NOVI ZAKON O UDRUGAMA
NOVI ZAKON O UDRUGAMA
Vjerujem da svi znate da je na snazi novi zakon o udrugama.
Uglavnom nastala je komplikacija do boli i velik dio udruga ce nestati ako se nesto hitno ne promjeni u tom zakonu. Nema potrebe da sada zamaram sa detaljima no u grubo receno sada ce udruge morati voditi knjigovodstvo skoro jednako kao za poduzece..uz jos neka dodatna imenovanja, preuzimanje obaveza pa cai i ODGOVORNOSTI da ce clanovi pokrivati neke minuse osobno ukoliko se dogode.
Odgovorna osoba u udruzi moze dobiti kaznu od 5-20.000 Kn za male propuste....tako da vrlo vjerovatno nitko nece zeljeti takvu obavezu...
Malo si proucite materiju dok ne bude prekasno.
Uglavnom nastala je komplikacija do boli i velik dio udruga ce nestati ako se nesto hitno ne promjeni u tom zakonu. Nema potrebe da sada zamaram sa detaljima no u grubo receno sada ce udruge morati voditi knjigovodstvo skoro jednako kao za poduzece..uz jos neka dodatna imenovanja, preuzimanje obaveza pa cai i ODGOVORNOSTI da ce clanovi pokrivati neke minuse osobno ukoliko se dogode.
Odgovorna osoba u udruzi moze dobiti kaznu od 5-20.000 Kn za male propuste....tako da vrlo vjerovatno nitko nece zeljeti takvu obavezu...
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Re: NOVI ZAKON O UDRUGAMA
Lex, samo ti daj malo detalja.
Inace, cuo sam isto sto i sam navodis, a nesto je pisao i lovacki vjesnik - medjutim nisam ulazio u detalje.
Sve u svemu, ako si od volje, daj napisi neki sazetak svog vidjenja stvari.
Inace, cuo sam isto sto i sam navodis, a nesto je pisao i lovacki vjesnik - medjutim nisam ulazio u detalje.
Sve u svemu, ako si od volje, daj napisi neki sazetak svog vidjenja stvari.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Jutro,
Gle, nemoguce je da ja napisem sazetak jer je su situaciju zakomolicirali do BOLI....
Bilo je organizirano predavanje od strane grada vezano za tu temu od ovlastene osobe i ono sto se culo zagorcalo je zivot svakom normalnom.
Moja preporuka je da si odgovorni u udrugama uzmu vremena i procitaju zakon jer je stvarno van pameti...
A sto se sazetka tice,,,, zakon je ocito napravljen da stavi u red malo jace udruge gradjana tipa DINAMO I npr. ZAMP ali je kreator zaboravio da vecina udruga dobiva od proracunskih sredstava cca 2-10.000 Kn godisnje a to sada nije dovoljno za trosak knjigovodstva....
Gle, nemoguce je da ja napisem sazetak jer je su situaciju zakomolicirali do BOLI....
Bilo je organizirano predavanje od strane grada vezano za tu temu od ovlastene osobe i ono sto se culo zagorcalo je zivot svakom normalnom.
Moja preporuka je da si odgovorni u udrugama uzmu vremena i procitaju zakon jer je stvarno van pameti...
A sto se sazetka tice,,,, zakon je ocito napravljen da stavi u red malo jace udruge gradjana tipa DINAMO I npr. ZAMP ali je kreator zaboravio da vecina udruga dobiva od proracunskih sredstava cca 2-10.000 Kn godisnje a to sada nije dovoljno za trosak knjigovodstva....
Nemoguće je Nemoguće
proučio sam i uviđam da te netko dezinformirao....lex-lutor wrote:Vjerujem da svi znate da je na snazi novi zakon o udrugama.
Jesi siguran di si citao novi zakon a ne stari ?šile wrote:....proučio sam i uviđam da te netko dezinformirao....
- imenovanje likvidatora
- dvojno knjigovodstvo za sve nove udruge prve 3-godine
- predaja statistike
- Kako ces npr. svojem clanu isplatiti novac za put, hotel i dnevnicu kada ide na neko takmicenje bez JOIXX obrasca
- Udruga stice imovinu a u slucaju raspada pripada lok.upravi
- Neki od tih famoznih likova sa obavezama moraju biti navedeni u STATUTU, to znaci kada ti netko napusti udrugu sljeid promjena statuta
- itd...
E sada ako me netko dezinformirao onda je to sluzbena i ovlastena osoba za predstavljanje novog zakona o udrugama, ako ti imas povoljnije vijesti placam pivo, cak i gajbu jer ce nam biti samo bolje i lakse....
Nemoguće je Nemoguće