Crna Gora
Crna Gora
https://www.index.hr/vijesti/clanak/mas ... 29265.aspx
Uhićivan zbog prijetnji i posjedovanja ilegalnog oružja. Zračna puška bezveze, ali eksploziv već nije šala, pogotovo uz prijetnje. Kao takav sigurno nije mogao imati legalno oružje. I ajmo opet kazniti legalne vlasnike:
Uhićivan zbog prijetnji i posjedovanja ilegalnog oružja. Zračna puška bezveze, ali eksploziv već nije šala, pogotovo uz prijetnje. Kao takav sigurno nije mogao imati legalno oružje. I ajmo opet kazniti legalne vlasnike:
AKo se zabranjuje sve oružje, pa i legalno, ajmo ga onda zabraniti i onima koji čuvaju tog političara.Premijer Crne Gore najavljuje potpunu zabranu posjedovanja oružja
Premijer Crne Gore Milojko Spajić je na društvenoj mreži X napisao da će se na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost razmotriti sve opcije, kao i potpuna zabrana posjedovanja oružja jer ono, kaže Spajić, ne smije biti na ulicama i u rukama onih koji mogu nauditi drugima. Najavio je i trodnevnu žalost.
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Re: Crna Gora
Ja nisam htio to staviti na opci dio foruma, nisam ni pisao o tome, iako sam vidio to u novinama.
Nema smisla prenositi negativne ideje u javnoj raspravi koji mogu citati i ljudi koji nisu clanovi foruma.
U ovom slucaju, pocinioc ove tragedije je kriminalac evidentirani, i posjedovao je ilegalno oruzje.
U Srbiji nakon poznatog masakra prosle godine, krenulo se nogom i djonom na vlasnike legalnog oruzja.
Vucic je napravio veliki spin oko tog. Uveo moratorij na prodaju, moratorij na dozvole oruzje.
na kraju je popustilo, moratorij se ukinuo, jer lovacko oruzje treba lovcima, i sportsko oruzje treba sportskim strijelcima.
Sad im je ostalo samo upitno oruzje za samoobranu.
Obiteljima nastradalih u crnoj gori, moja najisrenija sucut.
Nema smisla prenositi negativne ideje u javnoj raspravi koji mogu citati i ljudi koji nisu clanovi foruma.
U ovom slucaju, pocinioc ove tragedije je kriminalac evidentirani, i posjedovao je ilegalno oruzje.
U Srbiji nakon poznatog masakra prosle godine, krenulo se nogom i djonom na vlasnike legalnog oruzja.
Vucic je napravio veliki spin oko tog. Uveo moratorij na prodaju, moratorij na dozvole oruzje.
na kraju je popustilo, moratorij se ukinuo, jer lovacko oruzje treba lovcima, i sportsko oruzje treba sportskim strijelcima.
Sad im je ostalo samo upitno oruzje za samoobranu.
Obiteljima nastradalih u crnoj gori, moja najisrenija sucut.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Moram ipak javno, čemu da kuham u sebi.
Dojma sam kako političari jedva čekaju nešto ovakvo, pa da razoružaju građane. U tom slučaju naoružane bi bile samo njima potčinjene službe i kriminalci.
Dojma sam kako političari jedva čekaju nešto ovakvo, pa da razoružaju građane. U tom slučaju naoružane bi bile samo njima potčinjene službe i kriminalci.
Nakon toliko godina valjda si shvatio u kojem smjeru se ide, na zalost GLOBALNO !Ariel wrote:...AKo se zabranjuje sve oružje, pa i legalno, ajmo ga onda zabraniti i onima koji čuvaju tog političara.....
Mediji i politicari obozavaju pojam "ORUZJE" , precizne infromacije poput LEGALNO ili ILEGALNO im stvaraju veliku smetnju pri manipulaciji javnim misljenjem.
Da recimo imas nekoliko zdravih novinara ,( koji nisu prisiljeni pisati po REZIMSKIM pravilima), i da pokrenu nekoliko seriju clanaka sto bi npr. za ovaj slucaj i vrlo slicne znacilo da vise osoba ima dopustenje za drzanje i nosenje 24/7 tj. za osobnu zastitu pritisak bi urodio pozitino..
Nemoguće je Nemoguće
I još piše u člankuAriel wrote:https://www.index.hr/vijesti/clanak/masovni-ubojica-iz-crne-gore-ima-dosje-hapsili-ga-zbog-oruzja-i-prijetnji/2629265.aspx
Martinović je tada prvostupanjski osuđen na tri mjeseca zatvora. Pravomoćna presuda nije donesena.
