Benjamin Discovery 4,5 mm

Zračnice/Lufterice, plašljivci...

Moderator: karabalic

Post Reply
karabaja
Razvodnik
Razvodnik

Benjamin Discovery 4,5 mm

Post by karabaja » 30 Sep 2012, 19:07

Molim samo one koji znaju i sigurni su 100% i voljni pomoći !
Benjamin Discovery 4,5 mm kada napumpam na pola dali nakon izvjesnog vremena pritisak smije padati ili ne .
puška je još pod garancijom dali o ringovi i to spada u servis pod garanciju ? moguli to promjeniti sam , i gdje bi ih mogao kupiti.

Deckardcain mi je na upit što znamo o navedenoj pušci objasnijo sljedeće .

Benjamin Discovery 4.5mm PCP
Zna se o ovoj pušci dosta toga al evo ja ću po pitanjima redom, pošto sam imao i u 5,5, a sad je imam u 4,5... Puška iznimno lagana i precizna, to kao prvo...napunjena ti je najbolje da stoji malo preko pola, ako je skroz puna ili skroz prazna o ringovi se oće iskidat, popustit ili zgužvat, šta će ti se i inače desit nakon nekog vremena, mana je to crosmanovih pcp jki ali zanemariva u odnosu na to što puška pruža jer se daju relativno lako zamijenit, ja nisam imao stim problema dosad, vremenski nema, tako ju napuniš i tako stoji do idućeg pucanja ...Sila okidanja vrlo teško podesiva, vidio sam po stranim forumima da ekipa nešto rastavlja okidač, pa mijenjaju neke opruge, nešto poliraju, ja se u to ne upuštam, nisam stručan, navikao sam na ovakvog kakav je i to je to.... Diabola se daleko najbolja pokazala CPUM, i ništa joj bolje ne treba A upucat ćeš je na onoliko koliko ti je gušt i koliko ti treba, moja je na 40 metara i super, jer 4,5 ima manji pad, pa pokriva dosta toga ovako....Eto toliko od mene zasad....

Quattro je isto dosta toga rakao o Benjamin Discovery 4,5 mm

puška je još pod garancijom dali o ringovi i to spada u servis pod garanciju ? moguli to promjeniti sam , i gdje bi ih mogao kupiti.ako neide pod garanciju .
Hvala svima koji će svoje dragocjeno vrijeme potrošiti da bi mi pomogli rješiti ovaj moj problem HVALA !
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI! ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!

karabalic
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: Benjamin Discovery 4,5 mm

Post by karabalic » 30 Sep 2012, 20:25

Na prvi dio pitanja NE SMIJE puštati niti bar tlaka i nakon godinu dana stajanja. Ako imaš garanciju šalji ju odmah u Detonex na reklamaciju, nije to 2 bara nego 150 treba znati što i kakvo napraviti.

A započeo si temu i ovdje http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.ph ... 7&start=20 pa mogao si i nastaviti, a ne otvaraju se nove teme bez veze.

Ako želiš sam napraviti servis ima na netu setova za reparaciju i mnoštvo manuala o istome. Treba ti par gumica, koji imbus ključ colovni i jako puno znanja. :A25:
Volim crno pa makar i ofarbano.......

karabaja
Razvodnik
Razvodnik

Post by karabaja » 30 Sep 2012, 21:07

ZNANJA o tome nema a i šo bi se mućio ako je to u garanciji puno hvala neću otvarati nove teme iduću nastavljam ođe .
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI! ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!

Deckardcain
Pozornik
Pozornik

Post by Deckardcain » 30 Sep 2012, 21:30

Ako je u garanciji ja bi obavezno na servis :A25:

karabaja
Razvodnik
Razvodnik

Post by karabaja » 01 Oct 2012, 10:36

Deckardcain wrote:Ako je u garanciji ja bi obavezno na servis :A25:

kupljena 31.12. 2010. mislimda mi je lik rekao 2 godine garabcija imam račun DETONEX .
nepušta ona sad da se nemože napumpati negou 7 dana malo ali karabalič kaže ni milimetra .onda iđe na servis moram ih nazvati pošto sam ja od zaoreba 300- tinjak km .kako da im dostavim HP express ili več kako ,

karabaja
Razvodnik
Razvodnik

Post by karabaja » 01 Oct 2012, 15:47

U ovoj državi najviše ima prevaranata i lopova .
lik me zavaljo u detonex-u kažu garancija sam 12 mjeseci .
izmjena oringa ili kako se već zovu te brtve 350 do 400 kn ima
li igdje išta povoljnije još poštarina tamo nazad ćekanje 7 do 10 dana joj muka mi je.

