SS MCX Virtus 11.5"
SS MCX Virtus 11.5"
Evo i jedna od MCX-a
Interno nikakvih izmjena osim ručica za repetiranje koje mijenjam po potrebi ( Geissele, Radian ).
Trigger je tvornički ( Geissele ).
Externo zamjenjen rukohvat ( moje produkcije ), muzzle Surefire Warcomp CTN ako nosim Wardena ili Lantac Dragon ako želim malo mirnije pucanje.
Inače, to je više manje to.
Puška u koju se nema što previše ulagati radi poboljšanja performasi, out of the box radi to što radi.

Interno nikakvih izmjena osim ručica za repetiranje koje mijenjam po potrebi ( Geissele, Radian ).
Trigger je tvornički ( Geissele ).
Externo zamjenjen rukohvat ( moje produkcije ), muzzle Surefire Warcomp CTN ako nosim Wardena ili Lantac Dragon ako želim malo mirnije pucanje.
Inače, to je više manje to.
Puška u koju se nema što previše ulagati radi poboljšanja performasi, out of the box radi to što radi.

- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Re: SS MCX Virtus 11.5"
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Yep. Samo što ovo na slici još nije u prodaji ( ne znam ni da li će biti, nekako volim da je jedini primjerak.
AR15 fan wrote:Koja je priča sa 2 hand stopa?
prvi je fingerstop, a drugi je handstop
Čisto iz znatiželje, koja je prednost 11,5" utjecala kod tebe da uzmeš u odnosu na 14,5"?
Postoji više razloga.AR15 fan wrote:Čisto iz znatiželje, koja je prednost 11,5" utjecala kod tebe da uzmeš u odnosu na 14,5"?
1. Masa. Duža puška je i teža. MCX ima puno deblju cijev recimo od DD. MCX je sa težinom u kategoriji teškaša (AK,HK416). Nema MCX sa 14.5", ima samo sa 16"
2. Generacija 2 MCXa tj Virtus, ima problem rukohvata i držanje nule. Generacija 1 i 1.5 su bili monolitni i samim time pozicioniranje PEQa na prednjem dijelu puške nije predstavljalo problem.
Dok na Virtusu i Rattleru je to već druga priča..Više na Virtusu nego na Rattleru ( jer nema toliko dugačkih rukohvata, najveći je 8"). Virtus zna izgubiti zero ako je PEQ na rukohvatu. Dizajn je tu najveći problem, no nije da riješenje ne postoji.
3. Proizvodnja dijelova i raširenost modela (11.5") je najpopularniji.
4. Zato što je sexy i zato što osobno volim SBR puške
- jolly
- Cinker - bojna

Kad smo u ovoj temi, pitanje za poznavaoce ar15, i ar10 platforme.
Koji model ar15, i proizvodjaca bi ste preporuzili iskljucivo za najbolju preciznost.
(za lezeci polozaj, precizno gadjanje, a zatim brza paljba precizno iz lezeceg)
Koji model ar15, i proizvodjaca bi ste preporuzili iskljucivo za najbolju preciznost.
(za lezeci polozaj, precizno gadjanje, a zatim brza paljba precizno iz lezeceg)
Turn better into best!
Ne znam je li najbolji, ali Daniel Defense Mk12 slovi kao vrlo precizan i vjerojatno najprecizniji AR15 koji se u EU može nabaviti. U kombinaciji sa 77gr zrnom. Očekujem Mk12 vrlo skoro, a već sam pripremio i dijelove za SPR/DMR konfiguraciju.
Jasno, u SAD je izbor daleko veći i sigurno postoje neka custom rješenja i proizvođači koji su i precizniji.
Jasno, u SAD je izbor daleko veći i sigurno postoje neka custom rješenja i proizvođači koji su i precizniji.
- jolly
- Cinker - bojna

Distributeri, ili malopradaja, gdje to nabaviti? Slovenija?
Turn better into best!
Dolazi u Hristo trgovinu početkom travnja. Cijene su već na web stranici.
https://hristo.hr/trgovina/daniel-defense-ddm4-mk12/
(namijenio sam ga sebi, ali ako netko baš žarko želi što prije, može ga dobiti)
https://hristo.hr/trgovina/daniel-defense-ddm4-mk12/
(namijenio sam ga sebi, ali ako netko baš žarko želi što prije, može ga dobiti)
- jolly
- Cinker - bojna

