Karabin m98
Karabin m98
Koja je vrijednost ovog oruzja, je li traženo kod nas?
Slučajni događaj stvar je nemara...
Re: Karabin m98
Kao staklo čišćena svakih 3mjeseca... Stoji od 95...jedan metak doslovno ispaliodamirdj75 wrote:Kakva je cijev ?
Stavi neku cijenu (i zatvaračTihi72 wrote:Kao staklo čišćena svakih 3mjeseca... Stoji od 95...jedan metak doslovno ispaliodamirdj75 wrote:Kakva je cijev ?
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=7&t=7377damirdj75 wrote:Stavi neku cijenu (i zatvaračTihi72 wrote:Kao staklo čišćena svakih 3mjeseca... Stoji od 95...jedan metak doslovno ispaliodamirdj75 wrote:Kakva je cijev ?) i neka bude oglas ako prodaješ. Mozda bih i ja 48 zamjenio sa 98
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 19 times
U streljackim, i kolekcionarskim krugovima, i kod pravih zaljubljenika u oruzje, to je cijenjena stvar.Tihi72 wrote:Koja je vrijednost ovog oruzja, je li traženo kod nas?
To je manjina.
Ali opca potraznja je niska i to diktira cijenu. Vecina danasnjih korisnika ni ne zna sta je mauser sustav.
Moje misljenje - to je jedna od najboljih pusaka ikad napravljenih u povijesti.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
johnnyboyy1711
- Nadnarednik

Ako hoćeš zaradit paru, slijedi ove korake:
1.) Bolha ili forum od strelec.si
2.) Otvori račun
3.) Postavi oglas i nabij cijenu ovog na 500-600 eura
4.) Čekaj par dana
5.) Profitiraj
Makar su granice sada malo u k*, više se isplati pričekat možda malo nego ispod cijene to tu prodat. Pogotovo ako je cijev kako kažete odlična.
Ne isplati se po Njuškalu ovakve stvari prodavat. Ljudi će zvat i htjet spuštat cijenu i krenut će objašnjavat kako to nije vrijedno tolikog novca.
1.) Bolha ili forum od strelec.si
2.) Otvori račun
3.) Postavi oglas i nabij cijenu ovog na 500-600 eura
4.) Čekaj par dana
5.) Profitiraj
Makar su granice sada malo u k*, više se isplati pričekat možda malo nego ispod cijene to tu prodat. Pogotovo ako je cijev kako kažete odlična.
Ne isplati se po Njuškalu ovakve stvari prodavat. Ljudi će zvat i htjet spuštat cijenu i krenut će objašnjavat kako to nije vrijedno tolikog novca.
"Things that are complex are not useful, things that are useful are simple." - Mikhail T. Kalashnikov
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
"This is the AK-47 assault rifle, the preferred weapon of your enemy, and it makes a very distinctive sound when fired at you, so remember it." - Tom Highway
potpisujemjolly wrote:Tihi72 wrote:
Moje misljenje - to je jedna od najboljih pusaka ikad napravljenih u povijesti.
Da ima orla nebi je nikad daosjekira wrote:potpisujemjolly wrote:Tihi72 wrote:
Moje misljenje - to je jedna od najboljih pusaka ikad napravljenih u povijesti.još da ima orlića umjesto plamenika
- jolly
- Cinker - bojna

AKo je to mauser 98, sa dugom cijevi, to zastava nije radila. U tom slucaju, to je njemacka puska, na kojoj je prekucanan yugo grb/ zig.
AKo je ovo 98k (karabiner) onda je slican m48 po gabaritima, ali njemacki ima duzu akciju, a m48 kracu. Takodjer, ako je njemacki, onda je u sklopu posljeratne standardizacije prekucan yugo zig (grb)
Prema slici mi je tesko reci, konkretan model.
AKo je ovo 98k (karabiner) onda je slican m48 po gabaritima, ali njemacki ima duzu akciju, a m48 kracu. Takodjer, ako je njemacki, onda je u sklopu posljeratne standardizacije prekucan yugo zig (grb)
Turn better into best!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

ovo je švabo 100% sa prekucanim grbom... nije M48... kladim se da sa donje strane korjena rucice zatvaraca jos uvijek ima orla...jolly wrote:AKo je to mauser 98, sa dugom cijevi, to zastava nije radila. U tom slucaju, to je njemacka puska, na kojoj je prekucanan yugo grb/ zig.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
112 cm...damirdj75 wrote:Tihi koliko je dugačka puška ?
- jolly
- Cinker - bojna

zanimljivo.
m98 - 125 cm
98k - 109 cm
m48 - 109.5 cm
m98 - 125 cm
98k - 109 cm
m48 - 109.5 cm
Turn better into best!
Jebwmu sad... Mjerio onim drvenim metrom nabrzaka...jolly wrote:zanimljivo.
m98 - 125 cm
98k - 109 cm
m48 - 109.5 cm
Mass3.7–4.1 kg (8.2–9.0 lb)
Length1,110 mm (43.70 in)
Barrel length600 mm (23.62 in)
Evo sta wiki kaze
98k 
Evo sta wiki kaze
Onda sam izgleda dobro izmjeriodamirdj75 wrote:Mass3.7–4.1 kg (8.2–9.0 lb)
Evo sta wiki kaze98k
Danas sam slike pokazivao nekim ljudima koji se za razliku od mene razumiju pa su predpostavili da je kraća verzija
Svejedno odlicna igračka

Svejedno odlicna igračka