Streljana
Re: Streljana
Ispravak: od 15 do 17hzdebat wrote:Treninzi u Čazmi su utorkom i petkom od 14 do 18h a subotom od 9 do 15h.
Nije moje da pozivam, čak niti reklamiram. Pokušajte sami istražiti.
Eventualno mogu preporučiti ljude za koje znam da nisu problematični i koji imaju iste afinitete. Nema smisla da nam strelište zakrče oni koji ispucaju 5 metaka u 20 minuta.
Što se mene tiče, nikakav IPxx, već volim učiti što više toga iz prakse.
Eventualno mogu preporučiti ljude za koje znam da nisu problematični i koji imaju iste afinitete. Nema smisla da nam strelište zakrče oni koji ispucaju 5 metaka u 20 minuta.
Nece ti reci, ja sam poslao PM da pitam jel me zanimalo doci tamo, popricati i vidjeti sta je to.timmy75 wrote:Lokalni klub iz Ivanića? Dinamične discipline, IPSC ili IDPA? Nikad čuo, o kojem klubu se radi?Ariel wrote:Postoji još jedna streljana u okolici Ivanić Grada. Tamo već par mjeseci pucam i član sam lokalnog kluba. Osobno tamo pucam tzv. dinamiku s PA puškom i pištoljem (pucanje u kretanju, izmjene spremnika i oružja, više meta).
Kako doći do toga? Prije svega razgovorom s vodstvom kluba, nekoliko treninga za upoznavanje, uz uvjerenje da se protiv vas ne vodi sudski postupak, učlanjenjem u klub. Tamo sam napokon našao ono što sam godinama tražio u HR i što viđamo na američkim youtube kanalima.
Samo nemojte molim tamo dolaziti radi neke statike, za to ima i drugih streljana.
Dobio sam hladan fuck off i receno mi je kako se ne znamo i radi toga nemam pravo to saznati.
Nekada mi je jasno zbog cega je ovaj sport kod nas u tako losem stanju, cim malo popricas sa ljudima...
Ljudima fali kulture. Riječi "Molim" i "Može" nisu istoznačnice. To mi je prvi red flag. "Molio bih te kontakt" nije isto što i "Može kontakt".
Ostalo je vrlo jednostavno:
- zašto da mi netko zauzima mjesto na strelištu a ne dijeli moje afinitete i u konačnici mi zbog toga smeta
- zašto da šaljem konrakte ljudima koje ne znam i koji mogu biti bilo tko, a nisu se udostojili ni predstaviti
Imate dovoljno informacija, snađite se.
- zašto da mi netko zauzima mjesto na strelištu a ne dijeli moje afinitete i u konačnici mi zbog toga smeta
- zašto da šaljem konrakte ljudima koje ne znam i koji mogu biti bilo tko, a nisu se udostojili ni predstaviti
Ako tražite nešto za pištolj, Čakovec ima solidnu streljanu za kratko oružje. Jasno, samo statično gađanje. Ovdje imate kontakt, možete rezervirati termin, doći, platiti i otpucati:
https://ekom.hr/objekti/streljana/
https://ekom.hr/objekti/streljana/
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Osnovna kultura kod kontakta je obavezna.Ariel wrote:Ljudima fali kulture. Riječi "Molim" i "Može" nisu istoznačnice. To mi je prvi red flag. "Molio bih te kontakt" nije isto što i "Može kontakt".
Medjutim za ljude bez iskutva, mora postojati nacin uhodavanja u streljastvo, familiarizacije, i nacin podizanja vjestina. Za Dinamicko streljastvo (bez obzira IPSC ili IDPA), klasicni dio skolovanja je obavezan.
Stvar je pojedinog kluba i politike kluba kako ce primati clanove.
Neki klubovi primaju clanove bez ikakvog iskustva i dizu strijelca od nule do neke razine. neki klubovi traze odredjenu razinu vjestine kod novog clana, iskustvo pa i posjedovanje oruznog lista.
Medjutim, ne razumijem ostre tonove oko cijele situacije.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Ariel wrote:Postoji još jedna streljana u okolici Ivanić Grada. Tamo već par mjeseci pucam i član sam lokalnog kluba. Osobno tamo pucam tzv. dinamiku s PA puškom i pištoljem (pucanje u kretanju, izmjene spremnika i oružja, više meta).