Ako dobro tumačim, on je osuđen ali pošto nije donesena pravomoćna presuda nije ni bio u zatvoru?
Tri mjeseca za eksploziv? Morali bi proganjati nesposobne suce. Uz tako smiješne osude normalno da nikoga nije strah nositi ilegalno oružje ili eksploziv.
Jednostavno rješenje je pooštriti zakone za ilegalno oružje. Ne znam kakva je kod nas situacija.
- jolly
- Cinker - bojna

Ne postoji zakon za ilegalno oruzje.andrej wrote:
Jednostavno rješenje je pooštriti zakone za ilegalno oružje. Ne znam kakva je kod nas situacija.
Postoji Zakon o nabavi i posjedovanju oruzja gradjana, i Zakon o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.
Ono sto se moze:
Poostriti kazne za ilegalno oruzje unutar tih zakonskih okvira.
(mislim da se trenutne kazne u praksi za neki ilegalni pistolj svode uglavnom na uvjetnu kaznu ako je pocinioc bez prethodnih osuda)
I pojacati policijske radnje i istrage u smjeru otkrivanja ilegalnog oruzja.
Legalni vlasnici oruzja u HR da bi dobili dozvolu, prolaze lijecnicki pregled, i zakonsku provjeru, i moraju ishodovati diplome ili potvrde svojih krovnih saveza. I u praksi ta dva filtera se pokazuju kao dobra, jer se zlocini desavaju sa ilegalnim oruzjem u 99% slucajeva.
Nadalje, u nasoj zakonskoj regulativi ne postoji ni jedan makar zanemarljiv prekrsaj s oruzjem, koji ne rezultira oduzimanjem oruzja, plus neka kazna. Nema prekrsaja da se plati kazna, i ostavi oruzje vlasniku. Svaka greska u koracima je oduzimanje oruzja, barem privremeno.
(na pr. fali ti jedan papir kod produzenja, oduzima se, nemas oruzni list sa sobom jer si ga zaboravio doma, oduzima se, zakasnis jedan dan s registracijom oduzima, se.... itd... dakle realno sve su to sitni prekrsaji, a postupak momentalan i krajnje ozbiljan. Zakonski nasljednici ni ne vide oruzje od pokojnika, nego se odmah po smrti vlasnika to privremeno oduzima, i ako nemaju uvjete za posjedovanje, to stoji na policiji dok ga ne prodaju, ili dok ime se ne oduzme bez naknade, a zakonski rok da prodaju im je 6 mjeseci. to su sve drasticne povrede vlasnickih prava)
Dakle, legalni vlasnici oruzja kod nas su unutar vrlo stroge zakonske discipline koja se ne moze vidjeti u drugim zakonski reguliranim aktivnostima.
Ono sto je problem, to je ilegalno oruzje u cirkulaciji kad dodje u krive ruke neovlastene osobe. kriminalca ili ludjaka
Turn better into best!
Koji je to već put da političari/mutikaše miješaju pojmove....
Treba samo razgraničiti legalno ,od nelegalnog posjedovanja oružja.
I tako usmjeriti represiju na jedino moguće,na nelegalno posjedovanje.
Treba samo razgraničiti legalno ,od nelegalnog posjedovanja oružja.
I tako usmjeriti represiju na jedino moguće,na nelegalno posjedovanje.
Jeff C.
"Ako se želi suzbiti nasilni zločin, to može učiniti samo žrtva.
Zločinac se ne boji policije, a ne boji se ni suca ni porote.
Stoga, ono čega se mora naučiti bojati je njegova žrtva."
Suprotno od toga imamo di čovjek doslovno po ne znam koji već put ide od vrata do vrata, od lokacije do lokacije i samo ubija, svakog koga želi, zaustavit ga ne može nitko. Dok institucije skuže što se događa, nema potrebe za žurbom, sve je već gotovo.
"Ako se želi suzbiti nasilni zločin, to može učiniti samo žrtva.
Zločinac se ne boji policije, a ne boji se ni suca ni porote.
Stoga, ono čega se mora naučiti bojati je njegova žrtva."
Suprotno od toga imamo di čovjek doslovno po ne znam koji već put ide od vrata do vrata, od lokacije do lokacije i samo ubija, svakog koga želi, zaustavit ga ne može nitko. Dok institucije skuže što se događa, nema potrebe za žurbom, sve je već gotovo.