A šta drugo oćekivati od šupka valpovačkog kao raćun je garabcija.

za bolesne postoji --- boknica
za lude postoji --- ludnica
za budale nema ništa zato ih ima posvuda.

snowman333
Pozornik
Pozornik

Post by snowman333 » 01 Oct 2012, 20:43

Ako imaš volje, vremena i nekog osnovnog alata, mogu ti pomoći da to zamijeniš sam. Unutra imaš 6 oringa, a ja sam svakog platio po 5 kn, to ti je jedini trošak. Ali prvo moraš otkriti gdje točno pušta, možda oringe uopće netreba dirati.
Daj jj...j..jjj...jjjj... ma daj PET pivi, kad nemrem reci jj....jjj.jj.jjj... jednu :)

karabaja
Razvodnik
Razvodnik

Post by karabaja » 02 Oct 2012, 19:15

snowman333 wrote:Ako imaš volje, vremena i nekog osnovnog alata, mogu ti pomoći da to zamijeniš sam. Unutra imaš 6 oringa, a ja sam svakog platio po 5 kn, to ti je jedini trošak. Ali prvo moraš otkriti gdje točno pušta, možda oringe uopće netreba dirati.
E to je problem di curi za dva dana pusti pritisak za debljinu kazaljke koja pokazuje koliko je napumpana .
Neko gore rače da treba puno znanja da to napraviš ,pa kad u slavobiji nema nijt jedan puškar ,ili se morbit varam ?

karabaja
Razvodnik
Razvodnik

Post by karabaja » 02 Oct 2012, 21:50

snowman333 wrote:Ako imaš volje, vremena i nekog osnovnog alata, mogu ti pomoći da to zamijeniš sam. Unutra imaš 6 oringa, a ja sam svakog platio po 5 kn, to ti je jedini trošak. Ali prvo moraš otkriti gdje točno pušta, možda oringe uopće netreba dirati.

Gdje se može kupiti te brtve ili ti oringove a gdje još može puštati osim na brtvama i ventilu za pumpanje ? kako misliš pomoći mi objasniti kako se to radi ili baš mi pomoći i pokazati kako ti to radiš ?

karabaja
Razvodnik
Razvodnik

Post by karabaja » 02 Oct 2012, 21:58

snowman333
Pozornik
Pozornik

Post by snowman333 » 03 Oct 2012, 10:18

Mislio sam ti objasniti kako sma ja to radio. O ringove sam kupio kod privatnika koji se bavi izradom i popravkom brtvila tako da ti to nebi trebao biti problem naći.

