Kupnja zračnice...
Moderator: karabalic
Kupnja zračnice...
Kupio bi zračnicu do oko 1300kn...koja bi bila najbolja i kakva je razlika između 4,5 i 5,5 kalibra...slavia ili diana???

Re: Kupnja zračnice...
razlika ti je u sili udara snazi odnosno masi jedne i druge diabole razlika je u preciznosti brzini kretanja diabole,..mislin da ti je pametnije za tu cjenu uzeti 4.5 jer neznan dali ces za 1300 naci nesto kvalitetno od 5.5 ,.. 5.5 je super ja imam doma crosman benjamin nitro piston cal .22 i s njom sam pre zadovoljan
Slavia najskuplja 634 je oko tvoje cifre, a tu jev i najeftinija Diana.dizel wrote:Kupio bi zračnicu do oko 1300kn...koja bi bila najbolja i kakva je razlika između 4,5 i 5,5 kalibra...slavia ili diana???
Slavia 631 u 4,5 cal oko 175 m/s Slavia 634 u 4,5 cal 230 m/s .Veča brzina veča energija zrna ili zrno više ili jače udara buši.
Dianu Panther isto u 4,5 cal možeš dobiti za te novce.
A sve ostalo je napisano na forumu po x puta, malo koristi pretražnik i ima dosta korisnih informacija.
Evo jedan dobar web pa provjeri si cijene i brzine. http://www.monster-rbs.hr/
Volim crno pa makar i ofarbano.......
Pozdrav..
Kupio bih zračnu pušku jače snage do 4000kn pa bi htio vaš savjet.Uzeo bih D460 magnum ili D350 magnum,ili možda PCP AT44W..
Sad dali je bolje uzeti Diane bilo koju ili PCP AT44W.
Ovo sve ostalo od PCP kaj je bolje je i skuplje tak da se nemogu sam odlučiti što uzeti od ove tri puške.
Kupio bih zračnu pušku jače snage do 4000kn pa bi htio vaš savjet.Uzeo bih D460 magnum ili D350 magnum,ili možda PCP AT44W..
Sad dali je bolje uzeti Diane bilo koju ili PCP AT44W.
Ovo sve ostalo od PCP kaj je bolje je i skuplje tak da se nemogu sam odlučiti što uzeti od ove tri puške.
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Da sam na tvom mjestu ja bih uzeo D460 magnum u 5,5 kal., još na nju nabaciš kakvu zgodnu optiku i eto ti zračnice koja će te služit dosta dugo ako je budeš održavao!!
To sin by silence, when we should protest, makes cowards out of men.
To sam htio čuti!!!!!!
I mene više vuče Diana nego hatsan pa ču ovih dana u ZG u lovac po nju..
Hvala na preporuci...
I mene više vuče Diana nego hatsan pa ču ovih dana u ZG u lovac po nju..
Hvala na preporuci...
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Samo ti mora biti jasno da biras ne samo razlicitog proizvodjaca nego i totalno drugaciji princip rada, nesto sto ke tesko usporediti. Kao da pitas jel bolji mercedes clk ili kia kamioncic, barem ja tako imam dojam.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Kako misliš različitog proizvođača? Kaj nije D460 magnum švaba?
Ili te nisam razumio...
Ili te nisam razumio...
Mike je htio reći da su diane springercice (koriste oprugu za izbacivanje dijabole), dok hatsan je pcp (koristi stlačeni zrak), a pošto imaju razlićiti princip rada teško se mogu uspoređivati.
Be peaceful, be courteous, obey the law, respect everyone; but if someone puts his hand on you, send him to the cemetery.
Malcolm X
Malcolm X
A zašto baš 5,5 mmPUNISHER1987 wrote:Da sam na tvom mjestu ja bih uzeo D460 magnum u 5,5 kal., još na nju nabaciš kakvu zgodnu optiku i eto ti zračnice koja će te služit dosta dugo ako je budeš održavao!!
Volim crno pa makar i ofarbano.......
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Veća probojna moć i dalji domet, najviše zbog te dvije karakteristike!!
To je u redu,to znam nego sam htio znati koju bih uzeo što se tiče kvalitete, a što se tiče preciznosti znam da se springerice nemogu mjeriti sa bilo kojom pcp,a pitao sam zato jer bi htio kvalitetnu jaku pušku do 4000kn, a od pcp je jedino hatsan u tom cjenovnom rangu ili možda i benjamin disco..Heckler wrote:Mike je htio reći da su diane springercice (koriste oprugu za izbacivanje dijabole), dok hatsan je pcp (koristi stlačeni zrak), a pošto imaju razlićiti princip rada teško se mogu uspoređivati.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

