hotchins mitraljez

Moderator: BOXI

gun_hater
Narednik
Narednik

Re: hotchins mitraljez

Post by gun_hater » 14 Jun 2012, 01:48

To se na sudu određuje koliko je tko onda i koliko kriv i je li se prekoračila nužna obrana (kod provale),
nisu sve stvari crno-bijele po zakonu, jer onda sudovi uopće ne bi ni trebali postojat.
Npr. ak je netko došao u tvoju kuću s pištoljem (da te ubije?), a ti njega prvi upucaš u samoobrani, nema šanse da ćeš ti bit proglašen za to krivim.

Marin Bralic
Skupnik
Skupnik

hotchins mitraljez

Post by Marin Bralic » 14 Jun 2012, 08:10

Velis, ako je dosao u kucu s pistoljem... A u mraku da ga ja prvo pitam, cuj imas ti mozda kakav pistolj ili si goloruk? Ako si goloruk, dal treniras kakvu borilacku vjestinu? Ili da palim svjetlo i gledam kaj ima u rukama i pod kaputom?

--
Sent from my iPhone using Tapatalk

Marin Bralic
Skupnik
Skupnik

hotchins mitraljez

Post by Marin Bralic » 14 Jun 2012, 08:42

Ovo s borilackim vjestinama. Pricao mi je policajac, nisam provjeravao dal je istina ili ne, da oni smiju pucati u onoga tko je naoruzan, ili ako trenira borilacke vjestine. Ako ga netko napadne, a nije naoruzan, i ne koristi se borilackim vjestinama, da ne bi smio koristiti vatreno oruzje. Velim, ne znam dal je to tocno, al ak je tocno,...
Kaj stvarno, netko napada sluzbenu osobu, policajca, a ovaj bi ga trebao pitati dal kaj trenira? Ili cekati da mu zakelji mirko filipovic high kick style, pa tek onda hvatat pistolj :-)

--
Sent from my iPhone using Tapatalk

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 03 Feb 2014, 08:17

Pričice rekla kazala.

Mislim da u praksi, policajci pucaju bez puno razmišljanja, jer ionako je sustav uvijek na njihovoj strani (korupcija, jelte).
(pasus iz novina; :lol: uhićenik se odjednom oteo kontroli i počeo nekontrolirano udarat glavom u pod/zaletavat se u zid).

Za civilnu osobu je sistem vatrene samoobrane naravno drugačiji, i ima druge ovlasti

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 03 Feb 2014, 09:14

gun_hater wrote:....Za civilnu osobu je sistem vatrene samoobrane naravno drugačiji, i ima druge ovlasti
Da naravno, civili imaju 9-zivota i cemu uopce nervoza oko nasilnih provala, pljacki, silovanja, kradje itd...pa ekipa je malo nestasna.....

Mozda mi je mentalni sklop u kur*u nakon citnaja svih nasih zakona, no po mojim standardima provalu i kradju mogu opravdati jedino radi gladi...koje ce ocito biti sve vise i vise.....
Nemoguće je Nemoguće

gun_hater
Narednik
Narednik

Post by gun_hater » 03 Feb 2014, 09:24

Po mojem nekom osobnom stavu stvorenom iz dostupnih podataka, hardcore kriminalci i provalnici ne čine to zbog "gladi", nego da bi održavali visok standard života za malu količinu rada.

Npr. onaj serijski što je rješavao kuće u podsljemenu, a u slob. vrijeme je onda stečenu zaradu od toga trošio na kockanje i kurve, cugu itd.

Ljudi koji su stvarno očajni i gladni, najčešće su istodobno još uvijek prepošteni i preponosni da bi pali na kriminalne grane.
Neki se rode kao lavovi, ali je ipak 90% ljudi ovca koja se ne može pretvorit u lava ili još bolje vuka.

Pogledajte npr. srpske mafijaše iz 90ih, gotovo niti jedan nije potekao iz siromašne obitelji, nego im je kriminal služio da bi se popeli na još viši nivo s malim ili nikakvim radom.

Kod nas nema scarface scenarija.

Woolf Blaser
Natporučnik
Natporučnik

Post by Woolf Blaser » 03 Feb 2014, 18:11

...bas, upravo...a sto bi ti htio Lex!? Kakvo privatno vlasnistvo u komunizmu!? :D
Head in the City. Hearth in the Field.

Post Reply