Cvijeće hrvatsko.

Kritički komentari događaja vezanih i nevezanih za oružje, kod nas i u svijetu. Moderirani forum - vrijeđanje, međusobne svađe i mali forumski ratovi se ne toleriraju. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Post Reply
Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Cvijeće hrvatsko.

Post by Original_G » 31 Mar 2010, 11:12

Sad vidimo di završavaju maloljetnici kojima se zbog godina zkaljuča dosje, pa kasnije frustracije ispunjavaju značkom, Mike opasna ti županija, nije dosta kaj skinove rješavaju sad budu građani morali šamarati i žandare.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/stra ... 83640.aspx

p.s. kako se ekipa interno pokrila, da se ne shvati krivo ja sam za „Ordnung, Arbeit und Disziplin“ ali kaj je previše je previše, nema rezona ovakvo pokrivanje koje je očito i izazvati bi moglo samo negativnu sliku.
武士道

Ognjem i mačem.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Cvijeće hrvatsko.

Post by Mike_Torello » 31 Mar 2010, 15:45

A joj Greg, pa sto ces dalje od ovih koji su kod mene dolazili na praxu kao Racunalni tehnicari, 3 srednje, češka se po glavi i pita sto je to kad sam mu rekao daj donesi jedan FLOPPY iz vitrine, guzicu si neznaju sami obrisati, jedva zavrsili skolu i sad ih je 90% policajaca? I sad ce meni takvi pravdu krojiti?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 31 Mar 2010, 20:59

Imao sam priliku raditi u sustavu obrazovanja. Cijela situacija u drzavi reflektira se na obitelji a onda na djecu. Nisu oni krivi jer znaju da ako nemaju vezu nece mozda nikada raditi? ili da 1000€ sve rijesava?
Umjesto da se izbore za znanje, ne zanima ih apsolutno nista. A kada izadju iz skole, onda tek nastaje problem jer firme moraju trositi dodatna sredstva na obuku pa se opet pljuje po skolama i profesorima....
A opet skole proizvode kadrove za burzu, ne za posao.

U principu, po generaciji ih bude oko 20% zainteresiranih i relativno kvalitetnih, ostalo je uglavnom gubitak vremena. Bude jedan izvanredan, svakih nekoliko godina, koji postaje pravi inženjerski materijal.
Govorim, iz iskustva - o strukovnim 4 godisnjim skolama (tehnicari)... trogodisnji sustav je jos gori jer su djeca 50% kod majstora kod kojih cesto i ne dolaze na praksu, a o preranom sazrijevanju i problemima s drogom i prostitucijom bolje da ne pricam.

kazamat
Razvodnik
Razvodnik

Post by kazamat » 31 Mar 2010, 21:48

Naravno, treba vjerovat svemu sto napisu novinari i kaze djecakov otac, jer taj momak je jos tako mlad i nevin, jedva godinu stariji nego sto je bio kad je opljackao mjenjacnicu usred bijela dana. Samo je htio lagodan zivot, a onda ga zlocesta policija uhvati i prokletnici mu poremete sve planove. Ajmo ga jos malo zaliti i pljuvati po nasoj vlasti, mediji jedva cekaju, povecat ce im se tiraza :A24:

oštrostrijelac
Poručnik
Poručnik

Post by oštrostrijelac » 31 Mar 2010, 22:46

Hebo te novine i novinare, nemožeš im vjerovat ni kolko je pod noktom crno.
Očito je da ne griješim što ih ne čitam, a mogu vam reći da mi ni ne fale bog zna kaj, pošto se u njima rijetko kada može nešto lijepo pročitati, sve neka sranja i muljanja.
Kolegi iz grada na 4 rijeke zahvaljujem na prilogu u korist istine.
Nek vam je svima skupa laka noć, odoh ja leć.
Oštri

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 31 Mar 2010, 23:58

Kazamat, tako sam i ja cuo kasnije, da su prebijeni od prije poznati policiji.

hmmm... vidi vidi kako izgleda kad se medanja okrene... =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 01 Apr 2010, 08:14

Treba sve iznesti van a ne djelomično, ali taman da je i šljam društva, nisu ozljede nastale od pada na sanduk? Malo su mu pomogli ak ništ drugo, a to nije uredu.

btw. zvuči kak vic:

Mujo na sudu optužen za ubojstvo, pita ga sudac kaj je bilo i veli Mujo, ja sam tako čistio nož i naiđe Haso posklizne se i padne na nož, i tako to 5,6 puta.
武士道

Ognjem i mačem.

