4. MEMORIJAL HRVATSKIH SNAJPERISTA - "GROM 2013"

ISSF i srodne discipline, Olimpijske streljačke discipline.

Moderator: Original_G

Pato
Razvodnik
Razvodnik

4. MEMORIJAL HRVATSKIH SNAJPERISTA - "GROM 2013"

Post by Pato » 28 Aug 2013, 12:55

12. listopada 2013. na streljani Pamapas u Osijeku održat ce se 4. MEMORIJAL HRVATSKIH SNAJPERISTA - "GROM 2013"

PROPOZICIJE NATJECANJA

SNAJPERSKA PUŠKA 300 m

Puška i optika po slobodnom izboru uz ograničenje kalibra od 6,2 mm (.243) do 12,7 mm (.50) uz pripadajuću dozvolu za korištenje
Najveća dozvoljena težina puške sa optikom je 8,5 kg
Ležeći stav
13 hitaca za match ; 10 najboljih pogodaka se ocjenjuje
Meta R-35
Vrijeme pripreme 5 min.
Vrijeme gađanja 25 min
Dozvoljeno je korištenje (dvonožnih) nožica ili ruksaka kao naslon potkundaka,
Nije dozvoljeno korištenje tronožaca, nije dozvoljeno nikakvo učvršćivanje puške za podlogu
Nije dozvoljen umjetni naslon za kundak
Kundak niti jednim svojim dijelom ne smije dodirivati podlogu
Dozvoljena uporaba prostirke koju daje organizator
Dozvoljena uporaba rukavica
Dozvoljena je uporaba durbina
Dozvoljena je pomoć 1. promatrača (spottera)

LOVACKI KARABIN 100 m

Puška i optika po slobodnom izboru uz ograničenje kalibra 6,2mm (.243) do 12,7 mm (.50) uz pripadajuću dozvolu za korištenje
Najveća dozvoljena masa puške s optikom je : 5.0 kg
Vrijeme pripreme 5 min.
6 hitaca za meč; 3 hitca sa stola (sjedeći položaj), 3 hitca slobodni stojeći stav bez naslona
Meta (polumeta za vepra u trku s umetkom)
Vrijeme gađanja 7 + 7 min , priprema 5 minuta
Dozvoljena je uporaba dvonožnih nožica , ruksaka ili remena za pušku kao uporište potkundaka
Nije dozvoljena uporaba tronožaca nije dozvoljeno nikakvo učvršćivanje puške za podlogu
Nije dozvoljena uporaba umjetnog naslona za kundak i kundak s potkovom
Kundak ni jednim svojim dijelom ne smije dodirivati podlogu (stol)
Dozvoljena je uporaba prostirke koju daje organizator
Dozvoljena uporaba rukavica
Dozvoljena uporaba durbina

JURIŠNA PUŠKA (DOMOVINSKI RAT) 100m.

Puška sa mehaničkim ciljnicima po slobodnom izboru (repetirajuća, poluautomatska, automatska)
bez ograničenja kalibra, uz pripadajuću dozvolu za korištenje
Meta R - 50
Ležeći stav
13 hitaca za match - ocjenjuje se 10 najboljih pogodaka
Vrijeme pripreme 5 min.
Vrijeme gadanja: 20 minuta
Dozvoljena je uporaba dvonožnih nožica, ruksaka ili remena za pušku kao uporište podkundaka
Nije dozvoljena uporaba tronošca
Nije dozvoljeno nikakvo učvršćivanje puške za podlogu
Nije dozvoljena uporaba umjetnog naslona za kundak
Kundak ne smije dodirivati podlogu niti jednim svojim dijelom
Nije dozvoljena uporaba optičkih ciljnika
Nije dozvoljena uporaba streljačkih mehaničkih ciljnika (dioptera)
Dozvoljena je uporaba prostirke koju daje organizator
Dozvoljena je uporaba rukavica
Dozvoljena je uporaba durbina

PRAVILA - FINALE
Finalno natjecanje održat ce se samo u disciplini Snajperska puška 300 m.
Za ostale discipline u slučaju istog broja krugova, za prva tri mjesta vršit ce se raspucavanje po 5 hitaca u 10 min. do konačne pobjede.

