PARD 008 vs SIGHTMARK WRAITH 4k 2-16 x 32
PARD 008 vs SIGHTMARK WRAITH 4k 2-16 x 32
Ima li tko iskustva sa noćnim ciljnicima iz naslova i koji mi preporuča! Išao bi na 8x57JRS.
Re: PARD 008 vs SIGHTMARK WRAITH 4k 2-16 x 32
Uvaženi kolega a da malko razmisliš o novom pardu 35 pa infirey t 50 , pulsar 550 i yukon 550 s - novci su otprilike tu a puno su zgodniji i povoljniji -slika čišća pa sad pogledaj -probaj prije kupovine
Ja ti imam Hikmikro alpex A50t, slika odlična cijena za gotovinu 6250kn bivših.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 19 times
Opa!drazenx wrote:Ja ti imam Hikmikro alpex A50t, slika odlična cijena za gotovinu 6250kn bivših.
Znaci rjesio si se televizora?!
Cestitam!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Francis_Bac0n
- Razvodnik

Dečki, dajte savjet / sugestiju.
Trenutno imam (Bergara, .308) Vortex Crossfire 2, 3-9*50 + AGM Rattler TS19-256 (clip-on termovizija). Obzirom da sam 99% vrimena na čeki (po noći), razmišljam tu kombinaciju zamijeniti ILI samo termovizijom ILI samo digitalnom dnevno-noćnom optikom.
Razlog: da je puška lakša / kompaktnija - ovo što sad imam je prilično opterećavajuće za rame prilikom duljeg osmatranja / ciljanja.
Ako je bitno, lovim u ravničarskom lovištu, poželjno je da uređaj ima što bolju detekciju na 200-300 m. I da ima punjivu fiksnu bateriju.
Slušam prijedloge, do cca 1200 €.
Trenutno imam (Bergara, .308) Vortex Crossfire 2, 3-9*50 + AGM Rattler TS19-256 (clip-on termovizija). Obzirom da sam 99% vrimena na čeki (po noći), razmišljam tu kombinaciju zamijeniti ILI samo termovizijom ILI samo digitalnom dnevno-noćnom optikom.
Razlog: da je puška lakša / kompaktnija - ovo što sad imam je prilično opterećavajuće za rame prilikom duljeg osmatranja / ciljanja.
Ako je bitno, lovim u ravničarskom lovištu, poželjno je da uređaj ima što bolju detekciju na 200-300 m. I da ima punjivu fiksnu bateriju.
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Neko sam vrijeme razmišljao staviti noćnu optiku.
Kako vrijeme ide vjerojatno ću odustati,jer razmišljam što će biti kada se ukinu mjere i kada se opet neće smjeti loviti po noći?
Kako se nešto priča,to bi moglo biti uskoro.
Onda sva ta ulaganja će biti uzaludna,a takvih optika će biti na prodaju koliko hoćeš.
Kako vrijeme ide vjerojatno ću odustati,jer razmišljam što će biti kada se ukinu mjere i kada se opet neće smjeti loviti po noći?
Kako se nešto priča,to bi moglo biti uskoro.
Onda sva ta ulaganja će biti uzaludna,a takvih optika će biti na prodaju koliko hoćeš.
-
Francis_Bac0n
- Razvodnik

Misliš da će ukinuti noćni lov s termalima i sl.? Meni se nekako čini da se ide u liberalizaciju, ne "stezanje".
- jolly
- Cinker - bojna

