pitanje početnika
pitanje početnika
pozdrav, nadam se da ne pišem u krivi dio foruma a ako i da slobodno prebacite moj post u prikladni dio...
željela bi isporbati pucati iz pravog vatrenog oružja tj nekog manjeg pištolja ali naravno legalno i u streljani...
zanima me što je potrebno za tako nešto?
da li prvo moram dobiti dozvolu za posjedovanje vatrenog oružja? ako da, što mi je potrebno za to?
da li u zagrebu postoji streljana u kojoj se može isprobati pucanje iz pištolja na način da se tamo iznajme samo za korištenje u streljani s obzirom da ne želim baš posjedovati svoj vlastiti pištolj...
još jednom isprike ako sam postavila pitanje koje je već postavljeno samo sam jako nova u svemu ovome i neznam skoro pa ništa vezano za tematiku...
pozdrav i hvala unaprijed
željela bi isporbati pucati iz pravog vatrenog oružja tj nekog manjeg pištolja ali naravno legalno i u streljani...
zanima me što je potrebno za tako nešto?
da li prvo moram dobiti dozvolu za posjedovanje vatrenog oružja? ako da, što mi je potrebno za to?
da li u zagrebu postoji streljana u kojoj se može isprobati pucanje iz pištolja na način da se tamo iznajme samo za korištenje u streljani s obzirom da ne želim baš posjedovati svoj vlastiti pištolj...
još jednom isprike ako sam postavila pitanje koje je već postavljeno samo sam jako nova u svemu ovome i neznam skoro pa ništa vezano za tematiku...
pozdrav i hvala unaprijed
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Re: pitanje početnika
Mislim da streljana LAS vrsi takve usluge, detalje neznam, najbolje da ih nazoves i objasnis im situaciju iz prve ruke pa ces dobiti najkvalitetnije informacije,
netko je negdje na forumu pisao o vrlo slicnoj temi poput tvoje, http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.ph ... LAS#p38175 mislim da je ovo odgovor najslicniji tvojem pitanju, procitaj jos cijeli taj topic, mozda naletis na stogod korisnije.
netko je negdje na forumu pisao o vrlo slicnoj temi poput tvoje, http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.ph ... LAS#p38175 mislim da je ovo odgovor najslicniji tvojem pitanju, procitaj jos cijeli taj topic, mozda naletis na stogod korisnije.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
LAS, učlanjenje uz potvrdu o nekažnjavanju i korištenje njihovih pištolja uz tvoju kupovinu metaka.
Nije problem probati vatreno oružje ako netko pazi na tebe. Problem je nešto smisleno pogoditi. Najbolje bi bilo da se držiš logičnog slijeda pa da naučiš sigurno rukovanje, ciljati i okidati oružjem što spada u rad sa zračnim oružjem. Nakon toga slijedi malokalibarsko oružje pa veliki kalibar. Ako kreneš direktno na vatreno oružje bez prethodnog iskustva sa zračnim postaješ opasnost za sebe i druge. Uz to će te lupiti adrenalin da će ti sve proći prebrzo i kao u nekom snu a da ne pričam da je to i financijski zahtjevnije.
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Zdebat, to sto si napisao ima smisla...
ali ako samo zeli probati...
Najbitnije je da nauci NE DRZATI prst na okidacu, i da nauci paziti kuda okrece cijev...
ali ako samo zeli probati...
Najbitnije je da nauci NE DRZATI prst na okidacu, i da nauci paziti kuda okrece cijev...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Kao što rekoh nije problem probati ali obično ne završi samo na tome. Zapravo, to je početak jer ako već sada ima volju onda će i zasigurno nastaviti sa gađanjem. Zato da bi bio veći gušt i uživancija nije zgoreg da krene logičkim slijedom. Malo duže traje ali je kasnije veći gušt kada znaš što radiš i kako radiš.