Nova pila

Noževi, bajunete, mačevi, sjekire, mačete...
Post Reply
patch
Satnik
Satnik

Nova pila

Post by patch » 26 Aug 2008, 19:43

Stigao je Cold Steel Trailmaster.... ajme koja mrcina.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Re: Nova pila

Post by Mike_Torello » 26 Aug 2008, 19:56

kulike penez? =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 26 Aug 2008, 20:30

stari-nakovanj
Desetnik
Desetnik

Post by stari-nakovanj » 26 Aug 2008, 20:36

dobar komad...kad ce na krstenje? i obavezno slike sa krstitki :mrgreen:

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 26 Aug 2008, 21:14

Sve se nadam uskoro.... moram pronaci dobru priliku... Do sada je prime nož bio Fallkniven A1, ali u usporedbi s ovim, ne znam kako ga nazvati, pojam nož dobiva sasvim drugu dimenziju.... Cudovisno je prestrasna rijec.... Ovo je nevjerojatno... Lijepo lezi u ruci - drugacije od A1 ili cega drugog.

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 30 Aug 2008, 21:30

upravo sam ju dooštrio sa specijalnim brusom (Lansly saphire) visoke finoće.... na dodir brije, a s papirom čuda čini.... nevjerojatno...

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 20 Sep 2008, 10:26

Dobar je, ali malo prevelik, Recon Scaut je bolji, manji, zgodniji za rukovanje, a iste snage, pravi i najbolji Bowie nož.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata

Mr.Cabdriver
Dežurni Dušebrižnik
Dežurni Dušebrižnik

Post by Mr.Cabdriver » 21 Sep 2008, 08:48

nobile157 wrote:Recon Scaut je bolji, manji, zgodniji za rukovanje, a iste snage, pravi i najbolji Bowie nož.
"pravi i najbolji Bowie nož"... Pravi nije - fali mu koji cm u dimenzijama - ako uopće postoji "pravi" bowie nož s obzirom da nitko živ ne zna kako je izgledao... najbolji isto nije ali je sigurno u top 5 najboljih bowie noževa. Kad nabavim Randall sportsman's bowieja za jedno 3 godine onda ću moći usporediti svog recon scouta i randalla pa ćemo vidjet koji je bolji. Meni je osobno RS jako drag nož i slažem se sa praktičnošću i snagom noža v.s. šlampavošću trailmastera. Al i to ovisi o veličini šake i snazi rukovatelja. Meni oba leže jako lijepo u rukama mada bih isto dao laganu prednost recon scoutu zbog te njegove univerzalnosti. Za finjak posliće su oba k***c jer su preteški i predebeli... za grube poslove su isto k***c jer su preskupi da ih se razjebava na terenu (san mai III). Al su kao stvoreni da stoje u vitrini :twisted: ... zato će ovih dana (unutar 6 mjeseci) past jedan "niger" recon scout od svojih 100-injak eura kojem ću vadit mast kad se opet krene u survival avanture ako razjebano koljeno dopusti! :A39:
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam... :twisted: ::::....