- jolly
- Cinker - bojna

https://www.index.hr/vijesti/clanak/mas ... sti_prva_d
Ilegalno oruzje u rukama kriminalca, i aljkavost policije, korjenski uzrok nesrece.:
Ministar policije Crne Gore na meti kritika
Sve je više glasova iz Crne Gore koji izražavaju nezadovoljstvo načinom na koji je policija postupala tijekom noći ubojstva na Cetinju. Osim toga, brojni građani na društvenim mrežama postavljaju pitanje kako je moguće da je masovni ubojica Aco Martinović, koji je prvostupanjski osuđen zbog nezakonitog posjedovanja oružja, ponovno mogao doći u njegov posjed.
Imamo i drugacije vijesti, Dnevnik HR kaze:
https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/uboji ... 88682.html
Crnogorski premijer Milojko Spajić rekao je da se moraju pooštriti kazne za one koji ilegalno posjeduju i nose oružje te upozorio na kroničan nedostatak policajaca.
Izvorna izjava:
https://mondo.me/Info/Crna-hronika/a128 ... triti.html
Ilegalno oruzje u rukama kriminalca, i aljkavost policije, korjenski uzrok nesrece.:
Ministar policije Crne Gore na meti kritika
Sve je više glasova iz Crne Gore koji izražavaju nezadovoljstvo načinom na koji je policija postupala tijekom noći ubojstva na Cetinju. Osim toga, brojni građani na društvenim mrežama postavljaju pitanje kako je moguće da je masovni ubojica Aco Martinović, koji je prvostupanjski osuđen zbog nezakonitog posjedovanja oružja, ponovno mogao doći u njegov posjed.
Imamo i drugacije vijesti, Dnevnik HR kaze:
https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/uboji ... 88682.html
Crnogorski premijer Milojko Spajić rekao je da se moraju pooštriti kazne za one koji ilegalno posjeduju i nose oružje te upozorio na kroničan nedostatak policajaca.
Izvorna izjava:
https://mondo.me/Info/Crna-hronika/a128 ... triti.html
Turn better into best!
Evo, odgovorno u svoje ima tvrdim da neću nabavljati oružje ni za svoje potrebe ni za prodaju, ako opća zabrana oružje rezultira njegovim nestankom s ulica i crne kronike.
Vidimo koliko je zločina počinjeno ilegalnim oružjem. Vidimo i primjer zakona o pirotehnici, zakonodavac nije ništa naučio iz primjene slične zabrane u bivšoj državi (i tada, kao i danas, buja šverc i ilegalno korištenje).
U ovom zločinu samo jedan jedini komad oružja u rukama žrtava ili nekog u njihovoj blizini mogao je zaustaviti pokolj. Zašto nitko nema političke hrabrosti to izjaviti?
Vidimo koliko je zločina počinjeno ilegalnim oružjem. Vidimo i primjer zakona o pirotehnici, zakonodavac nije ništa naučio iz primjene slične zabrane u bivšoj državi (i tada, kao i danas, buja šverc i ilegalno korištenje).
U ovom zločinu samo jedan jedini komad oružja u rukama žrtava ili nekog u njihovoj blizini mogao je zaustaviti pokolj. Zašto nitko nema političke hrabrosti to izjaviti?
E Milojko,pomiješao kruške i jabuke...
Sve sa ciljem da bi ušićario kakav politički plus....
Sve sa ciljem da bi ušićario kakav politički plus....
- jolly
- Cinker - bojna

BTW:
I Vucic odustao od progona i zaplijene legalnog oruzja:
ovo je napisao u novinama:
https://www.b92.net/info/politika/91077 ... govor/vest
Pa kaze:
Smanjili smo izvršenje krivičnih dela oduzimanjem preko 100.000 ubojitih komada, Bog zna koliko bi do sada bilo više stradalih i u bračnim raspravama i u svemu drugom. To je bila izuzetna akcija. Mislim da je to bila dobra akcija, i ne mislim da bi u budućnosti bilo dobro da se ponovi", naveo je Vučić.
I Vucic odustao od progona i zaplijene legalnog oruzja:
ovo je napisao u novinama:
https://www.b92.net/info/politika/91077 ... govor/vest
Pa kaze:
Smanjili smo izvršenje krivičnih dela oduzimanjem preko 100.000 ubojitih komada, Bog zna koliko bi do sada bilo više stradalih i u bračnim raspravama i u svemu drugom. To je bila izuzetna akcija. Mislim da je to bila dobra akcija, i ne mislim da bi u budućnosti bilo dobro da se ponovi", naveo je Vučić.
Turn better into best!
Nekako vjerujem da i tim tikvanima netko kaže......polako,ne može se prema svima isto .....
Ne možeš prema ilegalnom isto kao prema legalnom.....
Ne možeš prema ilegalnom isto kao prema legalnom.....
