Hellcat, novitet iz HS-a

Vatreno oružje, rubnog ili centralnog paljenja.
Mirok
Brigadni General
Brigadni General
Has thanked: 4 times
Been thanked: 2 times

Re: Hellcat, novitet iz HS-a

Post by Mirok » 24 Jan 2020, 14:41

Nemoj Mike skalamerija,nego. vidite egzemplara! :A25:

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 24 Jan 2020, 14:43

E Mike ,koja je cijena i što ide u kompletu?

Mraz
Razvodnik
Razvodnik

Post by Mraz » 24 Jan 2020, 20:35

Mirok wrote:Mraz moram ti reći da mi je tvoj odgovor simpatičan.
Baš je ljudski kada netko kaže da i ne pogodi,i da se može bolje........naspram nekih koji neznaju za promašaj(moš mislit)
Ajde stavi sliku svoga novaka kada uzmogneš,dvije , tri.....
I samo ožeži,ožeži!!!! :A25:
Nemam problem s time da promašim i cijelu metu. Otrcim par krugova, malo cucanj skokova, sklekova itd. pa onda pucam i sretan sam ako na 20+ metara pogađam pokretni dio mete. Od kada imam svoje oružje mislim da nisam nikada puknuo u papir.

A slike... a bezveze mi to slikat na stolu, tih je slika pun google. Slikati cu ga prljavog i čadavog na hrpi čahura kada uhvatim vremena za otići opet na streljanu.

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 25 Jan 2020, 12:29

Mirok wrote:E Mike ,koja je cijena i što ide u kompletu?
kofer, pistolj, 2 spremnika, 3 izmjenjiva nastavka za rukohvat, plasticna sipka za ciscenje i mislim da je to TO.... moja cijena nije referentna pa za cijenu nazovi tvornicu u radno vrijeme, najbolje prije 14h, tako odmah provjeris sta imaju na lageru a sta nemaju. Ako imas kakve benificije, tipa sluzbena osoba, vojnik imaju neke popuste pa spomeni ako imas sta, pitaj za popust, najgore sto se moze dogoditi je da nema popusta.

Poslije sam prijateljskom linijom dao smanjiti okidanje, ugraditi trigger stop, skratiti hod okidaca, polirati rampu... pa me nije nista kostalo.

Cijev je 5.3" dakle neznatno duza nego na 5.25" modelu, navlaka je kao sa 4.5 modela
"Oružje ima dva neprijatelja - Hrđu i POLITIČARE!"
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 25 Jan 2020, 15:13

Lijepo,hvala Mike!
Dodatne radove si izveo u HSu,ili kod nekog puškara?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 27 Jan 2020, 14:20

Mirok wrote:Lijepo,hvala Mike!
Dodatne radove si izveo u HSu,ili kod nekog puškara?
u HS-u
"Pelene i POLITIČARE treba često mjenjati... iz istog razloga... JER SU USRANI!"

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 27 Jan 2020, 17:53

Mike_Torello wrote:
Mirok wrote:E Mike ,koja je cijena i što ide u kompletu?
kofer, pistolj, 2 spremnika, 3 izmjenjiva nastavka za rukohvat, plasticna sipka za ciscenje i mislim da je to TO.... moja cijena nije referentna pa za cijenu nazovi tvornicu u radno vrijeme, najbolje prije 14h, tako odmah provjeris sta imaju na lageru a sta nemaju. Ako imas kakve benificije, tipa sluzbena osoba, vojnik imaju neke popuste pa spomeni ako imas sta, pitaj za popust, najgore sto se moze dogoditi je da nema popusta.

Poslije sam prijateljskom linijom dao smanjiti okidanje, ugraditi trigger stop, skratiti hod okidaca, polirati rampu... pa me nije nista kostalo.

Cijev je 5.3" dakle neznatno duza nego na 5.25" modelu, navlaka je kao sa 4.5 modela
Što ti je trigger stop?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 28 Jan 2020, 12:36

AR15 fan wrote:Što ti je trigger stop?
:D to je granicnik hoda okidaca, da prilikom pucanja ne povlacis polugu okidaca dalje nego sto je potrebno.

vidljiv na slici na streljackom pistolju...
http://www.robertopalama.com/immagini/P ... tro_M2.jpg
download/file.php?id=7414&mode=view

redboy
Razvodnik
Razvodnik

Post by redboy » 28 Jan 2020, 14:03

Mike_Torello wrote:Evo moje skalamerije ...
Jedno pitanje, da li je cijev užljebljena i na ovom produženom dijelu, ako jest da li je to onda dužina kao na 5.25?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 28 Jan 2020, 14:24

redboy wrote:Jedno pitanje, da li je cijev užljebljena i na ovom produženom dijelu, ako jest da li je to onda dužina kao na 5.25?
Je, i ne vidim razlog zasto ne bi bila? cijev je 5.3", imam negdje sliku pored 5.25 modela, mozda ju uspijem iskopati, nismo vagali ali onako na osjecaj su iste tezine... koliko 5.25 ima olaksanu duzu navlaku, toliko ovaj ima standardnu ali je duza cijev pa racunam da tu tu negdje

redboy
Razvodnik
Razvodnik

Post by redboy » 28 Jan 2020, 14:40

Mike_Torello wrote:
redboy wrote:Jedno pitanje, da li je cijev užljebljena i na ovom produženom dijelu, ako jest da li je to onda dužina kao na 5.25?
Je, i ne vidim razlog zasto ne bi bila? cijev je 5.3", imam negdje sliku pored 5.25 modela, mozda ju uspijem iskopati, nismo vagali ali onako na osjecaj su iste tezine... koliko 5.25 ima olaksanu duzu navlaku, toliko ovaj ima standardnu ali je duza cijev pa racunam da tu tu negdje
Hm, mislio sam uzimat 5.25 ali izgleda da ću ići na ovu varijantu :idea: :idea: :idea:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 28 Jan 2020, 15:14

uzmi u obzir da ovaj nema podesive nisane kao 5.25 ako ti je to mozda bitno, i znacajno su vislji, ukupno kad gledas gabarite veci je od 5.25, mozda cak malo zajebancija naci futrolu, to je sljedeci korak...

