probno okidanje
Re: probno okidanje
Upravo je tako ja bi dok sam ispravljao cjev a i posle jer mi bilo drago okidat pošto puška jako ljepo okida škljockao a kad idem pogledat vidim na rubu gdje igla udara blago raznitavanje odnosno oštećenje . Naravno da se radi o malokalibarki Zastava M 56, i ne bi baš više bez veze škljockao.jolly wrote:To je problem koji ima svako oruzje sa rubnim paljenjem.
Ne pucati na prazno. Igla udara u rub lezist, ostecuje cijev ili vec nesto drugo.
Ima pufera za to, ali ni oni nisu idealno rjesenje, jer i njih igla deformira s vremenom.
Ja sam se mislio otokarit od mesinga formu metka pa stavit to , no naravno treba pazit , čak moguće i nekom drečavom bojom ofarbat da odudara od boja streljiva da ne bi bilo bum.Barut wrote:Nažalost tako je. Još nisam našao dobar malokalibarski puffer, a probao sam razne, metalne i plastične. Već nakon nekoliko okidanja se deformiraju i mora ih se rotirati. Nakon 30-50 okidanja su za baciti.
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Sad mi pade na pamet da ću probat ispaljenu čauru očistit i napunit odnosno zalotat kositreni ili neki drugi lem jer to imam kući. Bitno da drži kontru igli .
- Barut
- Časnički Namjesnik

- Has thanked: 1 time
Zanimljivo. Javi ako ti uspije taj eksperiment.
The truth is hate to those who hate the truth.
Što se malokalibarke tiće,ako moram škljocat(provjeravat okidanje),jednostavno umetnem čahuru.