Strelista u Hrvatskoj
Re: Strelista u Hrvatskoj
Koja su od svih ovdje nabrojanih strelista:
A- CIVILNA
B- LEGALNA sa pripadajucom dozvolom i urednim papirima za koristenje
C- Za dugo i kratko oruzje 200-1000 metara linije ?
A- CIVILNA
B- LEGALNA sa pripadajucom dozvolom i urednim papirima za koristenje
C- Za dugo i kratko oruzje 200-1000 metara linije ?
Nemoguće je Nemoguće
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

Mozda jednom poslozim tablicu i kategorizaciju kad se skupi dovoljno podataka u ovoj temi =)
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"
Mislm da ces biti gotov u 10 minuta....probaj razvrstati po zupanijama tako da mozemo lakse plakati nad onim sto nemamo...
Nemoguće je Nemoguće
- Mike_Torello
- Fleet Admiral

nije problem ako imam sve potrebne podatke, a tablicu mogu ostaviti otvorenu za editiranje pa ako sto zajebem da mogu lako promjeniti
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
Tako je,
još lipo i napišite koji su propusti na svakom strelištu pa da se ekipa iz MUP-a ne mora lipo mučit tražeći, već ih samo zatvori na temelju serviranog.
a stvarno je nekima dosadno............
još lipo i napišite koji su propusti na svakom strelištu pa da se ekipa iz MUP-a ne mora lipo mučit tražeći, već ih samo zatvori na temelju serviranog.
a stvarno je nekima dosadno............
Ne brini se. Iz iskustva koje imam, naši inspektori su ok. Daju i više nego dovoljno šansi da se potrebno ispravi i promjeni.
Problem je nešto drugo - nedostatak novca.
Problem je nešto drugo - nedostatak novca.
Nije to nista novo i sigurno ce potrajati nazalost prilicno dugo, no kada se zna da je takva situacija onda se mogu i neki zakoni "PRILAGODITI" stvanom stanju a ne zivjeti u iluzijama. U svim sportovima postoje neki MINIMALNi i PREPORUCENI uvijeti. Po meni SIGURNOST treba biti prioritet kako za korisnike i goste strelista tako i za lokaciju. Siguran sam da svaka zupanija ima nekoliko upotrebljivih lokacija koje bi zadovoljile " REALAN ZAKON" a ne ovo izdrkavanje koje je ocito napisano radi sitnih interesa postojecih streljana.patch wrote:...............Problem je nešto drugo - nedostatak novca.
Nemoguće je Nemoguće
- Original_G
- Cinker - bojna

