(prvi) Tanfoglio Limited Custom Xtreme 9x19 mm

Fotografije oružja, oruđa i popratne opreme...
Doc77
Razvodnik
Razvodnik

Re: Prvi....

Post by Doc77 » 30 Jul 2017, 16:25

jolly wrote:Nisam nikad prije cuo za "Domagojeve strijelce".
Kako je prica zavrsila, zasto su prestali s radom i sta je sad s njihovim prostorijama (Streljanom)? Ako je jednom radila, mozda se moze ponovo otvoriti?
Streljana je preko noći zatvorena a u tim prostorijama se pojavila Raiffeisen banka. Dali je još tamo neznam jer me već duuugo nije put nanesao tamo.
Domjanković u Prečkom (http://www.domjankovic.com/)....bio sam i tamo. To je podzemna streljana (u podrumu nekog Pub-a ili sl.) sa jednom stazom tj. tunelom, ak se sječam na 100 metara (jer se može pucati i sa dugim oružjem). Tunel je doslovno rupa u zidu a napravljen je od betonskih cijevi sa složenom vodilicom za sajlu i motorom kojim si namjestiš metu na daljinu koju hoćeš. Mislim da za pola sata uzimaju 50kn i moraš imati svoje oružje i municiju a termin moraš rezervirat telefonski. Gospodin Branko (koji me tamo dočekao i pokazao mi "podrum") mi je rekao da imaju plan napraviti i vani streljanu za dugo i kratko oružje al još nisu riješili papirologiju.

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 30 Jul 2017, 20:04

jolly wrote:Nisam nikad prije cuo za "Domagojeve strijelce".
Kako je prica zavrsila, zasto su prestali s radom i sta je sad s njihovim prostorijama (Streljanom)? Ako je jednom radila, mozda se moze ponovo otvoriti?
Koliko se sjecam sve je bilo OK dok neka budala nije dosla iznajmiti oruzje za pucanje pa se odlucio SAMOUBITI na mjestu lica !

Dolaskom sve blazih i manje restriktivnih zakona o oruzju poduzetnici su shvatili da vece sanse imaju u igranju Lotta nego docekati papire za takav projekat.

Trenutni ZOO onemogucava baratenje oruzjem bilo kome tko nema valjani OL, posto smo sada svi vrlo osvjesteni gradjani predpostavljam da i formiranje pricuvnih sastava od MORHA obuhvaca samo one sa OL jer nitko ne zali krsiti zakon !

:A01:
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna
Has thanked: 7 times
Been thanked: 13 times

Post by jolly » 31 Jul 2017, 05:01

lex-lutor wrote: Trenutni ZOO onemogucava baratenje oruzjem bilo kome tko nema valjani OL,
:A01:
Opet sve crno gledas! :A14:

Koji clanak, Lex?

Nekad mi je poznavanje zoo bilo svjezije i bistrije, ali to sve mi nekako blijedi s godinama: medjutim, ako ne grijesim, cini mi se da cak i prema postojecem zakonu o oruzju, osoba bez OL, moze zaduziti sportsko oruzje od kluba, i legalno ga cak i prenijeti preko granice na sportsko natjecanje. S tim da osoba mora ispunjavati sve zakonske uvjete kao i osoba koja posjeduje OL i imati potvrdu od kluba da je zaduzio oruzje.
Turn better into best!
Support your local gun shop!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 31 Jul 2017, 08:39

Nisam mislio na to nego na sistem sterljane tipa kakve imas po USA i Canadi.

Dodjes, izaberes oruzje, kupis metaka koliko hoces, daju ti cvikere i antifone, otprate te na liniju kod dezurnog i naravno naourazanog covjeka zaduzenog za sigurnost na liniji, on te pita jesi li ikako koristo vatreno ozruje, koje , kako itd...pokazi mu da znas i pucaj..ako ne znas covjek ti sve uredno pokaze i pucaj do mile volje.

Mislim da to bas i nije bilo jeftino, 200 metaka, 2 revolvera i dva pistolja smo platili cca 270 ili 350 kanadskih dolara skupa sa metama naravno.

Ako si htio nesto KULTNO poput DE cal 44 ili 50, ili slicno tome to se naplacivlo extra.

Koliko znam nas ZOO ne dozvoljava osobama koje nisu clanovi klubova baratanje vatrenim oruzjem?
Nemoguće je Nemoguće

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 31 Jul 2017, 10:17

Mislim da je "Las" primjer gdje se moze iznajmiti i probati oruzje pod nadzorom.
(Nek me isprave decki iz Lasa ako grijesim?)

Uz ovo, imas simpaticnih primjera u susjedstvu (BiH):
http://kiwi-sport.com/index.php/streljana/

Medjutim, ovdje je stvar isplativosti za privatnog poduzetnika, pa zato nema takve ponude.

Kolika je potraznja bas za takvom ponudom?
Mislim, koji gradjanin danas, u urbanoj sredini, u 21. stoljecu, u HR, zeli probati pucati iz pistolja? (i to platiti, recimo 200 kn)

Nema tu trzista za takvu ponudu, pa niko ne investira.
A oba su primjera gore, vezana za malu streljanu za pistolj.