meni je prioritet nabave bio ovom redosljedom:
1. OSP TB
2. TB
3. 5.25
4. 4.5

redboy
Razvodnik
Razvodnik

Post by redboy » 30 Jan 2020, 08:47

Mike_Torello wrote:uzmi u obzir da ovaj nema podesive nisane kao 5.25 ako ti je to mozda bitno, i znacajno su vislji, ukupno kad gledas gabarite veci je od 5.25, mozda cak malo zajebancija naci futrolu, to je sljedeci korak...

1. OSP TB
2. TB
3. 5.25
4. 4.5
Što se tiče nišana, da li su nišani klasični ako je obični 4.5 TB bez OSP?

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 30 Jan 2020, 11:44

redboy wrote:
Mike_Torello wrote:uzmi u obzir da ovaj nema podesive nisane kao 5.25 ako ti je to mozda bitno, i znacajno su vislji, ukupno kad gledas gabarite veci je od 5.25, mozda cak malo zajebancija naci futrolu, to je sljedeci korak...

1. OSP TB
2. TB
3. 5.25
4. 4.5
Što se tiče nišana, da li su nišani klasični ako je obični 4.5 TB bez OSP?
ima raznih kombinacija TB, OSP, OSP TB, nisani su u oba slucaja klasicni (nisu podesivi ako to pitas) samo se mogu razlikovati po visini: standardni ili poviseni, full crni, crni sa bijelim tockicama (kao kod mene), standard crni, crni + prednji crveni fiber... sve sam te kombinacije vidio online... u tvornici nisam imao priliku birati... rekao sam TB i to su mi donesli, OSP se tad nisam sjetio uopce, ali poslije mi je covjek rekao da su njih imali ionako samo 4.5 verzije, bez produzene cijevi...

Mraz
Razvodnik
Razvodnik

Post by Mraz » 31 Jan 2020, 11:36

Puno priče a o oružju iz naslova ni riječi :roll:

Mike_Torello
Fleet Admiral
Fleet Admiral

Post by Mike_Torello » 31 Jan 2020, 13:43

prvih par postova vezano za naslov ostalo ne, kao i sve ostale teme na ovom forumu, stvarno ne znam sta se sad cudis :D ja sam se odavno prestao boriti s tim

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 31 Jan 2020, 14:55

Mraz wrote:Puno priče a o oružju iz naslova ni riječi :roll:
Pistolj jucer izasao na trziste, koliko ih je uopce kupljeno u HR, a od tog koliko je novih vlasnika clanova foruma?

Ali s vtemenom ce se pojaviti komentari, vjerujem.

U medjuvremenu, vazno da se svi mi nadjemo ovdje svakodnevno na forum sastanku i malo prokomentiramo novosti iz svijeta oruzja, u hkadne zimske dane!
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Mraz
Razvodnik
Razvodnik

Post by Mraz » 01 Feb 2020, 20:27

Mike_Torello wrote:prvih par postova vezano za naslov ostalo ne, kao i sve ostale teme na ovom forumu, stvarno ne znam sta se sad cudis :D ja sam se odavno prestao boriti s tim
Nisam dugo na forumu pa nisam primjetio, meal culpa :D

Mirok
Brigadni General
Brigadni General

Post by Mirok » 03 Feb 2020, 21:36

Kod nas se XDM još može kupiti što je na lageru,a onda dolazi SF.

Lovro_
Pozornik
Pozornik

Post by Lovro_ » 08 Feb 2020, 12:15

Pozdrav svima, ujedno i moj prvi post na ovom forumu. Lurkam već jedno određeno vrijeme, a možda će nekom koristiti. Jučer sam u Bojni kupio H-11. Moram pohvaliti vrlo profesionalni pristup i ljubaznost u trgovini. Isti dan sam dobio nabavnu dozvolu i obavio kupnju. Sada imam 8 dana za registraciju pištolja, a onda će se naći vremena da odem na streljanu pa da i podijelim dojmove o ovom pištolju prilikom pucanja. Ovako mi izgleda kao idealni pištolj za nošenje u svrhu samoobrane. Dvoumio sam se između Glock-a 43 i njega, odnosno njega nisam ni razmatrao jer kada sam krenuo u proceduru ishođenja dozvole njega nije ni bilo na tržištu. Na stranim forumima se spominju problemi sa strikerom na Hellcat-u. Amerikanci spominju prve kupce kao beta testere, no mislim da je tih izvještaja vrlo malo da bi se ozbiljno shvatili. Uglavnom djeluje puno ozbiljnije nego Glock kada se postave jedan uz drugog. Za sada toliko.

Post Reply