Kako doći do toga? Prije svega razgovorom s vodstvom kluba, nekoliko treninga za upoznavanje, uz uvjerenje da se protiv vas ne vodi sudski postupak, učlanjenjem u klub. Tamo sam napokon našao ono što sam godinama tražio u HR i što viđamo na američkim youtube kanalima.
Samo nemojte molim tamo dolaziti radi neke statike, za to ima i drugih streljana.
U prvom postu izražavaš sreću da si pronašao nešto što ti odgovara i što tražiš godinama, kad te pitamo o kome i o čemu se radi ne želiš reći? Ne kužim.Ariel wrote:Nije moje da pozivam, čak niti reklamiram. Pokušajte sami istražiti.
Put your money where your mouth is.
Zato jer sam tamo samo obični član i ne čini mi se pristojno distribuirati kontakte nepoznatim ljudima preko foruma. A još manje pozivati te nepoznate ljude, čime bih i preuzeo dio odgovornosti za njihovo ponašanje.
Nadalje, ovo je jedna od dvije streljane u HR za koje znam, na kojima je moguće pucati u kretanju PA puškom. Čelične mete, 200+ metaka u sat vremena itd. Zašto da to pokvarimo dovođenjem ljudi koji bi samo ispucali 2 spremnika u pola sata ili imaju samo pištolj? Pa hrpa je takvih streljana, najbliža u Čazmi.
Ali ako se netko prepoznao, istražit će i pitati. Ne nužno mene, jer sam u početku napomenuo zašto. Jasno, ljudi koje dugo znam i za koje sam uvjeren da će doprinijeti kvalitetom sam već pozvao. Ostalima bi trebali biti dovoljno da znaju da nešto takvo postoji i gdje.
Nadalje, ovo je jedna od dvije streljane u HR za koje znam, na kojima je moguće pucati u kretanju PA puškom. Čelične mete, 200+ metaka u sat vremena itd. Zašto da to pokvarimo dovođenjem ljudi koji bi samo ispucali 2 spremnika u pola sata ili imaju samo pištolj? Pa hrpa je takvih streljana, najbliža u Čazmi.
Ali ako se netko prepoznao, istražit će i pitati. Ne nužno mene, jer sam u početku napomenuo zašto. Jasno, ljudi koje dugo znam i za koje sam uvjeren da će doprinijeti kvalitetom sam već pozvao. Ostalima bi trebali biti dovoljno da znaju da nešto takvo postoji i gdje.
- jolly
- Cinker - bojna

Cisto informativno, koliko je to streliste u metrima? Do koliko metara se moze pucati?
Turn better into best!
Pretragom sam pronašao samo dvije streljane u Ivaniću. Gradska streljana koja je za zračno oružje i samostrel i Cinelov koji je propao. Za Cinelov se pričalo da ga je kupio Klemm za svoje potrebe. Koliko je to istina ne znam.
Bez ljutnje Ariel ali ta "tvoja" streljana nema veze sa sportom nego više liči na elitni klub. Uz toliku razinu konspiracije oko članova, da sam zlonamjeran, mogao bi posumnjati u potpunu legalnost iste. U svakom slučaju želim ti dobru zabavu.
Bez ljutnje Ariel ali ta "tvoja" streljana nema veze sa sportom nego više liči na elitni klub. Uz toliku razinu konspiracije oko članova, da sam zlonamjeran, mogao bi posumnjati u potpunu legalnost iste. U svakom slučaju želim ti dobru zabavu.
- jolly
- Cinker - bojna

Pretragom foruma, nasao sam ovo.
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.ph ... 16&p=29157
http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.ph ... 16&p=29157
Turn better into best!
Znači ovako, ako sam ja dobro shvatio:
To je klub? Čega? "Dinamičnog" streljaštva, ali nije u savezu IDPA/IPSC/Action shooting (ili kak se vec zove).
Bavite se isključivo multigun (2-gun) disciplinom?
Kojom?
Imate klub koji se bavi nečim što ne znamo što je, ali moguće da će vam smetati netko tko puca precizu ili dinamčno samo pištoljem?
Pa zašto bi onda primili nekoga tko se ne bavi tom novom disciplinom u vaš klub?
Najiskrenije nije mi jasno uopće čime se klub bavi? Kojom disciplinom?
Ne znam čemu tolika tajnost oko svega, napišeš klub se bavi IPSCom, IDPAom, Action shootingom, USPSA, ne znam šta postoji još, možda onaj Finnish brutality ako to ima kakav savez i pravila? Možda postoji u hrpi tih sportova i "sportova" neki za koji ni ne znamo.
