ČZ 455 Night sky
ČZ 455 Night sky
Pozdrav kolege,
Odlučio sam se za kupovinu navedene malokalibarke pa bih se još prije htio malo posavjetovati da li je to dobra odluka. Kakva su iskustva sa tom puškom ako je netko posjeduje? Koliko sam saznao po internet izvorima ČZ 455 slovi kao vrlo dobra i precizna malokalibarska puška.
Odlučio sam se za kupovinu navedene malokalibarke pa bih se još prije htio malo posavjetovati da li je to dobra odluka. Kakva su iskustva sa tom puškom ako je netko posjeduje? Koliko sam saznao po internet izvorima ČZ 455 slovi kao vrlo dobra i precizna malokalibarska puška.
Re: ČZ 455 Night sky
cool izgleda, a i otvara druge mogućnosti..dive37 wrote:Plinska kočnica na .22lr,
Uzimam u Oružarnici Zagreb. Puska mi super leži i sasvim je solidno izrađena, a nisu ni neki preveliki novci. Zanima me samo općenito kakva su iskustva ako ima netko. I kakve su preporuke za municiju, puška će se koristiti za lov.
do nedavno ČZ pušaka nigdje nije bilo za uzeti osim modela 455 scout. Znam jer sam zvao Lovca i O.Zagreb i nije bilo
Znači stigle su
koliko pjeva ova Sky edition?
Ide Božić mogao bi darovat sam sebe
Znači stigle su
koliko pjeva ova Sky edition?
Ide Božić mogao bi darovat sam sebe
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Ponuda ceskih pusaka ne oskudijeva u Sloveniji.
Treba tamo zvati i pitati.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
možda da, ali treba ići iz ST po nju u Slovenijujolly wrote:Ponuda ceskih pusaka ne oskudijeva u Sloveniji.
Night sky je 3400 kuna puna cijena. Oni već duže vrijeme imaju čz 455, imali su i neke druge verzije. Koliko sam gledao ne isplati se ići u Sloveniju jer je razlika u cijeni 100-200 kn. Jedino je cijena bergare dosta niza u slo, no to sada nije tema. Zanima me ako netko može preporučiti dobru municiju za lov u kalibru. 22 lr.
ja zvao Oružarnicu,kazu da imaju tu pušku samo u .223 kalibruVrta_12 wrote:Night sky je 3400 kuna puna cijena. Oni već duže vrijeme imaju čz 455, imali su i neke druge verzije. Koliko sam gledao ne isplati se ići u Sloveniju jer je razlika u cijeni 100-200 kn. Jedino je cijena bergare dosta niza u slo, no to sada nije tema. Zanima me ako netko može preporučiti dobru municiju za lov u kalibru. 22 lr.
Ja sam je kupio u oružarnici,sad jel imaju trenutno još ili ne nisam siguran ali pretpostavljam da da jer kad sam prvi puta pitao rekli su da ih imaju više na stanju. Probajte pitati za CZ 455 synthetic jer ju oni imaju tako zavedeno ako se ne varam. Municija je pravi izazov. Za sada probao CCI Stinger,ne paše nikako, subsonic dosta bolje. Winchester subsonic također nikakva grupa, ali zato rws subsonic na 75 m grupa od 7 metaka u 2 cm.
Imam jedno pitanje za ljude koji su stručniji u tome od mene sigurno. Znači kako sam jučer i napisao da mi za sada rws municija najviše odgovara, danas pucam na metu na 60 m(puška je inače upucana na 50 m) i pucam sa rws i nemoguće nikako dobiti grupu bolju od nekih 3 cm, mislim za lov da je to odlično ali osobno po meni za malokalibarku to i nije nešto. Probam opet sa Winchester municijom i sa 5 metaka imam grupu od 1.5 cm. Ako mi netko može objasniti zbog čega se to događa bio bih zahvalan. Hvala
-
dejandlesk
- Časnički Namjesnik

O tom problemu, napisane su enciklopedije. Streljivo ti naprosto, nije isto. Neko paše cijevi, neko ne. Nema koristi od razbijanja glave zašto. Nabavi što više vrsta streljiva, probaj, testiraj, zapiši, pa kasnije mozgaj i analiziraj i na kraju odaberi ono što ti odgovara. Kasnije nabavljaj takvo streljivo i sreći nikad kraja! Malo frustracije u početku ti ne gine, ali to će zadovoljstvo na kraju biti veće! Držim fige, a ti svakako iscrpno izvještavaj o svim promjenama!
Pozdrav svima!
Pozdrav svima!
Hvala na odgovoru. Jasno mi je da drugačije neide i bio sam spreman na to, samo me zbunilo što mi je rws jedan dan bio savršen, a Winchester užas kako ga je nosilo. I nakon dva dana situacija je obrnuta. Možda treba još malo municije ispucati da se cijev "razradi", ipak je puška nova.
Svako streljivo koje nabavis probaj na nekoliko daljina i zapisuj. Probaj tenex elley, lapua midas, sk itd.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Koja puska koja je dala ove grupe?
A tenex, eley, itd... ima li gdje nabaviti u HR?
A tenex, eley, itd... ima li gdje nabaviti u HR?
Turn better into best!