1. Trebaš odvoji pušku od kundaka. Kundak se drži sa samo jednim šarafom koji se nalazi između okidača i manometra. Kada odšarafiš taj šaraf još moraš maknuti i kočnicu koja se nalazi odmah iza okidača. Nju drži samo mala opruga koju napneš iglom ili tankim šarafcigerom i kočnica će ispasti. kad to napraviš kundak je slobodan.
2. Napumpaš pušku i pripremiš si čašu punu vode u koju si stavio malo sredstva za pranje posuđa. U čaši nesmije biti niti jedan mjehurić i dovoljno je da na 2 dcl vode staviš 5 kapi sredstva koje netreba promiješati nego samo staviti u vodu. Sad radiš kao i sa gumom od bicikla koja pušta. Uroniš prednji dio ( http://www.google.hr/imgres?um=1&hl=hr& ... s:17,i:153 ) u čašu i pričekaš do jedne minute dali će se pojaviti koji balončić. Možeš i skinuti prednji nišan tako da imaš golu cijev. Kada to radiš zatvori zatvarač koji gura dijabolu u cijev (dijabola nesmije biti u cijevi) tako da odmah provjeriš niplu za punjenje i cijev. Ako ne pušta na cijevi odmah imaš pola problema manje, jer je najveće sranje ako pušta na cijevi - pušta ventil. Ako ne pušta naprijed onda pušta na manometru ili nosaču manometra. To češ provjeriti na isti način, samo pazi da ti je čaša puna vodom skroz do ruba, tako da kada utopiš manometar da voda dođe skroz do premnika sa zrakom, najčešće tu pušta. Skroz izmedu spremnika za zrak i nutarnjeg nosača manometra. Na tvom linku to je dio 34.
3. Odzračiš pušku totalno, nesmije biti niti najmanjeg pritiska u spremniku prije nego što išta počneš odšarafljivati. Odzračivati možeš sa onim šarafom koji si dobio uz pušku (ako si dobio) a možeš i pucati na prazno non stop sve dok ne nestane zraka.
4. Makneš mehanizam okidača, drže ga dva šarafa, jedan između samog okidača i manometra a drugi iza okidača. One na bočnoj strani okidača nemoraš dirati. Nakon toga odšarafiš i šaraf koji je iza zatvarača, s gornje strane. Sad ti je slobodan zadnji dio i kad njega izvadiš, izvadi i oprugu čekića. Dalje ti je sve isto kao i na ovom linku http://www.youtube.com/watch?v=nPM2hapJ4xM , samo premotaj na 4:00, s tim da nemoraš rastavljati cijev nego ju samo odvoji od spremnika za zrak. Nastavak na prethodni video http://www.youtube.com/watch?v=gWLiLxLQ ... ure=relmfu kada vadiš ili vraćaš elemente iz spremnika za zrak zapamti da oni nikad ne prolaze kroz zadnji dio (onaj gdje ima puno rupa po spremniku) jer su oringovi toliko tijesni da nemogu neoštećeno proći taj dio. Tako da ako odlučiš raditi sam, kada ćeš vraćati dijeove unutra, radi polako i pazi da ti se oringovi koji prolaze uz rupu od nosača manometra ne oštete. E da, i moraš ih podmazati, da lakše idu i da se ne oštete prilikom prolaska kroz spremnik za zrak. Ja nemam silikonske masti ni nikakvih specijalnih maziva pa sam oringove malo podmazao s običnm labelom.

To je to, možda se čini komplicirano, ali kad ti je u rukama jako je jednostavno. Samo nemoj brzati i radi smireno. Ako te nešto prekine pri kraju posla, nemoj onda na kraju požuriti samo da bude što prije gotovo nego ostavi i dovrši kad češ imati vremena. I ne brini se za ovo namakanje puške u vodu :o . Ništa joj neće biti, ja sam ih brisao običnim papirnatim ručnicima, prešao balistolom i nikome ništa. Ako se odlučiš raditi sam ako ti nešto nebude jasno pri rastavljanju/sastavljanju samo pitaj :A25:
Daj jj...j..jjj...jjjj... ma daj PET pivi, kad nemrem reci jj....jjj.jj.jjj... jednu :)

Hawk
Satnik
Satnik

Post by Hawk » 03 Oct 2012, 15:44

karabaja wrote: E to je problem di curi za dva dana pusti pritisak za debljinu kazaljke koja pokazuje koliko je napumpana .
Pa jesi ti siguran da pušta...???
Dva dana...debljina kazaljke... ako tu stane, onda i sama promjena temperature more biti razlog. [/quote]
karabaja wrote: Neko gore rače da treba puno znanja da to napraviš ,pa kad u slavobiji nema nijt jedan puškar ,ili se morbit varam ?
A koja ti je ovo država...??? :D :roll:
U mainstream medijima ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda.
Oružje ne ubija, ubija čovjek.

karabaja
Razvodnik
Razvodnik

Post by karabaja » 03 Oct 2012, 23:02

ma znaš ti koja je smo podje !! jebu me malo oći varim svaki dan evo i sad kapam u oči umjetne suze pa baš dobro i nevidim S L A V O N I J A .

karabaja
Razvodnik
Razvodnik

Post by karabaja » 03 Oct 2012, 23:11

snowman333 wrote:Mislio sam ti objasniti kako sma ja to radio. O ringove sam kupio kod privatnika koji se bavi izradom i popravkom brtvila tako da ti to nebi trebao biti problem naći.

