Sightmark Citadel 1-10x24
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Sightmark Citadel 1-10x24
Zanima me ima li netko navedenu optiku i kakvo ima mišljenje o njoj?
Znam osnovne informacije,pa me zanima kakva je točno slika,posebno na povećanju 10x?
Isto tako kakva je slika na velikom povećanju kada nema puno svjetla?
Znam osnovne informacije,pa me zanima kakva je točno slika,posebno na povećanju 10x?
Isto tako kakva je slika na velikom povećanju kada nema puno svjetla?
Re: Sightmark Citadel 1-10x24
Pa to ti je širokokutna optika s s promjerom leće 24 nemoj puno očekivati od sumračne vrijednosti. Navodno po informacijama s US foruma ok optika za brzo pucanje i daljnji hitac, za lov u sumrak ne navode jer ne love po onim pustošima u sumrak nije im potrebno 
Last edited by fricky on 16 Mar 2022, 18:47, edited 1 time in total.
Neznam gdje kupuješ ali za istu cjenu bila je usporedba s Steiner 1-6x24 ili 1-4x24 p4xi koja je bila puno bolja umusporedbi te koriste je u USA i Police formacije
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Sumracna vrijednost je zastrjeli pristup, jer ne uzima u obzir kvalitetu stakla, brusenja stakla, niti prijemaza.
Ali realno je za ocekivati, da ce propusnost svjetla sa tom domenzijom prednje lece biti manja. Koristenje u sumrak, nije joj namjena.
Amerikanci i tako u vecini drzava ne love iza zalaska sunca (osim stetocine), dok se u Evropi tradicionalno prihvaca do dva sata nakon zalaska.
Ali realno je za ocekivati, da ce propusnost svjetla sa tom domenzijom prednje lece biti manja. Koristenje u sumrak, nije joj namjena.
Amerikanci i tako u vecini drzava ne love iza zalaska sunca (osim stetocine), dok se u Evropi tradicionalno prihvaca do dva sata nakon zalaska.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Sightmark Citadel je ajmo reci u USA niže cjenovne kategorije i ne mozes očekivati cuda od leća , ovo 1x10 je neki novi model pa ne znam nesto vise, ali u hr bi ipak kupio Meoptu koja je za EU lovačke uvjete i običaje
Nije da sam stručnjak ali volim po koji put pogledati,
najviše mi se dojmila za cjenu u hr Meopta ovo drugo mi preskupo kolko bih koristio iste povremeno, uspoređujem s USA jer sam slučajno kupio par optika od tamo niže srednje klase pa onda uspoređujem cjenovno
Sighmark i Vortex ove niže klase mi je nekako mutno staklo bilo, i na krajnjem uvećanju izrazito izobličenje rubova, pa i tunelski vid mi nekako bio izražen , moj filing !
Od tih povoljnijih niže klase definitivno Leupold S crvenom točkom vxr ako se moze naći ili novi vx3hd
Najgore je kupovati na neviđeno pa se razočaras. Usporedi kod nekih lovaca ili u trgovini pa onda kupuj!
Ali ima tu iskusnijih forumaša pa mozda daju preporuku
Nije da sam stručnjak ali volim po koji put pogledati,
Sighmark i Vortex ove niže klase mi je nekako mutno staklo bilo, i na krajnjem uvećanju izrazito izobličenje rubova, pa i tunelski vid mi nekako bio izražen , moj filing !
Od tih povoljnijih niže klase definitivno Leupold S crvenom točkom vxr ako se moze naći ili novi vx3hd
Najgore je kupovati na neviđeno pa se razočaras. Usporedi kod nekih lovaca ili u trgovini pa onda kupuj!
Ali ima tu iskusnijih forumaša pa mozda daju preporuku
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Na ispravnom si nacinu razmisljanja.
Imam meoptu na jednoj od pusaka, i zadovoljan sam. (upravo 1-6x24, osvjetljena koncanica)
takodjer, slazem se da je tesko kupovati na nevidjeno - osim ako se nema iskustva pa se kupuje kad se zna sto se kupuje.
Ako se kupuje na nevidjeno, u srednjoj ili nizoj cijeni, postoji rizik kod izbora.
Jedan od nacina je otici u ducan i pogledati (i usporediti), ali ducan koji ima vise brendova, da se zaista moze usporediti je optics trade.
Ja i jesam tako kupovao optike kod njih.
Imam meoptu na jednoj od pusaka, i zadovoljan sam. (upravo 1-6x24, osvjetljena koncanica)
takodjer, slazem se da je tesko kupovati na nevidjeno - osim ako se nema iskustva pa se kupuje kad se zna sto se kupuje.
Ako se kupuje na nevidjeno, u srednjoj ili nizoj cijeni, postoji rizik kod izbora.
Jedan od nacina je otici u ducan i pogledati (i usporediti), ali ducan koji ima vise brendova, da se zaista moze usporediti je optics trade.
Ja i jesam tako kupovao optike kod njih.
Turn better into best!