A sad zamisli, kolika bi investicija bila potrebna da neko zeli otvoriti privatnu streljanu sa opcijom za long range do 1000 metara?
(cijena zemljista, projekta, opreme, pratecih objekata, svih dozvola, placa zaposlenika)

I onda koji bi interes ljudi bio tako nesto probati?

Nema interesa, pa nema investicija, pa nema ni ponude.
Tocka.

Mislim da bi neka isplativost za komercijalnu streljanu u HR, mogla naci kroz ponudu vise usluga na jednom mjestu, tipa puskarstvo, servis, upucavanje, maloprodaja, obuka, itd... i to u regiji koja uopce nema streljane, pa da privuce zainteresirane sa sireg prostora. A i u tom slucaju, vrlo tesko.
Turn better into best!
E. Hemingway: "I never knew of a morning in Africa when I woke up and was not happy.”

Lemi_O2
Narednik
Narednik

Post by Lemi_O2 » 31 Jul 2017, 16:35

Po ZOO, i u LAS-u se moras prvo uclaniti u klub, decki provjere znanje u rukovanju sa naglaskom na sigurnost i tek onda se moze iznajmiti oruzje i pucati.Jedino sto je dobro nude i "probnu" clanarinu za ljude koji zele probati i vidjeti da li je to za njih.
Mali update za u vezi Tanfa:C-more RTS2 i mount su naruceni... :lol:
μολὼν λαβέ

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 31 Jul 2017, 18:37

Jolly,

1. Mislim da bi puno vise ljudi bilo zainteresirano za "vikend" pucanje nego sto mislimo, samo da postoji realna mogucnost da se to i izvede.

2. Govoriti o streljanama za dugo oruzje na duzine > 300m uz postojece zakone je iluzija, svi znamo da regulativa za strelista nije normalna, nema nikakve logicke i stukovne osnove ali svi se prave grbavi kada treba promjeniti zakon, pod 3 je jedan od vecih razloga.

3. Naravno da pored svega toga imas i ekipicu sa sitnim interesima koja bi radi monopola obuke zastitare i slicnog businessa vrlo rado pozatvarala sve legalne streljane u HR kako bi oni imali monopol, idealan primjer rvatskog supljoglavog i kockoglavog razmisljanja pouzetnika koje su se dokopali odredjenih poslova cudnom linijom pa ne zele konkurenciju.

4. DOK NESTO NE ULOZIS ne mozes ni ocekivati interes.

Sto mislis da li bi na Drenovi bilo interesa za pucanje kratkim oruzjem na daljine od 20-50-75-100 kada bi par staza bilo opremljno donosacima meta, elektronskim metama, padajucim metama, steel chalange forom itd ?

To ti je sve isto kao i sa bazenom kod kuce, dok ga nemas mislis da ti ne treba, kada ga napravis svi ga koriste a sjete te se i klinci svih prijatelja koje imas i nemas....

:A25:
Nemoguće je Nemoguće

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 31 Jul 2017, 20:51

Zaključak je jasan. Treba se skompati s nekim tko ima bazen! :A13:
ps. Tužna je istina da onaj tko ima bazen, neće imati posla s ovakvima kao što sam ja. :A00:

Doc77
Razvodnik
Razvodnik

Post by Doc77 » 31 Jul 2017, 21:44

Lemi_O2 wrote: Mali update za u vezi Tanfa:C-more RTS2 i mount su naruceni... :lol:
Mislim da nem Lemi_02 pokušava reći da smo debelo zagazili u OFF :A36:

Lemi_O2
Narednik
Narednik

Post by Lemi_O2 » 31 Jul 2017, 22:56

Doc77 wrote:
Lemi_O2 wrote: Mali update za u vezi Tanfa:C-more RTS2 i mount su naruceni... :lol:
Mislim da nem Lemi_02 pokušava reći da smo debelo zagazili u OFF :A36:
:A03: tako nekako. Iako razumijem nezadovoljstvo kolega stanjem ovog sporta/hobija kod nas, mislim da je bolje otvoriti drugu temu.
Ili pričekajte dok ne otvorim temu Drugi... :A03:
μολὼν λαβέ

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 01 Aug 2017, 05:06

Mi to samo nako kratimo vrijeme cekajuci nestrpljivo prvi izvjestaj o tome kako se novi Tanfoglio pokazao na probi! :A27:
Turn better into best!

lex-lutor
Brigadir
Brigadir

Post by lex-lutor » 01 Aug 2017, 08:53

jolly wrote:Mi to samo nako kratimo vrijeme cekajuci nestrpljivo prvi izvjestaj o tome kako se novi Tanfoglio pokazao na probi! :A27:
Imas praf...sve drugo smo nekoliko puta prozvakali...neka covjek ispuca kutiju dvije svim srcem pa neka napise kako mu se dojmilo skidanje " nevinosti" :A02:
Nemoguće je Nemoguće

dejandlesk
Časnički Namjesnik
Časnički Namjesnik

Post by dejandlesk » 01 Aug 2017, 08:57

To je ono pravo!
Stvar koju imaš, moraš i koristiti, jer u suprotnom ti ne treba. Prijatelju, uživaj u svojoj stvarčici, a malo užitka podijeli sa nama! :A25:

