Dušebrižnici, pljuvačku na gotovs! (nesto pištolj načelniku)
Re: Dušebrižnici, pljuvačku na gotovs! (nesto pištolj načelniku)
Koliko je meni poznato, već godinama su glasnogovornici PU zagrebačke ŽENE. A ako je to bilo tako, svaka mu čast.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Mislim da je to bio Borovec dok je bio glasnogovornik PUZ-a.
Epilog
ANDRIJA VUKOSAV, načelnik Odjela za nezakonite migracije splitske PU, pronašao je službeni pištolj Glock, čiji je nestanak prijavio još ljetos. Vukosav je posumnjao da mu je netko "maznuo" oružje iz ureda. Podnijeta je i kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja, isptivanje su prošle sve kolege s kata, no ispostavilo se da je Vukosav "pucu" zametnuo u vlastitom stanu.
Pištolj je iza staklenki čaja pronašla načelnikova supruga, i to prije dva dana?! Makar je tako Vukosav pojasnio nadležnima.
Što se stvarno dogodilo?
Priča ne djeluje niti malo uvjerljivo. Možda se istina otkrije tijekom disciplinskog postupka, kojeg je protiv Vukosava zbog krajnje neodgovornog postupanja s vatrenim oružjem pokrenuo šef Policijske uprave Ivan Merćep.
Idem vidjeti šta ima kod mene iza staklenke čaja!
Pištolj je iza staklenki čaja pronašla načelnikova supruga, i to prije dva dana?! Makar je tako Vukosav pojasnio nadležnima.
Što se stvarno dogodilo?
Priča ne djeluje niti malo uvjerljivo. Možda se istina otkrije tijekom disciplinskog postupka, kojeg je protiv Vukosava zbog krajnje neodgovornog postupanja s vatrenim oružjem pokrenuo šef Policijske uprave Ivan Merćep.
Idem vidjeti šta ima kod mene iza staklenke čaja!
To je samo pokazatelj da takvi ljudi ne bi trebali uopće imati posla sa oružjem. A disciplinski bi ga trebalo pošteno oderati.
PS
I nek vrati pištolj, očito mu ne treba na njegovom radnom mjestu. Bolje da ga zaduži netko tko će znati šta će sa njim.
PS
I nek vrati pištolj, očito mu ne treba na njegovom radnom mjestu. Bolje da ga zaduži netko tko će znati šta će sa njim.
Treba ga udalijti sa te funkcije, ima ljudi koji hoće raditi i koji su odgovorni prema našoj(državnoj) imovini i poslu za koji je sigurno dobro plačen. A što se tiče pronalaska iza čaja- znate onu pjesmu Pusti priče Snježana.

Last edited by Aguila on 25 Dec 2009, 13:53, edited 1 time in total.
Hebate led, sad sam pogledo iza svojih staklenki čaja i našo...
....XDM 3.8!
....XDM 3.8!
Reportaže iz svijeta oružja i sportskog streljaštva:
http://www.youtube.com/user/Breadf4n
veće su šanse da ja dobijem na lotu !!!Breadfan wrote:.A kao šlag na sve to, isti ti policajci prolaze iste provjere ko ostali građani i solidne su šanse da će im se odbiti zahtjev za privatno posjedovanje oružja.
u to sam siguran!!
a ako se neko pita gdje su mi činjenice, e pa nemam ih al kad nekom policajcu odbiju zahtjev nek mi se javi na forumu jer ću vjerovatno dobit na lotu taman u to vrijeme pa ću mu platit podnošenje istog još jednom
^^Ja sam to čuo iz prve ruke od samih policajaca s kojima sam surađivao ili s kolegama strijelcima. Iz više izvora.
Sumnjam da nije tako, znaš onu: di ima dima...
Sumnjam da nije tako, znaš onu: di ima dima...
Čekaj malo, ti hočeš reći da policajac koji svakodnevno nosi oružje u službi ima "solidnu" šansu da privatno ne dobije nabavnu dozvolu iz nekog razloga, ti se valjda šališ