FINALE - SNAJPERSKA PUŠKA 300 m
Nakon završenog kvalifikacijskog dijela prvoplasiranih 10 strijelaca nastupa u finalu, u isto vrijeme.
10 hitaca za meč
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Vrijeme gađanja: 20 minuta
Zbroj osnovnog i rezultata u finalu daje pojedinačnog pobjednika.
U slučaju jednakog broja krugova i centara za prva tri mjesta vrši se raspucavanje sa 5 metaka u 10 minuta, do konačne pobjede.
Ekipni rezultat ocjenjuje se na osnovu rezultata ostvarenog u kvalifikacijama.

PRAVILA NATJECANJA
Natjecanje je pojedinačnog i ekipnog karaktera s tim da se rezultat svakog člana ekipe ujedno ocjenjuje kao pojedinačni rezultat.
Ekipu sačinjavaju tri člana i moraju biti prijavljeni prije početka natjecanja.
Natjecatelji mogu nastupiti samo jednom u svakoj pojedinoj disciplini.
Kontrola oružja i opreme obavit ce se na liniji prije početka svake pojedine grupe i finala.

KOTIZACIJE I NAGRADE
Cijena kotizacije za pojedinačni nastup iznosi 100,00 kn po natjecatelju
Cijena kotizacije za ekipni nastup iznosi kn 100,00 po ekipi disciplini.
U cijenu su uključeni:
- nastup u 1. disciplini
- svečani domjenak (švedski stol + pice)
- glazbeni program
- nazočnost na svečanoj dodjeli nagrade za životno djelo "IVICA REPUŠIC"
- nagrada za sudjelovanje na 3. Memorijalu hrvatskih snajperista
Nagrade za prvo,drugo i treće plasirane su:
Odličja za pojedinačni i ekipni nastup
Pokali za ekipni nastup
Prijelazni pokal "NAJBOLJI HRVATSKI SNAJPERIST 2013" za najbolji pojedinacni nastup u disciplini SNAJPERSKA PUŠKA 300 m
Attachments
Grom 2013. Web.pdf
(522.7 KiB) Downloaded 55 times

Pato
Razvodnik
Razvodnik

Re: 4. MEMORIJAL HRVATSKIH SNAJPERISTA - "GROM 2013"

Post by Pato » 07 Oct 2013, 14:55

Službeni pozv na natjecanje

Poštovani prijatelji,
Bliži nam se jedan od najdostojanstvenijih događaja u RH simbolično nazvan 4. Memorijal hrvatskih snajperista " GROM 2013." koji će se održati 12 listopada 2013. na streljani " PAMPAS" u Osijeku.
Događaj vežemo uz Dan neovisnosti Republike Hrvatske, a u njemu u jednom danu pokušavamo objediniti sve ono što je dobro, časno i istinito a obilježava put hrvatskog naroda kroz prethodno stoljeće i vrijednosti koje odlikuju hrvatske dragovoljce (kroz povijest) tijekom njihovog stvaranja hrvatske nezavisnosti.
Svečani događaj koji nam prethodi sastoji se od dva glavna dijela:

1. Prvi dio je natjecateljski
U njemu će snage odmjeriti najbolji vojni, policijski i civilni strijelci u disciplinama (snajperska puška, jurišna puška i lovački karabin)
Simbolika natjecateljskog dijela je okupiti na jedno mjesto najvještije strijelce i demonstrirati vještinu presudnu za stvaranje i opstanak svake države.

2. Drugi dio (ovog događaja) je svečani i on predstavlja krunu čitavog događanja.
Tijekom svečanog dijela, koji započinje u popodnevnim satima a sačinjavaju ga bogat kulturno-umjetnički program, svečani domjenak i dodjela odličja prvoplasiranima, dodjeljuje se i posebna nagrada za životno djelo!
Centralni događa ovog svečanog dijela je dodjela nagrade za životno djelo "IVICA REPUŠIĆ" koja nosi ime po jednom od prvih heroja dragovoljaca poginulih u domovinskom ratu sa područja Slavonije i Baranje.
Nagrada se svake godine dodjeljuje (jednoj ili više) osoba sa prostora čitave međunarodno priznate i iseljene hrvatske, koje su imale poseban doprinos u stvaranju hrvatske nezavisnosti a koje su nepoznate široj javnosti.
Dodijeli te nagrade nazočiti će istinski domoljubi te ugledne osobe iz društveno-političkog, crkvenog i kulturnog života Hrvatske.

