DOUBLE ALPHA Long Range Liga Vrbovec 2018. - 3. kolo
Moderator: Original_G
DOUBLE ALPHA Long Range Liga Vrbovec 2018. - 3. kolo
Zadnje kolo, nadam se da se vidimo u što većem broju.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Re: DOUBLE ALPHA Long Range Liga Vrbovec 2018. - 3. kolo
Super!
Spinnaker, ajde nas malo podsjeti pravila:
Koliko hitaca je probno, koliko ocjenski?
Za 600 m?
Za 50 m?
Spinnaker, ajde nas malo podsjeti pravila:
Koliko hitaca je probno, koliko ocjenski?
Za 600 m?
Za 50 m?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Dva hitca su probna, 20 match hitaca. Svaki hitac se pokazuje. To je na 600m
Na 50 metara imas 6 meta, u crnu ( u koju nitko ziv ne puca) pucas probu neograniceno. A u ostalih 5 plavih meta puca se po 4 metka u svaku za match. Vrijeme je pola sata ja mislim...
Trenutni poredak.
Na 50 metara imas 6 meta, u crnu ( u koju nitko ziv ne puca) pucas probu neograniceno. A u ostalih 5 plavih meta puca se po 4 metka u svaku za match. Vrijeme je pola sata ja mislim...
Trenutni poredak.
- jolly
- Cinker - bojna

Hvala! 
Turn better into best!
Poštovane natjecatelice; poštovani natjecatelji,
Zbog neodgodivih obveza organizatora i zauzetosti streljane, trening za 3. kolo DA LRL 2018 se nažalost NEĆE održati u petak 28.09., već u subotu 29.09. ujutro, prije samog natjecanja.
Raspored treninga i natjecanja:
SUBOTA 29.09.2018.
07:00 - 08:00 REGISTRACIJA NATJECATELJA I TEHNIČKA KONTROLA ORUŽJA
08:00 - 10:00 TRENING
10:00 - 16:00 MATCH
16:00 PROGLAŠENJE POBJEDNIKA LIGE I DODJELA NAGRADA
Ispričavamo se zbog eventualnih neugodnosti i vidimo se u subotu.
Zbog neodgodivih obveza organizatora i zauzetosti streljane, trening za 3. kolo DA LRL 2018 se nažalost NEĆE održati u petak 28.09., već u subotu 29.09. ujutro, prije samog natjecanja.
Raspored treninga i natjecanja:
SUBOTA 29.09.2018.
07:00 - 08:00 REGISTRACIJA NATJECATELJA I TEHNIČKA KONTROLA ORUŽJA
08:00 - 10:00 TRENING
10:00 - 16:00 MATCH
16:00 PROGLAŠENJE POBJEDNIKA LIGE I DODJELA NAGRADA
Ispričavamo se zbog eventualnih neugodnosti i vidimo se u subotu.
- jolly
- Cinker - bojna

U iscekivanju rezultata, imam pitanje:
Da li je netko mjerio brzinu vjetra?
Pitam radi usporedjivanja sa lateralnom korekcijom koju sam radio.
Da li je netko mjerio brzinu vjetra?
Pitam radi usporedjivanja sa lateralnom korekcijom koju sam radio.
Turn better into best!
Mislim da je netko, al ne znam tko.
Ispod 7-8 m /s nije puhalo, a na mahove i puno jače.
Ispod 7-8 m /s nije puhalo, a na mahove i puno jače.
Helooo Jolly,jolly wrote:U iscekivanju rezultata, imam pitanje:
Drago mi je da si ovaj puta uspio doci na tekmu, ja sam na zalost bio prilicno blizu ali na radnom zadatku
Predpostavljam da si bacio pogled malo na "zeljezariju" koja se korsiti na za F-Open, kao i za FTR a i na rezultate o kojima ti pricam u zadnjih godinu - dvije...
