Nostalgija
Nostalgija
Dugo sam tražio nožić kakav sam imao kao djete, ali to se ispostavilo kao nemoguća misija. Pa sam preradio mali nožić i dobio sam približan izgled, oštrica bi trebala biti šira.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: Nostalgija
jako zanimljivo =) svaka cast
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Knife_maniac
- Satnik

Lijepo napravljeno !
Samo jos malo obradi oko pinova i premazi drsku lanenim uljem ili lakom da ljepse izgleda.
A ja sam svoj "svicarac" rastavio i pobacao djelove
Samo jos malo obradi oko pinova i premazi drsku lanenim uljem ili lakom da ljepse izgleda.
A ja sam svoj "svicarac" rastavio i pobacao djelove
Darac Steel Production - http://s912.photobucket.com/albums/ac32 ... %20radovi/
http://www.facebook.com/darac.steel
http://www.facebook.com/darac.steel
al lagano i malo lanenog ulja
i onda pored peci na susenje
ustvari da drvo upije ulje
a bila bi zgodna i neka gravura u drvetu
ak ti se da

ak ti se da
no comentKnife_maniac wrote: A ja sam svoj "svicarac" rastavio i pobacao djelove
Ma svi smo ih imali i svi smo ih zagubili.J07@ wrote:tocno znam kakav si imo
imo sam ga i ja
Šteta jer nitko više ne pravi takve, sada je to sve plastika.
Možda s lanenim uljem probam ali neznam ni gdje bi ga kupio.Knife_maniac wrote:Lijepo napravljeno !
Kakve trgovine drže laneno ulje?
Nisam nikada radio gravure, možda probam.J07@ wrote:al lagano i malo lanenog ulja
ak ti se da![]()
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

sve vrste koje drze boje i lakove, trazi planinsko ulje to ti je isti vragDawor wrote:Možda s lanenim uljem probam ali neznam ni gdje bi ga kupio.Kakve trgovine drže laneno ulje?
- blackpowder
- Nadnarednik

laneno ulje i planinsko ulje nije ista stvar. Industrijsko laneno je prirodno a koristi se za impregnaciju drva i kamena a planinsko ulje je sintetičko ulje za impregnmaciju kože i kožne obuće - smrdi ko kuga ali je dobro za čizme. i jedno i drugo proizvodi Iskra Zelina (zove li se još tako?)
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
ZNAŠ LI OVO PROČITATI - ZAHVALI TO SVOJOJ UČITELJICI!
ČITAŠ LI OVO NA LATINICI - ZAHVALI DRAGOVOLJCIMA!
kad bi znao od kud si lako bi se dogovoriliDawor wrote: Možda s lanenim uljem probam ali neznam ni gdje bi ga kupio.
al kak veli majk
uzmi flasu planisnkog i imas i za gojze mazat
- blackpowder
- Nadnarednik

odnedavno na tržištu (hvala nutricionistima) dostupno je i jestivo laneno ulje koje je prikladnije za premazivanje drva za noževe jer prije ili kasnije doći će u dodir sa hranom.
KRIMINALIZACIJOM LEGALNIH POSJEDNIKA ORUŽJA - ORUŽJE ĆE POSJEDOVATI SAMO KRIMINALCI!
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

bp daj onda vise podataka o tome, nemoj samo sline navlaciti =) 
- Original_G
- Cinker - bojna

a ak je frka možeš i cuclati dršku od noža
btw. uz sve ostale otrove , malo ulja ili prljavštine (naročito mikroskopske) nikoga nisu ubile
ja s nožom odrežem "duct tape" , posječem drvo za roštilj, ogulim i nacepam, operem nož vodom, obrišem... i narežem jeger za na vatru 
btw. uz sve ostale otrove , malo ulja ili prljavštine (naročito mikroskopske) nikoga nisu ubile
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- blackpowder
- Nadnarednik

Mike ti znaš da ja čak i podmaz za CB radim od prirodnih komponenti na takav način da ne ugrožavaju zdravlje osim što malo dižu holesterol ako ih previše mažeš na kruh. iskustvo me je poučilo da je bolje izbjeći sve ono što na bilo koji način može utjecati na zdravlje.
osobno koristim jestivo laneno ulje osim u kuhinji i za poliranje drva na oružju za CB i održavanje njegove vodonepropusnosti.
Novo obrađeno drvo odlično se impregnira i poliranjem pčelinjim voskom na temperaturi nešto višoj od temperature okoline kako bi se vosak upio.
jestivo laneno ulje imaš u biljnim apotekama i dućanima zdrave hrane.
Planinsko ulje je na bazi naftnih derivata i dobar je za čizme i cipele ali smrdi ko kuga proizvodi ga Iskra Zelina a naći ćeš ga u dućanu s bojama i lakovima.
Nekad se mogla nabaviti kitova mast ili tuljanovo ulje za impregnaciju kože - bar je ugodnije mirisalo no prewstankom lova na kitove i tuljane taj proizvod je ilegalan.
osobno koristim jestivo laneno ulje osim u kuhinji i za poliranje drva na oružju za CB i održavanje njegove vodonepropusnosti.
Novo obrađeno drvo odlično se impregnira i poliranjem pčelinjim voskom na temperaturi nešto višoj od temperature okoline kako bi se vosak upio.
jestivo laneno ulje imaš u biljnim apotekama i dućanima zdrave hrane.
Planinsko ulje je na bazi naftnih derivata i dobar je za čizme i cipele ali smrdi ko kuga proizvodi ga Iskra Zelina a naći ćeš ga u dućanu s bojama i lakovima.
Nekad se mogla nabaviti kitova mast ili tuljanovo ulje za impregnaciju kože - bar je ugodnije mirisalo no prewstankom lova na kitove i tuljane taj proizvod je ilegalan.