Budući da smo narod poznat po zaboravljivosti još jedanput vas podsjećamo na duboki smisao simbola koji označavaju ovaj događaj.

Naziv „Grom“
simbolizira vojno-redarstvenu akciju kojom se nakon akcija "Bljesak" i „Oluja“ trebao osloboditi istočni dio Hrvatske (Vukovar).

Logo ovog natjecanja, preinačena je verzija oznake koju su hrvatski vojnici dobivali nakon završene snajperske obuke.

Prijelazni pokal (Najbolji hrvatski snajperist)
izrađen je u obliku vukovarskog tornja i simbolizira Vukovar; središte istočne Hrvatske,
Ime pojedinačnog pobjednika u disciplini (snajperska puška) svake se godine trajno urezuje na poleđinu ovog pokala.

U duhu duboke simbolike ovog natjecanja pozivamo Vas da se odazovete i ovaj poziv proslijedite ostalim zainteresiranima te tako pridonesete dostojanstvu ovog događaja.

s poštovanjem,

Franjo Ambrinac
Organizacijski odbor "Grom 2013."
tel 098/220-870

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 10 Oct 2013, 13:47

ZAMOLBA:

Neka netko ponese viska municje za 7.9 po mogucnsoti one bolje, platit cemo crnim vinom ili bijelim !

Pusku kupujemo usput pa ne znamo sto cemo dobiti neka onda barem municija bude koliko toliko dobra, mozda nas izvuce da ne budemo zadnji.....

TNX unaprijed....
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 10 Oct 2013, 23:15

Svaka cast organizatori! Posebno me dirnulo sto ste to posvetili nasem nikad neprezaljenom
heroju Ivici Repusicu, velikome prijatelju Hulku!
Head in the City. Hearth in the Field.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 14 Oct 2013, 22:38

Napokon smo dosli malo do svijesti u toku danasnjeg dana jer smo stigli doma u 05:00h i kako vidim organizator je umoran od posla pa nije stigao napisati par crtica...OK budem se ja onda potrudio....a oni neka dopune-isprave ili sto vec bude trebalo.....

I. - Uvod

O samoj organizaciji nema se puno sto dodati u odnosu na proslu godinu, u svakom slucaju je bolja i vidi se napredak sto znaci da Komar i ekipa ulazu trud koji se ocito moze osijetiti. Kad kazem "bolja" ne mislim da je proslogodisnja bila losa nego da je ove godine jos i bolje. Ne bi bilo lose da svi koji mogu obave prijave preko NET-a kako bi se izbjegla jutarnja guzva i samim tim ubrzao pocetak tekme...BRAVO ZA ORGANIZATORA !

II. - Budjenje ili ti ga otvaranje ociju

Samo otvaranje i govor brigadira Nadja je nesto sto bi trebalo staviti na YUBITO tako da ga ova uhljebljena govna koja se nazivaju politicari mogu nekoliko puta preslusavati i pokusati shvaiti sto zapravo rade hrvatskom narodu te da se dobro zamisle za koga zapravo rade, tko ih hrani i kojem smijeru vode ovu zemlju. U svakom slucaju nadam se da ce ta snimka postati javna i poucna dok ne bude PREKASNO za nas kao i za one koji je ne budu razumijeli tj. ne zele je razumijeti. Starijoj generaciji koja je sudjelovala u domovinskom ratu je trebalo jos otprilike 7,3 sekunde da zaplace sto se moglo osijetiti u zraku. Svecenik je svju poruku takodjer odlicno slozio , mozda cak i prvise fino, no to tako mora biti...