ja imam u planu za narednu godinu odluciti izmedju ar15 ili VHS2-S. Zato pitam radi preliminarne orijentacije.
Ali bilo bi dobro, da bude u ponudi.
ar15 u grupi strijelaca meni poznatoj, vrlo je atraktivan. Sa sigurnoscu mogu reci, da ce potraznje biti, za precizne varijante ar15.
I sa sigurnoscu mogu reci da ce uskoro krenuti natjecanja sa PA puskama modernog tipa, pa ce postojati potraznja za preciznnom PA puskom.
ar15 u grupi strijelaca meni poznatoj, vrlo je atraktivan. Sa sigurnoscu mogu reci, da ce potraznje biti, za precizne varijante ar15.
I sa sigurnoscu mogu reci da ce uskoro krenuti natjecanja sa PA puskama modernog tipa, pa ce postojati potraznja za preciznnom PA puskom.
Turn better into best!
Jednom smo već pokušali, pa 2 komada Daniel Defense prodavali preko pola godine. Nije neka sreća.
Sad idemo drugi put, pa ćemo vidjeti. Money talks
.
Hrvatska je puna blefera. Dan nakon što je prodan zadnji DD, netko se upisao na listu obavijesti o dostupnosti. Kao, ozbiljno je zainteresiran. Naravno, pola godine do tad nije uhom trznuo. Bleferi i jaki na riječima.
Da se vratim na temu, što mislite koliko proizvoda je pokretač teme prodao u Hrvatskoj? U komadima i postocima, svejedno. Ali svi imaju mišljenje i stav o tim proizvodima, kakvi bi trebali biti, koliko smiju koštati itd
.
Sad idemo drugi put, pa ćemo vidjeti. Money talks
Hrvatska je puna blefera. Dan nakon što je prodan zadnji DD, netko se upisao na listu obavijesti o dostupnosti. Kao, ozbiljno je zainteresiran. Naravno, pola godine do tad nije uhom trznuo. Bleferi i jaki na riječima.
Da se vratim na temu, što mislite koliko proizvoda je pokretač teme prodao u Hrvatskoj? U komadima i postocima, svejedno. Ali svi imaju mišljenje i stav o tim proizvodima, kakvi bi trebali biti, koliko smiju koštati itd
jolly wrote:ja imam u planu za narednu godinu odluciti izmedju ar15 ili VHS2-S. Zato pitam radi preliminarne orijentacije.
Po meni dva različita svijeta VHS i AR15. Naravno imaju istu svrhu, poslati nekoga u oblake.
Ali načinom rada, rukovanjem, održavanjem, dobavom rezervnih djelova i mogućnosti nadogradnje, to su 2 paralelna svijeta.
Drži se onoga što je dostupno u EU
Taj DD ti je najbolja opcija i pred nosom. Provjerena roba.
Ima još trgovina u kojima možeš kupiti ponešto Amerike (KAC,BCM,SIG itd) no na troškove same puške, dodaj još 300-400 eura gore ( odlazak/dolazak po pušku + izvozni papiri ).
DD ti je best buy na ovim prostorima ( i ja ga pikiram )
Ariel wrote:Jednom smo već pokušali, pa 2 komada Daniel Defense prodavali preko pola godine. Nije neka sreća.
Sad idemo drugi put, pa ćemo vidjeti. Money talks.
Da se vratim na temu, što mislite koliko proizvoda je pokretač teme prodao u Hrvatskoj? U komadima i postocima, svejedno. Ali svi imaju mišljenje i stav o tim proizvodima, kakvi bi trebali biti, koliko smiju koštati itd.
evo prodao sam jedan, ali polovan rukohvat:) momku iz airsoft svijeta.
Malo sam mu olakšao muke, bilo je polovan u pola cijene ili novi na rate.
Dobro, budimo realni, za potrebe i kriterije velike većine, razni DB, Rugeri, Armalite i sl. su sasvim primjereni i više nego dovoljni. BIlo bi pogrešno tvrditi drugačije.
Ali tko hoće tehničku poslasticu, to se plaća, otprilike dvostruko skuplje nego "entry" modeli.
Ali tko hoće tehničku poslasticu, to se plaća, otprilike dvostruko skuplje nego "entry" modeli.
- jolly
- Cinker - bojna

To je tako bilo i bit ce.Ariel wrote:Dobro, budimo realni, za potrebe i kriterije velike većine, razni DB, Rugeri, Armalite i sl. su sasvim primjereni i više nego dovoljni. BIlo bi pogrešno tvrditi drugačije.
Turn better into best!
- jolly
- Cinker - bojna

Nadovezao bih se na prethodno.
Moram pohvaliti ovu solidnu prezentaciju puske!
Svaka cast!
https://hristo.hr/daniel-defense-mk18/

Moram pohvaliti ovu solidnu prezentaciju puske!
Svaka cast!
https://hristo.hr/daniel-defense-mk18/
Turn better into best!