Ceste, snijeg,gume...
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Ceste, snijeg,gume...
Pošto nemam baš nekog posla, gledajući u tv, saznao sam neke informacije koje su me opet razljutile. Naime, kažu da zbog štednje, ralice na prometnice izlazit će tek kad padne 10 odnosno 15 cm snijega. Do sada je to bilo 5 cm. Svake godine doživljavali smo prometni kolaps, koji je trajao dan dva. Ove godine izgleda cijelo vrijeme sniježnog pokrivača bit ćemo blokirani. Koliko znam naknade za cestarine nije se smanjila. Znači li to da će netko jednog dana reći da se rupe na cestama ne krpaju do dubine pola metra i metar promjera? Mislim da me netko jebe, ali ne znam tko. Kome je u interesu prometni kaos? Kolika budala mora biti čovjek koji podupre takvu odluku? Nije mi vrag dao mira i išao sam mjeriti visinu prednjeg spojlera na mom autu i rezultat je poražavajući. Moj spojler visok je 14.2cm. kad se desi da uslijed nagomilnog snijega moj spojler pukne, onda se nisam prilagodio uvjetima na cesti, ako stavim više gume, kršim zakon... ako.... Sve u svemu, ja nek idem pješice ako se ne mogu voziti, ko me jebe. Nek uredno platim sve namete kod registracije i sve namete u cijenama goriva i sve moguće kazne za sve i svašta, i samo nek platim i platim opet i opet... Tko će meni nadoknaditi kad ne mogu doći do posla, kad ne mogu do liječnika il ne daj bože, vatrogasci do moje kuće. Bitno je da se može akumulirati profit da bi ga netko mogao ukrasti,a vi, skupa sa mnom, lopatu u ruke i jebite se.
Svaka čast!
Svaka čast!
Re: Odg: Ceste, snijeg,gume...
Suptilno ti daju do znanja da ili se preseli u ravnicu ili kupi nešto povišeno s 4WD.

Re: Ceste, snijeg,gume...
Sa jedne strane te podrzavam pogotovu po pitanju cestarina i lovetine koja nam se uzima kroz gorivo i sve ostalo a sve pod izgovorm za ceste...DOK sa druge strane opet mislim da je krajnje vrijeme da shvatimo da postoje i zimske gume i oprema za voznju po snjegu...
Ne znam da li si ikada vozio u USA ili Canadi po zimi ali tamo je sasvim normalno da na cesti imas sloj od cca 5-10 cm snjezno-ledene mase po kojoj se svi voze i nitko nije posebno nervozan...!!
NARAVNO opet se vracam na pricu da nas ima samo 4.5 mil.stanovnika na velikoj teritorijalnoj povrsini pa ocekivati da cesta bude savrsena po zimi nije realno...
Ne znam da li si ikada vozio u USA ili Canadi po zimi ali tamo je sasvim normalno da na cesti imas sloj od cca 5-10 cm snjezno-ledene mase po kojoj se svi voze i nitko nije posebno nervozan...!!
NARAVNO opet se vracam na pricu da nas ima samo 4.5 mil.stanovnika na velikoj teritorijalnoj povrsini pa ocekivati da cesta bude savrsena po zimi nije realno...
Nemoguće je Nemoguće
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Nema tu problema. Imam zimske gume, međutim, to je početak nekih drugih neaktivnosti. Kud će ići ta lova koju uštede? Rekao mi jedan stari djed da je to u interesu povećanja sigurnosti prometa, jer kad paraliziraš promet, ništa se ne može dogoditi. Šta mogu kad ne kužim! 
Kuzis...ti kuzis i to jako dobro kao i vecina nas....Mene vise zanima sto ce znaciti u svim tim situacijama " NISTE PRILAGODILI VOZNJU uvijetima na cesti "dejandlesk wrote:..... Šta mogu kad ne kužim!
Nemoguće je Nemoguće
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

Isto što i dosad. Nema naknade štete, malo pomozi državni proračun tako da platiš pola kazne odmah, kupi nove dijelove, plati pdv, plati majstora, on plati pdv....