zasto mislis da 5,5mm ima veci domet od 4,5mm iako ovaj drugi ima polozeniju putanju i vecu brzinu po jedinici vremena?PUNISHER1987 wrote:Veća probojna moć i dalji domet, najviše zbog te dvije karakteristike!!
-
PUNISHER1987
- Nadnarednik

Pa pretpostavljam, ali najviše iz razloga veće probojne moći!!
Ispravite me ako griješim ali mislim da sam bar djelomično u pravu!!
Ispravite me ako griješim ali mislim da sam bar djelomično u pravu!!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Uzmi npr istu pusku u 4.5 i 5.5mm kalibrima, dakle mehanizam i snaga ista, samo kalibar razlika. Sad usporedba, ti si puska i tvoja ruka je opruga, sad baci istom snagom kamen od 4.5kg i kamen od 5.5kg, koji kamen ce imati veci domet? A koji ce se dublje zabiti u zemlju kad padne? Razmisli malo o tome.
Ja sam govorio figurativno i dao kalibre kao usporedbu, kad bi usporedio tezine diabola u ta dva kalibra razlika bi bila jos drasticnija.
Ja sam govorio figurativno i dao kalibre kao usporedbu, kad bi usporedio tezine diabola u ta dva kalibra razlika bi bila jos drasticnija.
U svakom slučaju zanimljiva usporedba sa kamenčinom od 5.5 kilogramaMike_Torello wrote:Uzmi npr istu pusku u 4.5 i 5.5mm kalibrima, dakle mehanizam i snaga ista, samo kalibar razlika. Sad usporedba, ti si puska i tvoja ruka je opruga, sad baci istom snagom kamen od 4.5kg i kamen od 5.5kg, koji kamen ce imati veci domet? A koji ce se dublje zabiti u zemlju kad padne? Razmisli malo o tome.
... Onima koji su jednom dobili rat, teško je zamisliti da bi ga drugi puta mogli izgubiti! ...
Eto bio sam u lovcu, ali nemaju D460magnum,,,
kažu da će sad u 10 mj stiči svi modeli diane pa ču malo pričekati za D460 iako mi se sad dopala D470 hunter target jer nju imaju,ali prelazi 4000kn i nema mehaničkih nišana tako da bi sa nekom kvalitetnom optikom izašla oko 5500kn.
Zasad sam odustal od pcp hatsana,možda kasnije kupim nešto od HW 100 dok prođe recesija,a dotle uz moj CFX Royal bude D460 magnum (naravno dok stigne u trgovinu)..
kažu da će sad u 10 mj stiči svi modeli diane pa ču malo pričekati za D460 iako mi se sad dopala D470 hunter target jer nju imaju,ali prelazi 4000kn i nema mehaničkih nišana tako da bi sa nekom kvalitetnom optikom izašla oko 5500kn.
Zasad sam odustal od pcp hatsana,možda kasnije kupim nešto od HW 100 dok prođe recesija,a dotle uz moj CFX Royal bude D460 magnum (naravno dok stigne u trgovinu)..
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Ako imas volje i prilike odi pogledaj HW springerice, meni osobno je HW80 legao bolje od diane, ono sto je najslicnije D460 je HW77.