Kako uopće funkcionira klub koji nije u državnom krovnom savezu što se tiče izdavanja dozvola za oružje?
Sad kad sam ovo napisao još mi je manje jasno o čemu se tu radi?
To je klub? Čega? "Dinamičnog" streljaštva, ali nije u savezu IDPA/IPSC/Action shooting (ili kak se vec zove).
Bavite se isključivo multigun (2-gun) disciplinom?
Kojom?
Imate klub koji se bavi nečim što ne znamo što je, ali moguće da će vam smetati netko tko puca precizu ili dinamčno samo pištoljem?
Pa zašto bi onda primili nekoga tko se ne bavi tom novom disciplinom u vaš klub?
Najiskrenije nije mi jasno uopće čime se klub bavi? Kojom disciplinom?
Ne znam čemu tolika tajnost oko svega, napišeš klub se bavi IPSCom, IDPAom, Action shootingom, USPSA, ne znam šta postoji još, možda onaj Finnish brutality ako to ima kakav savez i pravila? Možda postoji u hrpi tih sportova i "sportova" neki za koji ni ne znamo.
Kako uopće funkcionira klub koji nije u državnom krovnom savezu što se tiče izdavanja dozvola za oružje?
Sad kad sam ovo napisao još mi je manje jasno o čemu se tu radi?
Put your money where your mouth is.
Dobra.samoborac wrote:To ti je kao torrent site u koji se ulazi sa pozivnicama.
Kako sam novi clan ovdje, mislio sam da je to neka fora koju ne shavacm i samo je meni nejasna.
No, drago mi je vidjeti da nije tako.
Ima jos nade za mene...
U Hrvatskoj ti puno klubova ne zeli uzimat clanove, jer se prave elitisti.BlueDog wrote:Dobra.samoborac wrote:To ti je kao torrent site u koji se ulazi sa pozivnicama.
Kako sam novi clan ovdje, mislio sam da je to neka fora koju ne shavacm i samo je meni nejasna.
No, drago mi je vidjeti da nije tako.
Ima jos nade za mene...
Sto uzrokuje da se i medjusobno klubovi, savezi i ostali ne vole, sto rezultira sranjem za vlasnike oruzja u hrvatskoj, manjak streljana, losi zakoni itd.
Umjesto da se slozimo jer imamo iste interese, mi se svadjamo oko gluposti.
- jolly
- Cinker - bojna

Fino si ti to rekao. Slazem se dobrim dijelom.
Dodao bih opet, na sve sto si rekao, jos i kronicni nedostatak transparentnosti u javnosti. (kao slag na kraju)
Evo na primjer bas danas, nakon dugo godina bavljenja streljastvom bio sam prilicno siguran da sam upoznat u detalje sa situacijom oko streljana u Hrvatskoj.
I onda bas danas naucim da postoji jos jedna za koju nemam pojma. Eh, krhko li je znanje.
Transparentnost.
to nam nedostaje, i zato smo nerazvijeni kao zajednica.
Dodao bih opet, na sve sto si rekao, jos i kronicni nedostatak transparentnosti u javnosti. (kao slag na kraju)
Evo na primjer bas danas, nakon dugo godina bavljenja streljastvom bio sam prilicno siguran da sam upoznat u detalje sa situacijom oko streljana u Hrvatskoj.
I onda bas danas naucim da postoji jos jedna za koju nemam pojma. Eh, krhko li je znanje.
Transparentnost.
Turn better into best!
To u Ivanicu nije streljana, znam bio sam tamo, to pucaju na lovistu.jolly wrote:Fino si ti to rekao. Slazem se dobrim dijelom.
I onda bas danas naucim da postoji jos jedna za koju nemam pojma. Eh, krhko li je znanje.![]()
Transparentnost.
Moram priznati da mi nije jasno kako to funkcionira. Da napraviš streljanu koja zadovoljava zakonske uvjete košta dosta novca. Samo održavanje košta a trebaš i voditelja streljane. Kako možeš povratiti investiciju osim članstvom? Ok, možeš imati školu i održavati tečajeve ali to ovdje nije slučaj.
Nije to vise komplicirano ko prije i da se rijesiti ali mora biti klub koji upravlja njome. Nesto se pokusalo u Samoboru ali ocito nije bilo dosta volje jbg...