futrole

Uradi sam, iskustva, savjeti, prijedlozi, slike vaših radova...
requin
Skupnik
Skupnik

futrole

Post by requin » 05 Feb 2010, 12:27

Čime se bavim u zadnje (ne)vrijeme :) ,
A1.jpg
A1 fut.jpg
Jedan prerađeni A1 i futrola
F1.jpg
F1a.jpg
Futrola za F1 (crossdraw)
Mora classic.jpg
Futrola za Moru Classic (malo pretjerano,teža je od samog noža :D )

Armalite Kid
Banned

Re: futrole

Post by Armalite Kid » 06 Feb 2010, 18:15

Opiši kako se izrađuju ako nije trade secret
magisches schwein

requin
Skupnik
Skupnik

Post by requin » 06 Feb 2010, 21:52

Armalite Kid wrote:Opiši kako se izrađuju ako nije trade secret
Da ne smanjujem sve fotke,ima cijeli postupak ovde,ali je potrebna registracija
http://teambushcraft.com/forum/index.php?topic=653.0
ili ovdje bez registracije(malo kraća verzija)
http://www.knifeforums.com/forums/showt ... id/870896/

lion
Pozornik
Pozornik

Post by lion » 23 Feb 2010, 09:32

evo par savjeta...

kožu treba stanjiti, ova je predebela a zato i pretvrda i teška... na kraju kad si več sve sašio i složio namoči futrolu u vruču vodu, tako će biti podatna za oblikovanje... zatim čekićem i manje agresivnim pomagalima oblikuj kožu prema obliku noža... tako će nož imati svoje ležište, kao da sjeda u kalup...

svaka čast na volji
ako se misliš time baviti nabavi neke nužne alate da si olakšaš život
:A25:

evo jedan moj primjer
http://farm5.static.flickr.com/4004/436 ... 6e76_b.jpg
što je opasnije, pištolj ili benđo?

www.lion-holsters.com

ben-66
Razvodnik
Razvodnik

Post by ben-66 » 24 Feb 2010, 00:28

Lion ,gdje si nabavljao alat sa kojim radis sare na kozi ? lici mi na rad sa leather stamps alatom ,ja imam samo pet osnovnih oblika a htio sam nabaviti jos ali ih kod nas nitko nema ili ja nisam mogao naci ,a oni sa E baya su mi komplicirani za dostavu.Ako imas koji drugi izvor za nabavku ,molio bih te da mi das adresu ili slicmo .Hvala i usput odlicni radovi :A25:

lion
Pozornik
Pozornik

Post by lion » 24 Feb 2010, 08:43

ben pozdrav,
jep, to su ti stamp toolsi... ja sam to dao gravirat kod nekog alatničara davno i ti su vrhunski... nabavio sam i neke iz amerike koji su se pokazali kao upotrebljivi ali zapravo loši... ovdje http://www.tandyleatherfactory.com/
kod njih sam nabavio u istoj turi još masu sličnih stvari i variranje u kvaliteti je drastično... neke stvari koje bi trebale biti mesing ili slično na kraju shvatiš da su neka jeftina legura i ljevano u kini... naravno alat uništiš nakon 3-4 upotrebe... jedino su im dobri oni batovi, jedan komplet bušača za rupe (lohajzli) i neke kopče koje jesu od mesinga (večina je legura ali to barem piše na sajtu i u katalogu)...
uglavnom, ako netrebaš puno tih alata bolje ih daj ovdje nekom da ti napravi od nečeg trajnog... ovi njihovi kompleti nisu za svakodnevnu upotrebu... sve je MIC

malo sam pogledao ostale šopove, ima toga hrpetine... mislim da se može nešto nać i na netu
http://www.infinitystamps.com/
ovi npr. rade opake stvari al su i cijene takve...

www.lion-holsters.com

ben-66
Razvodnik
Razvodnik

Post by ben-66 » 24 Feb 2010, 21:19

Ma i ja sam razmisljao da sam nesto napravim ali nisam bio zadovoljan uradenim. Koliko te dosla izrada kod alatnicara ,ako nije tajna ,jer sam pitao neke ovdje da mi zrade par uzoraka a onda oni pocmu ,pa neznam koliko bi to vrijedilo ,pa ovo pa ono i tako da nisam niti radio . Ako je taj tvoj ziv mozda je jeftiniji od ovih mojih pa nesto iskemijamo. Nego mozes li nabaciti koju fotku tih alatljika bas me zanima sa cim radis iako pretpostavljam da ti je oprema profy a moja je amaterska kao ipotrebe ,ali svejedno ...I jos jedno pitanje ,gdje i posto se moze nabaviti koza ,uglavnom za korice nozeva .
Ako ti se bude dalo daj slozi neki tutorial da te vidimo i slikom na djelu ,jedino ako ti to ne steti prodaji radi pokazivanja malih tajni zanata :A09:

lion
Pozornik
Pozornik

Post by lion » 25 Feb 2010, 20:42

bit će tu i tamo neki tutorial valjda... naravno, nesmijem sve odat :mrgreen:

ali iskreno ovaj gore postupak je apsolutno ispravan, razliku čine detalji i koliko je netko spreman utrošiti vremena...
naravno bilo bi lakše krojiti krojačkim nožem i šivati na mašinu, al i meni se desi da neke stvari moram na ruke...

www.lion-holsters.com

requin
Skupnik
Skupnik

Post by requin » 28 Feb 2010, 15:28

lion wrote:evo par savjeta...
kožu treba stanjiti, ova je predebela a zato i pretvrda i teška... na kraju kad si več sve sašio i složio namoči futrolu u vruču vodu, tako će biti podatna za oblikovanje... zatim čekićem i manje agresivnim pomagalima oblikuj kožu prema obliku noža... tako će nož imati svoje ležište, kao da sjeda u kalup... svaka čast na volji, ako se misliš time baviti nabavi neke nužne alate da si olakšaš život :A25:
To je odlično a i profesionalno, moje su više stvar zabave, nikako ozbiljne proizvodnje, jedini alat su igle i nožić, a sad sam napravio i V rezač:), hvala na savjetu :A25:
posljednji "proizvod" :D
IMG_6518.JPG
IMG_6519.JPG
IMG_6520.JPG
Attachments
4368137188_00be236e76_b.jpg

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 05 May 2010, 21:13

Trebao si slike stavit na forum, da ostanu tu ako se ta stranica ugasi... pogotovo ovih par zadnjih, prekrasan rad
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Aguila
Desetnik
Desetnik

Post by Aguila » 06 May 2010, 20:32

Imam pitanje za znalce, kako omekšati kožu? Imam jedan remen za pušku ali jako krut pa kako ga omekšati. Hvala.

IgyBoy
Razvodnik
Razvodnik

Post by IgyBoy » 06 May 2010, 21:04

Ulje?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 06 May 2010, 21:18

ja sam ga premazao sa planinskim uljem za cipele, neko vrijeme je bio mastan i prljao robu, sad vise ne.
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

requin
Skupnik
Skupnik

Post by requin » 14 May 2010, 01:41

sheats.jpg
leuku.jpg
leuku1.jpg
combo.jpg
Sada se lakše vide :)
kako omekšati kožu?
pa rade i slični produkti kao i za ruke(glicerinska krema 84 je dobra) ,ja imam običaj sve mazati s Balistolom.

Ace33
Skupnik
Skupnik

Post by Ace33 » 17 May 2010, 16:54

Slazem se za omeksavanje koze sa balistolom, odlican je. Mada i nivea za ruke nakon par nanosenja solidno omeksa bez, za neke, neugodnog mirisa :)

nevermind
Razvodnik
Razvodnik

Post by nevermind » 24 May 2010, 22:27

Koje ljepilo koristiš?
Audi multa, loquere pauca!

requin
Skupnik
Skupnik

Post by requin » 24 May 2010, 23:11

Patex ljepilo za kožu(cipele).

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 25 May 2010, 16:06

hoce li ballistol ili nivea utjecati na ljepilo (ako je futrola rađena iz vise slojeva tanke koze spajanih u jednu cjelinu?)

Ace33
Skupnik
Skupnik

Post by Ace33 » 27 May 2010, 17:27

A mogu ti reci samo primjer, a ti odluci sam jer mi je to jedino iskustvo sa balistolom i ljepilom a da nista nije prosiveno. Kaubojska cizma, kozni dzon. Naljepljene gume vibram da manje lupa i klize. Ima razmak izmedju pete i tog vibrama nekih 5cm. Kod starijih cizmi to obavezno mazem balistolom, pogotovo po bljuzgi i kad ima rastopljene soli po cesti. Gumeni vibram potplat drzi i ne odvaja od koze. Mislim da je neostikom ljepljeno ili nekim slicnim "obicnim" ljepilom.

Post Reply