Mozes krenuti od puno jednostavnijih ali izrazito vaznih detalja iz svakodnevnice, Iz kojeg razloga se ne donosi nista od zakona koji "stite osobnu imovinu i NE povredivost posjeda " svim dostupnim sredstvima bez obzira na moguce posljedice po pocinitelja ??? Tko ima interes u trenutnoj situaciji ???Ariel wrote:..........Zašto nitko nema političke hrabrosti to izjaviti?...
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

Lex, jel tebi poznat izraz "Nemoguće je Nemoguće"?
E, pa to je Nemoguće.
E, pa to je Nemoguće.
Turn better into best!
Nije istina !jolly wrote:...E, pa to je Nemoguće...
Pravo pitanje je iz kojeg razloga se ne zeli apsulutno nista napraviti na tu ozbiljnu temu ? Svatko dobro zna sto je njegovo a sto nije, jednostavno receno NEMAS STO traziti u tudjem vlasnistvu, ako nasilno udjes za tvoju sigurnost i nastale ozljede vise nitko ne odgovara.
Hoces reci da je tebi normalno nakon sto lopuzu izgrize Doga koja ga je docekala iza tvojih vrata sustav tebe tuzi za nanosenje teskih ozljeda ??? Daj mi to objasni ?
Nemoguće je Nemoguće
Nema logike,naravno .Kao što ministrica zdravstva kaže ,da nema odgovornosti doktora koji je pustio ubojicu iz Prečkoga
I da je posjetila ubojicu u bolnici
,te da to nije planirao napraviti,da nema neprirodngj uticaja na počinjenje i dr ,te da je ubojica dobro
Baš smo bili zabrinuti za njega.Fala ministrici.
I to sve dok traje postupak,dok do ubojice ne smije nitko doprijeti(osim službenih organa) ,a pod paskom je policije
Dakle ,potpuni kolaps sustava !
I za to ,kao i za sami čin( propuste sustava),ne odgovara nitko
I da je posjetila ubojicu u bolnici
I to sve dok traje postupak,dok do ubojice ne smije nitko doprijeti(osim službenih organa) ,a pod paskom je policije
Dakle ,potpuni kolaps sustava !
I za to ,kao i za sami čin( propuste sustava),ne odgovara nitko
- jolly
- Cinker - bojna

Ja ti Lex to nikaj ne razumem!lex-lutor wrote:Nije istina !jolly wrote:...E, pa to je Nemoguće...
Pravo pitanje je iz kojeg razloga se ne zeli apsulutno nista napraviti na tu ozbiljnu temu ? Svatko dobro zna sto je njegovo a sto nije, jednostavno receno NEMAS STO traziti u tudjem vlasnistvu, ako nasilno udjes za tvoju sigurnost i nastale ozljede vise nitko ne odgovara.
Hoces reci da je tebi normalno nakon sto lopuzu izgrize Doga koja ga je docekala iza tvojih vrata sustav tebe tuzi za nanosenje teskih ozljeda ??? Daj mi to objasni ?
Budes ti to meni objasnil, kaj ne?
Ali iskustvo mi kaze, da sam imao kradju i napad u mojoj kuci. Nocni mangupluci. (Portun nikad ne bio bio zakljucan prije), a ograda bi se mogla preskociti se jedne strane bez problema.
Nakon tog sam se opametio:
Kad sam poceo zakljucavati portun, stavio alarme i nisku ogradu podigao na visoku, a napravili smo je tako da se ne mozes po njoj penjati.
Vise nikad nisam imao problema.
Pasivna zastita.
Koliko pratim novine, sve cesce su prevare a sve manje dobri stari lopovluci od zanata. To vise nije in.
Ovo su ti sad moderni krimosi. Oni ne provaljuju. Primjer, kakvih imas svakodnevno po novinama:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/bje ... 05885.aspx
Turn better into best!
A neeeee...jolly wrote:....Pasivna zastita..........
Prava zastita je kada nemas ograde, imas otvorena sva vrata i prozore, cak i kljuc u bravi od auta a onaj sa druge strane ZNA kako ce zavrsiti ako predje crtu ! "nema postovanja do strahopostovanja"
Nemoguće je Nemoguće
- jolly
- Cinker - bojna

Tako sam odrastao u Jugi. Otisao bih u skolu, i ostavio sve otkljucano. To je bilo normalno.lex-lutor wrote:A neeeee...jolly wrote:....Pasivna zastita..........
Prava zastita je kada nemas ograde, imas otvorena sva vrata i prozore, cak i kljuc u bravi od auta a onaj sa druge strane ZNA kako ce zavrsiti ako predje crtu ! "nema postovanja do strahopostovanja"
Nekako su se sad vremena promijenila...
Turn better into best!