Kako provjeriti u kakvom je stanju polovno oružje
Zanima me kako utvrditi da li je puška i pištolj (polovni) u dobrom stanju? Na što obratiti pozornost? Ima li znakova koji pokazuju koliko intenzivno je oružje korišteno? Baš gledam po trgovinama i pola tog polovnog oružja čak i na oko izgleda loše (izgreban kundak, kundak klapa 2 milimetra naprijed nazad, kočnica koja samo što ne ispadne...). Također kako provjeravate u kakvom stanju je cijev pištolja? Pretpostavljam da čovjek neće rastaviti pištolj da se mi fino uvjerimo da je sve ok
P.S. Tražio sam sličnu temu ali nisam našao. Također kada kliknem na "Aktivne teme" izbaci mi da nema aktivnih tema, iako je u temama pisano...
P.S. Tražio sam sličnu temu ali nisam našao. Također kada kliknem na "Aktivne teme" izbaci mi da nema aktivnih tema, iako je u temama pisano...
Re: Kako provjeriti u kakvom je stanju polovno oružje
Za pusku ces se malo teze uvjerit ako ju ne rastavis... Mislim primi ju u ruke, stavi na rame pa sam procijeni. Ili upitas covjeka dali ce ti omogućiti probno pucanje.
A za pištolj, povučeš zatvarač na zad i tako možeš provjeriti cijev, isto tako možeš izvaditi okvir pa provjerit, ili u najboljem slučaju rastaviti pištolj.
A za pištolj, povučeš zatvarač na zad i tako možeš provjeriti cijev, isto tako možeš izvaditi okvir pa provjerit, ili u najboljem slučaju rastaviti pištolj.
Da, vatreno.. Sorry ako je bilo nejasno.zdebat wrote:Govorimo o vatrenom oružju?
Jasno je meni da bi bilo najbolje rastaviti oružje (pušku ili pištolj, nebitno). Ali zanima me kako ocijeniti u kakvom je stanju oružje bez rastavljanja. Vjerojatno je Vama normalno kada prodajete da rastavite čovjeku i pokažete mu sve što ga zanima (jer čuvate oružje kao oči u glavi, kao i ja uostalom), ali vjerojatno ima onih koji će vas blijedo pogledat i upitat jesi ti normalan?! Pogotovo da svakom tko dođe morate sve to rastavit i sastavit! Zato me zanima kako ocijenit na licu mjesta da li da se odmah maknem od toga ili se zainteresiram jer baš kupujem (tražim) polovnu pušku. Nešto kao kad vidite ženu i odmah kažete "ova je dobra... ovu ne bih ni ...". Glupa usporedba al kužite 
-
spetsnaz-156
- Pozornik

ak mi ne dopusti rastavljanje pistolja (ili ga sam ne rastavi) necu ni kupovati, dovidjenja.
pistolj rastavi, pogledaj tragove trosenja na spojnici ili na kulisi koja hvata btravu cijevi (kao i prstenove brave ako ih ima, ili dosjed brave na navlaci)
pogledaj istrosenost zapinjace, mora biti glatka i neostacena (kao i zub udarne igle koji se hvata na zapinjacu)
zub izvlakaca isto mora biti citav
cijev okreni prema svjetlu i pogledaj ili jos bolje uzmo komad bijelog papira i stavi na kraj cijevi i pogledaj pa onda s druge strane
uzmi metak u kalibru oruzja i probaj ga stavit u usta cijevi, ako udje u usta cijevi lijepo se zahvali ili spustaj cijenu.
naravno pazi na napukline na navlaci i/ili bravi.
bilo bi lakse da napises koji tip pistolja gledas.
za pusku u osnovi isto samo jos obrati paznju i na kundak i bradavice (i utore) brave
pistolj rastavi, pogledaj tragove trosenja na spojnici ili na kulisi koja hvata btravu cijevi (kao i prstenove brave ako ih ima, ili dosjed brave na navlaci)
pogledaj istrosenost zapinjace, mora biti glatka i neostacena (kao i zub udarne igle koji se hvata na zapinjacu)
zub izvlakaca isto mora biti citav
cijev okreni prema svjetlu i pogledaj ili jos bolje uzmo komad bijelog papira i stavi na kraj cijevi i pogledaj pa onda s druge strane
uzmi metak u kalibru oruzja i probaj ga stavit u usta cijevi, ako udje u usta cijevi lijepo se zahvali ili spustaj cijenu.
naravno pazi na napukline na navlaci i/ili bravi.
bilo bi lakse da napises koji tip pistolja gledas.
za pusku u osnovi isto samo jos obrati paznju i na kundak i bradavice (i utore) brave
Mislim se da li uzet novo ili polovno. Imam priliku uzet Crvenu Zastavu M88 u odličnom stanju što mi odgovara jer je kalibar 9mm. Od zastave je to jedini pištolj koji dolazi u obzir. A ako ne kupim polovni onda kupujem novi CZ 75B ili neki drugi model (nisam još o novom razmišljao). Znači opcije su ili kupiti zastavu u odličnom stanju i uštedjeti puno novaca ili kupiti novo pa sam miran. Pošto nisu vremena za bacanje novaca, a imam i nabavnu za pušku s glatkom cijevi, prva opcija će vjerojatno prevladat.
Vidi, ja da sam na tvom mjestu uzeo bih CZ 75B, jer to je vrhunski pištolj, i tu se nikada nećeš prevarit...
Ja imam CZ 85 Luger , i pištolj je stvarno vrh vrha
... Sad na tebi ostaje
Ja imam CZ 85 Luger , i pištolj je stvarno vrh vrha
I CZ 75 i Zastava su kvalitetni izbor u svom cjenovnom razredu. Redosljed kojim ja idem kod kupnje rabljenog oružja-1. čovjek, kako on izgleda i kako se ponaša, ako to zadovoljava, -2. vanjski pregled oružja, več ti to puno govori o načinu i intenzitetu korištenja, -3.ako sam još zainteresiran, treba rastavit oružje, ko nema što skrivat sve će ti to omogućit u suprotnom-slijedeći oglas, oružja ima koliko hočeš i ako imaš novac ti biraš.
Osobno sam imao, naslijedio, M88A ali sam ga prodao jer mi se kosi sa mojim razmišljanjima, uglavnom problem je kod mene porijeklo odnosno proizvođač a nikako kvaliteta.
Osobno sam imao, naslijedio, M88A ali sam ga prodao jer mi se kosi sa mojim razmišljanjima, uglavnom problem je kod mene porijeklo odnosno proizvođač a nikako kvaliteta.
A gledaj kvaliteta svakog oružja je onakva kako se odnosiš prema oružju. Nekome bolja nekome lošija, ali i najbolji pištolj se da uništiti neodržavanjem.. Recimo ja ne mogu podnijeti ako odmah ne očistim cijev, dok mi oca nije briga hoće li je očistiti za dan ili 2 mjeseca. Nekome je oružje alat koji služi svrsi, a nekome više od toga... Problem je s ovima kojima oružje služi svrsi jer takvi prodaju oružje kad je neupotrebljivo, a kod ovih drugih treba naletit na pravu stvar i kupit je.
- Original_G
- Cinker - bojna

