nabava prvog oružja
-
TORCIDA VŽ
- Skupnik

Re: nabava prvog oružja
Samo 1
Dali se i ostali komadi kratkog oružja, koji idu na dozvolu za držanje, mogu tražiti na lovačku iskaznicu, pa eventualno mijenjati (jedan gan imaš neko vrijeme na DiN, pa ga onda staviš na D, a od tamo prebaciš drugog na DiN), ili će reći da kao lovac možeš imati samo jedan gan, a za naredne komade moraš biti sportski strijelac.

Dali se i ostali komadi kratkog oružja, koji idu na dozvolu za držanje, mogu tražiti na lovačku iskaznicu, pa eventualno mijenjati (jedan gan imaš neko vrijeme na DiN, pa ga onda staviš na D, a od tamo prebaciš drugog na DiN), ili će reći da kao lovac možeš imati samo jedan gan, a za naredne komade moraš biti sportski strijelac.
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

za stavljanje jednog oruzja na sa DiN na D a drugog obrnuto placas kompletne pristojbe kao za promjene dokumenata... teoretski je moguce, samo pitanje je koliko je to isplativo.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
-
TORCIDA VŽ
- Skupnik

Ma nisu problem pristojbe, nebi to radio svaki mjesec
, već jedanput-dvaput godišnje (da kroz jednu sezonu mogu nositi dva gana u lov). Ali glavno pitanje je i dalje neodgovoreno: dali se može kao lovac dobiti dozvola za više komada kratkog oružja (jedan na DiN, drugi na D), ili će ti dati samo jedan na DiN, a za ostale moraš biti sportski strijelac
Laički rečeno, za (neograničenu) nabavu dugog oružja moraš biti lovac, a kratkog sportski strijelac.
Laički rečeno, za (neograničenu) nabavu dugog oružja moraš biti lovac, a kratkog sportski strijelac.
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO
vojnomir791 wrote:Što se tiče broja kratkog lovačkog oružja , navodno samo JEDAN komad (lovački pištolj/revolver) može biti registriran za DiN (držanje i nošenje) , dok svaki slijedeći komad ide na dozvolu za držanje !
Ako netko ima drugačije informacije neka me slobodni ispravi .
odgovoreno ti je dovoljno jasno
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Smiješi nam se bolje sutra. Štoviše, umire od smijeha!
http://www.randyhanshaw.com/humor/html/flashers.htm
sad neznam kako to riješavaju druge pp ali ja na pu varaždin imam registrirana 3 pištolja i revolver kao lovačke za držanje i nošenje a prije sam ih imao i više..još 2 imam na dozvoli za držanje i jedan za samoobranu i da sutra dam još 10 zahtjeva za lovački pištolj u roku 2 tjedna bi mi odobrili..nigdje ne piše izričito da možeš samo jedan komad imati kao lovački,dapače znam dosta kolega lovaca koji imaju više komada kratkog oružja za držanje i nošenje kao lovače pištolje.
je kolega ruger 357, ti si poznata faca u tim krugovima ali kolega koji je uputio pitanje nikad nije imao oružje, za sada ima samo volju, proći će dosta vremena dok ne zadovolji ostale uvjete . . .
Samo da prođe ova demokracija, pa da opet živimo ko ljudi !!
Moram i želim pohvaliti tetu na šalteru u Petrinjskoj za 10 min izdala oružni + novu nabavnu. Naravno svi preduvjeti ispunjeni zadovoljan kao da sam u Texasu.

