Pitanje - "sportska" dozvola

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
DTVPSOLIDER
Razvodnik
Razvodnik

Pitanje - "sportska" dozvola

Post by DTVPSOLIDER » 24 Mar 2015, 23:29

Pitanje za dozvolu u svrhu bavljenja sportskim streljaštvom.

Da li mogu uzet dugo oružje(k98,M59) ili samo kratko? Ako je moguće da li mora spremnik bit (npr. M59) namješten na 2+1 ili original može bit 10?

Jel se može optika stavljat?

Ako dobijem dozvolu tražim K98 koji nema lovačke kundake ili te gluposti (za mene barem) i da nije na dozvolu za sakupljanje staroga oružja. (Naravno samo ako je moguće dugo na tu dozvolu).

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Re: Pitanje - "sportska" dozvola

Post by jolly » 25 Mar 2015, 04:15

Obje puske ti spadaju u sportsko oruzje, dakle moze. Samo moras traziti nabavnu dozvolu za sportsko dugo oruzje.
(SPortsko oruzje je definirano sportskim kalibrom, a ova dva ulaze u to, i obje su u nacionalnom programu streljackog saveza)
Limitacija spremnika na 2+1 odnosi se samo na lovacko.

Optika moze se staviti.
Samo cemu? Za koju disciplinu?
Imas jednom godisnje natjecanje na Grobniku "Povijesna puska", na 300 m sa optikom, pa tu k98 dolazi u obzir sa optikom.
Druge opcije mi nisu poznate.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mario_Zg
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Mario_Zg » 25 Mar 2015, 10:35

Mozes obje imat kao strijelac. Optiku mozes staviti ali nesmije biti na pusci kad se puca natjecanje. Za PAP ima nosaca bocnih a za Mausera ima Svenk sa progledom di se moze nisanit kroz baze.

Imas trenutno na njuskalu jedan K98 za 700kn i jedan M98 (74cm cijev). Ovaj zadnji je bolji izbor.

DTVPSOLIDER
Razvodnik
Razvodnik

Post by DTVPSOLIDER » 25 Mar 2015, 15:01

jolly wrote:Obje puske ti spadaju u sportsko oruzje, dakle moze. Samo moras traziti nabavnu dozvolu za sportsko dugo oruzje.
(SPortsko oruzje je definirano sportskim kalibrom, a ova dva ulaze u to, i obje su u nacionalnom programu streljackog saveza)
Limitacija spremnika na 2+1 odnosi se samo na lovacko.

Optika moze se staviti.
Samo cemu? Za koju disciplinu?
Imas jednom godisnje natjecanje na Grobniku "Povijesna puska", na 300 m sa optikom, pa tu k98 dolazi u obzir sa optikom.
Druge opcije mi nisu poznate.

Ovo za optiku me kolega pitao. Interesantno, kada se održava to natjecanje?

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 26 Mar 2015, 15:57

"Povijesna puska", s optikom, do sad je bila na sniper kupu, Grobnik.
Negdje ti dodje, pocetkom 8 mjeseca, krajem 7 mjeseca.
Od pusaka su uglavnom bili mauseri, i mosin nagan, ruske - sve s optikom. Bila i jedna smidt rubin. (Svicarska)

Nesto su se propoozije natjecanja mjenjale za ovu godinu pa provjeri. (Wagner je vec stavio poziv i pravila, pa pogledaj na forumu)

Inace, vezano za prethodni post, od montaze moze shul ili swenk, ali sve cesce se stavlja sina, kako vidim sto je jeftinija opcija.
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

DTVPSOLIDER
Razvodnik
Razvodnik

Post by DTVPSOLIDER » 26 Mar 2015, 16:31

Puno hvala kolega. E sad jedna me stvar zeza; dali se treba na lječnički prije svake nabavne?

Doc77
Razvodnik
Razvodnik

Post by Doc77 » 26 Mar 2015, 16:36

Ne. Evo ja upravo dao molbu za nabavnu za drugi pištolj danas. Vrijedi liječnički od prethodnog oružja dok mu vrijedi dozvola (5.godina)

DTVPSOLIDER
Razvodnik
Razvodnik

Post by DTVPSOLIDER » 26 Mar 2015, 17:20

Vrijedi 10 godina koliko ja znam.

RANGER94
Skupnik
Skupnik

Post by RANGER94 » 26 Mar 2015, 18:16

Lijecnicki jos uvijek vrijedi 5 godina, a prijedlog je da ga vrate na 10(sto je i normalno). Najprije prijedlog, pa citanje prijedloga, pa usvajanje, pa dok to bude gotovo, ako bude, jos pola godine cekati(minimum). Uglavnom, ici ce ti nova policijska provjera i to je to! Ako u periodu od 6 mjeseci od provjere zelis jos jednu nabavnu, onda je procedura brza(bez provjere)! Milion nelogicnosti, ali u praksi je tako!Kroz mjesec dana, ovisno koliko policajac brzo odradi provjeru, mozes ocekivati nabavnu dozvolu!
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!