Ali nije za usporedbu M88 i 75b, rabljena čeza je bolji izbor i od novije zastave.
Rastaviti pištolj i pogledati navlaku i cijev je 2 min posla.
Izgled može prevariti jer su policijski pohabani a mogu biti u dobrom stanju.
Rastaviti pištolj i pogledati navlaku i cijev je 2 min posla.
Izgled može prevariti jer su policijski pohabani a mogu biti u dobrom stanju.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
-
spetsnaz-156
- Pozornik

ak ti je bitno imati nesto sto radi buku (uglavnom) za malo para uzmi zastavu 88,
ako hoces pistolj uzmi cezu 75,
ako hoces pistolj uzmi cezu 75,
Evo bio u trgovini i lik mi hoće da uvali CZ 75B za 2200 kn. I još mi kaže ovo ti je odlična prilika! Onako na oko vidim da je kroz nju prošlo vagon metaka. Kako je vadio slide stop tako je čekićem malo tukao i po pištolju i željezo je tu baš oštečeno. Kad povučem navlaku u zadnji položaj cijev klapa gore dole jedno milimetar.
Pitanje je koja je realna cijena CZ 75B, a da nije totalno razvaljena? Za usporedbu M88 prodaju za nekih 1500 kn
Pitanje je koja je realna cijena CZ 75B, a da nije totalno razvaljena? Za usporedbu M88 prodaju za nekih 1500 kn
- Marin Bralic
- Skupnik

Pa zar nije normalno da kad je navlaka u straznjem polozaju, da cijev ima lufta?
--
Sent from my iPhone using Tapatalk
--
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Original_G
- Cinker - bojna

Tu di se vadi slide-stop (utvrđivač navlake?) je na svim čezama oštećeno, cijev normalno ima luft kad je u zadnjem položaju.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
satyrir wrote:
m88 dođe od 500-1000kn u super stanju s 50 metaka, sve kaj je preko 1000kn je previše
Ne bi se složio s ovim. Ako se rastavlja kako treba nema potrebe za oštečenjima. Druga je stvar to što je svi guraju slide stop s okvirom, čekićem i ostalim šiljastim predmetima umjesto da uzmu nešto tupo.Original_G wrote:Tu di se vadi slide-stop (utvrđivač navlake?) je na svim čezama oštećeno
na cz 88 se ne isplati utrošiti nabavnu dozvolu a kamo li još i neke novce dati !!satyrir wrote:Mislim se da li uzet novo ili polovno. Imam priliku uzet Crvenu Zastavu M88 u odličnom stanju što mi odgovara jer je kalibar 9mm. Od zastave je to jedini pištolj koji dolazi u obzir. A ako ne kupim polovni onda kupujem novi CZ 75B ili neki drugi model (nisam još o novom razmišljao). Znači opcije su ili kupiti zastavu u odličnom stanju i uštedjeti puno novaca ili kupiti novo pa sam miran. Pošto nisu vremena za bacanje novaca, a imam i nabavnu za pušku s glatkom cijevi, prva opcija će vjerojatno prevladat.
Zato i promatram trenutno CZ 75Bšile wrote:na cz 88 se ne isplati utrošiti nabavnu dozvolu a kamo li još i neke novce dati !!
- Original_G
- Cinker - bojna

satyrir wrote:Ne bi se složio s ovim. Ako se rastavlja kako treba nema potrebe za oštečenjima. Druga je stvar to što je svi guraju slide stop s okvirom, čekićem i ostalim šiljastim predmetima umjesto da uzmu nešto tupo.Original_G wrote:Tu di se vadi slide-stop (utvrđivač navlake?) je na svim čezama oštećeno
Ah, lupaju, sa svim i svačim, lupil sam i ja sa okvirom jer nisam imal drugo primjereno pa mi je malo ogrebano ali ko ga j...
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.