Malokalibarske puške u lovu-molim mišljenja i komentare
-
long range
- Razvodnik

Re: Malokalibarske puške u lovu-molim mišljenja i komentare
Ovu moju pušku sam naslijedio od pok. oca koji je čak bio i neki prvak sa tom puškom, ni sam neznam koje godine. Pušku sam preradio kod puškra u Splitu, Bruner, a dobio sam neku povlaštenu cjenu jer je bio prijatelj sa mojim oce. On mi je stavio i optiku, a na slici optika bježi radi slike, malo sam iz kosa slikao. Pogleda sam sliku bolje, izgleda da ide gore, ali ne ide u stvarnosti. U svakom slučaju, prerada sa stavljanjem optike i spremnikom od 5 metaka, za kojeg ne znam odakle je, sve je koštalo cca 1000 kuna, a samu optiku sam dobio za još 500 kn.
Kad sam je upucava je odma od nekoliko ljudi bilo upita je li na prodaju, al toliko mi je draga da nema šanse da je prodam.
Užitak je pucat sa njom, samo se još mislim je li mi glupo kupovat i stavljat nožice na nju, ne znam oče li izgubit "ono nešto" ako bi ih stavio.
Kad sam je upucava je odma od nekoliko ljudi bilo upita je li na prodaju, al toliko mi je draga da nema šanse da je prodam.
Užitak je pucat sa njom, samo se još mislim je li mi glupo kupovat i stavljat nožice na nju, ne znam oče li izgubit "ono nešto" ako bi ih stavio.
Tested in fire
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Nogice su ionako skidajuće pa ih koristis po potrebi, i mislim da nebi nagrdile tu pusku, dok ih ne koristis štift za montazu nogica koristis kaokopču za brzoskidajuću alkicu za remen.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

sa time se nebih slozio... cemu onda sva prica oko freefloat cjevi, da ju kundak ne dodiruje i ovo i ono, a onda montirati nozice na cijev puske... to je ravno naslanjanju cijevi umjesto kundaka na naslon kada se puca sa bencha. Glupost totalna. a da ne spominjem razlike u pogodku kada se nisanu kroz optiku ako su nozice montirane na vrh cijevi, na cijev odmah kod kundaka ili na kundak... tko ne vjeruje neka proba...
Slazem se s tim da nema logike da kundak ne dodiruje cijev pa na cijev staviti bipod, i ne znam na koji nacin funkcionira ali vjerojatno ima neke posljedice po pitanju preciznosti 
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

tebi je to vrlo lako isprobati... da bi razlika bila sto ocitija i sto veca, montiraj nogice na vrh cijevi, pucaj iz lezeceg stava oslanjajuci pusku na nogice, slobodnu ruku drzi po "snajperski" kod kundaka a ne na rukohvatu, a onda, ostavi nogice na cijevi i pokusaj pucati iz ruke ili u istom polozaju samo nasloni pusku na kundak a nogice neka ostanu na vrhu cijevi sklopljene... ajde ako ti nije tesko pa objavi rezultate.
Na koju udaljenost inace pucas? 20? 30? 50m? sto veca udaljenost i razlika ce biti vise osjetna... a kod vatrenog oruzja za razliku od zracnog je jos veca razlika
znaci, pusku upucavas u onim uvjetima u kojima ces ju najcesce koristiti... jer zamisli pored tolike razlike u pogodku, da ju upucas oslanjajuci se na cijev, a onda ides nesto pogađati iz ruke kad cijev nije "napeta" uz nesto, kakva ce biti razlika u visini pogodka... nije tu u pitanju samo "piganje" cijevi nego i vibracije...
Na koju udaljenost inace pucas? 20? 30? 50m? sto veca udaljenost i razlika ce biti vise osjetna... a kod vatrenog oruzja za razliku od zracnog je jos veca razlika
znaci, pusku upucavas u onim uvjetima u kojima ces ju najcesce koristiti... jer zamisli pored tolike razlike u pogodku, da ju upucas oslanjajuci se na cijev, a onda ides nesto pogađati iz ruke kad cijev nije "napeta" uz nesto, kakva ce biti razlika u visini pogodka... nije tu u pitanju samo "piganje" cijevi nego i vibracije...
-
long range
- Razvodnik

Hm, hm, ovako. Imam nekog malog iskustva sa upucavnjem oružja sa optičkim nišanom, ne prevelikog ali nešto imam.
Po mom mišljenju, aku uzmem za primjer svoju MK pušku, nije je prevelik problem upucat, ali mi nešto drugo predstavlja problem. Streljivo za MK oružje mi je čudno, između različitih proizvođaća pa i između 2 serije istog prizvođaća je ogromna razlika. Iako su "isti" oblici punjenja i ostalo, oscilacije su velike. Trenutno koristim S&B streljivo, on mi je nekako ujednačen, a znao sam se igrat pa probavat sa puškom po 2-3 vrste metaka odjednom i uvjerio sam se da su razlike ogromne.
Probao sam i druge puške, sa istom težinom zrna i istim punjenjem kod različitih proizvođaća, prilično su iste rezultati pogodaka, ali kod MK oružja nije tako, još nisam zaključio zašto kod njega tako to varira.
Eto ako ko zna, može mi i odgovorit.
Po mom mišljenju, aku uzmem za primjer svoju MK pušku, nije je prevelik problem upucat, ali mi nešto drugo predstavlja problem. Streljivo za MK oružje mi je čudno, između različitih proizvođaća pa i između 2 serije istog prizvođaća je ogromna razlika. Iako su "isti" oblici punjenja i ostalo, oscilacije su velike. Trenutno koristim S&B streljivo, on mi je nekako ujednačen, a znao sam se igrat pa probavat sa puškom po 2-3 vrste metaka odjednom i uvjerio sam se da su razlike ogromne.
Probao sam i druge puške, sa istom težinom zrna i istim punjenjem kod različitih proizvođaća, prilično su iste rezultati pogodaka, ali kod MK oružja nije tako, još nisam zaključio zašto kod njega tako to varira.
Eto ako ko zna, može mi i odgovorit.
Tested in fire
Koji je kvalitet i starost Vase cjevi?
Dali govorite o testovima "fiksiranim" oruzjem ili iz ruke?
Dali govorite o testovima "fiksiranim" oruzjem ili iz ruke?
POZDRAV IZ SKOPJA
-
long range
- Razvodnik

Oružje je fiksirano, drukčije ga ni ne možeš kvalitetno upucat, a cijev je u perfektnom stanju.
Tested in fire
Onda, jedini krivac ostaje streljivo.
Ako je rucno punjeno... veca paznja.
Neznam u biti, dali se MK rucno radi.
Ako je tvornicko...kvalitenija, (na zalost i skuplja) marka.
Ipak je preporucljivo da se na kraju optika provjeri i iz ruke
u stavu u kojem ce se najcesce oruzje koristiti.
Neke, jevtinije optike, imaju tzv. paralax pa on moze
malo prevariti.
Ako je rucno punjeno... veca paznja.
Neznam u biti, dali se MK rucno radi.
Ako je tvornicko...kvalitenija, (na zalost i skuplja) marka.
Ipak je preporucljivo da se na kraju optika provjeri i iz ruke
u stavu u kojem ce se najcesce oruzje koristiti.
Neke, jevtinije optike, imaju tzv. paralax pa on moze
malo prevariti.
POZDRAV IZ SKOPJA