Radule

Uradi sam, iskustva, savjeti, prijedlozi, slike vaših radova...
Knife_maniac
Satnik
Satnik

Radule

Post by Knife_maniac » 23 May 2008, 21:12

Ime mu je Radule (ne pitajte me zasto :A03: )

Usrani dan na usranoj ravnici pa sam morao nesto poduzeti da ne probijem na mozak... :A21:
Evo rezultata:
Ukupna duzina 35 cm
Ovo bi trebala biti kopija Tigersharka. :A26:
Radule1.jpg
Radule1.jpg (17.97 KiB) Viewed 726 times
Radule.jpg
Radule.jpg (18.91 KiB) Viewed 723 times
Da sam imao gibnjeve krenio bih raditi one narucene, ali posto ga jos nemam radio sma ovo.

patch
Satnik
Satnik

Re: Radule

Post by patch » 23 May 2008, 21:32

Fino si zamislio. Sviđa mi se način kako si riješio gornju oštricu. Hoćeš li ostavljati neobrađeni sloj kao na prethodniku ili ćeš skidati dio boka? Ostaje li full tang (iliti nož sa cjelovitom drškom prema mom slobodnom prijevodu :A13: )?

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 23 May 2008, 21:35

Gibanj, hm... bad... radim na tome :A09:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 23 May 2008, 22:01

mislim da ovo ipak nije tip noza na kojem bi se ostavljao neobradjeni dio na ostrici =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 23 May 2008, 22:09

slazem se, ali kada vidim novi trend u dizajnu nozeva, vise me nista ne moze iznenaditi...

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 23 May 2008, 22:13

da ali ako kopiras neki noz onda ga kopiras sto vjernije, ne ubacujes nesto svoje...
jedno je trend dizajniranje novih nozeva a drugo je repliciranje pojedine vrste noza.
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 23 May 2008, 22:16

Nista se ne ostavlja. Sve se skida ali ne do mirror sjaja.
I drska ce biti cjelovita samo bi trebala ici neka plastika :A33: :A06:
Morat cu nesto smisliti, ili cu nesto lijevati (samo gdje naci takvu plastiku) ili su nesto iskemijati vec...
I da..ovo je 1. noz koji nece biti u upotrebi :A00: :A01:

Sto se gibnja tice Horvat nista se ti ne brini ako Bog da sutrqa idem na otpad da vidim dal to prodaju.
Ili cu zarobiti nekog Rumuna kad bude isao sa tamicem :A03: :A02:
Stric bi trebao mijenjati gibnjeve na prikolici 4 kompleta :A02: ali Boga pitaj kad ce to biti :A10:
To bi bilo nozeva za cijelu satniju :A03: :A05:

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 23 May 2008, 22:28

Sad kako vise gledam sliku i ovu moju repliku dodje mi da ga zavitlam nebu pod oblake.
Pre duboki su stomaci :A10: :A10: :A38:
Ili cu ovo popraviti ili cu raditi novi lili poslati sve u pm
Vjerojatno nevalja jer sam mu dao srpsko ime :A03: :A03:

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 24 May 2008, 08:46

Knife_maniac wrote: Vjerojatno nevalja jer sam mu dao srpsko ime :A03: :A03:
LOL :A03:

BOXI
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by BOXI » 24 May 2008, 10:01

Sto se gibnja tice Horvat nista se ti ne brini ako Bog da sutrqa idem na otpad da vidim dal to prodaju.
Ili cu zarobiti nekog Rumuna kad bude isao sa tamicem
Javi mi se na mail. Ako ti odgovara ja ti pošaljem par komada, samo reci na koju dužinu da ti odrežem (zbog lakšeg pakiranja).
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 24 May 2008, 11:52

Knife_maniac wrote:Nista se ne ostavlja. Sve se skida ali ne do mirror sjaja.
I drska ce biti cjelovita samo bi trebala ici neka plastika :A33: :A06:
Kad ti već nije nož savršena kopija tigersharka, onda mu radije napravi dršku a la sendvič od dva laminat-restlova od prešanog bambusa. Lijepo izgleda za drške a tvrd je i žilav ko sam vrag.
Knife_maniac wrote: Morat cu nesto smisliti, ili cu nesto lijevati (samo gdje naci takvu plastiku) ili su nesto iskemijati vec...
I da..ovo je 1. noz koji nece biti u upotrebi :A00: :A01:
Da, da... a jednog jutra ćeš se probuditi sa 140 noževa u baksi koji su za gledanje a ne za upotrebu... bazirano na istinitom događaju :twisted:

A otkojeg ti je to čelika?
Knife_maniac wrote: Sto se gibnja tice Horvat nista se ti ne brini ako Bog da sutrqa idem na otpad da vidim dal to prodaju.
Ili cu zarobiti nekog Rumuna kad bude isao sa tamicem :A03: :A02:
Stric bi trebao mijenjati gibnjeve na prikolici 4 kompleta :A02: ali Boga pitaj kad ce to biti :A10:
To bi bilo nozeva za cijelu satniju :A03: :A05:
Natuckat ćeš se sa čekićem dok ih poravnaš. Ja imam paket od 4 gibnja debljine između 4 i 6 mm dužine od 60 cm na dolje... Pošto mi je kovač zatvorio radnju, nemam šta sa njima. Prije bi on to raskalio, poravnao i opet zakalio i opustio kad mu donesem blankove za cca 80 kn po komadu (mjerni stroj u uljaniku je pokazao 56-57 po HRC što je super za nož od ostajelog gibnja). Sad bi svi da iznajmljuju apartmane pa sam popušio kovača. Uf, a imam toliko nacrta noževa za realizirat

Navodno postoje zakaljeni i opušteni RAVNI gibnjevi za kupit novi, a da nisu ni nešto pretjerano skupi, s obzirom na debljinu i dužinu. Naravno, ne znam di ih ima.

