Dragovoljni vojni rok - HV

Opća rasprava koja može i ne mora biti vezana uz oružje - biti će moderirana po potrebi u slučaju vrijeđanja drugih članova ili otvorenih svađa i prepiranja. POLITIKU IZBJEGAVATI.
Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: Dragovoljni vojni rok - HV

Post by Original_G » 01 Sep 2010, 20:10

Ajde mali bravo :A28:
武士道

Ognjem i mačem.

siniša
Desetnik
Desetnik

Post by siniša » 01 Sep 2010, 20:49

Hvala svima :A15: :) :A25:

Šicamu
Pozornik
Pozornik

Post by Šicamu » 10 Sep 2010, 14:25

sretno Sinke...i ako prođeš obuku i ostaneš u sustavu OS,a fali ti adrenalina ...javi se na selekcijsku obuku za prijem u BSD....dečki su super(prava ekipa).obuka je hebena,ipak je to naša najelitnija postrojba...obuka traje 5-6 tjedana...
pozdrav :A31:
mudar čovjek zna sve. snalažljiv čovjek zna svakoga.

siniša
Desetnik
Desetnik

Post by siniša » 18 Sep 2010, 02:17

Hvala za savjet Šic...to mi je jedna od želja..ako bih ostao u sustavu. Ali polako, korak po korak, nadam se da će i to jednom doć.
:A25: :)

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 18 Sep 2010, 17:47

I pamet u glavu te zapamti; Slab je onaj koji je izgubio vjeru u sebe.
Sretno ti bilo!
Ne pij dok voziš - mogao bi proliti!!.....

siniša
Desetnik
Desetnik

Post by siniša » 20 Sep 2010, 11:01

Naravno...bez toga ne ide...hvala.

siniša
Desetnik
Desetnik

Post by siniša » 24 Sep 2010, 01:32

Pozdrav svima...čujemo se na prvom dopustu...koji tko zna kad će bit :)

siniša
Desetnik
Desetnik

Post by siniša » 29 Oct 2010, 16:08

Pozdrav svima

Eto mene opet nakon malo više od mjesec dana...još 3 tjedna i gotov prvi korak :)

Skroz sam zadovoljan sa vojničkim životom, a o detaljima kasnije...samo sam vas došao na brzinu pozdravit :A25: :A32:

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 29 Oct 2010, 18:03

A gdje si? Požega?

eh, kad se sjetim tih vremena. postrojavanje, vježba strojnig koraka, odlasci na gađanja, logorovanja i pješačenja, mozganja kako postati ćato, savladavanje prepreka i puzanje u blatu.....

Hrabro naprijed!
Last edited by patch on 29 Oct 2010, 18:07, edited 1 time in total.

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 29 Oct 2010, 18:07

Ma znao sam ja da si ti rođeni vojnik, drži se, ma svaki posao ti ima i lijepih i ružnih strana isto je tako težak i zanimljiv koliko se u njemu udomačiš!!!
samo hrabro i brzo bude pal prvi čvarak, pa lijepo i polako i pametno kroči napreijed!!
Svako dobro!!!

siniša
Desetnik
Desetnik

Post by siniša » 29 Oct 2010, 22:16

Da da, požega...tamo zasad jedino obučavaju ročnike (temeljna obuka).

Naravno da svaki posao ima dobrih i loših strana, samo je pitanje koje prevladavaju, a mislim da u ovom slučaju prevladavaju dobre.
:A25: :A17:

siniša
Desetnik
Desetnik

Post by siniša » 19 Nov 2010, 21:50

S jučerašnjim danom je završila obuka...sve je uspješno položeno... :)

Original_G
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Dragovoljni vojni rok - HV

Post by Original_G » 19 Nov 2010, 22:13

Bravo mali, svaka čast !
武士道

Ognjem i mačem.

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 19 Nov 2010, 23:21

bravo!

samo kontam koliko je danas sve to pojednostavljeno. ja sam u pozegi bio 3 mjeseca pa nakon toga 2 mjeseca specijalisticke pa jos mjesec dana tecaja za razvodnika - sve skupa 6 mjeseci. nakon toga jos nesto vise od 5 mjeseci zavrsetka sluzenja i onda odlazak doma.......

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 20 Nov 2010, 18:51

Koja klasa patch? ja sam bio 33., i bio sam u Pozegi negdje ugrubo pocetkom 2000g. ali samo na specijalistickoj....
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 20 Nov 2010, 20:23

Čestitike Siniša, drži se kaj bi ja dao da se mogu tu negdje svrstati!! ili barem u Mikeov rang!!!

patch
Satnik
Satnik

Post by patch » 21 Nov 2010, 21:02

moram priznati da nisam 100% siguran ali mislim 30.-a

kantica
Razvodnik
Razvodnik

Post by kantica » 27 Dec 2010, 10:30

Lipi su to dani bili,ja sam bio malo prije vas 18-ta klasa,još je bilo oružja svake vrste preko ruku a kako sam bio zadnjih 5 mjeseci u radioni za održavanje pješačkog naoružanja svega se nagledao i probao,kasnije su nas pripojili logistici za tehničku potporu gromovima i tigrovima tako da sam više vrimena proveo po poligonima nego u radioni e to su bili najlipši dani iako smo redovno dolazili na mjesta di je JNA iz sebe ostavila samo pustoš pa smo morali samo graditi i osiguravati objekte u kojima smo boravili.Redovno smo na Slunju bili 15-ak dana u komadu.Gardijske brigade su dolazile i idlazile sa vježbi a mi smo ih dočekivali i otpravljali a radili smo svašta,od osobnog naoružanja do topova i haubica pa čak i poneki VBR doduše večinom RAK-ove.
Budaletina imao sam ponudu da ostanem u Zagrebu raditi u vojsci ali moje ondašnj financijsko stanje mi to nije dopuštalo,a i ljubav za morem je bila jača.Danas znam da sam pogriješio
Pamet u glavu i štap u ruke

Papilon
Brigadir
Brigadir

Post by Papilon » 27 Dec 2010, 11:02

Čovjek koji ne učini greške obično ne radi ništa.

