Kontrola kvaliteta Shadow 2
Kontrola kvaliteta Shadow 2
Listajuci po netu, nadjem sliku unutrasnjosti cijevi novog shadowa 2 i zapitam se da li je ovo normalno ili je kontrola kbalitete losa. S obzirom da u klubu imamo dva shadowa 2, jedan ispucao 100 a drugi oko 2000metaka, ne bude mi tesko i rastavim oba. Ovaj nov takodjer ima par tackica dok ovaj sto je puca nema?
Re: Kontrola kvaliteta Shadow 2
Sve se manje paznje pridaje kvaliteti jer je to skup proces, zato postoje trzista na koje ide 1/2/3 ca klasa itd.
Nemoguće je Nemoguće
U pravu si Lex, mada kod Ceha se uvijek na pistoljima moglo vidjeti tragova alata, kao da nikada nisu davali previse paznje tim "unutrasnjim" detaljima. Nadam se da ce se unutrasnjost kao kod drugog Shadowa 2, nakon par hiljada metaka ulastiti i ispolirati. Mada mozda da sam ovako pregledao i ostale pistolje kada sam ih nove kupio sta znam sta bih nasao.
Poznanik iz streljaštva je uzeo onaj još skuplji model od Shadow 2, cijev mu je došla sa naborima u užljebljenju. Prvi metak je ostavio komade košuljice i olova u cijevi. Odnio na reklamaciju, čekao je dva mjeseca drugu cijev, došla je druga cijev, ista stvar. Na kraju je vratio pištolj u trgovinu i uzeo neki Sig čini mi se.shakal_pb wrote:U pravu si Lex, mada kod Ceha se uvijek na pistoljima moglo vidjeti tragova alata, kao da nikada nisu davali previse paznje tim "unutrasnjim" detaljima. Nadam se da ce se unutrasnjost kao kod drugog Shadowa 2, nakon par hiljada metaka ulastiti i ispolirati. Mada mozda da sam ovako pregledao i ostale pistolje kada sam ih nove kupio sta znam sta bih nasao.
Pozdrav dečki
Da ne otvaram posebnu temu,pa bih ovdje upitao za savjet u vezi pištolja,naime imam na ponudi XDM 9 5,25 9x19 i Glock 17 gen5 9x19.
Koristio bih ga večinom za plinkanje na streljani pa me interesira koji bi bio prikladniji za to?

Da ne otvaram posebnu temu,pa bih ovdje upitao za savjet u vezi pištolja,naime imam na ponudi XDM 9 5,25 9x19 i Glock 17 gen5 9x19.
Koristio bih ga večinom za plinkanje na streljani pa me interesira koji bi bio prikladniji za to?
Koji ti se više svidi i bolje legne. Ja bih HS zbog podrške iz tvornice.
Stvarno steta...
Ja sam upravo uzeo Shadow 1, Iskreno nisam primijetio nista slicno na cijevi, ali sada cu pogledati detaljnije.
Navlaka i kanali imaju blage tragove, ali to je navodno kako kazu od nekih 500 cirkuliranja na stroju koji prodje svaki CZ, ako je vjerovati netu.
Ja sam upravo uzeo Shadow 1, Iskreno nisam primijetio nista slicno na cijevi, ali sada cu pogledati detaljnije.
Navlaka i kanali imaju blage tragove, ali to je navodno kako kazu od nekih 500 cirkuliranja na stroju koji prodje svaki CZ, ako je vjerovati netu.
Zar Vam nije cudno da dobri komadi oruzja starijih serija drze daleko vecu cijenu nego novi proizvodi. Naravno ne mislim na perverzije koje danas kostaju od 3 soma Eur na dalje...
Nekada je rucni rad - FINISH bio obavezan na svakom komadu prije nego je stigao na police trgovine, svaka navlaka se pripasavala na okvir kao i svaka cijev a u svakoj toj fazi se uocio potencijalni nedostatak...
Negdje sam procitao da je SVAKI Korth-v revolover potrosio cca 70-80 sati RUCNOG RADA prije nego je izasao iz tvornice....a sat rada puskara u toj firmi sigurno nije 20 Eura pa matematika brzo kaze SVE !!!

Nekada je rucni rad - FINISH bio obavezan na svakom komadu prije nego je stigao na police trgovine, svaka navlaka se pripasavala na okvir kao i svaka cijev a u svakoj toj fazi se uocio potencijalni nedostatak...
Negdje sam procitao da je SVAKI Korth-v revolover potrosio cca 70-80 sati RUCNOG RADA prije nego je izasao iz tvornice....a sat rada puskara u toj firmi sigurno nije 20 Eura pa matematika brzo kaze SVE !!!
Nemoguće je Nemoguće
Evo sinoc Sam bas detaljno uz bateriju i povećalo pregledao cijev, i mogu reci da je besprijekorna... Mozda sam samo imao sreće, a mozda su ovi gore slucajevi ipak iznimke.