Naš problem je birokratskog tipa, naravno da potrošeno vrijeme koštaaaaa, inspektori su OK ali uglavnom s visoka gledaju na bilo kakve ideje.
Za uredit strelište za IPSC toliko papira, uvjeta koji iskaču iz grmlja treba da izgubiš volju (čitaj $$).
Za uredit strelište za IPSC toliko papira, uvjeta koji iskaču iz grmlja treba da izgubiš volju (čitaj $$).
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
U ovom slucaju dovoljno je pogledati primjer Slovenije...Ako oni to mogu JEDNOSTAVNO zasto ne mozemo i mi.????
Nemoguće je Nemoguće
Ima tu nekoliko momenata.
Prvi - birokratiziranost i šuma propisa u kojima se stvarno treba znati snaći. Zakonodavno tijelo donosi zakone automatski, bez sagledavanja dugotrajnih učinaka i podrobnijih analiza.
Drugi - na većini pozicija zaposlene neadekvatne osobe sa preniskom stručnom spremom. Po mom osobnom iskustvu pravnici nisu adekvatne osobe za
pisanje rjesenja o uvjetima građenja niti vođenja postupka. Oni ne sagledaju je li i koliko građevina udovoljila već gledaju što i kako propisi govore. Morali bi biti arhitekti ili inženjeri građevinske struke. I pokoji strojar i električar.
U većini situacija, mene kao projektanta provjerava osoba sa SSS?! Otkud znanja i kompetencije za provjeriti - npr. postupak toplinskih gubitaka objekta, odabir snage kotla i proračun visine i promjera dimnjaka.
Treci - strah od pogrješke upravo tjera na pogrješke. Rješenje o uvjetima građenja vrve "tiskarskim" pogrješkama - od zamjene broja k.č-a, krivih nadnevaka nadalje...
Cetvrti - Pokupili i prepisali smo hrpe propisa - pogotovo iz Njemačke i Austrije, a da nismo prethodno vidjeli koliko to realno ima veze s nama. Često se događa, barem kod mene u strojarskoj struci, ako nešto nije bilo definirano HR normama - tada se prepisivalo iz DIN-a. Danas nasreću imamo HRN EN norme.
Peto - projektira se obiteljska kuća. I sada projektira ju arhitekt. Realno, arhitekti, budući su skupi, samo ovjeravaju za cca 2-5 km/m2 a projektiraju građevinci.
Onda za grijanje stave - npr. grijanje na drva ili struju. A ZOPUG je jasan u odrednici bitnih zahtjeva za građevinu. Kao da projektiraš kuću bez struje ili vode.... A o petljanjima iz struke u struku najbolje da i ne pišem, jer mogao bih napisati knjigu... ne treba nam toliko žuči.
Dalje - u cijelu priču se petljaju - prijateljsko/rodbinsko-kumski odnosi koji značajno kompliciraju situaciju. Onda u nekim uredima u RH nešto prolazi, a to isto drugdje nema šanse...
Nekako me najviše od svega smeta neuređenost, nedosljednost - rekao bih aljkavost - kada gledam na godine učenja, iskustva, ispita i svega što sam prošao. U konačnici plaćam i osiguranje od odgovornosti. Vrijeme je konačno da u RH stvari u svoje ruke uzme struka a ne činovnici.
Prošle godine sam imao sljedeću situaciju. Isti projekt/objekt u 2 županije. U jednoj prođe s manjim primjedbama koje su otklonjene, a u drugoj smo pustili krv, znoj i suze ne bi li se objekt upisao u gruntovnicu.
Epilog priče: nemamo investitora i imamo kaos u gradnji i ostatku industrije, a RH vladaju uglavnom (trgovački) klanovi
Prvi - birokratiziranost i šuma propisa u kojima se stvarno treba znati snaći. Zakonodavno tijelo donosi zakone automatski, bez sagledavanja dugotrajnih učinaka i podrobnijih analiza.
Drugi - na većini pozicija zaposlene neadekvatne osobe sa preniskom stručnom spremom. Po mom osobnom iskustvu pravnici nisu adekvatne osobe za
pisanje rjesenja o uvjetima građenja niti vođenja postupka. Oni ne sagledaju je li i koliko građevina udovoljila već gledaju što i kako propisi govore. Morali bi biti arhitekti ili inženjeri građevinske struke. I pokoji strojar i električar.
U većini situacija, mene kao projektanta provjerava osoba sa SSS?! Otkud znanja i kompetencije za provjeriti - npr. postupak toplinskih gubitaka objekta, odabir snage kotla i proračun visine i promjera dimnjaka.
Treci - strah od pogrješke upravo tjera na pogrješke. Rješenje o uvjetima građenja vrve "tiskarskim" pogrješkama - od zamjene broja k.č-a, krivih nadnevaka nadalje...
Cetvrti - Pokupili i prepisali smo hrpe propisa - pogotovo iz Njemačke i Austrije, a da nismo prethodno vidjeli koliko to realno ima veze s nama. Često se događa, barem kod mene u strojarskoj struci, ako nešto nije bilo definirano HR normama - tada se prepisivalo iz DIN-a. Danas nasreću imamo HRN EN norme.
Peto - projektira se obiteljska kuća. I sada projektira ju arhitekt. Realno, arhitekti, budući su skupi, samo ovjeravaju za cca 2-5 km/m2 a projektiraju građevinci.
Onda za grijanje stave - npr. grijanje na drva ili struju. A ZOPUG je jasan u odrednici bitnih zahtjeva za građevinu. Kao da projektiraš kuću bez struje ili vode.... A o petljanjima iz struke u struku najbolje da i ne pišem, jer mogao bih napisati knjigu... ne treba nam toliko žuči.
Dalje - u cijelu priču se petljaju - prijateljsko/rodbinsko-kumski odnosi koji značajno kompliciraju situaciju. Onda u nekim uredima u RH nešto prolazi, a to isto drugdje nema šanse...
Nekako me najviše od svega smeta neuređenost, nedosljednost - rekao bih aljkavost - kada gledam na godine učenja, iskustva, ispita i svega što sam prošao. U konačnici plaćam i osiguranje od odgovornosti. Vrijeme je konačno da u RH stvari u svoje ruke uzme struka a ne činovnici.
Prošle godine sam imao sljedeću situaciju. Isti projekt/objekt u 2 županije. U jednoj prođe s manjim primjedbama koje su otklonjene, a u drugoj smo pustili krv, znoj i suze ne bi li se objekt upisao u gruntovnicu.
Epilog priče: nemamo investitora i imamo kaos u gradnji i ostatku industrije, a RH vladaju uglavnom (trgovački) klanovi
- Cinker - bojna