1. Trebaš odvoji pušku od kundaka. Kundak se drži sa samo jednim šarafom koji se nalazi između okidača i manometra. Kada odšarafiš taj šaraf još moraš maknuti i kočnicu koja se nalazi odmah iza okidača. Nju drži samo mala opruga koju napneš iglom ili tankim šarafcigerom i kočnica će ispasti. kad to napraviš kundak je slobodan.
2. Napumpaš pušku i pripremiš si čašu punu vode u koju si stavio malo sredstva za pranje posuđa. U čaši nesmije biti niti jedan mjehurić i dovoljno je da na 2 dcl vode staviš 5 kapi sredstva koje netreba promiješati nego samo staviti u vodu. Sad radiš kao i sa gumom od bicikla koja pušta. Uroniš prednji dio ( http://www.google.hr/imgres?um=1&hl=hr& ... s:17,i:153 ) u čašu i pričekaš do jedne minute dali će se pojaviti koji balončić. Možeš i skinuti prednji nišan tako da imaš golu cijev. Kada to radiš zatvori zatvarač koji gura dijabolu u cijev (dijabola nesmije biti u cijevi) tako da odmah provjeriš niplu za punjenje i cijev. Ako ne pušta na cijevi odmah imaš pola problema manje, jer je najveće sranje ako pušta na cijevi - pušta ventil. Ako ne pušta naprijed onda pušta na manometru ili nosaču manometra. To češ provjeriti na isti način, samo pazi da ti je čaša puna vodom skroz do ruba, tako da kada utopiš manometar da voda dođe skroz do premnika sa zrakom, najčešće tu pušta. Skroz izmedu spremnika za zrak i nutarnjeg nosača manometra. Na tvom linku to je dio 34.
3. Odzračiš pušku totalno, nesmije biti niti najmanjeg pritiska u spremniku prije nego što išta počneš odšarafljivati. Odzračivati možeš sa onim šarafom koji si dobio uz pušku (ako si dobio) a možeš i pucati na prazno non stop sve dok ne nestane zraka.
4. Makneš mehanizam okidača, drže ga dva šarafa, jedan između samog okidača i manometra a drugi iza okidača. One na bočnoj strani okidača nemoraš dirati. Nakon toga odšarafiš i šaraf koji je iza zatvarača, s gornje strane. Sad ti je slobodan zadnji dio i kad njega izvadiš, izvadi i oprugu čekića. Dalje ti je sve isto kao i na ovom linku http://www.youtube.com/watch?v=nPM2hapJ4xM , samo premotaj na 4:00, s tim da nemoraš rastavljati cijev nego ju samo odvoji od spremnika za zrak. Nastavak na prethodni video http://www.youtube.com/watch?v=gWLiLxLQ ... ure=relmfu kada vadiš ili vraćaš elemente iz spremnika za zrak zapamti da oni nikad ne prolaze kroz zadnji dio (onaj gdje ima puno rupa po spremniku) jer su oringovi toliko tijesni da nemogu neoštećeno proći taj dio. Tako da ako odlučiš raditi sam, kada ćeš vraćati dijeove unutra, radi polako i pazi da ti se oringovi koji prolaze uz rupu od nosača manometra ne oštete. E da, i moraš ih podmazati, da lakše idu i da se ne oštete prilikom prolaska kroz spremnik za zrak. Ja nemam silikonske masti ni nikakvih specijalnih maziva pa sam oringove malo podmazao s običnm labelom.

To je to, možda se čini komplicirano, ali kad ti je u rukama jako je jednostavno. Samo nemoj brzati i radi smireno. Ako te nešto prekine pri kraju posla, nemoj onda na kraju požuriti samo da bude što prije gotovo nego ostavi i dovrši kad češ imati vremena. I ne brini se za ovo namakanje puške u vodu :o . Ništa joj neće biti, ja sam ih brisao običnim papirnatim ručnicima, prešao balistolom i nikome ništa. Ako se odlučiš raditi sam ako ti nešto nebude jasno pri rastavljanju/sastavljanju samo pitaj :A25:

lega svaka ćast ali mislim da će to riješiti puškar !
ma pušta sigurno evo 3 dan kako stoji kazaljka pala za pola centimetra .

Post Reply