Baruti za pištolj, iskustva
Moderator: istra champion
Baruti za pištolj, iskustva
Otvaram temu čisto informativnog karaktera, da malo uspoređujemo iskustva. Prvo ja:
-otkad sam počeo sa reloadingom, koristim Lovex D036 i to za 9mm, .38 spl i .357mag
-sa lijevanim 9mm (.356 in promjer) 147gr plastificiranim zrnom , 4.3gr lovexa iz browninga HP daje solidne grupe na 10 i 15m, mislim da u odnosu na tvorničku 124 gr fmj municiju pomiče grupu cca 10cm niže i u lijevo, ali to može biti i do promijenjenog a neupucanog ciljnika
- H&N HB WC od 148gr, 4,5gr lovexa, S&B 38.spl čahura, CCI SRP,iz S&W M28-2 cijev 6" - testirano na 10m, jako precizno, općenito tjesnija grupa nego sa 9mm
-H&N RN od 160gr, 8,2 gr lovexa, Geco .357 Mag čahura, CCI SRP, isti revolver - isti rezultat kao i sa wadcutterima gore, samo jači trzaj (duh!)
Nisam primjetio ni u pištolju niti u revolveru išta veću prljavštinu u odnosu na tvorničku municiju nakon 100 ispaljenih metaka u pištolju i cca 150 u revolveru. Barut se dosta dobro dozira iz mog jeftinog Lee dozatora.
Ono što je loše je da ovaj barut stvara dosta dima u usporedbi sa onim što se nalazi u tvorničkoj municiji ( barem mxt i S&B)
-otkad sam počeo sa reloadingom, koristim Lovex D036 i to za 9mm, .38 spl i .357mag
-sa lijevanim 9mm (.356 in promjer) 147gr plastificiranim zrnom , 4.3gr lovexa iz browninga HP daje solidne grupe na 10 i 15m, mislim da u odnosu na tvorničku 124 gr fmj municiju pomiče grupu cca 10cm niže i u lijevo, ali to može biti i do promijenjenog a neupucanog ciljnika
- H&N HB WC od 148gr, 4,5gr lovexa, S&B 38.spl čahura, CCI SRP,iz S&W M28-2 cijev 6" - testirano na 10m, jako precizno, općenito tjesnija grupa nego sa 9mm
-H&N RN od 160gr, 8,2 gr lovexa, Geco .357 Mag čahura, CCI SRP, isti revolver - isti rezultat kao i sa wadcutterima gore, samo jači trzaj (duh!)
Nisam primjetio ni u pištolju niti u revolveru išta veću prljavštinu u odnosu na tvorničku municiju nakon 100 ispaljenih metaka u pištolju i cca 150 u revolveru. Barut se dosta dobro dozira iz mog jeftinog Lee dozatora.
Ono što je loše je da ovaj barut stvara dosta dima u usporedbi sa onim što se nalazi u tvorničkoj municiji ( barem mxt i S&B)
Re: Baruti za pištolj, iskustva
Ono što sam ja primjetio je da Lovex više prlja, više zagrijava cijev, oscilacije u brzini zrna su veće, a za istu brzinu zrna, moram koristiti cca 20% više baruta nego N320.
Lovex košta 40€ za 0,5kg.
N320 230€ za 2kg.
Lovex košta 40€ za 0,5kg.
N320 230€ za 2kg.
Put your money where your mouth is.
Hmm, nisam uopće obraćao pažnju na zagrijavanje cijevi. Vjerojatno ću i ja kad potrošim zalihu lovexa preći na vihtavuori. Presudno je što se radi o polubezdimnom ne bezdimnom barutu. Zanimalo bi me kakva je situacija sa ostalim barutima koje movex nudi.
Koristi li tko barut N340 za isključivo .38 spl/.357mag i kakva je razlika u odnosu na N320 (stvar samo dostupnosti na tržištu zbog nestašice ili ..?)
Poz
Poz
Orlovi lete sami. Ovce idu u stadima.
N340 ti je sporiji barut od N320 i koristi se za jača odnosno magnum punjenja. Za 357 je dobar, za 38-icu baš i ne.
Sent using Tapatalk Pro
Sent using Tapatalk Pro
The truth is hate to those who hate the truth.
https://www.vihtavuori.com/reloading-da ... 1/-1/-1/-1
za teža zrna je dobar ako pucaš sa 125 N320 ,330
za teža zrna je dobar ako pucaš sa 125 N320 ,330
Malo nevezano.
Al koji bi barut preporucili za punjenje .300 blackouta.
Imaš vihtavuori besplatni app za mobitel. Utipkaš težinu zrna i izbaciti moguća punjenja.Stargazer wrote:Malo nevezano.
Stavio bih screenshot mobitela ali uz ograničenje od 1Mb na forumu ne ide.
Hvala!nijoe wrote:Imaš vihtavuori besplatni app za mobitel. Utipkaš težinu zrna i izbaciti moguća punjenja.Stargazer wrote:Malo nevezano.
Naravno, podatci su samo za Vihtavuori proizvode.
Ovdje je usporedba brzine sagorijevanja, kopiraj link:
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 6Ds716rAxF
Ovdje je usporedba brzine sagorijevanja, kopiraj link:
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 6Ds716rAxF
I ja preporučam, odlična aplikacija, imaš za mobitele, tablete... U njoj je i VihtaVuori knjiga recepata koja se redovno updejta, kad god otvoriš aplikaciju.nijoe wrote:Imaš vihtavuori besplatni app za mobitel. Utipkaš težinu zrna i izbaciti moguća punjenja.Stargazer wrote:Malo nevezano.
Ovisi šta sve planiraš puniti. Ja biram N110 zato što se može koristiti i za druge kalibre koje koristim, kao .44 Magnum.Stargazer wrote:Malo nevezano.
The truth is hate to those who hate the truth.