Zanima me tvoje misljenje nakon ove tekme ?
zz
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

Pa, Lex, i dalje drzim isto misljenje, ali da odgovorim u vise detalja.lex-lutor wrote:Helooo Jolly,jolly wrote:U iscekivanju rezultata, imam pitanje:
Drago mi je da si ovaj puta uspio doci na tekmu, ja sam na zalost bio prilicno blizu ali na radnom zadatku
Predpostavljam da si bacio pogled malo na "zeljezariju" koja se korsiti na za F-Open, kao i za FTR a i na rezultate o kojima ti pricam u zadnjih godinu - dvije...
Zanima me tvoje misljenje nakon ove tekme ?
zz
Nisam isao s namjerom da budem u medalji jer sam i tako propustio prethodna dva kola.
Glavni motiv mi je bio otici da skupim malo svjezeg iskustva na 600 m, obzirom da vec duze nisam gadjao na tu udaljenost.
Recimo, da odradim neki refreshement..
Organizator je odradio jako dobar posao, jer je utakmica prosla u vidljivo rutiniranoj poceduri, glatko i bez problema.
I svaka im cast! Safety flag iza svakog hica, obustava gadjanja, ocitavanje mete, itd
Suprotno od plana odgodjen je trening zakazan za petak, zbog zauzetosti streljane, pa je training trebao biti u subotu prije utakmice, da bi na kraju tekma isla realno sa nekih 5 hitaca probe, pa onda u match.
Po meni, ovo je sasvim solidno, ako ne i bolje rjesenje jer se uvjeti gadjanja mijenjaju tokom dana, i dobro odradjeni probni hici netom prije ocjenskih su realniji nego treniranje dan ranije.
Po meni, moglo bi se tako i ostaviti za slijedeci put.
E, sad, komentari koje pitas.
Oprema koju imam uglavnom ti je poznata, pa da kazem nesto po pitanju streljiva i pripreme.
Ogranicen i hendikepiran trenutnim zakonodavstvom, koristim iskljucivo tvornicko streljivo.
U ovom slucaju, Bulllet doo, od gosp Agica, tezine 168 graina.
Prethodna serija mi je imala zadovoljavajucu preciznost, brzine 792 m/s. (bronza na 300 m)
U ovoj seriji, imao sam slijedece: 772 m/s, od najbrzeg do najsporijeg razlika 5 m/s.
Kod pripeme sami imao 5 metaka u istoj rupi, bez da se stvorila djetelina na meti, samo se rupa malo sirila sa svakim slijedecim hicem, na 100 m.
Bolje od toge, sta se preciznosti tice, mislim da ni ne moze, nisam mjerio sublerom, ali mozda je cetvina minute, ili slicno. Sam procjeni, ako je manje od poslovicne djeteline.
Razlika klikova po kalkulatoru mi je 5 klikova vise na 600 m, od prethodne brze serije.
U probi sam se odmah nasao u meti, bacalo na desno, ali skoro idealna visina.
Do kraja probe prije matcha vidio sam da je ipak mozda malo prenisko, pa sam dodao jos jedan klik gore.
I ovo odgovara teoriji, jer lijevi vjetar baca zrno dolje desno, (a desni, lijevo gore - a o tom sam vec negdje svojevremeno i napisao na forumu)
Vjetar je bio promjenjiv s lijeve strane, uglavnom.
U trecoj grupi zastava na tornju mi je bila uglavnom u ledja, a preko livade iz lijevog zadnjeg kvartira pa cak i vise bocno, sto se proijenilo vec do cetvrte grupe, kad je zastava na tornju kao i one na livadi su davale jacu struju zraka sa lijeve stane.
Mali je detalj promjenjivosti vjetra, recimo bio da sam u openu jednim hicem pogoio cetvorku u 9 sati, napravio korekciju
koliko mi je pitalo da dobijem centar, i sa korekcijom i (po meni) dobro odradjenim ispaljenjem dobio - promasaj desno.
Poslije sem se vratio na prethodnu lateralnu korekciju i dobija pogotke po meti (u razlicite krugove, pa to usporedi sa grupom iz moje vlastite pripeme, a sto tumacim vjetrom i sporim zrnom)
E, sad dolazimo do pusaka.
