinje od malih stvari: "Nemoj ovo..", "Nemoj ono..", "Možda ipak ne bih trebao ovo," , "Možda nije mjesto za to.."..i na kraju neće ništa ostat od naših sloboda. Zar ne?

No, da se vratim u "stvarnost", niko ovdje, bio forum o oružju ili ne, ne bi podržao bilo kakve postove koji bi pozivali na nasilje ili nelegalne radnje, tu imamo moderatore koji vode računa o tome i oni su tu da nama koji se držimo pravila ponašanja, kako na forumu tako i u životu, omoguće pravo izražavanja onog istog nezadovoljstva koje dijelimo s većinom građana ove zemlje, a koje je opravdano i na koje imamo apsolutno pravo.

Toliko.

Post Reply