III.- Magla u zraku

Kako je ovaj Grom bio posvecen jednom velikom covijeku cija su razmisljanja ispred vremena u kojem zivi velika vecina onih koji jos uvijek ne hodaju po zemlji i koji smatraju da je zivot tipa "jedan covijek, jedna partija, jedan narod" uz onu popularnu " ili si sa nama ili protv nas" PARTIJI se to bas i nije svidjelo pa mnogi koji su trebali doci su iznenada morali "na teren" ili su nasli neki slican izgovor da im se onemoguci dolazak...Dalje ne treba jer nema smilsa ali neka se zna da bas nismo ovce za sisanje i da nitko ne kuzi 2+2.

IV. Tekma

Lovacki dio je bio Cool, zanimljivo i interesanto...trebalo je imati mirne zivce i jos mirnije ruke, Veprovi su plaitili glavom a neki jos lutaju po sumi no ti su u manjini. Neke stvari smo predlozili organizatoru pa je moguce da se lovacki dio takmicenja odrzi po EU pravilima koji ce biti jos zanimljiviji za takmicare...

Jurisna puska - moja nocna mora, ali odlicni rezultati Kupresak je puknuo samo 129 od mogucih 130 a ni ostali nisu puno zaostajali .....Bravo svima, nas frend Bujan je u raspucavanju puknuo 50 krugova.... sto je naravno bio dobar razlog za turu cuge !!!

Sniper-300m

Vidi se napredak po svim kriterijima, puske su sve bolje i bolje, vrhunske optike, a za ulazak u finale trebalo je imati 92 kruga. Nema se sto dodati, bez dobrog treninga i probranog streljiva tesko je konkurirati ekipi koja je nastupila......Gotovo da nema vise nekog starijeg oruzja a popularni SSG-69 postaje polako nekonkurentno oruzje u odnosu na novije modele...

V. Ukupni dojam....

Od samog jutra atmosfera je bila vise nego dobra, ponuda kolaca, voca, kiflica, cvaraka, tj. svega onoga cime se Slavonci mogu ponositi bila je VISE NEGO ODLICNA, sudacka ekipa brza i korektna tako da nije bilo nikakve nervoze. Ritam svega je mozda bio cak i brzi nego sto se ocekivalo no time je ostalo vise vremena za FESTU.....

Svecani dio kao i veceru nema potrebe opisivati jer je jednostavno TREBALO BITI U OSIJEKU na Gromu 2013, podjela nagrada, vecera uz druzene do ponoci i KRAJ !!! Trebalo bi mi nekoliko kartica teksta da opisem i taj dio pa cu to ipak prepusiti organizatorima...

Svaka cast svima, organizatorima i svim sudionicima kud li srece kada bi takvih druzenje bilo cesce i u svakoj zupaniji po jedno tokom godine !!!
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 15 Oct 2013, 00:33

Hvala Lex. Vrlo si slikovito,osebujno i domoljubno prije svega rekao bih opisao ovaj lijepi
i plemeniti dogadjaj i priblizio ga nama koji nismo imali tu cast i zadovoljstvo biti prisutni
i ucestvovati u ovom dogadjaju. Cestitam svim ucesnicima!
LP

Pato
Razvodnik
Razvodnik

Post by Pato » 15 Oct 2013, 19:54

Bilten sa natjecanja GROM 2013 u privitku.

U ime organizatora čestitke pobjednicima (rezultati su ove godine vrlo visoki), svim učesnicima zahvala na odazivu.

Slike čim kompletiramo (od raznih Lupina) i posložimo najbolje.
Attachments
GROM 2013 Bilten.pdf
(317.83 KiB) Downloaded 95 times

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 15 Oct 2013, 20:46

Hvala Pato i velike cestitke na vrhunskoj organizaciji!

sjekira
Stožerni Narednik
Stožerni Narednik

Post by sjekira » 15 Oct 2013, 22:23

hoće li biti kakvih fotki??

