Izmjene i update foruma (informacije & prijedlozi)
- HUVO
- Pozornik

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 5 times
Izmjene i update foruma (informacije & prijedlozi)
Kao što vidite, izvršene su neke izmjene na forumu u dogovoru s vlasnikom foruma Mike_Torello. Informacije radi, njih ćemo navesti ovdje. Također možete ovaj topic koristiti za prijedloge i uklanjanje poteškoća:
Update softver foruma s phpBB 3.0.X na 3.3.14
Ovo je bilo više nego nužno, softver koji se prije update-a koristio je bio star 15 godina, s time je bilo nemoguće koristiti novije dodatke - što bi eventualnim novim korisnicma bilo odbojno. Također je bila slabija SEO optimizacija.[/quote]
Namještanje forum skina
Pošto je skin (hermes green) također star, on naravno nije funkcionirao pa sam morao uz pomoć starog screenshota rekreirati ga. Ima tu dosta stavki tako da neke boje i dalje nisu idealne. Radimo na tome - ako što primjećujete, javite.
Omogućen login/registracija putem postojećih računa
Nitko živ više ne radi zasebne račune za jednu stranicu. Za nove članove je omogućena registracija putem Google-a, Facebook-a, Youtube-a i Steam-a, ta ponuda će se s vremenom još širiti i na druge mreže. Za te korisnike se uklonila obavezna potvrda maila, jer je mail već od strane navedenih mreža potvrđen. Sada su dva klika dovoljna za registraciju, nikakvo ispunjavanje formulara, potvrde maila i slično. Cilj je imati što lakše spajanje na forumu da se pridruži što više novih članova.
Otvaranje foruma za goste
Forum je sada vidljiv i neregistriranim korisnicima, što je bolje za indeksiranje tražilice, te će prije potaknuti goste na registraciju (pogotovo kad je tako jednostavna sada) koji će naići na temu koja ga zanima pa se eventualno odlučiti i odgovoriti. Pristup za gosta je read-only, i dalje se moraju registrirati za odgovaranje.
Dodavanje značajke za "like" postova
Opširnije o tome ćemo u zasebnoj temi koju otvaram kad se doda još značajki. Uglavnom sada postoji mogućnost "lajkanja" postova, nalazi se na odgovarajućem postu u gornjem desnom kutu i ima znak palca gore.
Dodani administratori i moderatori
Za sada još nismo uklonili neaktivne modove. Ali dodane su dvije osobe:
Administrator: HUVO
Moderator: Jolly
Povećavanje ograničenja slika/attachmenta na 1mb
Privremena mjera čisto da vidimo koliko je to na ovome hostu isplativo.
Maknuti banneri starih sponzora
Na starom forumu su bili banneri starih sponzora koji su sada maknuti. Poslan je mail svima u vezi sponzorstva foruma (novčano ili razmjena bannera), tko je odbio ili nije odgovorio njegov se banner makao. Također, podforumi bivših sponzora se uskoro uklanjaju i dodat će se novi po potrebi.
Poznati problemi:
- Slika loga foruma više klikom ne vodi na početnu stranicu foruma. Radimo na tome.
Update softver foruma s phpBB 3.0.X na 3.3.14
Ovo je bilo više nego nužno, softver koji se prije update-a koristio je bio star 15 godina, s time je bilo nemoguće koristiti novije dodatke - što bi eventualnim novim korisnicma bilo odbojno. Također je bila slabija SEO optimizacija.[/quote]
Namještanje forum skina
Pošto je skin (hermes green) također star, on naravno nije funkcionirao pa sam morao uz pomoć starog screenshota rekreirati ga. Ima tu dosta stavki tako da neke boje i dalje nisu idealne. Radimo na tome - ako što primjećujete, javite.
Omogućen login/registracija putem postojećih računa
Nitko živ više ne radi zasebne račune za jednu stranicu. Za nove članove je omogućena registracija putem Google-a, Facebook-a, Youtube-a i Steam-a, ta ponuda će se s vremenom još širiti i na druge mreže. Za te korisnike se uklonila obavezna potvrda maila, jer je mail već od strane navedenih mreža potvrđen. Sada su dva klika dovoljna za registraciju, nikakvo ispunjavanje formulara, potvrde maila i slično. Cilj je imati što lakše spajanje na forumu da se pridruži što više novih članova.
Otvaranje foruma za goste
Forum je sada vidljiv i neregistriranim korisnicima, što je bolje za indeksiranje tražilice, te će prije potaknuti goste na registraciju (pogotovo kad je tako jednostavna sada) koji će naići na temu koja ga zanima pa se eventualno odlučiti i odgovoriti. Pristup za gosta je read-only, i dalje se moraju registrirati za odgovaranje.
Dodavanje značajke za "like" postova
Opširnije o tome ćemo u zasebnoj temi koju otvaram kad se doda još značajki. Uglavnom sada postoji mogućnost "lajkanja" postova, nalazi se na odgovarajućem postu u gornjem desnom kutu i ima znak palca gore.
Dodani administratori i moderatori
Za sada još nismo uklonili neaktivne modove. Ali dodane su dvije osobe:
Administrator: HUVO
Moderator: Jolly
Povećavanje ograničenja slika/attachmenta na 1mb
Privremena mjera čisto da vidimo koliko je to na ovome hostu isplativo.
Maknuti banneri starih sponzora
Na starom forumu su bili banneri starih sponzora koji su sada maknuti. Poslan je mail svima u vezi sponzorstva foruma (novčano ili razmjena bannera), tko je odbio ili nije odgovorio njegov se banner makao. Također, podforumi bivših sponzora se uskoro uklanjaju i dodat će se novi po potrebi.
Poznati problemi:
- Slika loga foruma više klikom ne vodi na početnu stranicu foruma. Radimo na tome.
- marin_otto
- Pozornik

- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Re: Izmjene i update foruma (informacije & prijedlozi)
Pozdrav, imao sam problema s logiranjem na forum (poslao mail adminu ali avaj...) no na kraju sam uspio zaobilaznim putem. Pišem ovdje rješenje, možda će nekome trebati ako dobije poruku u pop-up prozoru kod logiranja koja glasi:
An error has occured while processing the request [Site:forum.hr-oruzje.org] The domain of the specified callback_uri is invalid Add the following domain to the allowed/whitelisted domains of your OneAll site in order to fix this error.
Pomoglo je otvoriti stranicu bez www (https://forum.hr-oruzje.org) gdje je moguće prijaviti se klasičnim korisničkim imenom i zaporkom. Ono što bi admin trebao je u OneAll konzoli dodati domenu "www.forum.hr-oruzje.org" u allowed/whitelisted domains.
Vjerojatno je dodana samo verzija bez “www” a neki browseri automatski dodaju oznaku poddomene bez znanja korisnika.
Sam vizualni dojam foruma nakon updatea je "vrlo staromodno", čak je onaj stari vizual paradokslano izgledao svježije nego ovaj novi
Osobno mi to ne smeta, tu sam zbog sadržaja, ali imajte na umu da će mlađi korisnici biti lako odbijeni ovim oldschool skinovima i fontovima. Također i onaj font na FB stranici HUVO - admine ako ovo čitaš, pobogu molim te nemoj to koristiti
Dakle neki vintage font koji usput nema ni prilagođena hrvatska slova je big no-no! Bolje defaultni font nego neko cifranje neprilagođenim stilovima - dojam koji to ostavlja je "teški amaterizam" a sadržaj članaka je upravo suprotno!
Pozdrav i hvala svima koji se trude oko ovog foruma
EDIT:
Ova tema bi trebala biti na podforumu "Objave i obavijesti", to je prvo mjesto gdje sam išao pogledati za informacije o updateu.
An error has occured while processing the request [Site:forum.hr-oruzje.org] The domain of the specified callback_uri is invalid Add the following domain to the allowed/whitelisted domains of your OneAll site in order to fix this error.
Pomoglo je otvoriti stranicu bez www (https://forum.hr-oruzje.org) gdje je moguće prijaviti se klasičnim korisničkim imenom i zaporkom. Ono što bi admin trebao je u OneAll konzoli dodati domenu "www.forum.hr-oruzje.org" u allowed/whitelisted domains.
Vjerojatno je dodana samo verzija bez “www” a neki browseri automatski dodaju oznaku poddomene bez znanja korisnika.
Sam vizualni dojam foruma nakon updatea je "vrlo staromodno", čak je onaj stari vizual paradokslano izgledao svježije nego ovaj novi
Pozdrav i hvala svima koji se trude oko ovog foruma
EDIT:
Ova tema bi trebala biti na podforumu "Objave i obavijesti", to je prvo mjesto gdje sam išao pogledati za informacije o updateu.
- HUVO
- Pozornik

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 5 times
Biti će riješeno u oneall konzoli. Hvala na upozorenju.
Vizualna staromodnost je prvenstveno bio cilj jer su stari članovi već navikli
ali dodat ćemo modernije skinove isto pa se može po volji izabrati. Ako imaš neki prijedlog u vezi skina, volio bih čuti tvoje mišljenje, možeš mi poslati na priv ili ovdje, svejedno. Sada s novom verzijom phpBB mogućnosti su beskonačne.
Što se FBa tiče, da imali smo tu probleme sa facebook pravilima postiranja.
Lijep pozdrav!
Vizualna staromodnost je prvenstveno bio cilj jer su stari članovi već navikli
Što se FBa tiče, da imali smo tu probleme sa facebook pravilima postiranja.
Lijep pozdrav!
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
19.02.2026
Danas sam primijetio da na privatnim porukama ne mogu attachirati nikakav primitak. (word, pdf i slicno)
Ujedno, kod privatnih poruka - tekst je kricav i slabo vidljiv.
Danas sam primijetio da na privatnim porukama ne mogu attachirati nikakav primitak. (word, pdf i slicno)
Ujedno, kod privatnih poruka - tekst je kricav i slabo vidljiv.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Mirok
- Brigadni General

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Dobar si ti.
Meni su i dalje prisutni svi problemi,plus što mi se poruke(obavijest) ne poništavaju.
Stalno svijetli da imam poruku...
A nazovi ,početna stranica ,mi je svaki puta drugačija....
Meni su i dalje prisutni svi problemi,plus što mi se poruke(obavijest) ne poništavaju.
Stalno svijetli da imam poruku...
A nazovi ,početna stranica ,mi je svaki puta drugačija....