Problem divljih svinja se nece rjesiti bez nocne optike.
Sumnjam da ce se to ikad vise ukinuti.
Ukidanje mjera se moze svesti samo na to da se ne ide ispod bioloskog minimuma, i da se lovi po LGO. U lovistu.
A nakon tog se postavlja pitanje "novih mjera".
Odnosno, kako rjesavati DS po urbanim sredinama, predgradjima i van lovnih podrucja.
I ko ce biti zaduzen za to.
Sumnjam da ce se to ikad vise ukinuti.
Ukidanje mjera se moze svesti samo na to da se ne ide ispod bioloskog minimuma, i da se lovi po LGO. U lovistu.
A nakon tog se postavlja pitanje "novih mjera".
Odnosno, kako rjesavati DS po urbanim sredinama, predgradjima i van lovnih podrucja.
I ko ce biti zaduzen za to.
Turn better into best!
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Gledaj,ovakav noćni lov je uveden samo zbog problema obolijevanja svinja.
Nije bila u pitanju liberalizacija.
Meni se čini da kako se situacija smiruje,da će se vratiti na staro(zabranu).
Čak je netko,koji dan prije,naveo da misli da odredba više ne vrijedi.
Ali mislim da je još na snazi.
Nije bila u pitanju liberalizacija.
Meni se čini da kako se situacija smiruje,da će se vratiti na staro(zabranu).
Čak je netko,koji dan prije,naveo da misli da odredba više ne vrijedi.
Ali mislim da je još na snazi.
- jolly
- Cinker - bojna

Nocni lov na DS s nocnim optikama, koje su oduvijek bile u slobodnoj prodaji, radio se i prije.
Takav lov nije bio strogo zabranjen, nego zakonski kontroliran onom klauzulom da se moze loviti uz prethodnu suglasnot, ili dozvolu ministarstva. Ili tako nekako.
Ovo nije bilo bas adekvatno rjesenje, jer se brojnost DS u tom periodu popela van kontrole.
Zakonodavac je ovog svjestan, i prije pojave africke svinjske kuge. Novine su pune problema sa svinjama u naseljenim mjestima.
(ukljucujuci i turisticka mjesta)
Ja ne ocekujem neke zabrane. Medjutim to je samo moje subjektivno misljenje, mozda i grijesim
Takav lov nije bio strogo zabranjen, nego zakonski kontroliran onom klauzulom da se moze loviti uz prethodnu suglasnot, ili dozvolu ministarstva. Ili tako nekako.
Ovo nije bilo bas adekvatno rjesenje, jer se brojnost DS u tom periodu popela van kontrole.
Zakonodavac je ovog svjestan, i prije pojave africke svinjske kuge. Novine su pune problema sa svinjama u naseljenim mjestima.
(ukljucujuci i turisticka mjesta)
Ja ne ocekujem neke zabrane. Medjutim to je samo moje subjektivno misljenje, mozda i grijesim
Turn better into best!
-
Francis_Bac0n
- Razvodnik

Pod pretpostavkom ne-zabrane noćnog lova, što biste mi preporučili kao optiku za lov DS / predatora sa čeke? Uzevši u obzir ovo što sam napisao par postova iznad.
- jolly
- Cinker - bojna

to ti je pitanje u rasponu od 500 EUR do 5000 EUR, a moze i dosta vise.Francis_Bac0n wrote:Pod pretpostavkom ne-zabrane noćnog lova, što biste mi preporučili kao optiku za lov DS / predatora sa čeke? Uzevši u obzir ovo što sam napisao par postova iznad.
Moras definirati budget.
Turn better into best!
-
Francis_Bac0n
- Razvodnik

