Nož titove garde - AK47 tipa
Nož titove garde - AK47 tipa
Nedavno sam u kolekciju nabavio jedan od najrijeđih AK bajoneta. O ovome nožu se vrlo malo zna. Postoje i razne price i verzije. U titovoj gardi je koristen u paradne svrhe par mjeseci samo, 1974 godine ,sve do razvitka i ulaska u upotrebu m70 bajonete kada su ovi noževi izbačeni iz upotrebe u JNA (ujedno garda prelazi na upotrebu papovki za paradne svrhe). Nisam siguran da li se radio u poptunosti u CZ-u ili su koristeni ruski dijelovi koji su bili do tada u upotrebi pa samo prepravljen,vjerujem ipak da se radi o prvoj verziji uspoređujuci ruske varijante. Od 1977 godine Crvena zastava ove noževe nudi i u svojim trgovinama te prodaje za civilne potrebe u ogranicenim kolicinama pod nazivom "kamperski nož". Tada je cijena bila oko 140kn ,danas se na ebayu prodaje i po 2000kn.
Slike:
Slike:
Re: Nož titove garde - AK47 tipa
Slazem se, prekrasan je. Eto, to je komad noza a neki CS, PMS, ABS...
Znam za taj link. Gospodin Sirius mi je dosta pomogao oko toga noža tj. u pribavljanju podataka o njemu,pomogao mi je i gospodin Branko B. inace stručnjak za hladno oružje na podrućju bivše Juge. On je dobio ovakav nož na dar od JNA,i to s ugraviranom posvetom.
Stvarno lijep primjerak. A pogotovo zanimljiva povijest.
- Dežurni Dušebrižnik

Imam već 2 godine jednu takvu... dobio na poklonLogin wrote:Nedavno sam u kolekciju nabavio jedan od najrijeđih AK bajoneta
....:::: Otiš'o sam, sarmu probo nisam...
::::....
Imas onda stvarno lijep i rijedak poklon za kojim mnogi kolekcionari žude (svako svoga konja hvali
)
Postavi koju sliku svojeg ovdje ako si u prilici?
Postavi koju sliku svojeg ovdje ako si u prilici?
Takav nož sam kupio negdje 77/78 u Zagrebu u lovcu, kamp nož Crvena zastava, preradio sam ručku negdje 93, držao ga u ormaru i prije par mjeseci poklonio malome jednog frenda.
NO TRESPASSING - VIOLATORS WILL BE SHOT - SURVIVORS WILL BE SHOT AGAIN
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Lijepa riječ i pištolj u ruci otvaraju svaka vrata
Baš si mislim nabavit bajonetu i prepravit dršku, a ovakva mi se baš sviđa

Nisam ni znao kaj imam u kolekciji, mislio sam ništa bitno kad ono iman nešto što se traži???
Da mi nije lijepih žena, starog oružja i meze, život bi mi bio sasvim bezveze.
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
crno zlato je rezervirano za Arape, žuto za Židove, a ja radim sa smeđim....... www.boxi.hr
Imam nesto nozeva i bajoneta, stavit cu slike pa ako netko zna od kuda/cega su bit cu zahvalan. I poneki savjet kako da to malo dotjeram jer su dosta zapusteni nebi bio na odmet.
npr ovaj;
npr ovaj;