HS tri opcije, koja je razlika?

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Post Reply
GROUND ZERO
Pozornik
Pozornik

HS tri opcije, koja je razlika?

Post by GROUND ZERO » 25 Mar 2011, 21:09

1. http://www.sekstagon.hr/proizvod/xdm-9

2. http://www.sekstagon.hr/proizvod/hs-9-tactical-9x19mm

3. http://www.sekstagon.hr/proizvod/hs-9-9x19mm

Znači koja je razlika osim u cijeni i dužini cijevi,budući me najviše interesira ovaj pod 3,ponajviše poradi cijene.
A opet zašto je on "samo" 3866 kn-5%.
Ustvari interesira me kvaliteta materijala,znači jel ima razlike jer kad uzimam htio bi da nemoram puno misliti nakon kupovine.

Koji od ova tri ako je recimo moj cilj,godišnje ispucati max.1000 komada 9x19.
Najviše me golica ovaj najjeftiniji i ako nema razlike u mehaničkoj izdržljivosti onda je stvar jasna,jel to znači da mu je cijena takova poradi boje kučišta ono ima malo neobičnu boju kučišta pa je to utjecalo na manju cijenu.

Ako odbacimo ovog naj jeftinijega kojeg onda između HS-9 TACTICAL ili XDM-9 mada u tom slučaju bi rađe išao na HS-9 TACTICAL poradi duže cijevi
SLOBODNI LJUDI SLOBODNI SAMO AKO I KADA I ONI SMIJU POSJEDOVATI I NOSITI ORUŽJE DA BI ZAŠTITILI SVOJ ŽIVOT, IMOVINU, SVOJE SUGRAĐANE I OBITELJI OD DRUGIH NASILNIH GRAĐANA (vicious citizens) KAO I OD NEPOSTENE VLASTI (corrupt authorities) I DA SE OBRANE OD TIRANIJE VLADARA(tyrannical rulers)

GROUND ZERO
Pozornik
Pozornik

Re: HS tri opcije, koja je razlika?

Post by GROUND ZERO » 25 Mar 2011, 21:15

Zaboravio preupitati ali to tek sad uvidjeh da koja je razlika između HS-9 i HS-9 TACTICAL osim u 0,5 incha u cijevi i cijeni od 30%
Znam malo sam dosadan ali htio bi best buy,znači ako svi modeli od HS-a se ne razlikuju u kvaliteti materijala,u dokazanoj izdržljivosti,trajnosti onda znači stvar je samo osobnog odabira,što znači da svi modeli u onoj glavnoj stavci koja me naj više interesira MEHANIČKA TRAJNOST&IZDRŽLJIVOST su u potpunosti ISTI.

ZAHVALJUJEM
SLOBODNI LJUDI SLOBODNI SAMO AKO I KADA I ONI SMIJU POSJEDOVATI I NOSITI ORUŽJE DA BI ZAŠTITILI SVOJ ŽIVOT, IMOVINU, SVOJE SUGRAĐANE I OBITELJI OD DRUGIH NASILNIH GRAĐANA (vicious citizens) KAO I OD NEPOSTENE VLASTI (corrupt authorities) I DA SE OBRANE OD TIRANIJE VLADARA(tyrannical rulers)

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 25 Mar 2011, 21:16

za 1000kom/9x19 godisnje, svaki od ovih je vise nego dobar, koji god da si kupis posluzit ce savrseno... moj osobni izbor bi bio XD-M, razlike u kvaliteti između nema, a XDm je skuplji radi dodatne opreme i jer je vise fensi-smensi i moderniji i noviji...

mada sad postoji jos novija verzija XD-M od ovog na slici, neznam sto je na njoj unapređeno, osim estetskih zahvata (utori za grip prilikom repetiranja), ali meni od svih verzija jos najprivlacnije izgleda =)

Ali to sam samo ja...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Original_G » 25 Mar 2011, 21:37

stvar je namjene, nema razlike u kvaliteti hs9 i tactical, a razlika je "samo" 0,5 inča u dužini cijevi, xdm je novi pištolj, novi materijali, poboljšana konstrukcija, bolja cijev, bolji okidač.
武士道

Ognjem i mačem.

Lars
Razvodnik
Razvodnik

Post by Lars » 25 Mar 2011, 23:41

Ako govorimo o parametru - BEST BUY, onda je izbor HS-9 bez dileme.

Zivko Les
Razvodnik
Razvodnik

Post by Zivko Les » 26 Mar 2011, 18:14

Jedna od razlika je rukohvat i njegova debljina. Iako se na xdm-u mjenja stražnji dio rukohvata on je prema navlaci tanji- tako da ljudima s večim rukama ne leži kao recimo hs-9 koji je od kraja rukohvata prema navlaci manje-više iste debljine. Neznam da li je možda tactical "sporiji" od xdm-a i HS-9. Meni osobno je xdm stroj za određenu namjenu. Unutrašnjost navlake je ista na XDM-u i hs-9, dok je rukohvat, okidanje i nišanska linija različita.

hzmo
Pozornik
Pozornik

Post by hzmo » 02 Apr 2011, 18:17

generacije HS
Attachments
Gen1-HS20001.jpg
Gen2-HS20001.jpg
Gen3-HS20001.jpg

omega
Skupnik
Skupnik

Post by omega » 03 Apr 2011, 00:15

Fali ti i 4 generacija. Kad su prešli na oznake HS9, počeli raditi Melonite finiš, dodali su dodatni poprečni utor na šini za lampe, promjenili su dizajn izbacivača (da više ne puca tako lako) i promjenili su dizajn brave na cijevi da se ne može više sjebati kod sastavljanja (ali to bi već bila 5 gen. ili gen 4.1 :A13: ).

Post Reply