Pisao sam Ceskoj zbrojovci, oni kazu da su to tragovi alata i da, ako hocu, mogu poslati cijev i da ce oni poslati drugu. Citajuci strane forume primjetio sam da vecina ljudi ima primjedbe na njihovu zavrsnicu, jer Cesi inace ne pridaju pono paznje detaljima. Do sada sam ispucao oko 500 metaka, pistolj je super precizan, bez ikakvih zastoja. Takodjer imam primjedbu i na Poly coat premaz na ramu, jer od holstera brzo pokaze tragove habanja. Imam i siga p226 tacops koji je takodjer od kajdex holstera pokazao brzo tragove grebanja... Bitno je samo da covjek shvati da je pistolj alat i da ga treba koristiti...Kad ga posaljem u "mirovinu" obnovit ga i u vitrinu 
I ovo je tesko primjetiti, treba fino svijetlo i dobre oci. Mada nakon par hiljada metak, vecina nesavrsenosti nestane.ZajcevST wrote:Stvarno steta...
Lex ovaj moj fantasticno funkcionise...Iako se dugo takmicim sa glokom, sa ovim pistoljem nakon nekoliko metaka imao sam zavidne pogotke i grupe... Cesi, da bi izbjegli troskove poliranja i nesavrsenosti materijala, konkretno mislim na ram pistolja, boje ga polikatnim farbama koje imaju debljinu i prekrivaju nepravilnosti.lex-lutor wrote:Zar Vam nije cudno da dobri komadi oruzja starijih serija drze daleko vecu cijenu nego novi proizvodi. Naravno ne mislim na perverzije koje danas kostaju od 3 soma Eur na dalje...
![]()
I meni je poycoat ovaj uzasan, jos je nov i nema trosenja, ali se vidi na njemu, da to nije ni blizu kako bi trebalo biti, izgleda mi kao premaz za neku igračku, i nije ravnomjeran.shakal_pb wrote:Pisao sam Ceskoj zbrojovci, oni kazu da su to tragovi alata i da, ako hocu, mogu poslati cijev i da ce oni poslati drugu. Citajuci strane forume primjetio sam da vecina ljudi ima primjedbe na njihovu zavrsnicu, jer Cesi inace ne pridaju pono paznje detaljima. Do sada sam ispucao oko 500 metaka, pistolj je super precizan, bez ikakvih zastoja. Takodjer imam primjedbu i na Poly coat premaz na ramu, jer od holstera brzo pokaze tragove habanja. Imam i siga p226 tacops koji je takodjer od kajdex holstera pokazao brzo tragove grebanja... Bitno je samo da covjek shvati da je pistolj alat i da ga treba koristiti...Kad ga posaljem u "mirovinu" obnovit ga i u vitrinu
Na kraju ispada da ne mozes uzeti nista ispod 9000 kn, da mozes reci, vidis ovaj pistolj je bas ok, sve je kvalitetno i kako treba biti.... Zalosno za industriju. Ali danas je tako doslo sa svime, od auta pa na dalje.
Meni nema nikakvih tragova na nekontaktnim mjestima ali zato gdje holster hvata, za desetak polvacenja primjete se. Ja imam Ghost one EVO holster koji bravi za stitnik okidaca i gledao sam i na netu na sve jednom primjerku tu je oguljeno. Boze zdravlja, kad ga penzionisem od IPSC-a, uraditi niklovanje i da bude ko tanfoglio stock 2ZajcevST wrote:I meni je poycoat ovaj uzasan, jos je nov i nema trosenja, ali se vidi na njemu, da to nije ni blizu kako bi trebalo biti, izgleda mi kao premaz za neku igračku, i nije ravnomjeran.shakal_pb wrote:Pisao sam Ceskoj zbrojovci, oni kazu da su to tragovi alata i da, ako hocu, mogu poslati cijev i da ce oni poslati drugu. Citajuci strane forume primjetio sam da vecina ljudi ima primjedbe na njihovu zavrsnicu, jer Cesi inace ne pridaju pono paznje detaljima. Do sada sam ispucao oko 500 metaka, pistolj je super precizan, bez ikakvih zastoja. Takodjer imam primjedbu i na Poly coat premaz na ramu, jer od holstera brzo pokaze tragove habanja. Imam i siga p226 tacops koji je takodjer od kajdex holstera pokazao brzo tragove grebanja... Bitno je samo da covjek shvati da je pistolj alat i da ga treba koristiti...Kad ga posaljem u "mirovinu" obnovit ga i u vitrinu
Na kraju ispada da ne mozes uzeti nista ispod 9000 kn, da mozes reci, vidis ovaj pistolj je bas ok, sve je kvalitetno i kako treba biti.... Zalosno za industriju. Ali danas je tako doslo sa svime, od auta pa na dalje.