Ni ja nisam mogo vjerovat kad sam čuo ali čini se da je tako, barem za dio djelatnika. Pretpostavljam da neki puno lakše to ishode ako imaju jačeg utjecaja, ali za većinu čini se, ista je procedura kao i kod ostalih građana: čekanje po mjesec dana ili koliko već, kontrola koja ti dolazi doma itd., sa solidnim šansama da budu iz ovog ili onog razloga odbijeni.
Svojevremeno sam razgovarao s jednim strastvenim ljubiteljem oružja (koji je tada bio na ispomoći ovdje u Rijeci) i koji mi je rekao da ima 10-15 komada oružja doma i da svaki put mora čekati za nabavnu koliko se već čeka, a tu su i svjedočanstva drugih s kojima se srećem u krugovima sportskog streljaštva.
Moja prva reakcija je tada bila ista ko i vaša, mislim, koja je to logika da neko ko ima povjerenja od države da hoda okolo s napunjenim pištoljem za pasom, za privatno oružje mora prolaziti kroz sve te provjere i još ima šansu da bude odbijen.
Odgovori su razni..a jedno od mogućih objašnjenja je i to da ako napraviš nekakvu pizdariju privatnim oružjem, onda će se postavljat pitanja ko ti je dao tu dozvolu, to odobrio da imaš izvan službe itd. itd., a ako napraviš službenim, onda je eto kao, "lakše" jer svi imaju službene pa nadređeni lakše peru ruke..
Dakako, ovo su sve nagađanja, no u svakom slučaju, sramota je kako god da okreneš. To ujedno i pokazuje koliko se vjeruje vlastitim ljudima unutar sustava, a kad tako nešto čuješ s više strana, onda tu sigurno ima istine.
Svojevremeno sam razgovarao s jednim strastvenim ljubiteljem oružja (koji je tada bio na ispomoći ovdje u Rijeci) i koji mi je rekao da ima 10-15 komada oružja doma i da svaki put mora čekati za nabavnu koliko se već čeka, a tu su i svjedočanstva drugih s kojima se srećem u krugovima sportskog streljaštva.
Moja prva reakcija je tada bila ista ko i vaša, mislim, koja je to logika da neko ko ima povjerenja od države da hoda okolo s napunjenim pištoljem za pasom, za privatno oružje mora prolaziti kroz sve te provjere i još ima šansu da bude odbijen.
Odgovori su razni..a jedno od mogućih objašnjenja je i to da ako napraviš nekakvu pizdariju privatnim oružjem, onda će se postavljat pitanja ko ti je dao tu dozvolu, to odobrio da imaš izvan službe itd. itd., a ako napraviš službenim, onda je eto kao, "lakše" jer svi imaju službene pa nadređeni lakše peru ruke..
Dakako, ovo su sve nagađanja, no u svakom slučaju, sramota je kako god da okreneš. To ujedno i pokazuje koliko se vjeruje vlastitim ljudima unutar sustava, a kad tako nešto čuješ s više strana, onda tu sigurno ima istine.
Mislim da netko tko ti je prenosio informacije, ili ti nije sve prenio, ili te namjerno obmanuo.Breadfan wrote:Ni ja nisam mogo vjerovat kad sam čuo ali čini se da je tako, barem za dio djelatnika. Pretpostavljam da neki puno lakše to ishode ako imaju jačeg utjecaja, ali za većinu čini se, ista je procedura kao i kod ostalih građana: čekanje po mjesec dana ili koliko već, kontrola koja ti dolazi doma itd., sa solidnim šansama da budu iz ovog ili onog razloga odbijeni.
Policijski službenici, koji su prošli liječnički pregled i sigurnosnu provjeru unutar okvira radnog mjesta, mogu dobiti dozvolu za držanje i nošenje, instantno po predavanju zahtjeva za nabavnom dozvolom.
Kao što i zakon o oružju, govori o građanima starijima od 18 godina, kojima je oružje potrebno u službi posla.
policija, zaštitari, pravosudna policija, DVO...
Naime, na referadi za oružje im se automatski priznaje sigurnosna provjera, i liječnički pregled, te se smatra da ispunjavaju uvjete za izdavanje nabavne dozvole za držanje i nošenje oružja.
lp
Ne priznaje se automatski sigurnosna provjera već samo liječnički i da su zadovoljili poznavanje i rukovanje oružjem. Moraju proći provjeru kao i svi drugi, jedina razlika je ta što će dobiti za držanje i nošenje bez ikakvih problema.
Nekad su se kod mene u MORH-u izdavale potvrde JP1 i JP2.
Dakle za registraciju oružja dobivenog kao nagrada ili kao potvrda
da si djelatna vojna osoba i da si osposobljen za rukovanje istim.
To je ukinuto negdje 2000.
Ja svejedno kao DVO (istina sad bivsi) s cinom i sportski strijelac
moram donesti potvrdu da sam osposobljen za rukovanje vatrenim
oruzjem da bi dobio dozvolu za nosenje i drzanje oruzja.
Bez obzira sto imam dvije knjizice ispunjene vatrenim oruzjem!
Dakle, yebo zakon!
Dakle za registraciju oružja dobivenog kao nagrada ili kao potvrda
da si djelatna vojna osoba i da si osposobljen za rukovanje istim.
To je ukinuto negdje 2000.
Ja svejedno kao DVO (istina sad bivsi) s cinom i sportski strijelac
moram donesti potvrdu da sam osposobljen za rukovanje vatrenim
oruzjem da bi dobio dozvolu za nosenje i drzanje oruzja.
Bez obzira sto imam dvije knjizice ispunjene vatrenim oruzjem!
Dakle, yebo zakon!
Istina, glupo je da se za svaki komad za koji tražiš nabavnu, mora nositi ta potvrda kao da se za svaki pištolj posebno osposobljavaš. Potvrda ima smisao samo za nabavku prvog oružja, a ovo sve kasnije je teška glupost.
Provjeru prolaze kao i svaki drugi, a ovo o odbijanju je rekla-kazala. Informacija iz prve ruke.
- istra champion
- Cinker - bojna

Izdavanje odobrenje za nabavu oružja, odbiti če se bilo kojoj fizičkoj osobi ( i policajcu
) ukoliko ne ispunjava opće i posebne uvjete, koji su propisani u čl.10 Zakona o oružju.
SCORE:287 COMPETITION/195MEDAL; 112 GOLD 57 SILVER 26 BRONZE
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
4 TIME NATIONAL CHAMPION 6 TIME SECOND PLACEMENT 6 TIME THIRD PLACEMENT
25m VK REVOLVER 10+10 NATIONAL TEAM RECORD-567
CUSTOM GUN MASTER
http://www.skistra.hr
https://www.facebook.com/skistramarcana
znači, ipak bi bilo dobro da počnem igrat loto
iako čisto sumnjam al ajd nek se bar ja nečem veselim
iako čisto sumnjam al ajd nek se bar ja nečem veselim