AntiPanzer
Civil
Civil

Post by AntiPanzer » 06 Feb 2011, 18:11

Pozdrav svima, imam 18 godina i u lipnju ove godine završavam 4 godišnju tehničku školu. Živim u Varaždinu. Nemam ambicije ići na fakultet, a to mi je savjetovalo i par prijatelja iz VOB-a koji su rekli kako mi je najbolje biti profesionalni vojnik sa 4 godisnjom skolom nego da izgubim 5 godina na fakultet da bi poslije mjesece provodio samo na papirologiji kao sto su oni u pocetku. Ambicije imam velike kao i zelju jer mi je to cijeloživotni san,međutim nije mi cilj postati neki jako visok čin za koji treba fakultetsko obrazovanje. Cilj mi je postati dočasnik u nekoj specijalnoj jedinici, a za to kažu oni meni nije potreban fakultet, već zalaganje tokom vojne karijere, i prolaz raznih selekcija, psiho-fizičke provjere, vojno znanje naučeno tokom rada u vojsci itd. Inače prolazim sa 4, nisam lijen za učenje međutim jedna me stvar u vezi Hrvatskog vojnog skolovanja dosta razočarala, a to je da nemamo vojnu akademiju, nego ti kao moraš završiti civilni faks koji nema veze s vezom s vojskom i tek onda mozes u vojsku na casnicke skole. To mi je bez veze, jer nemam zivaca da se npr 5 godina zezam sa nekim faksom koji me opce ne zanima, a osim vojske me nista drugo ne zanima. Da imamo vojnu akademiju kao danas naša "braća" Srbi koji su pametno odigrali sačuvavši je u Beogradu, onda bi ja išao na faks, a ovako ne hvala, nemam živaca. Zato se hoću odmah primiti obuke nakon srednje škole, pa daljnja napredovanja do neke od specijalnih jedinica, životni mi je san VOB ili BSD, iako više mi se sviđa VOB radi poslova koje obavljaju od diverzantskih akcija, maskiranja, bespilotnih letjelica, prikupljanja informacija itd. I tako, dosta sam se u lijepoj našoj razočarao i našao u velikim problema tokom školovanja još u osvnoj školi nakon što sam čuo da nema srednje vojne škole, koja je u Jugoslaviji također postojala. Kad sam to čuo, psihicki sam dosta pao i izgubio ambicije za ucenjem, kad sam znao da u srednjoskolskom sustavu nema mjesta za mene već ću biti prisiljen školovat se u nekoj srednjoj skoli koja nema veze s oruzjem i vojskom. Ali na kraju sam nekako jedva potegnuo i eto uskoro cu zavrsiti tu srednju skolu za racunalstvo i onda vojska.
Nadam se samo da neću imati problema radi jednog slučaja iz mladosti, točnije osnovne škole kad su me bez veze poslali na razgovor kod psihijatra. Naime ovako nabrijan na vojsku sam se u u 11 sati na večer po zimu namazao maskirnim bojama i otišao trčat u šumu, moja mama je dosla u sobu i vidjela da me nema, i naravno nastala je frka, pa je to doslo u skolu i eto problema. Ali samo sam jednom bio na psihijatriji na razgovoru od sat vremena, nista posebno. Nemam psihickih problema zato se nadam da mi to valjda kod regrutacije neće raditi probleme.
Inače posebno sam zainteresan za protu-oklopnu borbu i specijalizaciju vezanu za taj segment vojske. Vođeni i nevođeni PO projektili i sva vrsta protuoklopne borbe, miniranje i sve uglavnom "veoma eksplozivno" što diže živu silu u zrak. Postoji li u HR u sklopu neke specijalne jedinice vod koji se specijalizira za takve stvari? Nažalost ne mozemo se bas pohvaliti suvremenim vodenim i nevodenim PO sustavima, vrhunac nevođenog nam je RPG-7, a vođenog starija verzija Metisa i Fagot, ali ipak vjerujem u bolje sutra u HV što se tiče nabavke te vrste naoruzanja! :A30:
Naime sada me najviše zanima, zna li itko hoće li ove godine ili početkom iduće biti raspisan natječaj za nove ročnike? npr ako u lipnju zavrsavam srednju, da u jesen ove ili proljece iduce godine bude natjecaj za rocnike u Pozegi ?
Last edited by Mike_Torello on 06 Feb 2011, 22:18, edited 1 time in total.
Reason: ako ne vec radi pravopisa onda barem radi lakseg citanja, iza tocke na kraju recenice ide razmak, razmak također ide iza a ne isprez zareza, pogotovo kod nabrajanja jer onda bez razmaka sve nabrojeno izgleda kao jedna velika rijec!

Post Reply