Wakizashi pomoć
Moderator: BOXI
Wakizashi pomoć
Zainteresiran sam za kupnju ovog wakizashia,uglavnom surfajući po oglasniku sam slučajno naletio na taj oglas.
Pogledao slike i počeo se zanimat za kupnju,e sad.
Ja se ne razumijem u te stvari,zanima me ako ima netko ko se razumije da mi kaže da li se isplati dat te novce za tu stvar i jeli uopće original,te o kojoj godini proizvodnje bi se moglo raditi pošto ima brojeve vidljive na sebi.
http://www.njuskalo.hr/ostalo-oruzje/ka ... as-9259377
Pogledao slike i počeo se zanimat za kupnju,e sad.
Ja se ne razumijem u te stvari,zanima me ako ima netko ko se razumije da mi kaže da li se isplati dat te novce za tu stvar i jeli uopće original,te o kojoj godini proizvodnje bi se moglo raditi pošto ima brojeve vidljive na sebi.
http://www.njuskalo.hr/ostalo-oruzje/ka ... as-9259377
Vuk na vuka ni u toru neće,a kamo li brat na brata svoga...
Re: Wakizashi pomoć
Bojim se da za stvarne originale ovakvih spravica mi nemamo love......sve to po oglasnicima su replike upitne kvalitete....
Nemoguće je Nemoguće
Tako je malo logike, bas su Japanci koristili na ostrici br. 30453, a da je original bio bi ti cca 5-10.000 dolara a ne 1500 kunaBerto wrote:Reprodukcija, mani se toga, 30453 ti sve govori.
Moguće da je japanski, ali piše da je iz vremena WW2. Tad su masovno štancali katane i wakizashije za imperijalnu vojsku. Radi se o oštricama koje izgledaju dobro, orig japanske su, ali rađene od običnog lima.
Sent from my Xperia P
Sent from my Xperia P
To nije Japanski wakizashi, a ne vidim da i igdje u oglasu to piše , japanske katane i wakizashi nisu nikada bili od lima pa ni za vrijeme WWII, ako si mislio na showato koji japanci ne smatraju pravim japanskim mačem tj katanom.BokiSB wrote:Moguće da je japanski, ali piše da je iz vremena WW2. Tad su masovno štancali katane i wakizashije za imperijalnu vojsku. Radi se o oštricama koje izgledaju dobro, orig japanske su, ali rađene od običnog lima.
Sent from my Xperia P