Sightmark Citadel 1-10x24

Odjeća, obuća, lovačka i vojnička oprema, oprema za preživljavanje...
Post Reply
Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Sightmark Citadel 1-10x24

Post by Mirok » 13 Mar 2022, 12:45

Zanima me ima li netko navedenu optiku i kakvo ima mišljenje o njoj?
Znam osnovne informacije,pa me zanima kakva je točno slika,posebno na povećanju 10x?
Isto tako kakva je slika na velikom povećanju kada nema puno svjetla?

fricky
Desetnik
Desetnik

Re: Sightmark Citadel 1-10x24

Post by fricky » 16 Mar 2022, 18:40

Pa to ti je širokokutna optika s s promjerom leće 24 nemoj puno očekivati od sumračne vrijednosti. Navodno po informacijama s US foruma ok optika za brzo pucanje i daljnji hitac, za lov u sumrak ne navode jer ne love po onim pustošima u sumrak nije im potrebno :D
Last edited by fricky on 16 Mar 2022, 18:47, edited 1 time in total.

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 16 Mar 2022, 18:43

Sve je meni jasno kakva je to optika,zato sam postavio ciljano pitanja.
Ali htio sam čuti informacije iz prve ruke.

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 16 Mar 2022, 18:51

Neznam gdje kupuješ ali za istu cjenu bila je usporedba s Steiner 1-6x24 ili 1-4x24 p4xi koja je bila puno bolja umusporedbi te koriste je u USA i Police formacije

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 16 Mar 2022, 18:54

Sumracna vrijednost je zastrjeli pristup, jer ne uzima u obzir kvalitetu stakla, brusenja stakla, niti prijemaza.
Ali realno je za ocekivati, da ce propusnost svjetla sa tom domenzijom prednje lece biti manja. Koristenje u sumrak, nije joj namjena.
Amerikanci i tako u vecini drzava ne love iza zalaska sunca (osim stetocine), dok se u Evropi tradicionalno prihvaca do dva sata nakon zalaska.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

fricky
Desetnik
Desetnik

Post by fricky » 16 Mar 2022, 19:00

Sightmark Citadel je ajmo reci u USA niže cjenovne kategorije i ne mozes očekivati cuda od leća , ovo 1x10 je neki novi model pa ne znam nesto vise, ali u hr bi ipak kupio Meoptu koja je za EU lovačke uvjete i običaje
Nije da sam stručnjak ali volim po koji put pogledati, :) najviše mi se dojmila za cjenu u hr Meopta ovo drugo mi preskupo kolko bih koristio iste povremeno, uspoređujem s USA jer sam slučajno kupio par optika od tamo niže srednje klase pa onda uspoređujem cjenovno
Sighmark i Vortex ove niže klase mi je nekako mutno staklo bilo, i na krajnjem uvećanju izrazito izobličenje rubova, pa i tunelski vid mi nekako bio izražen , moj filing !
Od tih povoljnijih niže klase definitivno Leupold S crvenom točkom vxr ako se moze naći ili novi vx3hd

Najgore je kupovati na neviđeno pa se razočaras. Usporedi kod nekih lovaca ili u trgovini pa onda kupuj!

Ali ima tu iskusnijih forumaša pa mozda daju preporuku

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 8 times
Been thanked: 19 times

Post by jolly » 16 Mar 2022, 20:37

Na ispravnom si nacinu razmisljanja.
Imam meoptu na jednoj od pusaka, i zadovoljan sam. (upravo 1-6x24, osvjetljena koncanica)

takodjer, slazem se da je tesko kupovati na nevidjeno - osim ako se nema iskustva pa se kupuje kad se zna sto se kupuje.
Ako se kupuje na nevidjeno, u srednjoj ili nizoj cijeni, postoji rizik kod izbora.

Jedan od nacina je otici u ducan i pogledati (i usporediti), ali ducan koji ima vise brendova, da se zaista moze usporediti je optics trade.
Ja i jesam tako kupovao optike kod njih.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 16 Mar 2022, 20:45

Dečki ,sve to znam,znam i što je Meopta.....
Dajte ako netko ima navedeno,neka da svoje mišljenje,ovako kljuckanje ko ćorava kokoš... :A00:

Post Reply