Orlovi lete sami. Ovce idu u stadima.
-
TORCIDA VŽ
- Skupnik

Bome Texas style!
Samo reci, jesi ti neka poznata faca ili "obični" građanin?
Samo reci, jesi ti neka poznata faca ili "obični" građanin?
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO
Zasad je običan građanin....ali kada nareže dobrog dalmatinskog pršuta i livanjskog sira postati će prava faca 
Imam dosta iskustva sa lovnim zakonodavstvom i neznam od kud toliko straha zbog nabavnih dozvola jer nema potrebe.Koliko vidim iz navedenog ispunio si sve preduvjete za podnošenje zahtjeva i broj nabavnih dozvola je nebitan. Što više ti nemaš još niti jedno oružje prijavljeno na sebe.Koliko komada oružja netko može posjedovati zakonom nije navedeno. Jedino kod pištolja je, sad najnovijim izmjenama zakona, navedeno da na dozvolu za držanje i nošenje možemo imati jedan pištolj a sve slijedeće samo na dozvolu za držanje.
Sad vidim da ti je upit od 11 mj., znači da su ti dozvole već izdane.
Bdw. imam dobar pištolj za tebe
Sad vidim da ti je upit od 11 mj., znači da su ti dozvole već izdane.
Bdw. imam dobar pištolj za tebe
Kakvim je to izzmjenama određeno da možeš imati samo jedan pištolj na DiN, a ostale samo na držanje? Stavi te izmjene da se i mi prosvijetlimo.
Koliko ja znam, NE POSTOJE nikakve VAŽEĆE izmjene i nadopune Zakona o oružju (NN 63/2007).
Koliko ja znam, NE POSTOJE nikakve VAŽEĆE izmjene i nadopune Zakona o oružju (NN 63/2007).
Neda mi se sad tražit po papirima datum izmjena Tommy.
Probaj ti na neki svoj način registrirat drugi pištolj za nošenje pa nam javi.
Nevjerojatno koliko sarkazma na ovom forumu ...
Probaj ti na neki svoj način registrirat drugi pištolj za nošenje pa nam javi.
Nevjerojatno koliko sarkazma na ovom forumu ...
Ja ih imam na DiN registrirano nekoliko (nisu lovački), a zadnji je registriran krajem prošle godine. Ipak pogledaj malo po papirima jer smo svi jako znatiželjnji di to piše. Ako ne možeš pronaći, pogledaj si na stranice Narodnih novina pa mi javi ako vidiš VAŽEĆE izmjene i dopune Zakona o oružju, jer ja ih nisam mogao naći.
Ako imaš nešto neprovjereno, ovaj forum nije mjesto da se šire dezinformacije, jer i ovako je, postupanjem službenika u referedama za oružje, koji postupaju svatko na svoj način, dovoljno otežano ljudima doći do korisnih informacija vezano uz nabavku i registraciju oružja.
Ako imaš nešto neprovjereno, ovaj forum nije mjesto da se šire dezinformacije, jer i ovako je, postupanjem službenika u referedama za oružje, koji postupaju svatko na svoj način, dovoljno otežano ljudima doći do korisnih informacija vezano uz nabavku i registraciju oružja.
Moj zadnji pištolj, a imam ih tri, je registriran 30.07.2010. u P.P. Zaprešić i nije mi bilo dozvoljeno registrirati ga za nošenje.
Predzadnji je registriran 21.04.2005. Znači taj propis vrijedi od negdje između. Nemora biti u zakonu o orožju iz 2007, može biti izmjena , akt ili nešto treće.Uglavnom to je moje iskustvo i pošto mi je to rečeno od službene osobe koja je još i šefica u tom odjelu uzeo sam to kao pravu informaciju. E sad ako ti misliš da su mi uskratili neke informacije i da su mi povrijeđena neka prava molim te reci mi da znam.
I da postoji još jedna opcija a to je ako si službena osoba koja je ovlaštena za nošenje vatrenog oružja, tu iskreno neznam da li se može registrirati više od jednog.
Možda sam zaboravio reći da sam ja lovac i gledam to iz te perspektive a i pitanje je postavio kolega mladi lovac.
Predzadnji je registriran 21.04.2005. Znači taj propis vrijedi od negdje između. Nemora biti u zakonu o orožju iz 2007, može biti izmjena , akt ili nešto treće.Uglavnom to je moje iskustvo i pošto mi je to rečeno od službene osobe koja je još i šefica u tom odjelu uzeo sam to kao pravu informaciju. E sad ako ti misliš da su mi uskratili neke informacije i da su mi povrijeđena neka prava molim te reci mi da znam.
I da postoji još jedna opcija a to je ako si službena osoba koja je ovlaštena za nošenje vatrenog oružja, tu iskreno neznam da li se može registrirati više od jednog.
Možda sam zaboravio reći da sam ja lovac i gledam to iz te perspektive a i pitanje je postavio kolega mladi lovac.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Žac, jel ti govoris o LOVACKIM pistoljima registriranima na DiN? ili sportskim? ili za samoobranu?
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
-
TORCIDA VŽ
- Skupnik

Tommy, kako si ti dobio ne-lovačko DiN? Jesi ti neka poznata faca? 
HAJDUK&MIŠO ŽIVE VJEČNO
Dečki ispričavam se ako sam unio pomutnju što nisam dovoljno naglasio da govorim isključivo o lovačkom pištolju.
Dečko koji je pokrenuo ovu temu, interesirala ga je procedura dobivanja oružja za lov.
Dečko koji je pokrenuo ovu temu, interesirala ga je procedura dobivanja oružja za lov.
Ta žena je jedna od onih koje nažalost nemaju pojma o dosta stvari vezanih sa zakonom o oružju i vole izmišljati pravila, tako da je bolje ne uzimati ono što ona kaže kao pravu informaciju. Ja s njom nikako nisam mogao izaći na kraj i na kraju sam morao slati dopise u centralu MuP-a da oni razjasne stvari.Žac wrote:Moj zadnji pištolj, a imam ih tri, je registriran 30.07.2010. u P.P. Zaprešić i nije mi bilo dozvoljeno registrirati ga za nošenje.
The truth is hate to those who hate the truth.