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 21 Sep 2008, 19:30

Mr.Cabdriver wrote:
nobile157 wrote:Recon Scaut je bolji, manji, zgodniji za rukovanje, a iste snage, pravi i najbolji Bowie nož.
"pravi i najbolji Bowie nož"... Pravi nije - fali mu koji cm u dimenzijama - ako uopće postoji "pravi" bowie nož s obzirom da nitko živ ne zna kako je izgledao... najbolji isto nije ali je sigurno u top 5 najboljih bowie noževa. Kad nabavim Randall sportsman's bowieja za jedno 3 godine onda ću moći usporediti svog recon scouta i randalla pa ćemo vidjet koji je bolji. Meni je osobno RS jako drag nož i slažem se sa praktičnošću i snagom noža v.s. šlampavošću trailmastera. Al i to ovisi o veličini šake i snazi rukovatelja. Meni oba leže jako lijepo u rukama mada bih isto dao laganu prednost recon scoutu zbog te njegove univerzalnosti. Za finjak posliće su oba k***c jer su preteški i predebeli... za grube poslove su isto k***c jer su preskupi da ih se razjebava na terenu (san mai III). Al su kao stvoreni da stoje u vitrini :twisted: ... zato će ovih dana (unutar 6 mjeseci) past jedan "niger" recon scout od svojih 100-injak eura kojem ću vadit mast kad se opet krene u survival avanture ako razjebano koljeno dopusti! :A39:
Imam crnog Recon scauta, imao sam Trail mastera, a imam i Randala, doduše Trailblasera, ali je ipak Randall. Probao sam SOG-a Navy Seals, Chris Reeva Shadow, imam AL MARA SOG Bowie, imao sam Laredo Bowie itd. itd, ali RS VG1 je nešto najbliže praktičnom i pravom nožu što se može dobiti, gledajući na praktičnost i sve ostale detalje.

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 21 Sep 2008, 19:34

nobile157 wrote: Probao sam SOG-a Navy Seals
Ovo ???
http://www.teraasekeskus.com/images/ext ... fe2000.jpg

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 21 Sep 2008, 19:43

nobile157 wrote: Imam crnog Recon scauta, imao sam Trail mastera, a imam i Randala, doduše Trailblasera, ali je ipak Randall. Probao sam SOG-a Navy Seals, Chris Reeva Shadow, imam AL MARA SOG Bowie, imao sam Laredo Bowie itd. itd, ali RS VG1 je nešto najbliže praktičnom i pravom nožu što se može dobiti, gledajući na praktičnost i sve ostale detalje.

Nigdje ne spominjes Fallkniven. Kakva su ti zapazanja o njemu?

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 21 Sep 2008, 19:45

Knife_maniac wrote:
nobile157 wrote: Probao sam SOG-a Navy Seals
Ovo ???
http://www.teraasekeskus.com/images/ext ... fe2000.jpg
Da, baš taj sam imao, vrhunski nož u svakom pogledu.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 21 Sep 2008, 19:49

patch wrote:
nobile157 wrote: Imam crnog Recon scauta, imao sam Trail mastera, a imam i Randala, doduše Trailblasera, ali je ipak Randall. Probao sam SOG-a Navy Seals, Chris Reeva Shadow, imam AL MARA SOG Bowie, imao sam Laredo Bowie itd. itd, ali RS VG1 je nešto najbliže praktičnom i pravom nožu što se može dobiti, gledajući na praktičnost i sve ostale detalje.

Fallknivena imam, model F1, sa ručkom od micarte, posebna verzija. Jedan od najboljih noževa, bolji čelik od Cold Steela (VG 10 laminirani prema VG 1 San Mai III), veličina je praktična, nož je oštar kao žilet, kožna futrola. Svakako preporučujem.

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 21 Sep 2008, 19:59

nobile157 wrote:
patch wrote:

Fallknivena imam, model F1, sa ručkom od micarte, posebna verzija. Jedan od najboljih noževa, bolji čelik od Cold Steela (VG 10 laminirani prema VG 1 San Mai III), veličina je praktična, nož je oštar kao žilet, kožna futrola. Svakako preporučujem.
Znam, imam A1, i s druge strane Cold Steel Trailmastera

Knife_maniac
Satnik
Satnik

Post by Knife_maniac » 21 Sep 2008, 20:09

nobile157 wrote: Da, baš taj sam imao, vrhunski nož u svakom pogledu.
Daj malo vise o njemu. Ja sam zagrizao za Tigersharka.

nobile157
Pukovnik
Pukovnik

Post by nobile157 » 21 Sep 2008, 20:21

Nećeš pogriješiti ako uzmeš bilo koji SOG, svi su odlični, a cijena nije previsoka.
Inače se reklamira kao nož koji može izdržati 17 metaka kalibra .45ACP ispucanih u oštricu od naprijed, a da ih nož presiječe bez većih oštećenja.

Post Reply