Samilosni udarac/hitac
Samilosni udarac/hitac
Kako ga izvesti napravilnije i najbezbolnije? postupak sa bodežom ili sa metkom. Malo sam zaboravio gradivo tj. nisam ni nikada dosao u tu situaciju pa ako tko zna tocno sta se preporuca ili iz iskustva.
Re: Samilosni udarac/hitac
s 15 m iz karabina.
rađe propusti 100 divnih stvorenja prirodi nego da jednom loše odstreliš.
ako nemaš iskustva srneču divljač nikada ne kolji, uvijek plače dok umire pa zna pokvariti apetit, a i nije baš neka samilost.
rađe propusti 100 divnih stvorenja prirodi nego da jednom loše odstreliš.
ako nemaš iskustva srneču divljač nikada ne kolji, uvijek plače dok umire pa zna pokvariti apetit, a i nije baš neka samilost.
Omnes tenentes gladios et ad bella doctissimi uniuscuiusque ensis super femur suum propter timores nocturnos
Because none of us are as cruel as all of us
Because none of us are as cruel as all of us
Najbezbolnije za tebe je da izbjegneš rez ili pogodak u svoje dijelove tijela,
šala naravno, moja preporuka u svakom slučaju izbjegavati te fore sa zadavanjem smrtnih rana nožem, jer i ranjeni srnjačić sa rogovima od par centimetara može biti smrtonosan za lovca, da o ranjenom vepru ili krmači niti ne pričam, u svakom slučaju pouzdan pištolj ( kalibra 40 S&W, 357 sig, 45 ACP, 10 mm Auto, 7,62 x 25 TT sa SP ili HP zrnima), još bolje revolver (357 magnum, 44 magnum i sl.)
Samilosni hitac ili udarac ili ubod koji zadaje lovac da bi prikratio muke ranjenoj divljači može se izvesti na više načina. Kako su to naši stari lovci opisali, govorim za prvu polovicu prošlog stoljeća. Fazan, ubode se vrhom odn. korjenom pera između lubanje i prvog kralješka-atlasa. Zec, udarac bridom šake u predjelu vrata. Srneča divljač ubodom lovačkim bodežom u srce, s time da se pazi da nebi pogodili prsnu kost ili između lubanje i atlasa, to vrijedi i za jelensku divljač. Divlja svinja, u potragu za ranjenom d.svinjom se je išlo sa kratkim kopljem čiji vrh je morao biti oštar s obje strane, dosta širok i dugačak da napravi veču ranu i s križnicom pomoču koje se divljač kontrolirala, tj. da koplje ne ode preduboko odn. da ne probije divljač na drugu stranu. Drška koplja je morala biti dovoljno dugačka za sigurnu uporabu, a opet dovoljno krata da ne zapinje za okolno granje i drveće.
Zato sam ja sebi kupio tetka i lovačku municiju PPU 7,62 mm TT JHP. Zrno od 5,5 g ili 85 gr.
Zato sam ja sebi kupio tetka i lovačku municiju PPU 7,62 mm TT JHP. Zrno od 5,5 g ili 85 gr.
KO SE MAČA LAČA; LAKUKARAČA!!!!
Mislim da bi ovo trebao znati svaki lovac ili mu je bolje da gada glinene golubove.legion.poljak66 wrote:Samilosni hitac ili udarac ili ubod koji zadaje lovac da bi prikratio muke ranjenoj divljači može se izvesti na više načina. Kako su to naši stari lovci opisali, govorim za prvu polovicu prošlog stoljeća. Fazan, ubode se vrhom odn. korjenom pera između lubanje i prvog kralješka-atlasa. Zec, udarac bridom šake u predjelu vrata. Srneča divljač ubodom lovačkim bodežom u srce, s time da se pazi da nebi pogodili prsnu kost ili između lubanje i atlasa, to vrijedi i za jelensku divljač. Divlja svinja, u potragu za ranjenom d.svinjom se je išlo sa kratkim kopljem čiji vrh je morao biti oštar s obje strane, dosta širok i dugačak da napravi veču ranu i s križnicom pomoču koje se divljač kontrolirala, tj. da koplje ne ode preduboko odn. da ne probije divljač na drugu stranu. Drška koplja je morala biti dovoljno dugačka za sigurnu uporabu, a opet dovoljno krata da ne zapinje za okolno granje i drveće.
Toni_u, bilo bi zanimljivo ići na vepra s kopljem, pa poslije inspekcija gaća, ko se usro, a ko ne.
u mojoj galeriji jenobile157 wrote:Njemački lovački nož za samilosni udarac jelenu. Očito vrlo stari primjerak.
............
po cinu narednik, neka vas ne zavara ovo ispod nicka
Hvala na on topic odgovorima tj. ono sto sam pitao.
(nadam se da nikad necu doci u tu situaciju (zbog same divljaci) ,ali nije lose cuti iskustva drugih.. pogotovo savjete oko vepra to me najvise brine)
(nadam se da nikad necu doci u tu situaciju (zbog same divljaci) ,ali nije lose cuti iskustva drugih.. pogotovo savjete oko vepra to me najvise brine)
Vepar zna biti jako opasan, pogotovo ranjeni. Nedavno je u negdje bosni ubio lovca. U pravilu, nakon pucnja na visoku divljač, sačeka se desetak minuta prije nego li se ide do mjesta odstrela. A kada se ide, treba imati neki .357 ili .44 magnum. ili još bolje, sačmaricu sa kuglama. Tu nema greške.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Sačmaricu s kuglama ili kombinirku i OBAVEZNO dva cucka.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

a ako nemas cucke jesu dobri i psi? 
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Mike_Torello wrote:a ako nemas cucke jesu dobri i psi?
I am armed I suggest you go rob and kill a Liberal.
Moj prijedlog
CEPP
MEGA ili slično, u kalibru 9 mm ili većem, iznad 150 grs
CEPP
MEGA ili slično, u kalibru 9 mm ili većem, iznad 150 grs
I am armed I suggest you go rob and kill a Liberal.