top - uradi sam
- Armalite Kid
- Banned
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: top - uradi sam
Probaj odjavljen pogledati neke slike prilozene na forum, a onda jos pogledaj PDF samogradna =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Zanimljivo ali bude mu to puklo jer nema kompenzacije trzaja, tj. uopče nema trzaja jer je u škripu.
- Armalite Kid
- Banned
Dobro da je tako,Mike_Torello wrote:Probaj odjavljen pogledati neke slike prilozene na forum, a onda jos pogledaj PDF samogradna =)
ali po ovome broju pogleda čini se da ima poprilično članova koji očito ne sudjeluju u forumu tj. ništa nikad ne postaju,
a znaš kako se kaže, tko šuti taj nešto skriva.
Btw. za "top" daj neke specifikacije što kada kako i gdje
magisches schwein
veoma zanimljivoArmalite Kid wrote:Dobro da je tako,Mike_Torello wrote:Probaj odjavljen pogledati neke slike prilozene na forum, a onda jos pogledaj PDF samogradna =)
ali po ovome broju pogleda čini se da ima poprilično članova koji očito ne sudjeluju u forumu tj. ništa nikad ne postaju, a znaš kako se kaže, tko šuti taj nešto skriva.
Btw. za "top" daj neke specifikacije što kada kako i gdje
tomorrow i'll send specifications and pictures.
- Snajperista
- Banned
A na sta to uopce ide?
Barut?
Barut?
Takt je vještina da nekome nešto dokažete, a da od njega ne napravite neprijatelja
ili budalu.
ili budalu.
- Armalite Kid
- Banned
Zašto se to nadaš ?zdebat wrote:Nadam se da ovo nije tvoja snimka i da ti nisi majstor.
magisches schwein
Zato što Zakon o oružju ima jednu zanimljivu odredbu.Armalite Kid wrote:Zašto se to nadaš ?zdebat wrote:Nadam se da ovo nije tvoja snimka i da ti nisi majstor.
Članak 66.
Proizvodnjom oružja mogu se baviti trgovačka društva koja prije upisa u sudski registar trgovačkog suda dobiju odobrenje Ministarstva unutarnjih poslova za obavljanje djelatnosti proizvodnje oružja.
Proizvodnjom streljiva mogu se baviti trgovačka društva i obrti pod uvjetima utvrđenim propisima o proizvodnji eksplozivnih tvari.
Proizvodnjom streljiva ne smatra se punjenje zrna za vlastite potrebe u lovstvu i športskom streljaštvu.
Ako ipak napraviš ima još i ovo:
Članak 91.
Novčanom kaznom od 10.000,00 do 100.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana kaznit će se za prekršaj fizička osoba koja neovlašteno nabavi, drži, nosi, izradi, proda, razmijeni ili ustupi drugom oružje koje je ovim Zakonom zabranjeno.
Čisto da ne bude nejasno što se smatra oružjem prema Zakonu o oružju:
Članak 3.
Oružje u smislu ovoga Zakona je naprava izrađena ili prilagođena da pod pritiskom zraka, barutnih i drugih plinova ili drugog potisnog sredstva može izbaciti zrno, kuglu, sačmu ili neki drugi projektil, odnosno raspršiti plin ili tekućinu te druge naprave koje su namijenjene za samoobranu, lov ili šport.
Oružjem u smislu ovoga Zakona smatraju se i bitni dijelovi oružja.
Bitni dijelovi oružja su cijev sa ležištem metka, cijevni umetak, zatvarač, navlaka, rukohvat s mehanizmom za okidanje te bubanj kod revolvera.
Članak 3.
Oružje u smislu ovoga Zakona je naprava izrađena ili prilagođena da pod pritiskom zraka, barutnih i drugih plinova ili drugog potisnog sredstva može izbaciti zrno, kuglu, sačmu ili neki drugi projektil, odnosno raspršiti plin ili tekućinu te druge naprave koje su namijenjene za samoobranu, lov ili šport.
Oružjem u smislu ovoga Zakona smatraju se i bitni dijelovi oružja.
Bitni dijelovi oružja su cijev sa ležištem metka, cijevni umetak, zatvarač, navlaka, rukohvat s mehanizmom za okidanje te bubanj kod revolvera.
- Armalite Kid
- Banned
Možda je važan ovaj članak sa bitnim dijelovima oružja.
"Bitni dijelovi oružja su cijevi s ležištem metka, cijevni umeci, zatvarač, navlaka te bubanj kod revolvera."
Ja ovdje ne vidim ni jedno od ovoga nabrojanog, niti išta normalnog vezanog za oružje.
