Mossberg 500A, vanjski premaz cijevi
Mossberg 500A, vanjski premaz cijevi
Stjecajem raznih okolnosti, ušao sam u posjed te pumperice. Navodno je korištena ništa ili vrlo malo (mehanizam za "pumpanje" ima upola manje lufta nego druge koje sam gledao), ali zaštitni premaz cijevi (brunaža, ili što je to) je u lošem stanju.
Pretpostavljam da, što se funkcionalnosti tiče, to ne smeta, ali ako bih htio poboljšati estetiku, što i gdje napraviti ?
Hvala
Pretpostavljam da, što se funkcionalnosti tiče, to ne smeta, ali ako bih htio poboljšati estetiku, što i gdje napraviti ?
Hvala
Re: Mossberg 500A, vanjski premaz cijevi
Volim oružje, volim ga jako,
Da ga nema, jako bih plako,
Osim bullpupova, njih ne volim nikako
Da nestanu bullpupovi ni suze ne bih pustio,
Da, Kavur u Gorici.Toplo preporučam. Odlično rade sa Cerakote.
μολὼν λαβέ
-
dundoivica
- Stožerni Narednik

moš i sam tekučinom za gladno bruniranje sam ako ne napraviš to kvalitetno brzo če opet biti takva to si sa njuškala našao oglas i kupio čini mu se?
Probaj sa ovim.
Proces traje 20 ak minuta i gotovo.Ali iskljucivo sa ovim sredstvom od Balistola,probao sam neki Eskalibur i ne valja nista.
Cijev jedne puske sam uradio sa ovim prije 3 godine,i sad kao novo.
Proces traje 20 ak minuta i gotovo.Ali iskljucivo sa ovim sredstvom od Balistola,probao sam neki Eskalibur i ne valja nista.
Puška je sa njuškala, ali oglas nije imao sliku.dundoivica wrote:moš i sam tekučinom za gladno bruniranje sam ako ne napraviš to kvalitetno brzo če opet biti takva to si sa njuškala našao oglas i kupio čini mu se?
Moguće je i to.Mario_Zg wrote:Hm, izgleda kao da nije njena cijev...
Ima toga negdje u Zg za kupiti ?Darko11 wrote:Probaj sa ovim.
Samo se premaže ?
OrMar wrote:Ima toga negdje u Zg za kupiti ?Darko11 wrote:Probaj sa ovim.
Samo se premaže ?
Imaš u oružarnici na Laništu, ako ideš sa Trešnjevke, siđeš s avenije kod Plodina i odmah si na rotoru, 3. izlaz s rotora i 30-ak metara ravno.
https://oruzarnicazagreb.hr/proizvod/kl ... nura-50ml/
Ako misliš uzeti, za svaki slučaj ih nazovi pa vidi ako imaju na lageru.
jedno pitanje vezano na ovu temu. Kupio sam sdm adaptive shotgun i probao bi sam odraditi cerakote na njoj. Muči me to što je serijski broj oružja otisnut na tijelu puške. To znači kada bih nanjeo cerakote ne bi se vidio više serijski broj. Imate li možda neki savjet oko toga.
Ako je otisnut (rolled press) vidjeti će se. Cerakote je mikronski tanak premaz ako se odradi pravilno.Fici100 wrote:jedno pitanje vezano na ovu temu. Kupio sam sdm adaptive shotgun i probao bi sam odraditi cerakote na njoj. Muči me to što je serijski broj oružja otisnut na tijelu puške. To znači kada bih nanjeo cerakote ne bi se vidio više serijski broj. Imate li možda neki savjet oko toga.
μολὼν λαβέ
Nisam iz ZG tako da ne znam ima li kupiti u ZG.OrMar wrote:Ima toga negdje u Zg za kupiti ?Darko11 wrote:Probaj sa ovim.
Samo se premaže ?
Povrsinu osmirglas,zatim odmastis acetonom i naneses krpicom 3 sloja u razmaku po 10 min.Nakon toga cijev isperes vodom obavezno da se uklone soli,osusis ,a onda dobro nauljis obicnim masinskim uljem.Ako ne isperes vodom sve zahrdja nakod 24 sata.
Fino izgleda i dugotrajno je na djelovima oruzja gdje nije veliko trenje,npr na cijevi.
Inače, dedek od kojeg sam kupio pušku je imao par praznih patrona, samo s kapislom. Gdje se to može kupiti, čini mi se zgodno za vježbu rukovana puškom ? Ili si je sam napravio od reloading komponenti ?
Imaš ih u Rusanu https://mikron.hr/index.php?route=produ ... uct_id=225OrMar wrote:Inače, dedek od kojeg sam kupio pušku je imao par praznih patrona, samo s kapislom. Gdje se to može kupiti, čini mi se zgodno za vježbu rukovana puškom ? Ili si je sam napravio od reloading komponenti ?
Ne znam ako ih ima u kojoj trgovini u Zagrebu.
Neću iglu oštetiti tako ?Mirok wrote:Za to možeš koristiti ispucanu patronu.
Inače, dedekove kapisle su pucale
OrMar wrote:Neću iglu oštetiti tako ?Mirok wrote:Za to možeš koristiti ispucanu patronu.
Inače, dedekove kapisle su pucale
Nećeš ju oštetiti, ali ako koristiš rabljenu patronu:
1. Pazi da je prazna!!!
2. Prikupi ih nekoliko i rotiraj svakih par puta kada okineš. Igla će izudarati kapislu dok više ne bude mogla, odnosno kapisla će biti istrošena i igla ju neće dodirivati. Okini jednom na praznu komoru pa zapamti zvuk, onda stavi patronu/pufer i zapamti taj zvuk. Dok okineš par puta, ako počne zvučati kao kad si pukao prazno, stavi novu.
3. Ne znam kako je to na pumpericama, ali na poluautomatu prazne čahure neće ciklirati, pa bih si ja ipak uzeo pufere jer ih možeš ciklirati pa tako "vježbati". Možeš i sa ispucanim patronama, samo moraš odrezat vrh jer će zapinjati.
Osobno, pufere bih i uzeo zbog toga, jer se ja ne bih osjećao sigurno da nešto nalik punoj patroni stavljam u oružje, u stanu, da se igram...