Lemi_O2
Narednik
Narednik

Post by Lemi_O2 » 01 Aug 2017, 09:50

Dobro, kritika je na mjestu. :A25:
Zbog obaveza sa poslom nisam imao bas vremena gustati, ali uspio sam dva, tri puta otici do LAS-a.
Prvo uzmite u obzir da sam pocetnik sa ukupno ispaljenih nekih 5k komada.
Dakle, nakon 450 metaka S&B 124gr, mogu reci da sam jakoo zadovoljan.Pistolj sam samo prethodno rastavio, pregledao i udri.
Nakon par probnih serija sa 10m (kolega i ja), zakljucili smo da malo nosi ulijevo, za 1 klik podesili nisan i onda zabava sa 20m.
Osjecaj u ruci je fantastican (uzeo sam small frame), balans takodjer.Posto je poprilicno tezak (oko 1300g), trzaja gotovo nema (pogotovo za mene posto sam vecinom dosad pucao iz polimera).
Okidac, e tu sam se odusevio, pretravel je par mm, zid se cisto osjeti, a okida na nezamjetnim povecanjem sile, bas uvijek me iznenadi.Silu ne znam, nemam dinamometar, ali je oko 1.3 kg.
Sa pistoljem dolaze tri povratne opruge, tvornicki je ugradjena najslabija, sa njom sam i pucao, bez ikakvih zastoja dosad. U ime nauke stavili smo i srednju (5kg ako se ne varam), osjeti se mala razlika, impuls povratnog udara je nekako "tuplji".
Prilikom pregleda nakon pucanja,uocio sam par swirlova na prednjem dijelu cijevi i kod komore (od navlake), posto je nov. To cu rijesiti poliranjem nakon jos 500 metaka, isto kao i ugradnju DPM-a u ime nauke.
Eto toliko zasad, treba jos zdurati 10 dana do odmora :A16:

Image
Sredina :/gornja/lijeva meta sa 2 grupe po 5 komada,15m, ja zadovoljan :A16:
Image
μολὼν λαβέ

Lemi_O2
Narednik
Narednik

Post by Lemi_O2 » 11 Aug 2017, 18:21

testna konfiguracija
Image
μολὼν λαβέ

jolly
Cinker - bojna
Cinker - bojna

Post by jolly » 12 Aug 2017, 05:19

Kolega, ti na predujes velikim koracima!
Lijepo izgleda, cestitam.
Turn better into best!

Lemi_O2
Narednik
Narednik

Post by Lemi_O2 » 12 Sep 2017, 20:16

Prosijek 5 povlačenja=600g
Image
μολὼν λαβέ

Lemi_O2
Narednik
Narednik

Post by Lemi_O2 » 02 May 2020, 07:24

Višak vremena uslijed lock downa radi svoje, još je ostalo staviti cijev sa kompom i open klasa je tu...
Attachments
FF392034-72A1-4284-9F87-9CD3DDCE50BA.jpeg
μολὼν λαβέ

Stari Maček
Razvodnik
Razvodnik

Post by Stari Maček » 02 May 2020, 10:21

Čestitam na pravom stroju!!

:A28:
Hvali Boga - dodaj streljivo!

AR15 fan
Natporučnik
Natporučnik

Post by AR15 fan » 06 May 2020, 19:43

lex-lutor wrote:Jolly,

1. Mislim da bi puno vise ljudi bilo zainteresirano za "vikend" pucanje nego sto mislimo, samo da postoji realna mogucnost da se to i izvede.

2. Govoriti o streljanama za dugo oruzje na duzine > 300m uz postojece zakone je iluzija, svi znamo da regulativa za strelista nije normalna, nema nikakve logicke i stukovne osnove ali svi se prave grbavi kada treba promjeniti zakon, pod 3 je jedan od vecih razloga.

3. Naravno da pored svega toga imas i ekipicu sa sitnim interesima koja bi radi monopola obuke zastitare i slicnog businessa vrlo rado pozatvarala sve legalne streljane u HR kako bi oni imali monopol, idealan primjer rvatskog supljoglavog i kockoglavog razmisljanja pouzetnika koje su se dokopali odredjenih poslova cudnom linijom pa ne zele konkurenciju.

4. DOK NESTO NE ULOZIS ne mozes ni ocekivati interes.

Sto mislis da li bi na Drenovi bilo interesa za pucanje kratkim oruzjem na daljine od 20-50-75-100 kada bi par staza bilo opremljno donosacima meta, elektronskim metama, padajucim metama, steel chalange forom itd ?

To ti je sve isto kao i sa bazenom kod kuce, dok ga nemas mislis da ti ne treba, kada ga napravis svi ga koriste a sjete te se i klinci svih prijatelja koje imas i nemas....

:A25:
Malo ću se ubaciti u ovaj off topic kad je spomenuta Drenova. Ja bi vrlo rado bio zainteresiran za pucanje kako god i gdje god.

Post Reply