hotchins mitraljez
Moderator: BOXI
Re: hotchins mitraljez
da li neko zna nesto vise o ovom mitraljezu,kupio sam ga od covjeka koi ga je nasao na vojnom otpadu sa jedne strane je isjecen kao skolski primjerak za obuku,na netu nisam nasao nijedan kao ovaj sa ovim nisanom ne znam da li je bio montiran na avioniu ili je sluzio kao protivavionski tj protuzracni,vidio sam na netu samo pjesadiske verzije sa kundakom i nozicama,mozda je ovaj bio montiran i na brodu kao protuzracni,ako neko zna nesto vise neka javi....
zao mi je zbog losih slika ovo je slikano mobilnim telefonom ,slikao sam i sa digitalnim aparatom ali ne mogu da postavim te slike valjda imaju previse piksela pa nece,moze i mala pomoc oko toga da bih postavio bolje fotke
mitraljez je model 1909 ,iznad fotografije sam pogrjesio i napiso 1009 izvinjavam se zbog greske ,ovaj model je radjen po francuskoj licenci u engleskoj i na njemu stoji natpis-hotckiss portable machine gun mk 1 cal 303 british
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=13&t=448 Evo rijesenjaleutmc wrote:zao mi je zbog losih slika ovo je slikano mobilnim telefonom ,slikao sam i sa digitalnim aparatom ali ne mogu da postavim te slike valjda imaju previse piksela pa nece,moze i mala pomoc oko toga da bih postavio bolje fotke
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
zasto nebih smio imati ako je skolski onda je deaktiviran,svqakako je dosao sa vojnog otpada ali eto spasen je i dosao u prave ruke,inace posjedujem kolekcionarsku dozvolu
imam namjeru napraviti udruzenje kolekcionara oruzija u crnoj gori kao nevladinu organizaciju,naci par kolekcionara pa krenuti mada ih neznam puno a nadam se da ce se pojaviti,vi ste u hrvackoj dobro organizovani mada nam je zakon o oruziju gotovo identican,u sloveniji je ok a u srbiji najliberalniji kod njih moze da se skuplja sve do 45 proizvedeno cak i automati koji ne moraju biti deaktivirani vec potpuno funkcionalni ali nesmijete drzati metke za njih a mi cemo morati nazalost da ih sakatimo busimo varimo sjecemo zatvarace i bog zna sta vec,cisti sarkazam,UZAS!!!!!!
evo par fotografija mog mitraljeza sa neta ali nikako da nadjem verziju sa mojim nisanom
Kak pa ne, pa deda mu je bil partizan, ( da nije možda Joža Manolić...ili Perković...ili još koji Udbaš) oni još i danas smiju sve, naravno Hrvatski branitelji bi već odavno bili zatvoreni za i puno mani prekršaj!!!Spinnaker wrote:jesi siguran da to smiješ imati doma
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....
- Original_G
- Cinker - bojna

propisi su indenticni oba u skladu sa zakonom eu ,jer idemo u tom pravcu zar neOriginal_G wrote:kolega, druga država, drugi propisi
leutmc wrote:imam namjeru napraviti udruzenje kolekcionara oruzija u crnoj gori kao nevladinu organizaciju,naci par kolekcionara pa krenuti mada ih neznam puno a nadam se da ce se pojaviti,vi ste u hrvackoj dobro organizovani mada nam je zakon o oruziju gotovo identican,u sloveniji je ok a u srbiji najliberalniji kod njih moze da se skuplja sve do 45 proizvedeno cak i automati koji ne moraju biti deaktivirani vec potpuno funkcionalni ali nesmijete drzati metke za njih a mi cemo morati nazalost da ih sakatimo busimo varimo sjecemo zatvarace i bog zna sta vec,cisti sarkazam,UZAS!!!!!!
E to je diskutabilno. Mislim, da je u SLO najlibelarniji. Ako dobiješ dozvolu za A kategoriju možeš kupiti sve. Jedina rezerva je, da se trenutno ne upotrebljava u slovenski vojski in policiji. Poznam ljudi koji imaju na dozvolu puške snajperske .50 Browning. A u prosti prodaji je i mitraljez 14,5 mm KPVT.
Pa tako i treba biti. POTPISUJEM.
KATEGORICKI TVRDIM da svatko to moze imati vozacku dozvolu moze imati i oruzje, tko misli da nije tako neka pogleda statistike u zadnjih 20g. Broj "ubijenih" u prometu ( naglasak na UBIJENE ne na stradale) i broj ubijenih od strane vatrenog oruzja, pa onda jos jedan filter,,,,,,,od LEGALNOG vatrenog oruzja....
KATEGORICKI TVRDIM da svatko to moze imati vozacku dozvolu moze imati i oruzje, tko misli da nije tako neka pogleda statistike u zadnjih 20g. Broj "ubijenih" u prometu ( naglasak na UBIJENE ne na stradale) i broj ubijenih od strane vatrenog oruzja, pa onda jos jedan filter,,,,,,,od LEGALNOG vatrenog oruzja....
Nemoguće je Nemoguće
Općenito je kod nas mala količina ubojstava i nasilja, gledano po svjetskom prosjeku - srećom ...
možda zato jer ima dosta zaostalog oružja iz rata, pa će onaj tko bi se htio "paradirati po avliji" malo razmislit da mu ne bi doletio metak s druge strane, jer je i pajdo isto naoružan.
možda zato jer ima dosta zaostalog oružja iz rata, pa će onaj tko bi se htio "paradirati po avliji" malo razmislit da mu ne bi doletio metak s druge strane, jer je i pajdo isto naoružan.
Ima tu istine, u Svici ili u Finskoj a da ne govorimo u Amereici ces dobro razmisliti prije nego ides provaliti u neciju kucu ili mu nasilno ulazis u posjed. Jedino u nasoj nakaradi vlasnik kuce odgovara ako u sred noci izbusi provalnike koje zatekne u VLASTITOJ kuci..jednostavno mi nije jasno da postoje kreteni koji su mogli napisati takav zakon, zar bih ja trebao anketirati provalnike ...imate li hladno oruzje, mozda vatreno, a mozda ste se izgubili pa ste slucajno prosli kroz dvoriste, prozor i sada kopate po mojim ormarima, da Vas ponudim hladnom pivom i sokom ????
Ako je posjed ogradjen i zakljucan NEMA STO KO DA TRAZI unutar te zone, ako udjes svjestan si da mozes dobit METAK ..KRAJ,,garantiram smanjanje broja provala i kradja za 90% !
Ako je posjed ogradjen i zakljucan NEMA STO KO DA TRAZI unutar te zone, ako udjes svjestan si da mozes dobit METAK ..KRAJ,,garantiram smanjanje broja provala i kradja za 90% !
Nemoguće je Nemoguće
-
John Moses
- Razvodnik

- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Lex, onaj tko preskoci ogradu, zajebe psa, onesposobi alarm i razjebe bravu... dolazi da bi s tobom razmjenio duplice salveta i postanskih markica, a ne valjda nedajboze kakvo zlo da ti napravi, a ti odmah paranoican pa bi pucao eto na neduznog dobronamjernog covjeka... pffhhh kuda ide ovaj svijet... i ta danasnja mlades, svi laki na okidacu! =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"