bravo majstore točno je tak, svako svakome u struku njušku gura...
osobno najvećom preprekom titanskih proporcija smatram nedostatak komunikacije ureda i stranke, nema šanse da dobiješ popis dokumenata koje trebaš za civilno strelište. Jer ako ti sve daju nema šanse da te mogu zajebavat još godinu dvije.
osobno najvećom preprekom titanskih proporcija smatram nedostatak komunikacije ureda i stranke, nema šanse da dobiješ popis dokumenata koje trebaš za civilno strelište. Jer ako ti sve daju nema šanse da te mogu zajebavat još godinu dvije.
武士道
Ognjem i mačem.
Ognjem i mačem.
- hacklordsniper
- Desetnik

lex-lutor wrote:U ovom slucaju dovoljno je pogledati primjer Slovenije...Ako oni to mogu JEDNOSTAVNO zasto ne mozemo i mi.????
Trebalo bi i nadodati da se kod nas "diskretno" provodi svojevrstan plan razoružavanja građana.
Shoot
Eat
Sleep
Repeat!
Eat
Sleep
Repeat!
- jolly
- Cinker - bojna

- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 13 times
Da li neko zna tko je kontakt osoba, ili radno vrijeme strelista Jamadol u Karlovcu.
Odnosno, kako doci tamo i isprobati oruzje?
Odnosno, kako doci tamo i isprobati oruzje?
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Da li postoji streliste kod Krusljeva Sela,ako postoji da li je aktivno i kakve su mu kondicije!?
Head in the City. Hearth in the Field.
Koliko znam postoji streliste (koje je u sklopu kasarne nekadasnje) ali kad sam zadnji put bio bilo je zapusteno i svo nikakvo.ako na to streliste mislisWoolf Blaser wrote:Da li postoji streliste kod Krusljeva Sela,ako postoji da li je aktivno i kakve su mu kondicije!?
Postoji i koristi se , ali nije baš uređeno , raspon do 200 m , prije korištenja treba se najaviti , cesto ga koristi policija, lovci a ponekad i crnobarutaši.
Ne znam ime covjeka kojem se moraš javit i dogovorit korištenje to uglavnom obavi prijatelj.
Ne znam ime covjeka kojem se moraš javit i dogovorit korištenje to uglavnom obavi prijatelj.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik

Puno hvala. Nisam nikad bio tamo a otac mi je porijeklom iz K. sela. Imam
rodbine tamo i zelio sam ih posjetiti pa me zanimalo.
rodbine tamo i zelio sam ih posjetiti pa me zanimalo.
Head in the City. Hearth in the Field.
-
Woolf Blaser
- Natporučnik