Ako je ipak ta skalamerija od jedne 2 cijevi i 2 šarafa pričvršćena u škripcu što se imenom topa zaogrće
(bez uvrede za "majstora")
oružje,
onda sam ja, napokon ću vam priznat, Dikolores.
"Bitni dijelovi oružja su cijevi s ležištem metka, cijevni umeci, zatvarač, navlaka te bubanj kod revolvera."
Ja ovdje ne vidim ni jedno od ovoga nabrojanog, niti išta normalnog vezanog za oružje.
Ako je ipak ta skalamerija od jedne 2 cijevi i 2 šarafa pričvršćena u škripcu što se imenom topa zaogrće
oružje,
magisches schwein
Ne, nije bitan taj članak sa bitnim dijelovima oružja, nego je bitan čl.3. gdje ti jasno i glasno stoji šta se smatra vatrenim oružjem, Dikolores.Armalite Kid wrote:Možda je važan ovaj članak sa bitnim dijelovima oružja.
oružje,
- Armalite Kid
- Banned
Al manjkava je to definicija u ovom slučaju, ako "majstor" zaboravi staviti kuglu u cijev je li to još uvijek vatreno oružje? Možda to postaje onda plinsko oružje ? (budući da proizvodi samo buku)
Prema tome, može li se onda kao takvo prijaviti u najbližoj PP ?
A ako recimo rastavi to, može li ta obična cijev biti vatreno ili plinsko oružje uopće ili postaje hladno oružje ako uopće se može i tako nazvat ? Ili je to možda i oružje na BP pa bi u tu kategoriju trebalo spadati.
Ne zezam se sa ovime, jer da je sve jednostavno sa zakonima ne bi onda postajali sudovi i odvjetnici, a u krajnjem slučaju ni cijela znanost koja se bavi tumačenjem zakona, i falabogu da je tako jer onda ne bi ni postojalo ni pravo ni pravda.
A ako recimo rastavi to, može li ta obična cijev biti vatreno ili plinsko oružje uopće ili postaje hladno oružje ako uopće se može i tako nazvat ? Ili je to možda i oružje na BP pa bi u tu kategoriju trebalo spadati.
Ne zezam se sa ovime, jer da je sve jednostavno sa zakonima ne bi onda postajali sudovi i odvjetnici, a u krajnjem slučaju ni cijela znanost koja se bavi tumačenjem zakona, i falabogu da je tako jer onda ne bi ni postojalo ni pravo ni pravda.
Last edited by Armalite Kid on 09 Dec 2009, 00:41, edited 1 time in total.
magisches schwein
Kao prvo, zato što se lako nastrada u kemijanju u takvim pokusima. Kao drugo, to je kažnjivo. Dakle, ako smijem primjetiti, to je nadasve skup i opasan sport. Lakše je i jednostavnije (jeftinije) baviti se legalnim stvarima. Bez uvrede.Armalite Kid wrote:Zašto se to nadaš ?zdebat wrote:Nadam se da ovo nije tvoja snimka i da ti nisi majstor.
Koliko sam vidio na snimci, nije zaboravio staviti projektil u cijev, a i očito je da je izrađeno sa namjerom da ispaljuje projektile, dakle oružje je. A što se kategorije tiče, u zabranjeno, jer proizvedeno je bez odobrenja, a i kao samo oružje se ne može registrirati.Armalite Kid wrote:Al manjkava je to definicija u ovom slučaju, ako "majstor" zaboravi staviti kuglu u cijev je li to još uvijek vatreno oružje? Možda to postaje onda plinsko oružje ? (budući da proizvodi samo buku)
Daj mi reci, ako iz svog registriranog vatrenog oružja (kategorije B) ispaljuješ manevarce, da li smatraš da je to onda plinsko oružje?
Ako se čovijek potrudio, komentirajte malo "top", a ne samo ga kritizirat.
I meni iz dosade padnu neke lude ideja na pamet. Npr. kao što sam već prije pisao, planiram probat napravit neku zračnu pušku.
U svakom slučaju sve pohvale za trud, ako si autor ovog djela.
A sad kad si isprobao, rastavi to i raspitaj se za zakon. Ako je zakonski dobro, ako ne možeš reći da si jednom napravio topče.

I meni iz dosade padnu neke lude ideja na pamet. Npr. kao što sam već prije pisao, planiram probat napravit neku zračnu pušku.
U svakom slučaju sve pohvale za trud, ako si autor ovog djela.
A sad kad si isprobao, rastavi to i raspitaj se za zakon. Ako je zakonski dobro, ako ne možeš reći da si jednom napravio topče.
Ako sam što krivo rekao, ispričavam se, ali to je moje osobno mišljenje.
A valjda imam pravo na to.
A valjda imam pravo na to.