DTVPSOLIDER
Razvodnik
Razvodnik

Post by DTVPSOLIDER » 26 Mar 2015, 18:54

Hvala na odgovoru. Pretpostavljam da se lječnički u svrhu dragovoljnog vojnog roka ne može "iskoristit" tu?

RANGER94
Skupnik
Skupnik

Post by RANGER94 » 26 Mar 2015, 20:12

Mislim da mozes naglasiti i nesto nadoplatiti tako da ne radis dva puta. Ja sam jedan put radio lijecnicki za oruzje i rekao da mi za deset dana treba za A kategoriju za motor, nadoplatio 50 kuna i dobio uvjerenje i za A kategoriju!
SI VIS PACEM, PARA BELLUM!

DTVPSOLIDER
Razvodnik
Razvodnik

Post by DTVPSOLIDER » 26 Mar 2015, 22:43

Da ali taj pregled nije bio u poliklinici nego u kbc dubrava. Probat ću papire izvuć neke, valjda nije problem što sam prije 3 mjeseca bio. Ako im je to staro onda neznam kako bi ovaj mogo 5 godina trajat.

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 27 Mar 2015, 07:58

Inace evo jedan primjer povijesne puske sa Sniper cupa, prosle godine:
Attachments
2.JPG
Turn better into best!

Mario_Zg
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Mario_Zg » 27 Mar 2015, 09:04

Tako ce i moja lovacka Gew.98 izgledat uz sitne izmjene.

DTVPSOLIDER
Razvodnik
Razvodnik

Post by DTVPSOLIDER » 27 Mar 2015, 22:28

Jel mogu bilokad na lječnički?

DTVPSOLIDER
Razvodnik
Razvodnik

Post by DTVPSOLIDER » 20 Apr 2015, 22:11

Dobio sam lječnički, imam potvrde bilten gluposti.

Da li moram prije nabavne još nešto ić vadit?

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by Spinnaker » 21 Apr 2015, 08:15

DTVPSOLIDER wrote:Dobio sam lječnički, imam potvrde bilten gluposti.

Da li moram prije nabavne još nešto ić vadit?

možeš bilo kad,al za vrijeme radnog vremena.

slike i takse ti još trebaju, i of kors - živci

Doc77
Razvodnik
Razvodnik

Post by Doc77 » 21 Apr 2015, 09:04

ŽiFci svakak jer evo, ja prije mjesec dana (26.03.2015.) predao molbu, prije 14 dana mi bila policija na pregledu i još čekam. Žena u Petrinjskoj mi rekla da je zakonski rok izdavanja nabavne do 60 dana tak da......žiFce na HARD MODE, sjed` pod krušku i čekaj. A dok čekaš skupljaj pare jer dok dobiješ dozvolu skupit če se para za za :A31: . Ja sam u početku skupljal lovu za HS-9 sa Njuškala a sad već pikiram na XDm-9 3.8 SS zelenog u HS tvornici sa nekim popustom, a kad dođe dozvola mislim da bum bez grća na licu mogel ušetat u Lovac i reći gosponu nek isprazni onu tam vitrinu levo vu ćošku de su HS/XDm-ovi. Zišel bum vun z dućna kak Rambo :A27:
Jeba ih "zakonski rok"...kak se svi drže zakona kad treba ne delati svoj posel brzo.

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 21 Apr 2015, 16:10

Meni je oružni list istekao 25. 03. Zahtjev za produljenje, uz novu liječničku predao sam 23. 03. Jučer su dečki došli u provjeru. Sad će oni to brzo i efikasno odraditi, tako da po predaji Zahtjeva za produljenje, nema dugog čekanja. :A18: Sad da ja odlučim ići loviti chupacabru, mogu to uraditi msamo praćkom jer imam oružje i nevažeći oružni list, a nošenje oružja bez važećeg oružnog lista... Jedini način je da u roku dobijem produljenje OL, je da par mjeseci prije odem na liječnički i predam potrebnu dokumentaciju, međutim tada kod svake registracije gubim par mjeseci jer OL vrijedi pet godina od dana izavanja liječničkog uvjerenja.
Što je još tragičnije, moja teta na šalteru, lijepo mi objasnila da ja slobodno nosim oružje, a ako me netko pita nek mu lijepo objasnim da je produljenje OL u postupku i nek ima razumijevanja jer je situacija kompleksna i OL nije moguće samo tako produljiti. Sve u svemu, pošto nemam praćku, chupacabra može i dalje slobodno šetati, jer ja doma mogu samo gledati zaključani ormar i tužno uzdisati. :A00:

Doc77
Razvodnik
Razvodnik

Post by Doc77 » 21 Apr 2015, 19:34

Hehehehehehe....e tu te šijem. Neprijatelj nikada ne spava pa se situacija nikada nesmije prepustiti slučaju.

Image

Post Reply