Napisao sam u prvom postu 
Recimo da je budžet 1500 €. Digital night vision scope ili klasični termal?
Po mom iskustvu, s termalom je lakše detektirati divljač, a s noćnom se ljepše vidi. U ovom cjenovnom razredu, jelte.
Po mom iskustvu, s termalom je lakše detektirati divljač, a s noćnom se ljepše vidi. U ovom cjenovnom razredu, jelte.
Noćni termalni osmatrač broj jedan ali osmatrač zanči ili pulsar m 30 pa nadalje ili slično ali OSMATRAČ - ne umara , osmatraš, uživaš doživljavaš nešto što nikad nećeš vidjeti ničim drugim i tako uglavnom UŽIVAŠ promatrajući .
ZA odstrel nikako termalni nišan koji ne vidi grančice i slične sitne prepreke nego kvalitetan ( a danas su svi većinom više nego kvalitetni) noćni ciljnici za ocijeniti, uputiti hitac e sad ko što voli i koliko novca ima . Po meni današnju PARD 007 S ili SP više nego dovoljno za svaki oblik lova .A tehnika i tehnologija galopiraju pa treba odvagnuti koliko para toliko i muzike.
Svi koji lovimo godinama počeli smo sa nekim reflektorima na baterije ( govorim prije Domovinskog rata) farovi od fiće
i slična eksperimentiranja koja naravno da nisu bila dozvoljena a njihova uporaba graniči sa MR. BEEN-om ali tako je bilo, pa prvi IC-ovi (vojni ) božee ko nam je bio ravan, pa prvi odlasci naših dečki u Afganistan i dolasci prvih noćnih nišana II generacije pa dalje i dalje . uh raspisao se bez veze
ZA odstrel nikako termalni nišan koji ne vidi grančice i slične sitne prepreke nego kvalitetan ( a danas su svi većinom više nego kvalitetni) noćni ciljnici za ocijeniti, uputiti hitac e sad ko što voli i koliko novca ima . Po meni današnju PARD 007 S ili SP više nego dovoljno za svaki oblik lova .A tehnika i tehnologija galopiraju pa treba odvagnuti koliko para toliko i muzike.
Svi koji lovimo godinama počeli smo sa nekim reflektorima na baterije ( govorim prije Domovinskog rata) farovi od fiće
Hvala na savjetima. Malo mi je problem sa Yukonom zbog manjka uvoza iz Bjelorusije. Mislim da je još jedan od ovih navedenih iz Bjelorusije .pure wrote:Uvaženi kolega a da malko razmisliš o novom pardu 35 pa infirey t 50 , pulsar 550 i yukon 550 s - novci su otprilike tu a puno su zgodniji i povoljniji -slika čišća pa sad pogledaj -probaj prije kupovine
Ima li netko od vaših poznanika, kolega da koristi Sightmark Wraith 4K da se može usporediti?
Majstore, tražim savjet za kupnju dnevno noćne optike do 600-800€.Francis_Bac0n wrote:Napisao sam u prvom postu
Za budžet 1500 € otvori novu temu.
-
Francis_Bac0n
- Razvodnik

NHF, ne kradem ti temu. Uzet ću PARD DS35, cijena cca 900 €. Pogledaj malo, čini mi se kao best buy u ovom cjenovnom razredu.Cezar wrote:Majstore, tražim savjet za kupnju dnevno noćne optike do 600-800€.Francis_Bac0n wrote:Napisao sam u prvom postu
Za budžet 1500 € otvori novu temu.
![]()
![]()
Tesko je osmatrati sa puskom i optikom na njoj makar imao i najlaksu pusku i optiku.Obavezno imaj mali uredjaj za osmatranje, i to sto sireg vidnog polja, odnosno po mogiucnosti bez povecanja slike.Takvih IC uredjaja ima po cijeni kifle ,ali IC svinje vide i bjeze ako je vec pucano na njih sa IC om,posebno ako je iluminator 850nm.Al ako nije sa takvim Kineskim IC uredjajem teskim 200 tinjak grama i 850 nm iluminatorom vidis ih na 300m i dalje, a ima ih i po 50 dolara cijena.Najbolja opcija neki termalni uredjaj za osmatranje.Francis_Bac0n wrote:Dečki, dajte savjet / sugestiju.
-
Francis_Bac0n
- Razvodnik

Update - kupio sam termalni osmatrač Pulsar XM30F jučer, čekam dostavu iz SLO. Hvale ga i na rivjuovima i po forumima; nadam se da će opravdati cijenu.
Na pušci je PARD DS35 (850 IC), vidi se kristalno do 500 m.
Mislim da je ovo best buy kombinacija, bez da prodam oba bubrega.
Javit ću dojmove idući tjedan.
Na pušci je PARD DS35 (850 IC), vidi se kristalno do 500 m.
Mislim da je ovo best buy kombinacija, bez da prodam oba bubrega.
Javit ću dojmove idući tjedan.