NOVI ZAKON O UDRUGAMA

Datumi okupljanja, neprofitne udruge vezane uz oružje, itd...
Post Reply
lex-lutor
Brigadir
Brigadir

NOVI ZAKON O UDRUGAMA

Post by lex-lutor » 14 Jan 2015, 21:16

Vjerujem da svi znate da je na snazi novi zakon o udrugama.

Uglavnom nastala je komplikacija do boli i velik dio udruga ce nestati ako se nesto hitno ne promjeni u tom zakonu. Nema potrebe da sada zamaram sa detaljima no u grubo receno sada ce udruge morati voditi knjigovodstvo skoro jednako kao za poduzece..uz jos neka dodatna imenovanja, preuzimanje obaveza pa cai i ODGOVORNOSTI da ce clanovi pokrivati neke minuse osobno ukoliko se dogode.

Odgovorna osoba u udruzi moze dobiti kaznu od 5-20.000 Kn za male propuste....tako da vrlo vjerovatno nitko nece zeljeti takvu obavezu...

Malo si proucite materiju dok ne bude prekasno.
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 9 times
Been thanked: 17 times

Re: NOVI ZAKON O UDRUGAMA

Post by jolly » 15 Jan 2015, 03:56

Lex, samo ti daj malo detalja.
Inace, cuo sam isto sto i sam navodis, a nesto je pisao i lovacki vjesnik - medjutim nisam ulazio u detalje.

Sve u svemu, ako si od volje, daj napisi neki sazetak svog vidjenja stvari.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 15 Jan 2015, 09:49

Jutro,

Gle, nemoguce je da ja napisem sazetak jer je su situaciju zakomolicirali do BOLI....

Bilo je organizirano predavanje od strane grada vezano za tu temu od ovlastene osobe i ono sto se culo zagorcalo je zivot svakom normalnom.

Moja preporuka je da si odgovorni u udrugama uzmu vremena i procitaju zakon jer je stvarno van pameti...

A sto se sazetka tice,,,, zakon je ocito napravljen da stavi u red malo jace udruge gradjana tipa DINAMO I npr. ZAMP ali je kreator zaboravio da vecina udruga dobiva od proracunskih sredstava cca 2-10.000 Kn godisnje a to sada nije dovoljno za trosak knjigovodstva....
Nemoguće je Nemoguće

šile
Skupnik
Skupnik

Post by šile » 15 Jan 2015, 20:31

lex-lutor wrote:Vjerujem da svi znate da je na snazi novi zakon o udrugama.

Uglavnom nastala je komplikacija do boli i velik dio udruga ce nestati ako se nesto hitno ne promjeni u tom zakonu. Nema potrebe da sada zamaram sa detaljima no u grubo receno sada ce udruge morati voditi knjigovodstvo skoro jednako kao za poduzece..uz jos neka dodatna imenovanja, preuzimanje obaveza pa cai i ODGOVORNOSTI da ce clanovi pokrivati neke minuse osobno ukoliko se dogode.

Odgovorna osoba u udruzi moze dobiti kaznu od 5-20.000 Kn za male propuste....tako da vrlo vjerovatno nitko nece zeljeti takvu obavezu...

Malo si proucite materiju dok ne bude prekasno.
proučio sam i uviđam da te netko dezinformirao....

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 15 Jan 2015, 22:14

šile wrote:....proučio sam i uviđam da te netko dezinformirao....
Jesi siguran di si citao novi zakon a ne stari ?

- imenovanje likvidatora
- dvojno knjigovodstvo za sve nove udruge prve 3-godine
- predaja statistike
- Kako ces npr. svojem clanu isplatiti novac za put, hotel i dnevnicu kada ide na neko takmicenje bez JOIXX obrasca
- Udruga stice imovinu a u slucaju raspada pripada lok.upravi
- Neki od tih famoznih likova sa obavezama moraju biti navedeni u STATUTU, to znaci kada ti netko napusti udrugu sljeid promjena statuta
- itd...

E sada ako me netko dezinformirao onda je to sluzbena i ovlastena osoba za predstavljanje novog zakona o udrugama, ako ti imas povoljnije vijesti placam pivo, cak i gajbu jer ce nam biti samo bolje i lakse....
Nemoguće je Nemoguće

Post Reply