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 15 Oct 2013, 23:30

Ja imam ovo;
Attachments
G2.jpg

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 15 Oct 2013, 23:33

I jos jedna! Ali ,prave, stvari ce kako Pato veli postaviti Lupino-boysi!
Attachments
G1.jpg

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 15 Oct 2013, 23:41

Sory guys! Nasao sam jos jednu! Covjek ima krasnog Steyera M O8 mislim. Optika
vrhunski S & B, ima i laptop za malu ,pripomoc, sto se tice trajektorije i vjetra...338 Lapua...
Zestoka konkurencija, a time i uspjeh vodecih dobija posebno na tezini! Ponasan sam na Hrvatsku
ratnicku tradiciju...
Attachments
G3.jpg

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 16 Oct 2013, 08:13

Odlicna fotka kao i oprema u kadru.....No ima jedan detalj koji je bas kao narucen.....!!!

Iako smo ove godine predlozili organizatoru da se TRECA NOGA na pusci obavezno BLOKIRA prije takmicenja to je promaklo. Ne kazem da su svi varali ali neke koje sam gledao na treningu sa nogicom i bez nje potvrdjuju moju teoriju.

Svijet ide dalje kao i tehnicka rijesenja koja treba prihvatiti i iskoristiti sto je pozitivno u svakom slucaju, to samo znaci da se u postojecim disciplinama MORA UVESTI nova kategorija tj. OPEN.

Znaci :

TR ( tactical rifle) - standardne puske samo sa nozicama na dvije tocke oslonca i standardnim kundakom bez trece noge.

OPEN: Sve ostalo, tripodi, zecje usi za kundak, treca noga, itd...itd.....
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 16 Oct 2013, 08:22

Covjek je tada samo pozirao! Sto se dalje dogadjalo u matchu to znas ti i ostatak ekipe koji ste bili tamo!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 16 Oct 2013, 09:03

Znam da je pozirao jer sam bio iza njega kada je taj kadar napravljen, nikoga ne prozivam ali samo pokusavam skrenuti paznju na nesto sto je promaklo i prosle i ove godine, a ova fotka je savrsen primjer kako se moze zauzeti stav i "varati" bez da to sudac vidi. Merlicu treba plaiti pivu za ovo poziranje u svakom slucaju !!!
Nemoguće je Nemoguće

šile
Skupnik
Skupnik

Post by šile » 16 Oct 2013, 10:52

lex-lutor wrote:Znam da je pozirao jer sam bio iza njega kada je taj kadar napravljen, nikoga ne prozivam ali samo pokusavam skrenuti paznju na nesto sto je promaklo i prosle i ove godine, a ova fotka je savrsen primjer kako se moze zauzeti stav i "varati" bez da to sudac vidi. Merlicu treba plaiti pivu za ovo poziranje u svakom slucaju !!!
jebiga lex pa i ja sam u tom trenu bio baš iza njega kad je zalegao da čovjek poslika... možda smo se i sudarali ramenima...

šile
Skupnik
Skupnik

Post by šile » 16 Oct 2013, 11:14

odlična organizacija je opet polučila kompletno vrhunski dan... od jutra do kasno u noć !!
sve čestitke organizatoru i učesnicima !!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 16 Oct 2013, 11:16

Aki si bio u petak tamo onda si me morao skuziti po crnoj majici ALAN FORD, Bob Rock sprijeda i Grunf straga.....Ili kada sam svrljao okolo u Bijeloj felpi sa zuto crnim kockicama...A ono sto si sigurno morao zapaziti je jedini Steyr sa SREBRENOM bojom kundaka !!!
Nemoguće je Nemoguće

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 16 Oct 2013, 16:09

Vaaau! Lex, jel to tvoj stroj sa metalik sivim kundakom!?

Lucciano
Razvodnik
Razvodnik

Post by Lucciano » 16 Oct 2013, 17:42

Sve pohvale organizatorima ovogodisnjeg "Grom-a", prvi puta sam se natjecao na ovome natjecanju i totalno je ispunilo moja ocekivanja.

P.s. Lex, ostavio si me bez teksta, ovo je valjda prvi puta da sam procitao da si ti nesto pohvalo :D
Luka Kuduz, republički majstor strijelac
Streljački klub "Metak" Osijek
Streljana "Pampas"
Šandora Petefija bb
31000 Osijek

dopredsjednik

Post Reply