Inače od ovog hladnog poravnavanja gibnjeva nema puno sreće jer bi posle toga trebalo odraditi barem opuštanje ako je nož za upotrebu jer unutarnja naprezanja lako mogu koštat nož njegovog metalnog života ako ubodeš neki loš kut dok nešto raskopavaš njime ili cjepkaš.
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 24 May 2008, 20:05

Mr.Cabdriver wrote: Kad ti već nije nož savršena kopija tigersharka, onda mu radije napravi dršku a la sendvič od dva laminat-restlova od prešanog bambusa. Lijepo izgleda za drške a tvrd je i žilav ko sam vrag.
Ne, morat ce ici neka pljastika.
Mr.Cabdriver wrote: Da, da... a jednog jutra ćeš se probuditi sa 140 noževa u baksi koji su za gledanje a ne za upotrebu... bazirano na istinitom događaju :twisted:

A otkojeg ti je to čelika?
Od celika za brodove :A07:
Mr.Cabdriver wrote: Uf, a imam toliko nacrta noževa za realizirat
Baci sisu da se ogramooooo :A03:
Mr.Cabdriver wrote: Navodno postoje zakaljeni i opušteni RAVNI gibnjevi za kupit novi, a da nisu ni nešto pretjerano skupi, s obzirom na debljinu i dužinu. Naravno, ne znam di ih ima.
Ovo ti sve govori.
Mr.Cabdriver wrote: Inače od ovog hladnog poravnavanja gibnjeva nema puno sreće jer bi posle toga trebalo odraditi barem opuštanje ako je nož za upotrebu jer unutarnja naprezanja lako mogu koštat nož njegovog metalnog života ako ubodeš neki loš kut dok nešto raskopavaš njime ili cjepkaš.
Ja sam onaj svoj nazubljeni "hladno" ravnao sa macolom na panju od oraha. Ako su udarci pre jaki dolazi do napuknuca ploce. Ako su udarci umjereni ali precizni dobije se jedan vrlo zadovoljavajuci oblik bez ikakvih ostecenja.
Nije problem kaliti i opustati noz nego je problem sto treba puuuno prakse i zajebanih nozeva dok se ne stekne vjestina. Dakle neizvedivo.
Ovaj moj nizic ce biti za koji dan 2 godine. Srusio je metre i metre drva, nasiljio raznjeve, bio na kolinjima... I do sada nije ima ama bas nikakvih defekata.
Ako slucajno zakacim kakav kamen ili metal onda se istupi ali nista sto nauljeni kamen ne moze srediti.
Uf al sam sa nakucao :A03:

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 06 Jul 2008, 22:51

Gosta sam otpratio kuci pa mi vrag nije dao mira makar ne Nedjelja... :twisted:

Nakon dosta mozganja i prevrtanja po supama uspio sam isceprkati plocu plastike. U pocetku je bio plan naci od 20 mm ali je to nemoguca misija pa sam spojio 2 x od 10 mm Uhu ljepilom i usput si ga prolio po nogama pa sam se depilirao :A03:

Jos mu fale neki detalji i mala modifikacija metalne drske i ide finalno brusenje i prebojavanje drske crnim sprejem te lakiranje i ide na zid u prijevremenu mirovinu dok ga ne zamijeni SOG-ic iz Maestralprom-a ali otom-potom....

Evo nekoliko slicica
IMG_0735.jpg
radule1.jpg
radule.jpg

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 06 Jul 2008, 23:42

samo pazi... da bi se sprej zadrzao na plastici moras ju prethodno spricati sa PLASTIC-PRIMER-om.

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 07 Jul 2008, 13:44

Moram priznati kako si odradio lijep posao. Premda je po postovima trajao jedno cijelo stoljece, rezultat je krajnje dobar. Steta sto ce na kraju zavrstiti na polici...

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 07 Jul 2008, 15:28

Imao sam dosta obaveza. Fax, ispiti... evo sad je pauza pa imam vremena pa cu zapoceti i one koje sam obecao tebi i Horvatu samo trebam ici na otpad viditi gibnjeve. :A12:
Evo danas je u planu stavljanje rucke na ostricu, najzeznutiji dio jer je laminirana plastika pa sam sav napet i nestrpljiv :A02:
I ako bog da do kraja tjedna je zavrsen.
Na policu ce ici jer je radjen od nekog mekog materijala i nije pogodan za teske radove. :A07:
Toplinske obrade nema pa ce mooozda biti krsten u nekoj slanini ili sunkici :A03: a ako Bog da i koje pile lisi zivota :A21:

k.horvat
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by k.horvat » 08 Jul 2008, 13:43

Mike_Torello wrote:samo pazi... da bi se sprej zadrzao na plastici moras ju prethodno spricati sa PLASTIC-PRIMER-om.
"Plastika" je vrlo sirok pojam... PP, PU, ABS... ima mnogo boja i prajmera i bez prajmera...

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 08 Jul 2008, 21:50

Knife_maniac wrote:Imao sam dosta obaveza. Fax, ispiti... evo sad je pauza pa imam vremena pa cu zapoceti i one koje sam obecao tebi i Horvatu samo trebam ici na otpad viditi gibnjeve. :A12:
ma to mi je drago cuti... samo neka se radi... a sto studiras?

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 08 Jul 2008, 23:44

Elektrotehniku :A03:

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 09 Jul 2008, 10:34

Knife_maniac wrote:Elektrotehniku :A03:
Ekonomija i elektrotehnika - faxovi za buduće nezaposlene :-p
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

Post Reply