pitanje početnika

IPSC
Post Reply
nas-T
Civil
Civil

pitanje početnika

Post by nas-T » 18 Mar 2011, 18:44

pozdrav, nadam se da ne pišem u krivi dio foruma a ako i da slobodno prebacite moj post u prikladni dio...

željela bi isporbati pucati iz pravog vatrenog oružja tj nekog manjeg pištolja ali naravno legalno i u streljani...

zanima me što je potrebno za tako nešto?
da li prvo moram dobiti dozvolu za posjedovanje vatrenog oružja? ako da, što mi je potrebno za to?
da li u zagrebu postoji streljana u kojoj se može isprobati pucanje iz pištolja na način da se tamo iznajme samo za korištenje u streljani s obzirom da ne želim baš posjedovati svoj vlastiti pištolj...

još jednom isprike ako sam postavila pitanje koje je već postavljeno samo sam jako nova u svemu ovome i neznam skoro pa ništa vezano za tematiku...

pozdrav i hvala unaprijed

Spinnaker
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Re: pitanje početnika

Post by Spinnaker » 18 Mar 2011, 18:59

odi samnom u streljanu pa ces malo probati

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 18 Mar 2011, 19:03

Mislim da streljana LAS vrsi takve usluge, detalje neznam, najbolje da ih nazoves i objasnis im situaciju iz prve ruke pa ces dobiti najkvalitetnije informacije,
netko je negdje na forumu pisao o vrlo slicnoj temi poput tvoje, http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.ph ... LAS#p38175 mislim da je ovo odgovor najslicniji tvojem pitanju, procitaj jos cijeli taj topic, mozda naletis na stogod korisnije.
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 18 Mar 2011, 21:28

LAS, učlanjenje uz potvrdu o nekažnjavanju i korištenje njihovih pištolja uz tvoju kupovinu metaka.

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 18 Mar 2011, 22:59

Nije problem probati vatreno oružje ako netko pazi na tebe. Problem je nešto smisleno pogoditi. Najbolje bi bilo da se držiš logičnog slijeda pa da naučiš sigurno rukovanje, ciljati i okidati oružjem što spada u rad sa zračnim oružjem. Nakon toga slijedi malokalibarsko oružje pa veliki kalibar. Ako kreneš direktno na vatreno oružje bez prethodnog iskustva sa zračnim postaješ opasnost za sebe i druge. Uz to će te lupiti adrenalin da će ti sve proći prebrzo i kao u nekom snu a da ne pričam da je to i financijski zahtjevnije.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 18 Mar 2011, 23:12

Zdebat, to sto si napisao ima smisla...

ali ako samo zeli probati...

Najbitnije je da nauci NE DRZATI prst na okidacu, i da nauci paziti kuda okrece cijev...
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

zdebat
Poručnik
Poručnik

Post by zdebat » 18 Mar 2011, 23:43

Kao što rekoh nije problem probati ali obično ne završi samo na tome. Zapravo, to je početak jer ako već sada ima volju onda će i zasigurno nastaviti sa gađanjem. Zato da bi bio veći gušt i uživancija nije zgoreg da krene logičkim slijedom. Malo duže traje ali je kasnije veći gušt kada znaš što radiš i kako radiš.

Post Reply