Zivko Les
Razvodnik
Razvodnik

Post by Zivko Les » 01 Apr 2010, 09:56

volim kada tema malo odstoji, pa se onda ukljucim, nakon sto sam vec jedan svoj post pobrisao cekajuci jos odgovora.

znaci, ajkic je bio otrpije poznat policiji, to je ono sto sam si pretpostavio- da su ga prepoznali a on je bio bahat i nastavio dobacivati. da je jedan od policajaca bio drogiran, kada mi to hrvoje plavetic kaze, onda si samo mogu pretpostaviti da nije bio. u pola noci ici kupovati bon na benzinsku da se cujes s curom pa da te policija iscipelari iz cistog mira, na takvu nevinost jos nisam naisao. sa starim se posvadio oko toga jer tvrdim da decko nije nimalo nevin ali da mozda nije zasluzio da ga onako srede. opcenito, mislim da se vise treba "bojati" ajkica i njemu slicnih nego trojce "pijanih i nadrogiranih" policajaca koji gaze jadne i nevine gradane RH.

jos mi je jedan dobar dio bio kako gutaju policajci skoro svaki dan tamo na tifonu, ali bas danas nisu :D:D:D:D
(ne gajim velike simpatije prema sistemu policije i pravnom sistemu jer ga vrlo cesto reprezentiraju pojedinci koji narusavaju kompletnu sliku tih sistema. no, za neke decke iz tog sistema se moze komotno staviti ruka u vatru, dok se nekima ne bih popisao da im ista ta ruka gori).

jedan primjer: sudac kaznenog suda u jednom mjestu mora prodati pistolj jer mu istice lijecnicki, a pistolj mu vise kao netreba. u ducan zovu i referentica iz policije tog mjesta da se njegov pistolj pogura i proda prije reda, pa zove on par puta, pa zove tko jos zna tko sve ne, pa se malo produzuje rok- jer je pistolj strogo namjenski za samoobranu odnosno za drzanje. na kraju dolazi policajka s kojom si je on "dobar" i uzima pistolj. naplacuje joj cijenu iznad svake cijene tog oruzja, a prijatelji su :D.

PRVE kazne koje su izricane zbog ne produzivanja lijecnickih pregleda za posjedovanje oruzja u cijeloj zupaniji- dolaze upravo od tog sudca. kazna je od 5000-15000 kn, a dobivali su ih upravo nasa najimucnija kasta- penzioneri. pa ti guraj ruku u vatru i pomazi takvim ljudima.

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 01 Apr 2010, 12:13

kak i svugdje tak i u pravosudju (i mupu i morhu i tralalalal) ima pametih ljudi a ima i budala, mene smeta da generalno prvo guraju ruku u vatru za sve pripadnike MUP-a, a ne da veli budemo napravili istragu pa bumo vidli, a ne da ovaj leži na intenzivnoj i već glasnogovornik priča da nema govora o prekomjenoj uporabi sile i da je pal na sanduk (sic!) i odmah kaznena?

btw. da je ruka u vatru u pitanju sumnjam da bi glasnogovornik tak brzo gural ili bi prvo provijerili ili razmislili.
武士道

Ognjem i mačem.

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 02 Apr 2010, 15:21

Nešto čujem da dečko ima do sada 23 kaznene prijave?

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 02 Apr 2010, 15:38

Irelevantno, izživljavanje na nekome ne spada u prihvaćene civilizacijske norme.

Nego čitam nešto danas da su podnesli kaznene prijave i da su jednog priveli.
http://www.jutarnji.hr/slucaj-ajkic--po ... or/684971/

To je upravo to, prebrzo su probali zataškati. Nepotrebno.

Šteta je najveća ako je reakcija uslijedila zbog pritiska medija, pa možda i naj... neko ko netreba samo da se ne diže medijska prašina.
武士道

Ognjem i mačem.

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 02 Apr 2010, 17:29

Ne držim ničiju stranu, a pogotovo ne odobravam nikakvo nasilje. Samo bi bilo fer sagledati obje strane. Ako je tip bio bahat (što sam čuo da je) i ako su ga tipovi prepoznali a u službi mu nemogu ništa, dovoljna je mala iskra da izazove eksploziju.

Post Reply