Vecina, kao i sto sam tvrdio ima dobre serijske konfekcijske puske. Pa mzda i bolje optike, i poneki GRS kundak
Ali i sa boljom optikom bilo je i losijih rezultata od mene na FTR, na open displini platio sam svoje filozofiranje oko korekcije sa jednim promasajem i odmah pao na tablici.
Od pusaka: Savage, Howa, Blaser, tikka, bergara, steyr, zastava. (koji su bili, slobodno nek dopune)
(90% do 95% su sve industrijeske kvalitetne puske, a ostatak su ove druge, od kojih pamtim jednog Dolphina)
Ako analiziram sve sto sam vidio, rekao bih:
Kao prvo, da bolji strijelci, ujedno i bolje kompenziraju promjenjiv vjetar. Deckima svaka cast.
A, drugo, sto se tice streljiva, vjerojatno da rucno slozeno streljivo ima dobru prednost, a u tom slucaju treba birati cim teze zrno, cim boljeg balistickog koeficijenta, i cim brze - naravno da ga bocni vjetar manje zanosi.
Ponavljam, koristio sam mlako punjeno, tvornicko streljivo, precizno, ali podloznije zanosu u situaciji promjenjivog vjetra, 772 m/s bas i nije nesto)
Sto se pusaka tice, imam dojam da i duza cijev ima nesto vecu prednost, ali mozda i grijesim
Uzgred budi receno, prema prognozi vjetar je bio predvidjen na 5-7 m/s, ali ako je neko realno izmjerio, bas bi me zanimalo koja je realna vijednost bila.
He, he,
da mi ne uvalis neopravdani! Sala, sala!
Turn better into best!
Jolly, kolega iz Rijeke, sa rucno motanim i vjerovatno dosta brzim zrnom u 308 je morao gadjati po dvojkama lijevo da bi dobio centar. Tako da tvoj promasaj nije nista zacudjujuce.
Meni je u probi odlicno krenulo. Stalo se, vjetar je ocito dosta ojacao i match sam poceo sa 344443 sve desno odneslo. Dzabe sam ja klikao po klik-dva metak uvijek desno ode. Nakon sestog hitca sam korigirao koncanicom po cetvorki i donekle sam dobio bullove i petice. Al opet na mahove vjetar je pogotke odnesao u desnu cetvorku.
Dogoljno je usporediti rezultate 1. i 2. kola sa 3. I vidjeti koliko je vjetar bio jak i nepredvidljiv.
Meni je u probi odlicno krenulo. Stalo se, vjetar je ocito dosta ojacao i match sam poceo sa 344443 sve desno odneslo. Dzabe sam ja klikao po klik-dva metak uvijek desno ode. Nakon sestog hitca sam korigirao koncanicom po cetvorki i donekle sam dobio bullove i petice. Al opet na mahove vjetar je pogotke odnesao u desnu cetvorku.
Dogoljno je usporediti rezultate 1. i 2. kola sa 3. I vidjeti koliko je vjetar bio jak i nepredvidljiv.
- jolly
- Cinker - bojna

Prema mojim korekcijama, sa sporom municijom ja bih bio negjde po tocki ciljanja oko lijevog ruba mete (vertikala papira), dakle jos dalje ulijevo od te dvojke.Spinnaker wrote:Jolly, kolega iz Rijeke, sa rucno motanim i vjerovatno dosta brzim zrnom u 308 je morao gadjati po dvojkama lijevo da bi dobio centar..
To odgovara racunici.
Nisam siguran, ali mislim da je vecina pucala FTR u prvim grupama (premda je ponesto bilo mjesano na liniji open i ftr) a F open je vecinom bio u zadnjim grupama.
Pa je onda ispalo da ftr ima veci najbolji rezultat nego open. I nije to prvi put, vec sam to negdje po biltenima vidjao prije, iako bi "open" kalibri trebali biti dominantniji po preciznosti na duge staze. Dakle, popodnevni uvjeti vjetra su ipak bili nesto zahtjevniji
E, da, cestitam ti na rezultatu!
Turn better into best!